Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Gruppträning

Övningar för bålen (mage/rygg/core) varvas med dynamiska och utmanande benövningar, med och utan redskap. Passet är 45 min långt – ta gärna med en handduk
Den här klassen erbjuder mycket teknik samt grundövningar i Pilatesmetoden. Passar dig som vill arbeta grundligt med tekniken samt hitta ett skönt flöde i kroppen. Stående övningar varvas med sittande och liggande övningar.
Pilates Matwork är funktionell träning på en matta, med eller utan redskap.

Pilates är en träningsform som passar alla. I träningen kombineras styrka, smidighet, stabilitet, balans, koordination och uthållighet. Alla är unika och tränar efter sin egen förmåga, det spelar med andra ord inte någon roll om du är nybörjare eller avancerad.

DET ROLIGA MED PILATES är att du snabbt märker resultat. Vi utgår från fem grundprinciper som ligger till grund för hela träningsmetoden; andning, bäcken-, bröstkorg-, skuldergördel-, och huvudplacering (nacke). Med kroppen i god placering ges optimala förutsättningar att stabilisera hållningsmusklerna som ligger närmast skelettet. När dessa muskler är starka kan de hjälpa dig att hålla leder på sin naturliga plats och minska smärta vid exempelvis ryggont. Man kan säga att du stärker musklerna inifrån och ut.

I en Pilates Matwork klass sker en progression av övningarna under passet. Det här gör att du även som nybörjare kan hänga med och när du tycker att det blir tufft välja att bli kvar på den nivå som passar dig.

Är du nyfiken på att lära dig mer om pilatesteknikens grunder rekommenderar vi dig att ta några PT lektioner eller testa klassen som heter Pilates Movement Awarness.

SOMA MOVE® är holistisk rörelselära som är atletisk och samtidigt mjuk.

Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap.

Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där du arbetar med kroppen som en enhet i harmoni med andningen.

Small Group Concept

Three Planes of Motion 3PM® är ett rörelsesystem som utvecklar din rörelse- och prestationsförmåga genom de tre rörelseplanen.

Övningarna bygger på samspelet och interaktionen mellan kroppens olika strukturer och syftar till att "väcka musklerna" genom fria rörelser samt öka kroppsmedvetenheten. Med en uppladdning av strukturerna strävar vi efter att skapa ett så stort rörelseomfång som möjligt (Full Range of Motion).
Med stor variation både vad gäller övningar och tempo kommer du garanterat förbättra dynamiken i kroppen. Cirkelträning, Tabata, FunktionellTräning, Barre... you name it! Vi tränar både med och utan redskap och övningarna anpassas utifrån kapacitet.
På dessa klasser har vi roligt, svettas och utmanas i det oändliga!
I denna Small Group är ni max 4 tränande samtidigt. Du kommer varva övningar på Reformer samt Chair (stolen). Andra redskap används också som komplement. Eftersom det är ett lågt deltagarantal kan övningarna anpassas individuellt så att du får ut maximalt av din träning.

Josef Pilates utvecklade ett antal maskiner redan i början av 1900-talet. Reformer´s och Chair´s är några av dem och dessa hittar du hos oss! Norrorts första Pilatesstudio!

Dessa maskiner går inte att jämföra med några andra träningsredskap. Här kan du träna din styrka, stabilitet och smidighet - på samma gång. Du kan vara totalt otränad eller elitidrottare (viss vägledning i inledningen krävs däremot för alla). Övningarna utförs liggande, sittande och stående. Ett speciellt motstånd med metallfjädrar bestämmer hur lätt, tung, enkel eller svår övningen ska bli. Detta gäller både Reformers och Chairs.
Övningarna som kan utföras på maskinerna är till det närmaste oändliga!


Ordinarie klass 55 min

Kurser

Under din graviditet vill du må bra, träna säkert och förbereda dig inför förlossning och första tiden med bebis !

