Vad vill du boka?

Atlaskotan är en del av Heidies Hälsa, Heidie har lång erfarenhet av atlasbehandling då hon öppnade upp sin klinik 2011 i Gnosjö idag finns kliniken i Gislaved i Hälsostugans lokaler. 
Atlaskotan erbjuder atlasbehandlingar samt uppföljningsbehandlingar, undersökning och vibrationsmassage och om behov finns även extra atlasbehandling.
 Heidies Hälsa har ett annat utbud av behandlingar som sträcker sig allt från rörelseapparaten till hjärt-kärlundersökning.
www.heidieshalsa.se
Varmt välkommen att besöka oss!

Vill du har hjälp att boka? Kontakta oss på tfn 0731801935 eller gislaved@atlaskotan.net.
Saknar du lediga tider i schemat som passar dig, slå en signal så ordnar vi en tid.

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Atlaskotan

Komplett Atlasbehandling inklusive underökning, infravärme och djupverkande vibrationsmassage för barn 8 t.o.m. 14 år.

Besöket startar med undersökning av nacken samt mätning och dokumentering av eventuella snedbelastningar i kroppen. Om vi efter undersökning bedömer att du inte kan behandlas så görs ingen behandling och besöket kostar inget.

Behandling sker sedan mot muskler och ligament utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i nackrosetten, omkring atlaskotan. Sekundärt utförs behandling mot djupt liggande muskler och ligament i övriga halsryggen, bröstryggen, ländryggen samt höfterna/sacrum. OBS! Inga hastiga ryck, vridningar eller knäckningar utförs.

Normalt erfordras inget uppföljande återbesök för barn. En kontroll kan dock bokas vid behov.

Behandlingen tar ca 60 minuter.
Vi börjar med en ny undersökning av din nacke samt kontroll av förmåga att vrida huvudet. Baserat på vad vi finner vid undersökningen så avgör vi om och hur vi ska behandla vid återbesöket.

Vid återbesöket ges normalt alltid en ny behandling med infravärme och djupverkande vibrationsmassage av rygg och nacke.

Detta återbesök ingår i den ursprungliga Atlasbehandlingen och bör ske inom 5-8 veckor (eller senast 12 v) efter nybesöket.

Behandlingen tar ca 45-60 minuter.
Atlasbehandling baserad på ATLANTOtec-metoden.

Besöket startar med undersökning av nacken samt mätning och dokumentering av eventuella snedbelastningar i kroppen. Om vi efter undersökning bedömer att du inte kan behandlas så görs ingen behandling och besöket kostar inget.

Behandling sker sedan mot muskler och ligament utefter hela ryggen och nacken med värme och djupverkande vibrationsmassage. Primärt behandlas punkter i nackrosetten, omkring atlaskotan. Sekundärt utförs behandling mot djupt liggande muskler och ligament i övriga halsryggen, bröstryggen, ländryggen samt höfterna/sacrum. OBS! Inga hastiga ryck, vridningar eller knäckningar utförs.

Ett återbesök efter 5-8 veckor (senast 12 v) ingår i priset.

Behandlingen tar ca 75 minuter.
*Avbokning måste ske senast 24 timmar före behandling.
- Vid sen avbokning eller uteblivet besök debiteras 450 kr+45 kr fakturaavgift.

Hittar du ingen tid som passar dig ring Heidie 0731801935

o.b.s på kvittot står det Nybesök 75 min (massage 2 besök) om något annat ska stå med så måste ni säga till innan utförd första behandling!
Vill du boka in dig på en konsultation?
där går vi igenom eventuella skador, kost, och om du har tränat tidigare nuvarande situation och vad dina mål är och hur jag kan hjälpa dig att nå dina mål. Din träning kan vi genomföra hos oss på hälsostugan i det egna hemmet eller utomhus, på ett gym, det är du som bestämmer vart vi är och tränar.

