Vad vill du boka?

Du når oss alltid snabbast på info@solbackens.com

Hos oss kan du få hjälp med din hälsa - från topp till tå. Bara att välja i listan av behandlingar!

Vi söker efter en fotterapeut, antingen som egen eller anställd.

Maila solbackens@solbackens.com vid intresse!


Under februari har vår nyanställda massör Åsa 20% rabatt! Går ej att kombinera med andra erbjudanden.


Vilka/vilken av våra massageterapeuter passar dig bäst?

Caroline - svensk klassisk massage, djupgående och behandlande.
Åsa - finsk klassisk massage, djupgående och behandlande (utbildad sjuksköterska)
Linnéa - svensk klassisk massage,djupgående och behandlande.
Anna  - svensk klassisk massage, djupgående
Ingegerd - svensk klassisk massage
Frida - svensk klassisk massage, koppning


Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Öppet för shopping

Vår shop är alltid öppen måndagar och tisdagar 16-18 samt när vi är på plats.

Om du vill vara säker på att att vi har öppet kan du boka en shoppingtid då du också kan få rådgivning av de produkter vi erbjuder.
Vi har ett rent och ekologiskt tänk, vilket innebär att vi ställer höga krav på våra produktval.
Vi säljer tex:
Scandinavian Herbs - ansikte, kropps och smärtprodukter
Maria Åkerberg - främst smink
Aqualogik - rena kosttillskott och vattenrening
Holistic - kosttillskott av bra kvalitet
Organic cup - menskopp
Probiform - probiotika på dunk

HappyCharlotte har även produkter som supersalt, salta mandlar mm i shopen.

Du kan också handla i webshopen: http://webshop.solbackens.com/

Månadens behandling

Känner du dig trött i både kroppen och huden?
Här erbjuds du 25 min klassisk massage för att sedan få en fuktinpackning. Medan fukten sjunker in får du njuta av lite skalpmassage. Avslutningsvis smörjs överflödet av fuktinpackningen in på kroppen. Du kommer lämna salongen med riktigt mjuk hud och kropp.

JUST NU:
20% rabatt, 476 kr (ord. 595 kr)
Gäller hela februari. Boka snabbt, det finns begränsat med tider. Går också bra att köra behandlingen på presentkort till detta pris och använda det inom ett år.

Ekologiska Ansiktsbehandlingar

Ansiktsbehandling med helt rena produkter utan konserveringsämnen och tillsatser. Vi gör en rengöring och peeling, lägger en fuktgivande mask med blåstång (stärker celluppbyggnad) och avslutar med ögonkräm, ansiktskräm och ansiktsmassage med återfuktande morotsolja. Brynplock och en avslappande nack- eller skalpmassage ingår. Halva priset på bryn och fransfärg i samband med ansiktsbehandling, skriv anteckning i bokningen om du vill ha det.
Gör ett minilyft med ansiktsbehandling med helt rena produkter utan konserveringsämnen och tillsatser. Vi gör en rengöring, lägger en fuktgivande mask med blåstång (stärker celluppbyggnad) och avslutar med ögonkräm, ansiktskräm och ansiktsmassage med återfuktande morotsolja.
25 minuter.
Gör ett minilyft med ansiktsbehandling med helt rena produkter utan konserveringsämnen och tillsatser. Vi gör en rengöring, lägger en fuktgivande mask med blåstång (stärker celluppbyggnad) och avslutar med ögonkräm, havets mirakel och ansiktsmassage med återfuktande morotsolja.

Moa går elev hos oss så just nu har du möjlighet att testa denna behandling till halva priset eftersom hon är under utbilding.

Behandlingar för två

Ta med någon du tycker om och lyxa till livet. När du får massage har din vän fått fötterna rengjorda och peelade samt inpackade i varma handdukar. Efter halva tiden byter ni.

Ni delar på 70 minuter tillsammans med 1 terapeut och priset gäller för 2 personer.
Njut av en ansiktsbehandling med helt rena produkter utan konserveringsämnen och tillsatser tillsammans med någon du tycker om. Vi gör en rengöring och peeling, lägger en fuktgivande mask med blåstång (stärker celluppbyggnad) och avslutar med ögonkräm, ansiktskräm och ansiktsmassage med återfuktande morotsolja.

Behandlingen sker på två bänkar bredvid varandra, med en terapeut. Mycket populär!

Fransar & Bryn

Lägg tiden på annat än smink, färga dina bryn och fransar.

