Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Yogakurser

Vid fyra tillfällen går vi igenom grunderna i den fysiska yogaformen Hatha yoga. Du kommer att lära dig grundpositioner i yoga som bygger styrka, balans och flexibilitet, andningstekniker i yoga, att hitta ett flöde mellan positioner samt tekniker för avslappning. De olika positionerna repeteras under kursen och du får hjälp att justera dem vid behov.
Vi kommer också pröva på meditation.
Inga förkunskaper krävs.

KURSSTART: SÖNDAGEN DEN 15 APRIL, 17.00
Kursen innefattar fyra tillfällen om sammanlagt fem timmar.
Söndagen den 15/4 17.00–18.15
Söndagen den 22/4 17.00–18.15
Söndagen den 29/4 17.00–18.15
Söndagen den 6/5 17.00–18.15

Först till kvarn gäller och för kursstart behövs minst åtta deltagare.
För mer info, ring Evelina 0708-470 496

Ayurvedisk hälsorådgivning

Jag, Evelina, är diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare och erbjuder dig att boka en hälsokonsultation, där du utifrån pulsens egenskaper får information om din hälsostatus och eventuella obalanser. Du får skräddarsydda hälsoråd anpassade efter dina behov. Vi träffas vid två tillfällen. Du bokar det första och vi bestämmer tillsammans tid för tillfälle två.
Obs! Du bör ha undvikit att äta de tre närmsta timmarna innan konsultationen.

Ayurvedisk kombinationsbehandling

Kombinationen av Abhyanga - oljemassage och Marma - lätt beröring av energipunkter gör att du kommer till djup ro och vila. Förbättrar cirkulationen och verkar renande i kropp och sinne. Balans skapas på djupet och kroppens egen förmåga till läkning stärks.
Behandlingen inleds med pulsläsning för individuellt val av aromaolja och marmapunkter.
En duobehandling för att öka förbränningen och
rena lymfsystemet. Behandlingen inleds med en
stimulerande helkroppsmassage som utförs med
råsidenvantar. Garshan följs av en välgörande
Abhyanga där du masseras med varm sesamolja.

Ayurvedisk massagebehandling

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar i muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern.
Garshan är en helkroppsmassage med råsidenvantar som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage. Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.
Kati chikitsa är en traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Kati chikitsa är som balsam för stela ryggar och axlar. Behandlingen tas med fördel tre dagar i rad.
Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan kropp och sinne är extra livaktig. Stress och orenheter sätter sig ofta i marmapunkterna. En marmabehandling börjar med en kort konsultation med pulsdiagnos som bestämmer vilka oljor och punkter som ska behandlas. Först behandlas vissa av de 107 marmapunkterna och därefter de tre huvudmarmapunkterna – bäcken, hjärta och huvud. Under behandlingen stimuleras marmapunkterna med essentiell olja, mycket lätt beröring och uppmärksamhet. Marmabehandling är djupt avslappnande och balanserande för kropp och sinne och stimulerar kroppens egna självläkningsprocess.
Shiroabhyanga är en massage av huvud, hårbotten, ansikte, nacke och skuldror. Den ges med eller utan varm sesamolja och är djupt avslappnande. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Shiroabhyanga motverkar sömnproblem, huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Behandlingen stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar.
Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med i abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappande och skön om man känner sig tung i kroppen.

Yoga

Avsluta veckan och starta helgen på bästa möjliga sätt!
Med en skön yogaklass!
Fokus och inriktning på klassen skiljer sig lite beroende på vem som har klassen, Anna, Björn eller Evelina. Det går bra att använda klippkort och terminskort på denna klass!
Välkomna!
Från stillhet till rörelse
En klass där vi börjar med med stillsamma yin-positioner. Genom mindfulness och medvetna andetag skapar vi flexibilitet och utrymme i leder och bindväv. Vi fortsätter med lugna flöden som ger energi till kropp och sinne.
Vi skapar harmoni och balans mellan stillhet och rörelse. Yinyasa-klassen ger energi till kropp, sinne och hjärta samtidigt som den får dig att känna dig både stark och balanserad.
Är denna klass på kvällen börjar vi med rörelse för att landa in i yinyogans stillhet.