Nästa steg är att vi några tester för att se vilken nivå vi ska starta vid, med detta som grund utformar jag sedan din individuella träningsplanering. Vi kommer att utvärdera, följa upp dina delmål och anpassa träningen under resans gång, allt för att du ska få rätt utmaningar.

”Personlig träning innebär för mig att jag inspirerar och coacha dig till att nå dina träningsmål utifrån dig och dina förutsättningar.Vi utgår alltid från dig var du än befinner dig, nybörjare, vältränad eller någonting annat. Jag drivs av att se dig lyckas att nå dina mål och följa dig på vägen mot detta ”

-Heidie Johansson Personlig tränare, Borås & Gislaved
Tel.0731801935
Boka Djupverkande vibrationsmassage 45-60 min 60 min , 750,00 kr

För att om möjligt underlätta och ytterligare stödja självläkningsprocessen kan man, som ett komplement till vår Atlasbehandling, komma på ytterligare djupverkande vibrationsmassage av muskulaturen i rygg och nacke.

Behandlingen inleds med kort uppvärmning av musklerna med hjälp av infravärme. Sedan masserar vi dig med våra Atlantovibbar som kontinuerligt arbetar med olika frekvenscykler vilket möjliggör en mycket effektiv avslappning av musklerna längs ryggen och nacken.

Behandlingen anpassas efter dina behov. Områden som kan behandlas är nacken, bröstrygg, ländrygg,höft/scarum/säte. Även käk/tuggmuskler eller halsmuskeln sternocleido mastoideus är områden som vi utför behandling mot.

Denna behandling är till för dig som redan genomgått en Atlasbehandling (inkl återbesök) baserad på ATLANTOtec-metoden.

Proceduren är den samma som vid din första Atlasbehandling. Vi undersöker nacken, kontrollerar huvudets rörelseförmåga samt mäter och dokumenterar eventuella snedbelastningar i din kropp. Därefter ges en ny atlasbehandling på samma sätt som vid ett nybesök.

Vid en Extra Atlasbehandling ingår inget återbesök i priset. Men man kan boka en behandling med kompletterande djupverkande vibrationsmassage.

Behandlingen tar ca 60 minuter.

Boka Undersökning 15 min 15 min, 0 kr

Vid denna undersökning känner vi på nackens muskulatur (palperar) samt kontrollerar rörelseförmågan i nacken för att bedöma om det finns en funktionsstörning i översta nackleden där huvudet vilar på atlaskotan.

Som komplement mäts och dokumenteras möjliga effekter av funktionsstörningarna i form av snedbelastningar som kan orsaka olika muskulära spänningstillstånd. Dokumenteringen sker med hjälp av precisionsfotografering samt mätning av belastningen på respektive kroppshalva.

Atlasterapeuten förklarar sedan resultatet av undersökningen och berättar om hur en eventuell behandling går till. Du har även möjlighet att ställa frågor.

Efter detta kan du lättare besluta om du vill boka en tid för en "Atlasbehandling".

Undersökningen är helt utan förpliktelser och just nu gratis.

Heidies Hälsa

Arteriografi- Vilken ålder har dina blodkärl?
Arteriografiundersökning är en snabb, enkel och säker metod för att på ett tidigt stadium kunna se huruvida någon riskerar att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.

Arteriografen kan man nu för första gången ha god chans att hitta dessa patienter innan de drabbas. Man kan även se hur effektivt din behandling/medicin fungerar. Åtgärder kan vara livsstilsråd, kost och kosttillskott m.m. Hänvisning till hjärtläkare SKER vid behov.

Den liknar en blodtrycksundersökning.
Under denna tid mäts flera parametrar. En av de viktigaste är pulsvågshastigheten som visar förekomsten utav atheroskleros och annan artärstyvhet i blodkärlen vilket anses ligga bakom bl.a. hjärtinfarkt, stroke och TIA-attacker.
Mätningen visar även i vilket tillstånd blodkärlen befinner sig; dvs. om det är sammandragna, styva, stressade eller avslappnade. Flertalet vetenskapliga studier visar att detta tillstånd är en stark oberoende riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdom.