Vi hjälper dig att bygga upp och bibehålla styrkan att bära på en kropp i förändring, stabilisera bäcken och ländrygg samt förbereda dig inför förlossningen genom kombinationen ökad styrka och förmåga att slappna av med andning och kroppskännedom. Rätt träning innan förlossning gör det också lättare för kroppen att återhämta sig och komma i form efter födseln.

Gravidkroppen är mer benägen att skada sig och uppleva smärtor i tex rygg och bäcken på grund av förskjutningen av tyngdpunkten i kroppen, ökad vikt och hormonell förändring som mjukar upp ligament och skapar instabilitet i leder. Gravid Pilateskurs är säkert att utföra under alla tre trimestrarna då du tränar i grupp om max 4 personer. På så vis får du personlig träning i grupp med bästa möjliga träning för en kropp som ändras från vecka till vecka, och en trygghet i vetskapen att du tränar på ett säkert sätt både för dig och din bebis.

Under graviditet bör du sikta på att bibehålla din form, alt. har du inte tränat tidigare är det dags att börja!

Kurs 1: 5ggr, onsdagar kl.17:30, startdatum 23/1
Kurs 2: 5ggr, torsdagar kl.17:30, startdatum 7/3
Kurs 3: 5ggr, torsdagar kl.17:30, startdatum 25/4

OBS! Du bokar din kursplats antingen med en bokning online på valt kursstartsdatum. Eller mailar till info@balanceforyou.se Pris: 1.425:-

Träning sker tryggt med de unika pilatesmaskinerna Reformer & Chair, och även på matta med mer traditionella pilatesredskap tillsammans med Rosanna Fondin utbildad STOTT Pilatesinstruktör, MammaMagetränare, Dansare och mamma.


I SOMA MOVE® tränar du på ett atletiskt men ändå mjukt sätt. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen.
Inom SOMA MOVE® arbetar vi med kondition, uthållighet, styrka, explosivitet, stabilitet, rörlighet och koordination. Vi segregerar dem aldrig utan låter dem fylla kroppen som en möjlighet.

SOMA MOVE® Easy MammaBarn är designat specifikt för dig som nyligen fått barn och kanske fortfarande besväras av instabilitet i bäckenet och/eller känner dig svag i ryggen. Passet sker i ett långsamt tempo och inleds med några grundläggande stabilitetsövningar för din core-muskulatur. Du har med dig ditt barn och vi uppskattar om hen inte kryper allt för långt :)

Kurspris 6 ggr 990:-
Alt. drop-in: 4 TB eller 225:-/gång

Det går utmärkt att hoppa in i kursen efter kursstart om du missat denna och vi räknar då av missat tillfälle på kurspriset!
Som nybliven mamma bör du succesivt bygga upp styrka och stabilitet inifrån och från grunden. Med Pilatesträning hjälper vi dig att återhämta dig och komma tillbaka till samma form du hade före graviditet. Fokus ligger på att bygga stabilitet av bäcken, mage och ländrygg, men träning för hela kroppen utlovas!

Du har med dig ditt barn till träningen och vi uppskattar om barnet inte kryper allt för långt.

Kurspris 6ggr, 990:-
Alt. drop-in pris: 4 TB eller 225:-/gång

Det går utmärkt att hoppa in i kursen efter kursstart om du missat denna och vi räknar då av missat tillfälle på kurspriset!
Mediyoga

I denna kurs tränar vi efter färdiga utarbetade program i mediyoga från mediyogainstitutet av blandade urval, de tre grundprogrammen samt exempelvis program för immunsystemet, binjure/hormonyoga, och efter medelsvåra fortsättningsprogram.
Innehållet i alla pass består av delarna; andning, rörelser, meditation och mantra(fokuseringstekniker). Samtliga övningar görs i liggande, sittande och ibland i stående, men är utformade så att de allra flesta klarar att genomföra passen och kan till och med utföras i sittande på stol.
Mediyoga är den vetenskapligt förankrade formen av medicinsk yoga.


