Vanliga frågor kring Fransar

Vad skiljer volym- och singelfransar?

Volymfransar

Volymfransar är tekniken för dig som vill se ett tydligt resultat och mer volym i fransarna. Enkelt uttryckt sätter man in ett helt knippe med fransar som ger ett fylligare intryck. Denna tekniken kan ge mer än fyrahundra fransar per öga utöver dina naturliga fransar.

Singelfransar

Medan volymfransar ger mer volym så ger singelfransar en naturligare och längre kontur. Antalet fransar är färre än vid applicering av volymfransar; man brukar räkna med femtio till hundra per öga. Singelfransarnas längd, grovhet och form anpassas efter ditt öga.

Vad ska man tänka på innan man kommer på en fransförlängning?

Kom i god tid till din fransförlängning och helst osminkad. Är det första gången? Fundera på vad du är ute efter för resultat, du kan t.ex. ta med en bild som illustrerar vad du är ute efter - om det är något väldigt dramatiskt eller en mer naturlig look.

Vad ska man tänka på efter man gjort en behandling?

För bästa underhåll så är det jätteviktigt att regelbundet rengöra fransarna med ett fransschampo. Annars så samlas lätt talg, smuts, och bakterier längs med franskanten vilket gör att man kan tappa fransar i förtid och i värsta fall få en ögoninfektion. Du bör inte duscha eller tvätta ögonen/ansiktet tolv timmar efter en förlängning eller påfyllnad pga limmets härdningstid.

Försök att inte “sova på ansiktet” använd inte olja i närheten av fransarna.

Hur länge “håller” en behandling?

Hållbarheten efter en behandling varierar beroende på hur man tar hand om sina fransar. Men det vanligaste är att man kommer för påfyllning var tredje vecka. Fransförlängningen påverkas även negativt av hormoner, graviditet och stress.

Kan man göra något för att underhålla fransarna efter en behandling?

Gör rent fransarna dagligen med ett anpassat fransschampo och borste

Kan man sminka sig som vanligt efter?

Man kan absolut sminka sig som vanligt efter en behandling men använd inte mascara på fransförlängningen.

Vad är trendigt i branschen just nu?

Trenderna i branschen varierar i olika städer men fler vill ha en mer naturlig look än tidigare. Mix och lätt volym går bäst. Att jobba med olika längder och olika böj i ett sett är också extra trendigt.