Ta chansen och färga dina bryn och fransar till ett bra pris. Moa går elev hos oss och därför betalar du reducerad pris eftersom hon är under utbildning.
Du väljer vad du vill göra på plats:

Bryn och fransfärgning inkl plock 205 kr
Brynplock 98 kr
Brynfärgning och plock 165 kr
Fransfärgning 140 kr
Framhäv dina ögon genom att färga dina bryn

Unna dig lyxen att få hjälp med att plocka brynen
Framhäv dina ögon genom att sätta färg på dina fransar.
Permanent fransböjning är ett smidigt sätt att få naturligt fina fransar. Om du böjer manuellt kan du skada dina fransar och ofta ramlar några av och du får därmed mindre fyllighet.
Det är skonsammare för dina fransar att böja dem permanent. Håller upp till 8 veckor och försvinner successivt när du tappar dina egna fransar.

Bästa resultat får du om du kommer avsminkade ögon!

Moa går 2:a året som stylist på Anders Ljungstedts gymnasium.

60 min, 298kr
Permanent fransböjning är ett smidigt sätt att få naturligt fina fransar. Om du böjer manuellt kan du skada dina fransar och ofta ramlar några av och du får därmed mindre fyllighet.
Det är skonsammare för dina fransar att böja dem permanent. Håller upp till 8 veckor och försvinner successivt när du tappar dina egna fransar och nya växer ut.

Bästa resultat får du om du kommer avsminkade ögon!

75 min, 448 kr
Permanent fransböjning är ett smidigt sätt att få naturligt fina fransar. Om du böjer manuellt kan du skada dina fransar och ofta ramlar några av och du får därmed mindre fyllighet.
Det är skonsammare för dina fransar att böja dem permanent. Håller upp till 8 veckor och försvinner successivt när du tappar dina egna fransar och nya växer ut.

Bästa resultat får du om du kommer avsminkade ögon!

60 min, 348kr

Kroppsbehandling

Relax
45 min 595,00 kr Mer info
För dig som behöver komma ner i varv, ha en skön och avslappnande stund, eller för dig som är lite frusen. Vi börjar med 30 min hotstone-massage med varma stenar. Denna massage ger värme, ökar blodcirkulationen och mjukar upp stela muskler. Behandlinge avslutas med en ansikts- och skalpmassage.
Vi startar med ett fotspa där vi rengör, peelar samt packar in fötterna i fukt. Medan detta verkar får du en liten ansiktsbehandling (lilla lyxkuren) med grundlig rengöring som följs utav en ansiktsmask. Under tiden masken verkar passar vi på att färga dina fransar och bryn samt lättare plockning av brynen. Vi avslutar sedan ansiktsbehandlingen med en ansiktskräm som masseras in. Sist men inte minst tar vi bort inpackningen på fötterna och masserar in resterande fukt.
Boka en tilläggsbehandling till din ansiktsbehandling, massage eller kroppsbehandling. Det kostar 195 kr och du kan välja på:

FotSPA (rengöring, skrubbning och insmörjning av dina fötter)

HandSPA (rengöring, mask och insmörjning och massage av dina händer)

Värmande lera (läggs längs ryggen och tillför viktiga mineraler till din kropp)

Ansiktsmask (vi lägger en mask och smörjer in dig i närande serum och ansiktskräm efteråt)

Skalpmassage (det är otroligt avslappnande och skönt att få massage på huvudet)

Boka denna i samband med annan behandling och skriv i meddelandefältet vilken/vilka du är intresserad av.
Detta är en 60 minuters behandling som innehåller en kroppsskrubb med natursvampar och inpackning. Inpackningen ger huden ny spänst och är perfekt för personer som vill strama upp huden efter t.ex. en graviditet, viktuppgång/nedgång eller som anti age. För bästa resultat rekommenderar vi ett klippkort på 5 gånger (detta köper du på plats).

Efter en helkroppsskrubb med natursvampar blir du inpackad en ekologisk återfuktande kräm. En riktig fuktbomb så denna behandling är särskilt bra för dig som är mycket torr. Eftersom den är något åtstramande så kan den också kännas särskilt härlig efter en graviditet eller viktnedgång.
Skalpmassage ingår. Produkterna vi använder är ekologiska och helt utan tillsatser. Hudmat helt enkelt.
Vi börjar behandlingen med en torrskrubbning med natursvampar för att få bort döda hudceller. Därefter kommer vi smörja in dig med fukt och packa in dig. Medan fukten sjunker in får du njuta av en mini-ansiktsbehandling (lilla lyxkuren) med rena ekologiska produkter. Därefter packar vi upp dig och smörjer in resterande kräm som lämnar en återfuktande hud. En riktig helrenovering helt enkelt.
En lyxig kroppsskrubb som tar bort döda hudceller och stimulerar produktion av nya. Perfekt innan sommaren eller semestern så solfärgen håller i sig lite längre eller efter solsemestern för att lättare få in välbehövlig fukt

Make up

Kom till oss på en make up-konsultation och få hjälp med färger och goda råd just för dig.
Vi sminkar dig i de färgnyanser vi kommer överens om.