Våren 2019

Tisdagar 19.30 med start den 22/1 16 ggr 2640:- (uppehåll 26/2, 16/4, 30/4)

Alternativ kurslängd 8 ggr 1600: - (för dig som kanske hoppar in senare i kursen eller önskar en kortare kurslängd 😊 )

Du kan även drop - in träna i mån av plats. 225: - alt. 4 TB. Drop - in platser bokas på www.balanceforyou.se (följ länk till Boka Direkt ).

Skulle du missa något tillfälle har du möjlighet att ta igen det i parallell kurs alt. balance4you´s gruppträningsutbud.

Instruktör: Jennie Jansson, Leg. Sjukgymnast/Mediyogainstruktör 0707593385, jenjan3@hotmail.com. Anmälan till info@balanceforyou.se

Personlig Träning

Vi tycker att personlig träning vänder sig till dig som har beslutat dig för att investera i dig själva och din hälsa. Målsättningen för dig som klient kan variera i det oändliga. Eftersom alla har olika behov varierar upplägget.

Träningen sker i våra lokaler på Enhagsslingan 4C i Täby. Träningen kan även, vid önskemål, ske utomhus. Naturen erbjuder fantastiska möjligheter!

PT-processen börjar oftast med ett första tillfälle bestående av ett samtal kring dina behov och målsättningar. Detta utmynnar i en rekommendation om vilket upplägg som passar just Dig.

Vår kompetens inom träning ligger på funktionell styrketräning och pilates. Med en bakgrund som sjukgymnaster ställer vi stora krav på oss själva att leda dig till rätt anpassad träning och god teknik.

Du kan även välja att köpa ett biljettpaket för 5 eller 10 ggr personlig träning.

Antal TräningsBiljetter/gång = 16 TB
Är du nybörjare till Pilates eller vill du vidare till nästa nivå? Har du en skada eller sjukdom, är du gravid, vill du komplettera elitträning mot ett specifikt mål, eller vill du bara komma i form?

Det krävs ett tränat öga för att kunna analysera en persons behov och rörelse. Fler och fler människor söker sig till personlig träning för att maximera sina träningsresultat och få specifik hjälp utifrån sina förutsättningar. Vi är specialutbildade i att hitta rätt anpassad träning för just Dig med god teknik som ger långsiktiga, varaktiga resultat!

Personlig träning anpassas helt och hållet efter dig och det just Du behöver. Du tränar på mattan eller i pilatesmaskiner och du har din tränares fulla fokus hela tiden! Din träning blir en personlig resa, styrd av dina mål och vårt engagemang och kunskap.

PT-processen börjar oftast med ett första tillfälle bestående av ett samtal kring dina behov och målsättningar. Detta utmynnar i en rekommendation om vilket upplägg som passar just Dig.

Träningen sker i våra lokaler på Enhagsslingan 4C i Täby.

Du kan även välja att köpa ett biljettpaket för 5 eller 10 ggr personlig träning.

Antal TräningsBiljetter/gång = 16 TB
Grattis till din graviditet!

​Under din graviditet vill du må bra, träna säkert och förbereda dig inför förlossning och första tiden med bebis.

Vi hjälper dig att bygga upp och bibehålla styrkan att bära på en kropp i förändring, stabilisera bäcken och ländrygg samt förbereda dig inför förlossningen genom kombinationen ökad styrka och förmåga att slappna av med andning och kroppskännedom. Rätt träning innan förlossning gör det också lättare för kroppen att återhämta sig och komma i form efter födseln.

Gravid Pilates är säkert att utföra under alla tre trimestrarna och vi rekommenderar personlig träning från ca vecka 16 och framåt. På så vis får du bästa möjliga träning för en kropp som ändras från vecka till vecka, och en trygghet i vetskapen att du tränar på ett säkert sätt både för dig och din bebis. Gravidkroppen är mer benägen att skada sig och uppleva smärtor i tex rygg och bäcken på grund av förskjutningen av tyngdpunkten i kroppen, ökad vikt och hormonell förändring som mjukar upp ligament och skapar instabilitet i leder. Med Gravid Pilates fokuserade och kontrollerade övningar så får du en effektiv metod för att hjälpa dig att stärka upp dina posturala och bäckenbottenmuskler vilket underlättar både förlossningsarbetet och även återhämtningen efter födseln!

