FAQ

Vanliga frågor AkupunkturVanliga frågor FillersVanliga frågor kring FransarVanliga frågor kring HudvårdVanliga frågor kring KlippningVanliga frågor KiropraktikVanliga frågor kring massagebehandlingarVanliga frågor kring olika behandling för naglar

Vanliga frågor kring massagebehandlingar

Det finns en rad fördelar med massage.

  • En väl genomförd massage lugnar ner nervsystemet och har en avslappnande effekt på kroppen.
  • Massage minskar muskelspänningar och oro vilket i förlängningen till och med kan bidra till att motverka depressioner.
  • Massage ökar kroppens blodcirkulation och syresätter kroppens celler

Den vanligaste massage formen i Sverige är den traditionella “Klassisk svensk massage”. Tekniken bygger på knådning av strykande av hud och muskler. Ibland används apparater i tekniken för att med vibrationer stimulera musklerna. Utöver de generella välgörande egenskaperna från massage så används Klassisk svensk massage i syfte att mjuka upp muskler, mot träningsvärk, för att motverka muskelknutor och för att öka lymfflödet.

Hot stone massage är en form av massage där massören använder varma stenar och aromaoljor som verktyg. Just värmen från lavastenarna bidrar till en avslappnande effekt och metoden lämpar sig bäst för avslappning och stressreducering. Mineraler från stenarna som t.ex. järn tas också upp av kroppen med välgörande effekt.

Taktil massage är en varsammare typ av massageterapi där kroppens receptorer berörs med mindre kraft och lättare beröring. Metoden lämpar sig speciellt väl för stressdämpning och för att motverka stress.

Bindvävsmassage är en en metod för djupgående behandling av muskler. Det är en intensiv terapi som går på djupet för att bryta upp tidigare ärrvävnad och frigöra bindväv. Rörelserna i bindvävsmassagen är långa och görs tradidionelt utan massageolja eller liknande i syfte att skapa mer friktion och värma upp musklerna.
Tekniken används normalt mer för att motverka muskelproblem och kan vara något mer smärtsam och mindre avslappnande än andra tekniker som mer syftar till avslappning.

Idrottsmassage är en behandlande teknik som har sitt ursprung i idrottens värld. Behandlingsformen är utvecklad för att hjälpa idrottares kroppar att återhämta sig. Många tekniker i idrottsmassagen är hämtade från den klassiska massagen men är mer behandlande mot t.ex. tennisarmbåge, benhinneinflamation, sträckningar, spänningshuvudvärk, musarm etc. och är inte av avslappnande karaktär.

Denna massage, som föga förvånande, har sitt ursprung i Thailand är en uråldrig teknik som kombinerat delar av den klassiska akupressuren och yogan till en behandling. Behandlingsformen är därför bra för att förbättra kroppens rörlighet och även hållning. Traditionellt utförs tekniken på golvet på en matta och omfattar vanligtvis hela kroppen. Massören använder inte bara sina händer utan använder även armbågar, knän etc.

Tekniken är både avslappnande och delvis terapeutisk. Många känner sig både avslappnade och piggare efter en behandling.

Akupressuren härstammar från den orientaliska medicinen och är av avslappnande karaktär. Ofta behåller patienten sina kläder under behandlingen och avstressande behandling genom tryck mot känsliga punkter runt nacken, huvudet och axlarna.

Gravidmassagen är framtagen för att lindra vanliga smärtor för den gravida kvinnan som problem med rygg, ländrygg och axlar. Behandlingen är både avslappnande och terapeutisk och görs på en bänk med hål för magen eller en för magen speciellt framtagen dyna. Man använder ofta också för gravidmassage anpassad massageolja fri från ämnen som foster kan vara känsliga mot.

LPG eller Lipo-massage

LPG massagen är en typ av massage som utförs med en LPG-maskin. Tekniken reducerar fettansamlingar i kroppen och ses därför som ett alternativ till fettsugning och andra kirurgiska ingrepp. Tekniken har också likheter med bindvävsmassagen då den är djupgående och den har även återfuktande egenskaper som gör huden mer elastisk. Under behandlingen tar patienten normalt på sig en typ av kroppsstrumpa som gör att LPG-maskinen glider bättre. Även om det kanske inte låter så så är behandlingen behaglig och lika avslappnande som en klassisk massage.