Vi använder bara rent smink utan syntetiska tillsatser från Maria Åkerberg.

Moa går 2:a året som Stylist på Anders Ljungstedt gymnasium.

60 min

Vi bjuder på detta på onsdagar! Först till kvarn! Övriga tider kostar det 195 kr.

Massage

Behandling av andningsproblem med Lotorpsmetoden

Lotorpsmetoden är en mycket effektiv metod för att behandla andningsproblem. Något för dig med följande åkommor då man har sett ett mycket gott resultat:
Hosta
Doftallergi
Parfymallergi
Astmaliknande åkommor där astma inte konstaterats

Även personer med till exempel astma och KOL har stor nytta av dessa behandlingar. Lotorpsmetoden bygger på behandling av andningsmuskulaturen och hemövningar som syftar till att lära patienten att andas på rätt sätt. Framförallt poängteras utandningens vikt.
Metoden uppfanns av Janne Karlsson cirka år 2003 och har sedan dess utvecklats ytterligare. Behandlingsresultaten har varit mycket lyckade och många personer med ovanstående åkommor har blivit så mycket bättre att de helt kunnat sluta med medicinering.
Även barn är ofta trötta i nacke och rygg. Låt dem testa om massage hjälper dem. 8-12 år. En vuxen följer med under massagen.
En vanlig massage som kombineras med laser. Passar dig med:

Överbelastningsskador som
- ryggskott
- nackspärr
- hälseneinflammation
- hälsporre
- karpaltunnelsyndrom
- seninflammation,
- tennis/golf/musarmbåge
- frozen shoulder

Meddela gärna dina problem i meddelanderutan i din bokning
Har du ofta ont på samma ställe?
Välj då en behandlande massage för att hitta grundproblemet till din smärta. Förutom massage utförs tester för att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt.
Hot stone-massage är en fantastisk avslappnande behandling för dig som känner dig stressad, stel, har spänningar i kroppen och ömma muskler. Den passar även extra bra när kylan har kommit och du känner dig frusen.

Vi använder oss av en ren olja och heta lavastenar, som har förmåga att bevara värme. Detta gör att musklerna slappnar av och att blod- och lymfcirkulationen ökar.

Du får ligga på en värmefilt med varma lavastenar som placeras ut på din kropp samtidigt som du får en mjuk massage med stenarna.
Efter behandlingen kommer du känna dig uppmjukad, varm och avstressad. Behandlingen passar dig som gillar värme, känner dig stressad och stel och som behöver få slappna av ordentligt.

På 30 minuter hinner vi till exempel baksida ben, rygg och nacke.
Hot stone-massage är en fantastisk avslappnande behandling för dig som känner dig stressad, stel, har spänningar i kroppen och ömma muskler. Den passar även extra bra när kylan har kommit och du känner dig frusen.

Vi använder oss av en ren olja och heta lavastenar, som har förmåga att bevara värme. Detta gör att musklerna slappnar av och att blod- och lymfcirkulationen ökar.

Du får ligga på en värmefilt med varma lavastenar som placeras ut på din kropp samtidigt som du får en mjuk massage med stenarna.
Efter behandlingen kommer du känna dig uppmjukad, varm och avstressad. Behandlingen passar dig som gillar värme, känner dig stressad och stel och som behöver få slappna av ordentligt.

På 60 minuter hinner vi till exempel fram och baksida eller kombinera klassisk massage med hot stone-massage.
Vi skräddarsyr din massage efter dina önskemål, beroende på den tid du valt. På 25 min hinner vi t ex rygg och nacke.


25 min 390 kr
Vi skräddarsyr din massage efter dina önskemål, beroende på den tid du valt. På 45 min hinner vi t ex framsida helkropp eller baksida helkropp.
Vid behov utförs även triggerpunktsbehandling, stretch och rörlighetstester samt rekommendation av olika övningar vid specifika problem.

45 min 550 kr

Vi skräddarsyr din massage efter dina önskemål, beroende på den tid du valt. På 60 min hinner vi t ex rygg, nacke, armar, bröst och mage, framsida ben eller baksida ben.

Vid behov utförs även triggerpunktsbehandling, stretch och rörlighetstester samt rekommendation av olika övningar vid specifika problem.

60 min 640 kr

Denna massage är för dig som behöver en helkroppsmassage. Du kan även be oss om avslappningsmassage för total avkoppling.

