FAQ

Vanliga frågor AkupunkturVanliga frågor FillersVanliga frågor kring FransarVanliga frågor kring HudvårdVanliga frågor kring KlippningVanliga frågor KiropraktikVanliga frågor kring massagebehandlingarVanliga frågor kring olika behandling för naglar

Vanliga frågor kring Klippning

Det går alltid starka trender inom frisyrer. Vilken frisyr passar just dig? Det är alltid bra att förbereda ditt besök hos frisören med att titta på inspirationsbilder på nätet eller i tidningar för att sedan visa för frisören. Då är det enklare för dig att beskriva hur du vill ha det och enklare för frisören att förstå hur just du vill ha din frisyr.

Klippning av kort hår den vanligaste tjänsten för män. Vilken teknik frisören använder sig av är väldigt olika. Vissa klipper enbart med sax medan andra använder sig av maskin. Prata med din frisör innan besöket om vilken metod just du vill ha.

Det är mer tidskrävande att klippa långt hår och oftast kombineras det med en annan behandling såsom toning eller slingor. I år är trenden att klippa så att du inte ska behöva styla så mycket själv. Vi ser också att trenden går mot ett mer androgynt mode.

Även om du redan har tvättat ditt hår hemma eller på gymmet så finns det inget skönare än att få håret tvättat hos frisören. Många frisörer erbjuder även en hårbottenmassage, vilket är helt underbart.

Hur ofta du ska klippa dig beror på din håkvalitét och frisyr. En kort frisyr behöver i regel klippas ca var 3-8 vecka för att bibehålla önskad längd och form. Ett långt och friskt hår räcker att klippa var tredje månad medan ett torrt och slitet hår behöver klippas oftare. Rådgör med din frisör vad som passar just din hårtyp och frisyr.

De flesta av oss söker en frisör som förstår hur man vill ha sin frisyr, som man trivs bra med och som finns i närheten av ens bostad eller arbete. På bokadirekt.se kan du både hitta- och boka frisörer i närheten av dig och ta del av betyg och recensioner från tidigare kunder innan ditt besök.

För att bibehålla ett friskt hår mellan frisörbesöken gäller det att ge håret rätt förutsättningar. Använd ett schampo och balsam anpassat för din hårtyp, lägg en hårinpackning ett par gånger i månaden för extra fukt och använd skonsamma stylingverktyg. Prata med din frisör om du är osäker på vilka produkter som passar just dig.

I linje med pandemiåret 2020 har hårtrenderna kantats av lättskötta frisyrer och lösa uppsättningar. Nu spås istället många nya spännande frisyrer bli populära. Lockar, lugg i olika former, vågade hårfärger och androgyna herrfrisyrer kommer vi få se mer av 2021.