Under graviditet bör du sikta på att bibehålla din form, alt. har du inte tränat tidigare är det dags att börja!

Träning sker tryggt med unika träningsredskap såsom Reformer, Chair, Spine Corrector och Edge, tillsammans med Rosanna Fondin utbildad STOTT Pilatesinstruktör, MammaMagetränare, Dansare och mamma.
Första besöket tar 90min då vi gör en analys av magmusklernas status genom palpering av buken och testar musklernas funktion i olika positioner och övningar. Vi undersöker om det finns en diastas eller dysfunktion och arbetar sedan i övningar för att hitta optimalt muskelengagemang. Vi tar sedan fram 2-3 övningar specifikt för Dig och din problematik som du tar med dig som hemträning tillsammans med ett informationsblad som ska hjälpa dig i din träning.

Kontakta oss för att boka in ditt första besök:
info@roini.se
0707-884577


Varför Personlig MammaMageträning?

Efter graviditet och förlossning är det inte ovanligt att magen har svårt att "dra ihop sig" igen. Pga den ökade belastningen och trycket under graviditet och förlossning spänns magmusklerna ut och det kan ibland bli en mer eller mindre kvarstående delning av "den vita linjen" (linea alba) och försvagning av bäckenbotten. En delning kallas rectus diastasis, många nyblivna mammor kallar det "mammamage".
Det är av yttersta vikt att "skynda långsamt" och det primära är att kunna aktivera den djupast liggande transversala muskeln och bäckenbotten. Detta kan ta mer eller mindre lång tid - men musklerna finns där.
Vikten av att anpassa övning och val av övning efter individ är A och O då alla har olika förutsättningar beroende på bl a status av magmuskler, problematik eller hur bebis har legat i magen.

All träning utförs med Rosanna Fondin, Certifierad MammaMagetränare. STOTT Pilatesinstruktör, SOMA MOVE instruktör, Friskvårdsmassör, Modern Dansare och mamma.

Träningsformen är giltig för Friskvårdsbidrag.

Efter första besöket kan du köpa paket av Personlig MammaMageträning till rabatterat pris:
5ggr - 3375:- (10% på ordinarie pris 3750:-)
10ggr - 6375:- (15% på ordninarie pris 7500:-)

Syftet med personlig träning är att succesivt stegra träningsupplägget, öka belastning eller byta övning när du fått en automatisering av muskelengagemanget.
Efter graviditet och förlossning är det inte ovanligt att magen har svårt att "dra ihop sig" igen. Pga den ökade belastningen och trycket under graviditet och förlossning spänns magmusklerna ut och det kan ibland bli en mer eller mindre kvarstående delning av "den vita linjen" (linea alba) och försvagning av bäckenbotten. En delning kallas rectus diastasis, många nyblivna mammor kallar det "mammamage".
Det är av yttersta vikt att "skynda långsamt" och det primära är att kunna aktivera den djupast liggande transversala muskeln och bäckenbotten. Detta kan ta mer eller mindre lång tid - men musklerna finns där.

Denna träningsform kan du anpassa och starta med redan på BB, gärna redan under graviditeten, eller så fort som möjligt efter förlossning. Personlig MammaMageträning kan främja läkningsprocessen direkt efter förlossning och du behöver alltså inte vänta 6-8 veckor innan du startar denna träning, tvärtom!

Vid Personlig MammaMageträning erbjuder vi analys, konsultation och träningsupplägg kring magen, diastaser och dysfunktioner för att hitta ett mer optimalt muskelengagemang. Vikten av att anpassa övning och val av övning efter individ är A och O då alla har olika förutsättningar beroende på bl a status av magmuskler, problematik eller hur bebis har legat i magen.