75 min för 730 kr
Kroppen kan kännas extra tung och trött vid en graviditet, och då kan massage vara riktigt skönt.
Vi hittar en lösning så att det blir bekvämt för dig att ligga ner. Du kan boka massage från vecka 12 i graviditeten. Det är inte farligt innan men vi har valt att vänta till den "säkra perioden".
45 min är lagom för de flesta, vill du ha annan tid så boka vanlig massage och skriv gravid i meddelanderutan.

Massage via Hälsoresurs

Klippkort 25 min köpt och förbetalt via Hälsoresurs.
Klippkort 40 min köpt och förbetalt via Hälsoresurs.

Laser

Denna behandling passar dig med återkommande problem på samma muskelgrupp. Behandlingen sätter igång kroppens egna läkningsprocess och påskyndar därmed läkning.

Används med fördel vid:

- Akuta skador som bristningar och stukningar
- Överbelastningsskador som ryggskott, nackspärr, hälseneinflammation, hälsporre, karpaltunnelsyndrom, seninflammation, tennis/golf/musarmbåge och frozen shoulder
- Kroniska tillstånd som ledinflammation, whiplashskador, artros, fibromyalgi och reumatism
- Hudproblem som eksem, acne, munsår, bältros och sår
- Idrottsskador som bursit (slemsäckinflammation), tendinit (seninflammation), löparknä, muskelbristning och ljumskbesvär
- Andra tillstånd som ärrvävnad, bihåleinflammation, pollenallergi, brännsår, fettknölar och vårtor
- Om kroppen samlat på sig vätska

Akuta skador behandlas bäst med fler tillfällen inom kort tid där behandlingen har bäst effekt om första behandlingen sker inom 12 timmar. Därefter tre dagar i rad om möjligt, sedan två gånger per vecka tills skadan läkt.

Kroniska skador behandlas vanligtvis två gånger per vecka i upp till sex veckor. Tätare behandlingar ger ofta inget bättre resultat.
Inom två till tre behandlingar brukar de flesta personer känna av ett resultat.

ERBJUDANDE:
Köp klippkort på 5st återbesök och få första besöket till halva priset!
Läs mer om laser på laserbehandling - första besöket

Laser ger bäst resultat när det upprepas enligt nedan:

Akuta skador behandlas bäst med fler tillfällen inom kort tid där behandlingen har bäst effekt om första behandlingen sker inom 12 timmar. Där efter tre dagar i rad om möjligt, sedan två gånger per vecka tills skadan läkt.

Kroniska skador behandlas vanligtvis två gånger per vecka i upp till sex veckor. Tätare behandlingar ger ofta inget bättre resultat. Inom två till tre behandlingar brukar de flesta personer känna av ett resultat.

ERBJUDANDE:
Köp klippkort på 5st återbesök och få första besöket till halva priset!

Andullationsbädd

Stimulerar lymf-flödet, ökar blodcirkulationens och aktiverar kroppens egen smärtlindring.

Om du inte varit på detta förut, vänligen ring Jörgen på 0760069600 för introduktion!

Varför testa andullationsbädd? Detta är våra samlade erfarenheter. Det finns även en hel del forskning på området.

- Överlagring av smärtsignaler eftersom den utlöser positiva signaler som överlappar smärtsignalerna
- Frisätter endorfiner
- Stimulerar bildning av ATP dvs energi i cellen
- Stimulerar blodcirkulation
- Minskar muskel och ledinflammationer
- Stimulerar lymfsystemet som minskar vätskeansamling
- Aktiverar avslappning genom fysisk och psykisk avslappning
- Ger förbättrad sömn
Stimulerar lymf-flödet, ökar blodcirkulationens och aktiverar kroppens egen smärtlindring.

Om du inte varit på detta förut, vänligen ring Jörgen på 0760069600 för introduktion!

Varför testa andullationsbädd? Detta är våra samlade erfarenheter. Det finns även en hel del forskning på området.

- Överlagring av smärtsignaler eftersom den utlöser positiva signaler som överlappar smärtsignalerna
- Frisätter endorfiner
- Stimulerar bildning av ATP dvs energi i cellen
- Stimulerar blodcirkulation
- Minskar muskel och ledinflammationer
- Stimulerar lymfsystemet som minskar vätskeansamling
- Aktiverar avslappning genom fysisk och psykisk avslappning
- Ger förbättrad sömn

Käkledsbehandling

Hela käkmuskulaturen masseras igenom, även musklerna inuti munnen.
Vi går även igenom nack och halsmuskler då de hör ihop med käkmuskulaturen.