Dynamisk Yoga är en form av yoga med fokus på biomekanik - hälsosam rörelseteknik. I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig yogaträning som ger näring och inspiration till själen. För dig som vill yoga i ett högre tempo med mer utmanande serier och asanas. Rörelsesekvenserna kan variera från gång till gång beroende på vilket fokus vi har för klassen.
Nivå: För dig som yogat förut, Alla
Klassen hålls av Björn
Globalyoga är en utvecklande personlig yogaform där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Globalyoga blandar tekniker från öst och väst. Med dessa tekniker byggs en klass med precision och flöde.
Nivå: Alla
Klassen hålls av Annica.
En mjuk yogaklass som bygger på Hathayogans positioner. Asanas, andning och alignments kopplas samman för att skapa balans och välmående i kropp och själ. Klassen avslutas med andingsövning och meditation.
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Evelina.
Välkomna till en lugn klass där vi utforskar Restorative Yoga och Yoga Nidra. Restorative yoga är en stressreducerande och återuppbyggande form av yoga där essensen är djup avslappning. Restorative Yoga är stillhet, kravlöst varande och vila. I kombination med Yoga Nidra är denna stund en fantastisk upplevelse.
Yoga Nidra är en guidad djupavspänning där du är på tröskeln till sömn, medan sömnen ännu inte har infunnit sig, och den yttre vakenheten tonar bort.
Nivå: Alla
Klassen hålls av Björn
En utmanade och flödande yogaklass där andetag och asanas går hand i hand.
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Anna.
Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yindelar som bindvävnad, leder och ligament. Du håller varje position mellan tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Björn.
Ashtangayoga kännetecknas av att den är uppbyggd som en förutbestämd sekvens av rörelser som, koordinerat med en kraftfull andning, binds ihop i ett enda flöde. Rörelserna fördjupas allt efter som din styrka och rörlighet ökar och så småningom lär du digsekvensen utantill varmed träningen blir till en lång, fysisk meditation.

Under en ashtangaklass rör vi oss mycket och jobbar aktivt med både styrka, rörlighet och balans. Vi gör en del fysiskt utmanande rörelser men du behöver inte vara vig eller vältränad för att börja i nybörjargrupperna.

Ashtangayoga passar dig som tycker om att använda och utmana din kropp och inte har något emot att bli ordentligt varm.

Klassen hålls av Maria!
Yoga Morgon är ett pass där vi genom sköna, mjuka flöden, energigivande solhälsningar och uppmjukande asanas gör vår kropp och själ redo att möta dagen.
Nivå: Alla
Klassen hålls av Björn eller Evelina

Yogaklasser

Mjuk välgörande hathayoga som passar alla. Kräver inga förkunskaper.
Martin fortsätter sina lunchyoga klasser på tisdagar klockan 12.00. Välkomna till en lugn, skön hathayoga stund med Martin hos oss på Namayoga. Dessa klasser ingår inte i terminskortet eller klippkortet.

Workshop

Be sure to book both days on our bookingssite if you want to join both days!!

*** This workshop will be in English ***

Come, center and connect in community for a journey into balance of the energies within the self. Through the magic of medicinal herbs, meditation, movement, breathwork and mantra we will explore what is asking to be expressed. This weekend is focused on connecting to the divine feminine energy of Shakti and balancing the divine masculine energy of Shiva. We will find a healthy harmony of both aspects and discover how they dance within the self and how that will allow us to show up differently in the world.

This is a two-days event, but you can join for only one of the days, or both, according to what fits with you. Further down there will be more details about the time schedule and pricing.

Times: (both days) 09.00-12.00 for first session. 12.00-13.30 for lunch break. 13.30-16.30 for second session.
Lunch: You will have the possibility to order special meals for these days. They will be cooked by Céline Tissot, friend of Lars, and they will be especially made for this workshop. You can order the meal beforehand by sending a message to Lars at 0735976217 or lars.hallen@gmail.com. It will be 100 kronor for each person for each day. Or you can bring your own food.
Pricing for the workshop: 700 kronor for each day. 1200 kronor for both if you choose to join on both.

Early Bird: before March 23, 1000 for both days


Namasté
Be sure to book both days on our bookingssite if you want to join both days!!

*** This workshop will be in English ***

Come, center and connect in community for a journey into balance of the energies within the self. Through the magic of medicinal herbs, meditation, movement, breathwork and mantra we will explore what is asking to be expressed. This weekend is focused on connecting to the divine feminine energy of Shakti and balancing the divine masculine energy of Shiva. We will find a healthy harmony of both aspects and discover how they dance within the self and how that will allow us to show up differently in the world.

This is a two-days event, but you can join for only one of the days, or both, according to what fits with you. Further down there will be more details about the time schedule and pricing.

Times: (both days) 09.00-12.00 for first session. 12.00-13.30 for lunch break. 13.30-16.30 for second session.
Lunch: You will have the possibility to order special meals for these days. They will be cooked by Céline Tissot, friend of Lars, and they will be especially made for this workshop. You can order the meal beforehand by sending a message to Lars at 0735976217 or lars.hallen@gmail.com. It will be 100 kronor for each person for each day. Or you can bring your own food.
Pricing for the workshop: 700 kronor for each day. 1200 kronor for both if you choose to join on both.

Early Bird: before March 23, 1000 for both days


Namasté
Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Namayoga

Välkommen till Namayoga. Vi erbjuder yoga i olika former, ayurvediska behandlingar och massage, hälsofrämjande kurser och ayurvedisk hälsorådgivning. I vår yogashala finns även en liten shop där vi säljer saker vi tycker om.
Gå in på vår hemsida för erbjudanden, prislistor, terminskort, klippkort, workshops m.m.

Telefon 0708-470496
Webbsida
E-post
Öppettider Vi har öppet i samband med yogaklasser och behandlingar.
Adress
Borgmästaregatan 13
392 35 Kalmar