Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Gruppträning

Pilates Matwork är funktionell träning på en matta, med eller utan redskap.

Pilates är en träningsform som passar alla. I träningen kombineras styrka, smidighet, stabilitet, balans, koordination och uthållighet. Alla är unika och tränar efter sin egen förmåga, det spelar med andra ord inte någon roll om du är nybörjare eller avancerad.

DET ROLIGA MED PILATES är att du snabbt märker resultat. Vi utgår från fem grundprinciper som ligger till grund för hela träningsmetoden; andning, bäcken-, bröstkorg-, skuldergördel-, och huvudplacering (nacke). Med kroppen i god placering ges optimala förutsättningar att stabilisera hållningsmusklerna som ligger närmast skelettet. När dessa muskler är starka kan de hjälpa dig att hålla leder på sin naturliga plats och minska smärta vid exempelvis ryggont. Man kan säga att du stärker musklerna inifrån och ut.

I en Pilates Matwork klass sker en progression av övningarna under passet. Det här gör att du även som nybörjare kan hänga med och när du tycker att det blir tufft välja att bli kvar på den nivå som passar dig.

Är du nyfiken på att lära dig mer om pilatesteknikens grunder rekommenderar vi dig att ta några PT lektioner eller testa klassen som heter Pilates Movement Awarness.

I den här klassen tränar vi de naturliga rörelserna i kroppen i alla tre rörelseplan, samt basövningar inom Pilatesmetoden. Passar dig som deltagit i PilatesBack/Rehab men likväl dig som vill arbeta grundligt med tekniken samt hitta ett skönt flöde i kroppen. Stående övningar varvas med sittande och liggande övningar.
SOMA MOVE® är holistisk rörelselära som är atletisk och samtidigt mjuk.

Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap.

Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där du arbetar med kroppen som en enhet i harmoni med andningen.

Small Group Concept

Three Planes of Motion är ett rörelsesystem som utvecklar din rörelse- och prestationsförmåga genom de tre rörelseplanen.

Övningarna bygger på samspelet och interaktionen mellan kroppens olika strukturer och syftar till att "väcka musklerna" genom fria rörelser samt öka kroppsmedvetenheten. Med en uppladdning av strukturerna strävar vi efter att skapa ett så stort rörelseomfång som möjligt (Full Range of Motion).
I denna Small Group är ni max 4 tränande samtidigt. Du kommer varva övningar på Reformer samt Chair (stolen). Andra redskap används också som komplement. Eftersom det är ett lågt deltagarantal kan övningarna anpassas individuellt så att du får ut maximalt av din träning.

Josef Pilates utvecklade ett antal maskiner redan i början av 1900-talet. Reformer´s och Chair´s är några av dem och dessa hittar du hos oss! Norrorts första Pilatesstudio!

Dessa maskiner går inte att jämföra med några andra träningsredskap. Här kan du träna din styrka, stabilitet och smidighet - på samma gång. Du kan vara totalt otränad eller elitidrottare (viss vägledning i inledningen krävs däremot för alla). Övningarna utförs liggande, sittande och stående. Ett speciellt motstånd med metallfjädrar bestämmer hur lätt, tung, enkel eller svår övningen ska bli. Detta gäller både Reformers och Chairs.
Övningarna som kan utföras på maskinerna är till det närmaste oändliga!


Ordinarie klass 55 min
Med stor variation både vad gäller övningar och tempo kommer du garanterat förbättra dynamiken i kroppen. Cirkelträning, Tabata, FunktionellTräning, Barre... you name it! Vi tränar både med och utan redskap och övningarna anpassas utifrån kapacitet.
På dessa klasser har vi roligt, svettas och utmanas i det oändliga!

Kurser

OBS! Här bokar du enstaka drop-in tillfällen till kursen (4 TB alt. 225:-, du som har träningskort kan också delta i mån av plats). Om du önskar delta i hela kursen skickar du din förfrågan till info@balanceforyou.se så hjälper vi dig med din bokning!