Efter arteriografiundersökningen får du ett skräddarsytt program med förslag på livsstilsåtgärder, ev kostomläggning och kosttillskott framtaget speciellt efter ditt unika behov, för att framöver kunna förbättra din hjärt- och kärlhälsa.

Arteriografen ger oss dels chansen att diagnostisera eventuella problem på ett mycket tidigt stadium samt även möjligheten att följa upp de förebyggande åtgärdernas effektivitet.

För att alla parametrar skall visa dina rätta värden är det några saker du behöver tänka på innan besöket.
Ät, rök eller snusa inte tre timmar innan samt drick inte alkohol eller kaffe inom tio timmar före mätningen. Drick rikligt med vatten 0,5-1 liter innan besöket.
(Gislaved)
Lider du av svullnad? Har du varit sjuk och behöver få igång kroppen igen eller har du blivit opererad? Då är lymfdränage otroligt effektivt. Med mjuka rörelser flyttar vi bort din överflödiga vätska. Att göra lymfdränage med radiovågor är mycket effektivare än manuell lymfdränage då de elektromagnetiska impulserna jobbar bättre än vad man kan göra med händerna vi arbetar med radiovågor med sändare och mottagare, där värmen går ner på djupet och når kroppens celler där de aktiverar cellernas förmåga till att reparera sig själva samt aktiverar blodflödet och cirkulationen i kroppen.
Upptäck kraften i ditt lymfsystem för att bekämpa sjukdom och bygga upp ditt immunsystem. Under varje stad finns ett nätverk av ledningar, rör och tunnlar. Osynliga och ouppskattade, men nödvändiga för stadens hälsa och överlevnad.
En ingenjörskonst som är klumpig och primitiv i jämförelse med kroppens helt enastående system för undanröjande av de avfallsrester som skall lämna kroppen. Det lymfatiska systemet.

Välkommen till oss på Atlaskotan i Gislaved


Behandlare:Heidie Johansson
Ge dig en avkopplande stund med vår underbara massagemaskin
-RF (radiofrekvens) - radiovågs nya revolutionerande behandlingar
Har du ont i kroppen eller tycker du att din hud är slapp?

RF teknologi har klinisk dokumenterad effekt för:
smärtbehandlingar, sportmedicin (Juventus Fotboll Club använder för sina spelare), uppstramning och lyftning av huden, reducering av rynkor och fett, cellulitbehandlingar, förnyelse av kroppens konturer samt föryngring av hudcellerna. RF-metoden används även för akne, akneärr, ärrbehandlingar, ytliga blod kärl, samt före och efter operationer. Behandling är en icke kirurgisk behandling som har en starkt läkande och smärtstillande verkan, samt resulterar i en stramare hud, föryngrande konturer av kroppen och mer kollagen.

Den ger GARANTERAT en naturlig möjlighet att återställa oönskade effekter i huden eller smärta.


som arbetar med radiovågor med sändare och mottagare, där värmen går ner på djupet och når kroppens celler där de aktiverar cellernas förmåga till att reparera sig själva samt aktiverar blodflödet och cirkulationen i kroppen. Kroppen får då en läkande massage som stimulerar kroppen till att återigen hitta vägen tillbaka till sin balans och en skön stund av vila, 30 min motsvarar minst 1 tim vanlig djupmassage.

Otroligt cirkulationsökande på djupet
Lymfdränering/dränage av överflödig vätska i ansikte och på kroppen
Reduktion av fria radikaler
Ökar syresättningen
Slapp hud på kroppen och i ansiktet tightas upp
Celluliter mjukas upp och reduceras
Muskelspänningar släpper pga kraftigt ökad blodgenomströmning
Smärtlindring
Löser upp blockeringar i t.ex. bihålor pga dålig cirkulation.
sårbehandling


Vi anpassar massagen efter dina behov!

var 6:e massagebehandling GRATIS!(gäller vid betalning 600kr per besök)
Vi går tillsammans igenom vilka dina mål är och hur jag kan hjälpa dig att nå dina mål. Din träning kan vi genomföra hos oss på hälsostugan i det egna hemmet eller utomhus, på ett gym, det är du som bestämmer vart vi är och tränar. (Jag jobbar på club gym plus i Gislaved).

