Torrblodsanalys – DBA (Dry Blood Analysis)
Torrblodsanalys är ett etablerat instrument för att avläsa näringsbalansen och hur kroppens organsystem fungerar. Det ger en spegelbild av hur dina celler mår.
Ett stick i fingret (kapillärblod) och några bloddroppar appliceras på ett objektglas och får torka i ca 10min. Det torkade blodprovet analyseras i mikroskop direkt på plats på kliniken och man kan avläsa olika tecken.
Några vanligt förekommande tecken man kan utläsa:
Fria radikaler
Störningar i matsmältning och näringsupptag
Problem med kroppen utrensningsfunktioner
Stressprickar: kortisolnivå
Vetenskaplig bakgrund
Metoden med torrblodsanalys utvecklades i Europa under 1920-talet av tyska nobelpristagaren Dr. Enderlein. Han upptäckte ett samband mellan störningar i olika kroppsfunktioner och olika tecken som visade sig i torkat blod. Dessa störningar har senare visat sig ha ett samband med blodets koagulation (stelningsprocess). Stelningsprocessen sker när blodet möter luften, i 12 steg, och är beroende av olika näringsämnen (vitaminer, mineraler och proteiner) och kemiska reaktioner. Därför är det mer vetenskapligt korrekt att kalla metoden för koagulationsfaktoranalys.
Under 1930-talet kom metoden till USA, men det var först under 1970-talet som torrblodanalysen tog fart i USA, och det var den amerikanske läkaren Dr. Robert Bradford som vidarutvecklade metodiken. Under 1980-talet etablerades metodiken i Sverige när Professor Per Arne Öckerman i Göteborg började använda metoden på sina patienter.
I dag används torrblodsanalys i Nordamerika, Europa, Australien, Nya Zealand och Asien, både av naturmedicinare och inom skolmedicinen.
Tjänsten passar för alla människor med hälsoutmaningar, i alla åldrar. Styrkan med torrblodsanalys: ger en helhetsbild av kundens hälsotillstånd och ger information om vad som behöver stärkas upp.