FAQ

Vanliga frågor AkupunkturVanliga frågor FillersVanliga frågor kring FransarVanliga frågor kring HudvårdVanliga frågor kring KlippningVanliga frågor KiropraktikVanliga frågor kring massagebehandlingarVanliga frågor kring olika behandling för naglar

Vanliga frågor Fillers

Man kanske tycker sig ha förlorat volym eller bara vill förbättra någon rynka. Det viktigaste är att det är du själv som vill göra behandlingen, och inte för att någon annan sagt det åt dig.

En vanlig missuppfattning är att behandlingen kommer förändra dig till den grad att ingen känner igen dig. Det är sällan syftet. Väldigt många gör tex fillers i läpparna bara för att få tillbaka lite volym, jämna ut läpparna eller för att tillföra läpparna fukt.

Välj en behandlare som är minst legitimerad sjuksköterska och som är utbildad av estetiska injektionsrådet. Gärna med flera års erfarenhet.

Gå på konsultation innan behandlingen och få en uppfattning om kliniken är seriös.

Ca två veckor innan behandlingen ska du heller inte använda läkemedel som ökar blödningsrisken.

Träna eller sola inte några dagar efter behandlingen. Undvik också att använda smink samma dag som behandlingen gjorts, och rör så lite som möjligt på det behandlade området.

Hur länge en behandling håller är individuellt och beror även på vilket område som behandlats och vilket preparat som använts. Generellt håller fillers ca sex till tio månader. För Botox är hållbarheten cirka tre till sex månader.

Vi ser en tydlig trend i efterfrågan av naturliga resultat, det ska inte se sprutat ut.

Man ska fråga vad som sprutas in i kroppen och vara noga med sina val. Mest känt och säkrast är Restylane som är en svensk kvalitetsprodukt. Det innehåller väldigt ren hyaluronsyra som inte är blandad med en massa tillsatser.

Innan man gör en fillerbehandling så informeras man om risker såsom blödning, infektion eller nekros (vävnadsdöd). Nekros är dock väldigt ovanligt bland rutinerade behandlare.

Behandlingen kan i stort sett vara helt smärtfri. Ofta får du bedövningssalva innan en behandling, men alla använder inte det.