De flesta märker stor skillnad efter sitt första besök, men behövs oftast flera besök för en bibehållen effekt.

Käkledsbehandling hjälper vid:

- huvuvdvärk
- höftvärk
- slitage på tänder
- smärta i käke
- svårt att öppna munnen
- biter ihop
- pressar tungan
- smärta bakom ögonen
- värk i nacken
- knäppningar i käkleder

Borsta gärna tänderna innan behandling.

Vaxning

Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.

SKÖTSELRÅD EFTER EN VAXNING
- Undvik dusch, träning och bastu 12h efter behandling
- Undvik att sola och bada (inkl inomhusbad) på 2-5 dagar
- Undvik parfymerade produkter på det vaxade området
- Peta inte på vaxade området. Hårsäckarna är öppna och huden är då väldigt känslig för beröring samt smuts och bakterier. Det kan på sin tur ge hårsäcksinflammation.
- Peela gärna området efter 3 dagar så hjälper du håret att växa ut och minskar risk för inåtväxta hårstrån.

Huden kan bli röd, irriterad och klia efter en vaxning men det brukar lägga sig till nästa dag.
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.

390 kr
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.

240 kr
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.

Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.

195 kr
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.

SKÖTSELRÅD EFTER EN VAXNING
- Undvik dusch, träning och bastu 12h efter behandling
- Undvik att sola och bada (inkl inomhusbad) på 2-5 dagar
- Undvik parfymerade produkter på det vaxade området
- Peta inte på vaxade området. Hårsäckarna är öppna och huden är då väldigt känslig för beröring samt smuts och bakterier. Det kan på sin tur ge hårsäcksinflammation.
- Peela gärna området efter 3 dagar så hjälper du håret att växa ut och minskar risk för inåtväxta hårstrån.

Huden kan bli röd, irriterad och klia efter en vaxning men det brukar lägga sig till nästa dag.
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.

450kr
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.
Välj dina områden, så tar vi så mycket vi hinner på 2 timmar (ej Brasiliansk).
Välj dina områden, så tar vi så mycket vi hinner på 2 timmar (ej Brasiliansk).
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.
Har du tidigare rakat dig på området är stråna ganska hårda. Genom att vaxa flera gånger så mjuknar stråna och det tar längre tid innan de växer ut igen.
Håret växer i 3 faser. Efter den första vaxningen så växer nya (andra strån) upp relativt fort (fast 2) och generellt rekommenderar vi en andra vaxning inom 4 veckor eller så fort stråna är 0,5 cm. Efter 3:e vaxningen börjar vi om på fas 1 och då är stråna mycket mjukare och du behöver inte vaxa lika ofta. Naturligtvis skiljer det sig från person till person men för de flesta fungerar det så här.

195 kr

SPA

SPAbad
180 min 395,00 kr Mer info
Tänk dig att krypa ner i 38-gradigt vatten och njuta av utsikten över Stångån tillsammans med människor du tycker om.
Det kan du göra i vår utomhustunna i vårt miniSPA.
Ni får tillgång till bastu, dusch, toalett och relax i samband med bad i tunnan.
Badrock, handduk, mössa, dricka och tilltugg ingår.

Ni får plats max 6-8 personer.

Erbjudande 395 kr/person (minsta antal 4 personer)
Ord. pris 495 kr

Går utmärkt att kombinera med gruppkurser.

Hälsa

Här gör du en matinitoleranstest med direkt svar via blodprov. 46 kostämnen testas medan du är kvar på analysen.

Förutom det gör vi även ett näringstest för att hitta eventuella näringsbrister som påverkar den allmänna hälsan.

Hjärta och kärl, blodfetter, vitaminstatus, mineralstatus, funktion i flera organ, matsmältning, immunförsvar.

Med dig hem får du individuella behandlingsförslag med skriftliga svar på provresultat och behandlingsrekommendation.

Matintoleranstesten innefattar följande produkter:
Havre - Vete - Ris - Majs - Råg - Durumvete - Gluten - Mandel - Paranöt - Cashew - Te - Valnöt - Komjölk - Helt ägg - Kyckling - Lamm - Nötkött - Fläsk - Vit fisk-mix1 - Sötvattens fisk-mix - Tonfisk - Skaldjurs-mix3 - Broccoli - Kål - Morot - Purjolök - Potatis - Selleri - Gurka - Paprika4 - Baljväxt mix5 - Grapefrukt - Melon mix6 - Jordnöt - Sojaböna - Kakaoböna - Äpple - Svarta vinbär - Oliv - Apelsin & citron - Jordgubbe - Tomat - Ingefära - Vitlök - Svamp - Jäst

Viktigt: Se till att du inte har ätit eller druckit minst 2 timmer innan mötet.