Första besöket tar 90min och görs via kontakt:
info@roini.se
0707-884577

All träning utförs med Rosanna Fondin, Certifierad MammaMagetränare. STOTT Pilatesinstruktör, SOMA MOVE instruktör, Friskvårdsmassör, Modern Dansare och mamma.

Träningsformen är giltig för Friskvårdsbidrag.

Efter första besöket kan du köpa paket av Personlig MammaMageträning till rabatterat pris:
1gg - 750:-
5ggr - 3375:- (10% på ordinarie pris 3750:-)
10ggr - 6375:- (15% på ordninarie pris 7500:-)

Syftet med personlig träning är att succesivt stegra träningsupplägget, öka belastning eller byta övning när du fått en automatisering av muskelengagemanget.

Behandlingar

En Friskvårdsmassage mjukar upp dina spända muskler, ökar blodcirkulationen och välbefinnandet!

Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar som minskar spänningar och värk i muskler och leder. Massagen verkar även avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör oxytocin, kroppens egna lugn-och-ro-hormon.

Naturligtvis väljer du själv hur kraftfull du önskar din behandling.

Betalning sker med Swish eller på faktura.
En Friskvårdsmassage mjukar upp dina spända muskler, ökar blodcirkulationen och välbefinnandet!

Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar som minskar spänningar och värk i muskler och leder. Massagen verkar även avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör oxytocin, kroppens egna lugn-och-ro-hormon.

Naturligtvis väljer du själv hur kraftfull du önskar din behandling.

Betalning sker med Swish eller på faktura.
En Friskvårdsmassage mjukar upp dina spända muskler, ökar blodcirkulationen och välbefinnandet!

Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar som minskar spänningar och värk i muskler och leder. Massagen verkar även avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör oxytocin, kroppens egna lugn-och-ro-hormon.

Naturligtvis väljer du själv hur kraftfull du önskar din behandling.

Betalning sker med Swish eller på faktura.
Fysioterapeuterna/Sjukgymnasterna på balance4you har funktionell träning och pilatesträning som sin spjutspets och är duktiga på att hitta snedbelastningar och obalanser i din kropp.
På balance4you ges inga konventionella fysioterapeutiska behandlingar utan här blir patienten den aktiva och den som utför behandlingen på sig själv i form av riktad träning.
En första bedömning tar ca 60 min.
Balance4you är inte anslutna till landstinget och kan dessvärre inte ta emot patienter med högkostnadskort/frikort
Efter ditt första besök konstruerar fysioterapeuten ett specialdesignat träningsprogram. Det här programmet går vi nu igenom och du lär dig rätt teknik och utförande. Du kan behöva flera besök och efter en tid behövs en uppföljning och vidareutveckling av din träning.
På en justerbar "BodyCushion" - gravidmassagekudde, ligger du behagligt, eftersom den ställs in efter just din mage. Skulle du ändå uppleva obehag kan du ligga på sidan eller sitta. Massagen ska upplevas som skön och avkopplande, smärtlindrande och förebyggande. Det lugnande hormonet oxytocin, utsöndras vid massage (såväl som när man ammar). Denna behandling kan utföras från v 13 till de sista veckorna under din graviditet.

Betalning kontant eller med kontokort.

Notera att balance4you inte tar emot presentkort/värdekort köpta genom boka direkt.
På en justerbar "BodyCushion" - gravidmassagekudde, ligger du behagligt, eftersom den ställs in efter just din mage. Skulle du ändå uppleva obehag kan du ligga på sidan eller sitta. Massagen ska upplevas som skön och avkopplande, smärtlindrande och förebyggande. Det lugnande hormonet oxytocin, utsöndras vid massage (såväl som när man ammar). Denna behandling kan utföras från v 13 till de sista veckorna under din graviditet.

Betalning kontant eller med kontokort.

