Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Öppet hus!

Prova på klass - Yoga Nidra
Mer info om Yoga Nidra på vår hemsida!
Prova på klass - Gravidyoga
Mer info om Gravidyoga på vår hemsida!
Prova på klass - Hatha Yoga
Mer info om Hatha Yoga på vår hemsida!
Prova på klass - Globalyoga
Mer info om Globalyoga på vår hemsida!
Prova på klass - Morgonyoga
Mer info om Morgonyoga på vår hemsida!
Prova på klass - Mjuk Yoga och meditation
Mer info om Mjuk Yoga på vår hemsida!
Prova på klass - Yinyoga
Mer info om yinyoga på vår hemsida!

Yogakurser

En kurs för dig och ditt väntade barn. En stund i lugn och stillhet, med ett inre fokus till bebisen i magen. Gravidyoga ger dig mer än enbart fysisk träning. Den ger dig en djupare upplevelse av graviditeten och förbereder dig för värkarbetet, förlossningen och att bli mamma. Du förbättrar din hälsa, inre styrka och känsla av välmående.

Kursen är på 6 gånger och varje klass är 90 minuter.
En stund i närhet där du och din bebis (3-6 månader) kan mötas i mjuka yoga asanas, andning, massage och sång. Kursen hjälper dig som nybliven mamma att komma i balans och successivt återfå kraft, styrka och energi både fysiskt och mentalt.

Vi jobbar med yoga övningar som stärker din bäckenbotten, mjukar upp rygg och axlar i lugnt tempo tillsammans med olika andningstekniker. För din bebis gör vi mjuk bebisyoga och lätt massage, vilket hjälper till bättre matsmältning, motorik och ökad trygghet. Barnens behov styr klassen.

Kursen är på 6 gånger och varje klass är 60 minuter.
En kurs för dig som kanske är sjukskriven med utmattningssyndrom eller för dig som upplever att du är stressad, orkeslös och tom på energi.

I den här yoga klassen jobbar vi med att medvetandegöra andetaget. Vi lär oss olika andningstekniker och får verktyg för att stilla och stärka nervsystemet. Fokuset i klassen ligger på att lyssna inåt och att bli lyhörd och förstå kroppens signaler. Vi gör yoga övningar som mjukar upp rygg och axlar vilket släpper på spänningar och frigör energi. Meditation och avslappning är också en viktig del i klassen och som hjälper oss att vara närvarande i stunden och stilla tankarna. Vi avslutar klassen med att dem som vill får dela med sig av sin upplevelse, sina tankar och funderingar.

Kursen är på 12 gånger och varje klass är 90 minuter.
Vid fyra tillfällen går vi igenom grunderna i den fysiska yogaformen Hatha yoga. Du kommer att lära dig grundpositioner i yoga som bygger styrka, balans och flexibilitet, andningstekniker i yoga, att hitta ett flöde mellan positioner samt tekniker för avslappning. De olika positionerna repeteras under kursen och du får hjälp att justera dem vid behov.
Vi kommer också pröva på meditation.
Inga förkunskaper krävs.

KURSSTART: SÖNDAGEN DEN 9 SEPTEMBER, 17.00
Kursen innefattar fyra tillfällen om sammanlagt fem timmar.
Söndagen den 9/9 17.00–18.15
Söndagen den 16/9 17.00–18.15
Söndagen den 23/9 17.00–18.15
Söndagen den 30/9 17.00–18.15

Först till kvarn gäller och för kursstart behövs minst åtta deltagare.
För mer info, ring Evelina 0708-470 496

Ayurvedisk hälsorådgivning

Jag, Evelina, är diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare och erbjuder dig att boka en hälsokonsultation, där du utifrån pulsens egenskaper får information om din hälsostatus och eventuella obalanser. Du får skräddarsydda hälsoråd anpassade efter dina behov. Vi träffas vid två tillfällen. Du bokar det första och vi bestämmer tillsammans tid för tillfälle två.
Obs! Du bör ha undvikit att äta de tre närmsta timmarna innan konsultationen.

Ayurvedisk kombinationsbehandling

Kombinationen av Abhyanga - oljemassage och Marma - lätt beröring av energipunkter gör att du kommer till djup ro och vila. Förbättrar cirkulationen och verkar renande i kropp och sinne. Balans skapas på djupet och kroppens egen förmåga till läkning stärks.
Behandlingen inleds med pulsläsning för individuellt val av aromaolja och marmapunkter.
En duobehandling för att öka förbränningen och
rena lymfsystemet. Behandlingen inleds med en
stimulerande helkroppsmassage som utförs med
råsidenvantar. Garshan följs av en välgörande
Abhyanga där du masseras med varm sesamolja.