Vid bokning får du en länk till ett webformulär att fylla i minst 1 dag innan det bokade mötet.
Här gör du en matinitoleranstest med blodprov på plats. 46 kostämnen testas medan du är kvar på analysen, och du får rådgivning kring kosten baserad på resultatet.

Testen innefattar följande produkter:
Havre - Vete - Ris - Majs - Råg - Durumvete - Gluten - Mandel - Paranöt - Cashew - Te - Valnöt - Komjölk - Helt ägg - Kyckling - Lamm - Nötkött - Fläsk - Vit fisk-mix1 - Sötvattens fisk-mix - Tonfisk - Skaldjurs-mix3 - Broccoli - Kål - Morot - Purjolök - Potatis - Selleri - Gurka - Paprika4 - Baljväxt mix5 - Grapefrukt - Melon mix6 - Jordnöt - Sojaböna - Kakaoböna - Äpple - Svarta vinbär - Oliv - Apelsin & citron - Jordgubbe - Tomat - Ingefära - Vitlök - Svamp - Jäst
Näringstest med hälsoanalys för att finna risker, orsaker och samband till dina symptom.

Först har vi en genomgång av dina symptom och önskemål, och efter det gör vi en frekvensanalys för din näringsstatus kring vitaminer, mineraler och co-enzymer.

Innan mötet behöver du fylla i ett formulär. Vid bokning får du länk till detta som bör fyllas i minst 1 dag inför besöket.

Se till att du INTE har ätit något de senaste 2 timmar innan mötet

Med dig hem får du ett individuellt behandlingsförslag och skriftligt svar på provresultat.

Ta kontroll över din hälsa med kunskap om dina eventuella näringsbrister och gör uppföljning på resultaten av dina förändringar varje kvartal under ett år.

Detta gör du med näringstest med hälsoanalys för att finna risker, orsaker och samband till dina symptom.

Först har vi en genomgång av dina symptom och önskemål, och efter det gör vi en frekvensanalys för din näringsstatus kring
* vitaminer
* mineraler
* co-enzymer

Vi tittar även på hur detta påverkar och påverkas av din lever, njure och mage/tarm

Innan mötet behöver du fylla i ett formulär. Vid bokning får du länk till detta som bör fyllas i minst 1 dag inför besöket.

Se till att du INTE har ätit något de senaste 2 timmar innan mötet

Med dig hem får du ett individuellt behandlingsförslag och skriftligt svar på provresultat.

Här ingår 4 tillfällen under ett år, men du betalar bara för 3.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till detta.
Stresshantering handlar inte enbart om att motverka stress – För det behövs även att du skapar förutsättningar för ökad livskvalitet och energi i ett livslångt perspektiv.

Stresshantering handlar inte bara om att lära sig att plocka bort. Ännu mer handlar det om att skapa förändring i livsstil och beteende, t.ex. kost, motion, alkohol och rökvanor, förändring av psykologiska strategier för att hantera stress.

Tillsammans hittar vi verktyg och insikter som hjälper dig reducera din stress och ge kroppen chans till återhämtning.

Din situation och dina önskemål styr samtalen.

Boka en vandring i mataffären med HappyCharlotte om du känner att du behöver få lite extra koll på vad du lägger i inköpsvagnen.

Med HappyCharlotte vid din sida går ni igenom mataffären och ni pratar om bra vs dåliga val, lusläser innehållsförteckningar och hittar bra lösningar för just din problematik. Detta oavsett om du vill hitta rätt varor att lägga i korgen utifrån mage/tarm problematik, sockerproblematik eller för att du "bara" vill titta igenom affärens sortiment med noggranna glasögon och plocka bort värstingarna när det gäller tillsatser och hitta till den rena maten.

Om inget annat är överenskommit så sker vandringen på ICA signalen i Ekholmen södra Linköping. Andra önskemål enligt överenskommelse. Då tillkommer resetillägg.
Om du är diagnosticerad med IBS och söker nycklarna till problemen i kosten så kan rådgivning vara ett steg på vägen.

Här får du möjlighet att prata med en kostrådgivare och livsstilskonsult med egna erfarenheter av livslång IBS och kunskap om samband mellan den kosten vi äter, stress och hur detta faktisk påverkar mage och tarm.

Rådgivning sker på Solbacken Helhetshälsa på Vårdsbergsvägen 135 (Brovillan) i Hjulsbro.

Om du av någon anledning inte kan ta dig dit går det också att ha dialogen på skype/telefon.