Nästa steg är att vi några tester för att se vilken nivå vi ska starta vid, med detta som grund utformar jag sedan din individuella träningsplanering. Vi kommer att utvärdera, följa upp dina delmål och anpassa träningen under resans gång, allt för att du ska få rätt utmaningar.

Om du är redan tränar så kan jag hjälpa dig att utforma ett träningsprogram som du kan utföra själv hemma, som jag följer upp en gång per vecka och vi ses en gång per månad, detta alternativ kan vara för dig som känner att du behöver en nytändning.
”Personlig träning innebär för mig att jag inspirerar och coacha dig till att nå dina träningsmål utifrån dig och dina förutsättningar.Vi utgår alltid från dig var du än befinner dig, nybörjare, vältränad eller någonting annat. Jag drivs av att se dig lyckas att nå dina mål och följa dig på vägen mot detta ”

-Heidie Johansson Licensierad Personlig Tränare, certifierad löpcoach, gruppinstruktör i spinning, Soma move och power yoga, Certifierad Atlasterapeut, lymfterapeut, alternativterapeut och massör.
Ceragem gör vardagen lättare genom att stärka och lugna kroppens celler. (vi har 2 britsar 2 personer kan behandlas samtidigt)

Ceragem är en massagebrits med infraröttljus- och värmeterapi som hjälper kroppen att successivt stärka kroppen inifrån, med utgångspunkt att balansera meridianerna längs hela ryggraden.

Behandlingsmetoden tillåter effektivt förebyggande och rehabilitering inom följande områden:

Rörelseapparaten (ryggbesvär och sjukdomar), muskler, leder
Hjärt- och cirkulationssystem
Åderbrock och bensår
Perifera nervsystemet (ischias)
Depressioner
Fibromyalgi, kronsik trötthet, utbrändhet, sömnsvårigheter
Immunbrist, dålig ämnesomsättning
Viktminskning, cellulitreducering
Korrigering av hållning, skolios
Inflammationshämmande


Ceragem piggar upp, balanserar upp kropp och själ och gör att du orkar mer. Det leder till att du får högre prestanda, och förbättrande av resultat, du undviker uppkomsten av skador, förkortar läketiden på uppkomna skador samt förstärker hjärtmuskulaturen. Industriarbetare, lokalvårdare, yrkeschaufförer och idrottsutövare är flitiga användare.

länk till youtubeklipp ceragem http://heidieshalsa.se/ceragembritsen.htm

Företagsgrupper och efter balansering av atlaskotan erbjuds rabatterade priser. (var 6:e behandling är gratis)
pensionärsrabatt 350kr per timme!

Vi har 2st massagebritsar om ni är 2st så kan ni få behandling samtidigt om den andra bädden är ledig!

Du kan även köpa eller hyra ceragem massagebrits med infraröttljus- och värmeterapi av oss ring Heidie tel.0731801935

Att tänka på innan behandling:
Drick gärna extra vatten några dagar innan behandling
Ha gärna ljusa och bekväma kläder på dig bomullstyg,undvik syntetstyg när du kommer på behandling!
Tag av skärpet och knäpp upp behån innan behandling.
Stäng av mobiltelefonen/sätt på ljudlös.

max vikt 140kg

Atlaskotan Gislaved

Vi balanserar den översta nackkotan, atlaskotan, med hjälp av den innovativa ATLANTOtec® metoden.

I normala fall behövs en enda behandling och en uppföljande kontroll med värme och massage.

För dem som redan genomgått en atlasbehandling och har atlaskotan i balans, finns möjlighet att boka olika massage tjänster hos oss. Vi anpassar behandlingen efter dina behov.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider mån-fred
Adress
Hagagatan 6
332 35 Gislaved
Öppna i Google Maps 🗗