Ayurvedisk massagebehandling

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar i muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern.
Garshan är en helkroppsmassage med råsidenvantar som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage. Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.
Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan kropp och sinne är extra livaktig. Stress och orenheter sätter sig ofta i marmapunkterna. En marmabehandling börjar med en kort konsultation med pulsdiagnos som bestämmer vilka oljor och punkter som ska behandlas. Först behandlas vissa av de 107 marmapunkterna och därefter de tre huvudmarmapunkterna – bäcken, hjärta och huvud. Under behandlingen stimuleras marmapunkterna med essentiell olja, mycket lätt beröring och uppmärksamhet. Marmabehandling är djupt avslappnande och balanserande för kropp och sinne och stimulerar kroppens egna självläkningsprocess.
Shiroabhyanga är en massage av huvud, hårbotten, ansikte, nacke och skuldror. Den ges med eller utan varm sesamolja och är djupt avslappnande. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Shiroabhyanga motverkar sömnproblem, huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Behandlingen stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar.
Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med i abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappande och skön om man känner sig tung i kroppen.

Yoga

Klassisk hathayogaklass
Dynamisk Yoga är en form av yoga med fokus på biomekanik - hälsosam rörelseteknik. I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig yogaträning som ger näring och inspiration till själen. För dig som vill yoga i ett högre tempo med mer utmanande serier och asanas. Rörelsesekvenserna kan variera från gång till gång beroende på vilket fokus vi har för klassen.
Nivå: För dig som yogat förut, Alla
Klassen hålls av Björn
Globalyoga är en utvecklande personlig yogaform där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Globalyoga blandar tekniker från öst och väst. Med dessa tekniker byggs en klass med precision och flöde.
Nivå: Alla
Klassen hålls av Annica.
En mjuk yogaklass som bygger på Hathayogans positioner. Asanas, andning och alignments kopplas samman för att skapa balans och välmående i kropp och själ. Klassen avslutas med andingsövning och meditation.
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Evelina.
Välkomna till en lugn klass där vi utforskar Restorative Yoga och Yoga Nidra. Restorative yoga är en stressreducerande och återuppbyggande form av yoga där essensen är djup avslappning. Restorative Yoga är stillhet, kravlöst varande och vila. I kombination med Yoga Nidra är denna stund en fantastisk upplevelse.
Yoga Nidra är en guidad djupavspänning där du är på tröskeln till sömn, medan sömnen ännu inte har infunnit sig, och den yttre vakenheten tonar bort.
Nivå: Alla
Klassen hålls av Björn
En utmanade och flödande yogaklass där andetag och asanas går hand i hand.
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Anna.
Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yindelar som bindvävnad, leder och ligament. Du håller varje position mellan tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.
Nivå: Nybörjare, Alla
Klassen hålls av Björn.
Yoga Morgon är ett pass där vi genom sköna, mjuka flöden, energigivande solhälsningar och uppmjukande asanas gör vår kropp och själ redo att möta dagen.
Nivå: Alla
Klassen hålls av Björn eller Evelina

Workshop

Ta chansen att komma på en yogaklass som verkligen erbjuder kroppen förutsättningar att återhämta sig. Yinyoga, där man stannar länge i positionerna tillsammans med vibrationerna från Gongen ger en unik möjlighet att hamna i en djup meditation där läkning kan ske. Denna klass innehåller först Gong till Yinyoga följt av en dryg halvtimmes Gongavslappning där man verkligen kan släppa taget och komma ner i en djup vila där kroppen ges möjlighet att återhämtas och läkas.

Workshopen hålls av Björn och Håkan.
Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Namayoga

Välkommen till Namayoga. Vi erbjuder yoga i olika former, ayurvediska behandlingar och massage, hälsofrämjande kurser och ayurvedisk hälsorådgivning. I vår yogashala finns även en liten shop där vi säljer saker vi tycker om.
Gå in på vår hemsida för erbjudanden, prislistor, terminskort, klippkort, workshops m.m.

Telefon 0708-470496
Webbsida
E-post
Öppettider Vi har öppet i samband med yogaklasser och behandlingar.
Adress
Borgmästaregatan 13
392 35 Kalmar
Öppna i Google Maps 🗗