Om du inte hittar någon ledig tid som passar kan du kontakta mig på 0733 340931, så får vi se om inte vi kan lösa det !
Om du är diagnosticerad med fibromyalgi eller har annan diffus smärta/värk i kroppen som sjukvården inte hittar någon orsak till och söker nycklarna till problemen i kost och stresshantering så kan rådgivning här vara ett steg på vägen.

Här får du möjlighet att prata med en livsstilskonsult som tillika är kostrådgivare med egna erfarenheter av värk. Här hittar du kunskap om samband mellan den kosten vi äter, stress och hur detta faktisk kan påverka kroppen och skapa funktionella störningar som kanske inte klassas som sjukdom men ändå gör att du inte känner dig frisk.

Rådgivning sker på Solbacken Helhetshälsa på Vårdsbergsvägen 135 (Brovillan) i Hjulsbro.

Om du av någon anledning inte kan ta dig dit går det också att ha dialogen på skype/telefon

Och om du inte hittar någon ledig tid som passar kan du alltid ringa mig på 0733 340931, så ska vi se om inte det går att lösa
Vill du ha hjälp att gå igenom ditt skafferi för att dela upp vad som är bra mat och mindre bra mat. Boka då denna så kommer vi hem till dig och hjälper dig.
Eventuell milersättning (18 kr/mil) tillkommer utanför Linköping.

Sockerberoende

Lär dig Leva sockerFri under en veckas hälsoresa till Spanien, med HAM beroendeterapeut Frida Sandin, Kostrådgivare/livsstilscoach Charlotte Schön Poulsen och Meditation/mindfullness instruktör Kristove Sanchez Rueda

- kursen går från söndag morgon 28 april till fredag kväll 3 Maj. Övernattning ingår natten innan och natten efter.

I kursavgiften ingår :

Föreläsningar varje dag tex:
* Beroendets natur
* Näringsfysiologi
* varningssignaler/triggers
* stressens påverkan
* Ditt beteende och hur du kan jobba med det
* Uppstart på BioKemisk Reparation

Under veckan kommer du delta i ett antal grupparbeten såväl som individuellt arbete och du kommer få ett individuellt samtal kring specifikt problemområde (varningssignaler/triggers, matplan eller målbild)

Dessutom blir det under veckan gott om tid för avkoppling, eftertanke och gemenskap.

Helpension, socker- och glutenfritt, och del i dubbelrum ingår.

Transport till och från Villa La Suecia ingår inte. Du tar dig enklast dit via flyg till Malaga, dit tex ryanair flyger. Tex från Skavsta Lördag den 27 April där du är framme sent på kvällen/natten. Kursen drar igång söndag morgon.

Sista kursdagen är fredag den 3 Maj och natten till lördag samt frukost lördag ingår också. Flyg till skavsta avgår 4 Maj på eftermiddagen.

Boka tidigt rabatt ingår - spara 1000 kr om du bokar under 2018

Anmälan är bindande och vid anmälan faktueras du för 25% av anmälningsavgiften, vilken enbart kommer återbetalas om kursen ställas in.

De sista 75% av anmälningsavgiften kan betalas i upp till 3 tillfällen enligt individuell överenskommelse.

Läs mer detaljer här: https://happycharlotte.com/2018/03/25/lar-dig-att-leva-sockerfri-under-en-vecka-i-host-i-varma-harliga-spanien/

Under 3 dagar får du kunskap om socker, dess påverkan på kroppen/hjärnan och verktyg för hur du kan hantera det.

Dagarna varvas med avslappning, kunskap och individuell hjälp. Tanken är att du ska landa i dig själv, lära känna andra med samma problematik, lära dig om ditt beroende och hur du kan hantera det samt få motivation att leva ett sockerfritt liv.

All mat ingår dessa dagar, även matlåda till hemresan.

Spartanskt boende ingår och rekommenderas för bästa resultat. Detta är helt unikt hos oss och fördelen är att du inte behöver lägga dyra pengar på hotell, du har stöd hela vägen och lär känna dina kurskamrater, som till stor del kommer vara din livlina efter kursen.

Vi har även valt att inkludera en Biokemisk reparation där vi ser vilka obalanser du ätit dig till. Denna är en väldigt bra grund att stå på för att stå emot sug och få ett bättre resultat på din avgiftning. Därför har vi valt att ta in Ingela Munther för att genomföra dessa.

Du blir även coachad enskilt för att få den motivationen som behövs efter kursen.

Kursinnehåll:
Vad händer i kroppen och hjärnan vid intag av söta livsmedel?
Hur hittar du dina verktyg för att undvika sockret
Vad är sockerberoende?
Vad kan du äta då?
Hur undviker du återfall?