Notera att balance4you inte tar emot presentkort/värdekort köpta genom boka direkt.
Klassisk massage
Den Svenska klassiska massagen är världsberömd.
Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i bl.a. axlar, rygg och nacke.

Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar. Massage är även utmärkt i förebyggande syfte och i rehabiliterande ändamål.

Betalning kontant eller med kontokort.

Notera att balance4you inte tar emot presentkort/värdekort köpta genom boka direkt.

Klassisk massage
Den Svenska klassiska massagen är världsberömd.
Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i bl.a. axlar, rygg och nacke.

Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar. Massage är även utmärkt i förebyggande syfte och i rehabiliterande ändamål.

Betalning kontant eller med kontokort.

Notera att balance4you inte tar emot presentkort/värdekort köpta genom boka direkt.

Klassisk massage
Den Svenska klassiska massagen är världsberömd.
Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i bl.a. axlar, rygg och nacke.

Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar. Massage är även utmärkt i förebyggande syfte och i rehabiliterande ändamål.

Betalning kontant eller med kontokort.

Notera att balance4you inte tar emot presentkort/värdekort köpta genom boka direkt.
Kontakta oss helst med ett mail innan du bokar din första session info@balanceforyou.se

För dig som tränar och vill uppnå resultat är det viktigt att ha ett funktionellt rörelsemönster som inte hindrar dig i din prestation. Samma sak gäller såklart för dig som vill ha en fullt fungerande och balanserad kropp i din vardag.
Det här passar för dig som vill:
• Minska smärta
• Rehabilitera en skada
• Bli starkare och smidigare
• Få ett mer fungerande rörelsemönster
• Prestera bättre vid träning / idrott
• Blir mer ”kostnadseffektiv” vid träning

Vi börjar med en kroppsavläsning enligt AMS (Aspera Movement System) från fötterna och vandrar uppåt. Ett antal tester i rörelse kompletterar avläsningen för att öka kunskapen om vad just du har för kropps- och rörelsemönster. Utifrån fynden arbetar terapeuten sedan manuellt med bindväven (Yin Fascia Release) samt skapar ett rörelseprogram (3PM) som hjälper dig till ett ”optimalare kroppsmönster”. Du får också en vägledning i hur du skulle kunna fortsätt träna här på studion.

Denna ”five-session” genomförs med fördel vid fem regelbundna tillfällen (ett tillfälle per vecka eller varannan vecka kan vara lämpligt). Varje tillfälle är 60 min.

Utförs av Leg. Fysioterapeut
Rörelseintegrering, 90 min
Fullbokat
90 min 1.025,00 kr
Rörelseintegrering, 120 min
Fullbokat
120 min 1.350,00 kr
Medlem i Fysioterapeuterna

balance4you i Täby

Balance4You är en Pilatesstudio och ett Friskvårdscenter i Täby.

Balance4You erbjuder:

Gruppträning i Pilates Matwork, Soma Move och Ashtanga Yoga.

Small Groups (PT-grupper) i Pilates Apparatus, Dynamisk Puls och 3PM.

Kurser i MammaBarnTräning och Medicinsk Yoga.

Personlig Träning inom Pilates samt annan funktionell träning/styrketräning.

På studion möts Du av professionell och välutbildad personal som hjälper dig att hitta Din träningsnivå. Vi tränar i ljusa och fräscha gruppsalar med en lugn atmosfär.

På balance4you kan Du också ta kroppsterapeutiska behandlingar:
Klassisk Massage, Gravid Massage (på specialbänk), Friskvårdsmassage samt Fysioterapi/Sjukgymnastik.

Utöver beskrivna tjänster finns produkter för hälsa och skönhet! Balance4you är bland annat återförsäljare av Holistic kosttillskott och fristående distributör av ForeverLivingProducts.

Notera att balance4you inte tar emot presentkort/värdekort köpta genom boka direkt.

Välkommen!

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Varierade öppettider - håller alltid öppet minst 15 minuter före och efter klass.
Adress
Enhagsslingan 4 C
187 40 Täby
Öppna i Google Maps 🗗