Kursen vänder sig till dig som söker en ny träningsform och känner dig lockad av att börja träna på studion. Våra träningsformer är komplexa och för att du ska få ut mesta möjliga ur din träning rekommenderar vi varmt att du börjar med en kurs. Då garanteras du att möta samma instruktör på samma dag och tid varje vecka. Du kommer lära dig grunderna i Pilatesmetoden och finslipa tekniken. Efter kursen kommer du känna dig trygg med att träna vidare på de öppna klasserna!

I grundkursen tränar vi hela kroppen. Övningarna sker på matta och vi använder bollar, balansrullar, ringar m.m. Dels för att göra övningarna varierande och mer utmanande dels för att ibland vägledas in i god teknik. Fokus i Pilates Matwork ligger på hållning, styrka och smidighet i varje moment.

Delar av kursens innehåll:
Teknik – den är A och O så här lägger vi stor vikt.
Andning – öka medvetenheten för kraften i andningen när du tränar. Grundprinciper kring hållning, förlängning, centrering m.m.

12 ggr med start tisdagen den 4 september kl 19:00 (ej vecka 44)
Pris: 1.980:- Varje tillfälle är 55 minuter.


Maila din bokning till info@balanceforyou.se eller boka i receptionen.

I SOMA MOVE® tränar du på ett atletiskt men ändå mjukt sätt. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen.
Inom SOMA MOVE® arbetar vi med kondition, uthållighet, styrka, explosivitet, stabilitet, rörlighet och koordination. Vi segregerar dem aldrig utan låter dem fylla kroppen som en möjlighet.

SOMA MOVE® Easy MammaBarn är designat specifikt för dig som nyligen fått barn och kanske fortfarande besväras av instabilitet i bäckenet och/eller känner dig svag i ryggen. Passet sker i ett långsamt tempo och inleds med några grundläggande stabilitetsövningar för din core-muskulatur. Du har med dig ditt barn och vi uppskattar om hen inte kryper allt för långt :)

Kurspris 6 ggr 990:-
Alt. drop-in: 4 TB eller 225:-/gång

Det går utmärkt att hoppa in i kursen efter kursstart om du missat denna och vi räknar då av missat tillfälle på kurspriset!
Som nybliven mamma bör du succesivt bygga upp styrka och stabilitet inifrån och från grunden. Med Pilatesträning hjälper vi dig att återhämta dig och komma tillbaka till samma form du hade före graviditet. Fokus ligger på att bygga stabilitet av bäcken, mage och ländrygg, men träning för hela kroppen utlovas!

Du har med dig ditt barn till träningen och vi uppskattar om barnet inte kryper allt för långt.

Kurspris 6ggr, 990:-
Alt. drop-in pris: 4 TB eller 225:-/gång

Det går utmärkt att hoppa in i kursen efter kursstart om du missat denna och vi räknar då av missat tillfälle på kurspriset!
Binjureyoga är nyckeln till återhämtning för en stressad kropp och själ. Vi tränar här enligt yoga för kvinnans hormonsystem som är utvecklad av Ellen Engvall. Det är en kombination av yoga och andningstekniker som har sitt ursprung i kundaliniyogan och medicinska yogan tillsammans med specifika fokuseringstekniker som direkt påverkar de körtlar som främst sköter de kvinnliga hormonerna; äggstockar, hypofysen, binjurar och sköldkörteln. I detta binjurepass ligger fokus mest på just binjurarna. Det är ett bra pass att börja med när det gäller stressreducering och hormonbalans. Yogapasset för binjurarna jobbar med att stärka och vitalisera binjurarna och minskar stress.
I denna kurs tränar vi efter färdiga utarbetade program i mediyoga från mediyogainstitutet av blandade urval, exempelvis program för immunsystemet, hormonyoga, sömn samt efter medelsvåra fortsättningsprogram.
Innehållet liknar grundkurserna med något fler och avancerade övningar, vissa program innehåller även stående moment men är ändå på en sådan nivå att alla klarar att utföra yogan. Andning, meditation och mantra är med. Kursen är utmärkt för dig som redan gått grundkursen med de tre startpaketen men passar även dig som inte gjort det.