Vi kommer även ha en matlagningskurs under dessa dagar. Möjlighet till SPA-bad finns.

Max antal deltagare är 8 personer.
Vi startar kl 13 dag 1 och avslutar kl 16 dag 3

Del av avgiften går som friskvårdspeng hos de flesta företag. För företag tillkommer 25% moms
7995 kr, kan delas på 3 betalningar.

Du kan även välja att gå vårt 1 eller 2-åriga program där denna ingår och betalas med autogiro varje månad. Läs mer här: https://levasockerfri.se/abonnemang/

Planerade kurser i Linköping:
18-20 jan 2019
1-3 mars
28 - 30 juni

Vi har även avgiftningar i Spanien, se separat tjänst.

Läs mer om vad andra tyckt om kursen här: https://levasockerfri.se/detox/


Det finns många anledningar till att få hjälp med kostrådgivning. Oavsett om du vill äta sundare, må bättre, orka mer, få mer kunskap eller gå ner i vikt så finns det hjälp att få. I media får vi olika vägledningar och det är svårt att veta vad som är rätt för dig.

Våra rådgivare har en gedigen kunskap inom näringsfysiologin. Detta ger en bra bas för förståelsen av kostens betydelse för vårt välmående. Detta kopplas ihop med andra livsstilsfrågor som stress, sömn och rörelse, med insikt och förståelse för hela livspusslet betydelse för att du ska kunna uppnå dina mål.

Om du känner att du har ett starkt sockersug så har vi även mycket erfarenhet inom just det området. Vi föreslår att vi först träffas på introduktionssamtal, därefter kan du bestämma om du vill fortsätta.

Se www.solbackens.com för paketpris
Matplan
60 min 1.995,00 kr Mer info
Som mat eller sockerberoende kan det vara svårt att veta vad och hur mycket mat som är lagom mycket att äta på en dag.

Med en professionellt utformat matplan får du trygghet i vad och när du ska äta.

Först har vi ett samtal där du redogör för ditt ätbeteende och ätmönster och vilka triggers du är medveten om att du har.

Utifrån detta och den basinformation du ger mig om dig och livsstil kommer jag sätta ihop en basplan för vad din dagliga kost ska bestå av (och vad du INTE ska äta) och lite förslag på recept, både för frukost, lunch och middag som du då kan portionera ut över de 4 veckor så det passar med din vardag.

Med en sådan matplan får du möjlighet att skräddersy de närmsta 4 veckor efter just dig och din vardag.

Om inte du har närhet till Linköping kan matplan och samtal även göras på distans via telefon/skype & e-post

Vid behov, kan du som nästa steg i din tillfrisknande, tex anmäla dig en avgiftningskurs.

I denna tjänst ingår :
* att du besvarar frågeformulär om dig och din livsstil
* 60 min samtal
* 4 veckors matplan med
detaljerad beskrivning av rekommenderat dagsintag
receptförslag till frukost, lunch och middag
Känner du att du äter för mycket socker och/eller mjöl? Känner du dig trött och sliten?

Vi ses en timme eller pratar på telefonen och diskuterar oss fram till hur du kan göra för att ta dig upp på banan igen.

När vi bekräftar tiden kommer du få en länk till ett webbaserat formulär samt ett dokument, på mail, för ifyllnad att skicka tillbaka innan samtalet.

LevaSockerfri - Tillsammans lyfter vi dig
Ett webinar för dig som är sockerberoende och behöver gemenskap samt mer kunskap i hur du ska göra för att undvika återfall.

Kvällens seminar är öppen för anmälning men också för dig som är klient hos oss eller har gått någon form av avgiftning tidigare (hos oss eller på annat ställe). Även för dig som gjort SUGAR eller gått på sockerrådgivning hos oss.

Är det något särskilt du behöver stöd i så maila det innan så ska vi försöka tillgodose ditt behov.

Under H1 2019 har vi följande inplanerade som du bokar här

20.30 - 21.15

24/1 - pick med up från julen
20/2 - Sockrets alla namn och ansikten
21/3 - Livet ska levas inte ätas
15/4 - Akutplan inför påsk
22/5 - Viktfällan - ta bort tankespöket

Solbackens Helhetshälsa

Solbackens helhetshälsa är en unikt belägen salong - nära centrum men mitt i naturen med utsikt över stångån.

Vi erbjuder en rad olika behandlingar, med hela dig i fokus.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider 7-19, se kalendern för bokningsbara tider.
Adress
Vårdsbergsvägen 135
589 37 Linköping
Hjulsbro
Öppna i Google Maps 🗗