FAQ

Vanliga frågor AkupunkturVanliga frågor FillersVanliga frågor kring FransarVanliga frågor kring HudvårdVanliga frågor kring KlippningVanliga frågor KiropraktikVanliga frågor kring massagebehandlingarVanliga frågor kring olika behandling för naglar

Vanliga frågor Kiropraktik

Kiropraktisk behandling är en justerande behandlingsform som i första hand används för att behandla och förebygga problem kopplade till ryggraden. Problem kopplade till ryggen kan ge symptom som bl.a. spänningar/låsningar i axelpartiet, snedbelastning, ryggskott, ischias, nacksmärtor och ryggvärk. En kiropraktor arbetar för att återställa en normal funktion i patientens leder och muskler.

Vid behandlingen undersöks ryggradens leder och muskler för att kunna diagnosticera spänningar och eventuella skador. Den klassiska behandlingen genomförs manuellt med händerna men även medicinsk akupunktur och stötvågsbehandling kan användas som komplement.

Efter behandling ges oftast en anpassad rehabiliteringsplan för att patienten själv ska kunna arbeta förebyggande och långsiktigt med sina besvär. En kiropraktor kan även ge råd om kost, kosttillskott och vardagsmotion som kan ge ytterligare hjälp till bättre välmående.

Ja, kiropraktisk behandling kan även användas vid idrottsskador, både vid akuta skador såsom ryggskott eller vid mer långvariga belastningsskador som uppkommit av t.ex. en snedhet i ryggen. Kiropraktisk behandling kan även användas för att förebygga skador och höja därmed höja din prestationsnivå. Exempel på skador och problem som ofta behandlas med kiropraktik är tennisarmbåge, löparknä, gubbvad och muskelbristningar.