De 3 programmen behandlar smärta och aktiverar det parasympatiska nervsystemet som ger lugn och ro i kropp och sinne. Var och ett av programmen lämpar sig lite bättre för olika typer av besvär. Program 1 riktar sig mot stress/utbrändhet, program 2 till höft/ländrygg och axlar, och program 3 rygg/nacke och huvudvärk/migrän. Efter varje tillfälle finns tid för reflektion och frågor.
Mediyoga är en lugn yogaform som görs i sittande och liggande (alla övningar kan göras på stol om man ej klarar att sitta på golvet). Den består av 4 delar: andning, rörelser, avslappning, mantra/meditation. Alla delarna är lika viktiga för resultatet. Genomgående tema är att mediyogan är utan krav och prestige samt skall aldrig medföra skarp smärta. Passet är ca 1 timme.
Om du är nyfiken på vilket av de tre programmen som presenteras just på detta tillfälle vänligen maila din fråga till info@balanceforyou.se

Personlig Träning

Första besöket tar 90min då vi gör en analys av magmusklernas status genom palpering av buken och testar musklernas funktion i olika positioner och övningar. Vi undersöker om det finns en diastas eller dysfunktion och arbetar sedan i övningar för att hitta optimalt muskelengagemang. Vi tar sedan fram 2-3 övningar specifikt för Dig och din problematik som du tar med dig som hemträning tillsammans med ett informationsblad som ska hjälpa dig i din träning.

Kontakta oss för att boka in ditt första besök:
info@roini.se
0707-884577


Varför Personlig MammaMageträning?

Efter graviditet och förlossning är det inte ovanligt att magen har svårt att "dra ihop sig" igen. Pga den ökade belastningen och trycket under graviditet och förlossning spänns magmusklerna ut och det kan ibland bli en mer eller mindre kvarstående delning av "den vita linjen" (linea alba) och försvagning av bäckenbotten. En delning kallas rectus diastasis, många nyblivna mammor kallar det "mammamage".
Det är av yttersta vikt att "skynda långsamt" och det primära är att kunna aktivera den djupast liggande transversala muskeln och bäckenbotten. Detta kan ta mer eller mindre lång tid - men musklerna finns där.
Vikten av att anpassa övning och val av övning efter individ är A och O då alla har olika förutsättningar beroende på bl a status av magmuskler, problematik eller hur bebis har legat i magen.

All träning utförs med Rosanna Fondin, Certifierad MammaMagetränare. STOTT Pilatesinstruktör, SOMA MOVE instruktör, Friskvårdsmassör, Modern Dansare och mamma.

Träningsformen är giltig för Friskvårdsbidrag.

Efter första besöket kan du köpa paket av Personlig MammaMageträning till rabatterat pris:
5ggr - 3375:- (10% på ordinarie pris 3750:-)
10ggr - 6375:- (15% på ordninarie pris 7500:-)

Syftet med personlig träning är att succesivt stegra träningsupplägget, öka belastning eller byta övning när du fått en automatisering av muskelengagemanget.
Efter graviditet och förlossning är det inte ovanligt att magen har svårt att "dra ihop sig" igen. Pga den ökade belastningen och trycket under graviditet och förlossning spänns magmusklerna ut och det kan ibland bli en mer eller mindre kvarstående delning av "den vita linjen" (linea alba) och försvagning av bäckenbotten. En delning kallas rectus diastasis, många nyblivna mammor kallar det "mammamage".
Det är av yttersta vikt att "skynda långsamt" och det primära är att kunna aktivera den djupast liggande transversala muskeln och bäckenbotten. Detta kan ta mer eller mindre lång tid - men musklerna finns där.

Denna träningsform kan du anpassa och starta med redan på BB, gärna redan under graviditeten, eller så fort som möjligt efter förlossning. Personlig MammaMageträning kan främja läkningsprocessen direkt efter förlossning och du behöver alltså inte vänta 6-8 veckor innan du startar denna träning, tvärtom!

Vid Personlig MammaMageträning erbjuder vi analys, konsultation och träningsupplägg kring magen, diastaser och dysfunktioner för att hitta ett mer optimalt muskelengagemang. Vikten av att anpassa övning och val av övning efter individ är A och O då alla har olika förutsättningar beroende på bl a status av magmuskler, problematik eller hur bebis har legat i magen.

Första besöket tar 90min och görs via kontakt:
info@roini.se
0707-884577

All träning utförs med Rosanna Fondin, Certifierad MammaMagetränare. STOTT Pilatesinstruktör, SOMA MOVE instruktör, Friskvårdsmassör, Modern Dansare och mamma.

Träningsformen är giltig för Friskvårdsbidrag.

Efter första besöket kan du köpa paket av Personlig MammaMageträning till rabatterat pris:
1gg - 750:-
5ggr - 3375:- (10% på ordinarie pris 3750:-)
10ggr - 6375:- (15% på ordninarie pris 7500:-)

Syftet med personlig träning är att succesivt stegra träningsupplägget, öka belastning eller byta övning när du fått en automatisering av muskelengagemanget.
Vi tycker att personlig träning vänder sig till dig som har beslutat dig för att investera i dig själva och din hälsa. Målsättningen för dig som klient kan variera i det oändliga. Eftersom alla har olika behov varierar upplägget.

Träningen sker i våra lokaler på Enhagsslingan 4C i Täby. Träningen kan även, vid önskemål, ske utomhus. Naturen erbjuder fantastiska möjligheter!

PT-processen börjar oftast med ett första tillfälle bestående av ett samtal kring dina behov och målsättningar. Detta utmynnar i en rekommendation om vilket upplägg som passar just Dig.

Vår kompetens inom träning ligger på funktionell styrketräning och pilates. Med en bakgrund som sjukgymnaster ställer vi stora krav på oss själva att leda dig till rätt anpassad träning och god teknik.

Du kan även välja att köpa ett biljettpaket för 5 eller 10 ggr personlig träning.

Antal TräningsBiljetter/gång = 16 TB
Är du nybörjare till Pilates eller vill du vidare till nästa nivå? Har du en skada eller sjukdom, är du gravid, vill du komplettera elitträning mot ett specifikt mål, eller vill du bara komma i form?

Det krävs ett tränat öga för att kunna analysera en persons behov och rörelse. Fler och fler människor söker sig till personlig träning för att maximera sina träningsresultat och få specifik hjälp utifrån sina förutsättningar. Vi är specialutbildade i att hitta rätt anpassad träning för just Dig med god teknik som ger långsiktiga, varaktiga resultat!

Personlig träning anpassas helt och hållet efter dig och det just Du behöver. Du tränar på mattan eller i pilatesmaskiner och du har din tränares fulla fokus hela tiden! Din träning blir en personlig resa, styrd av dina mål och vårt engagemang och kunskap.

PT-processen börjar oftast med ett första tillfälle bestående av ett samtal kring dina behov och målsättningar. Detta utmynnar i en rekommendation om vilket upplägg som passar just Dig.

Träningen sker i våra lokaler på Enhagsslingan 4C i Täby.

Du kan även välja att köpa ett biljettpaket för 5 eller 10 ggr personlig träning.

Antal TräningsBiljetter/gång = 16 TB

Behandlingar

En Friskvårdsmassage mjukar upp dina spända muskler, ökar blodcirkulationen och välbefinnandet!

Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar som minskar spänningar och värk i muskler och leder. Massagen verkar även avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör oxytocin, kroppens egna lugn-och-ro-hormon.

Naturligtvis väljer du själv hur kraftfull du önskar din behandling.

Betalning sker med Swish, kontant eller på faktura.
Fysioterapeuterna/Sjukgymnasterna på balance4you har funktionell träning och pilatesträning som sin spjutspets och är duktiga på att hitta snedbelastningar och obalanser i din kropp.
På balance4you ges inga konventionella fysioterapeutiska behandlingar utan här blir patienten den aktiva och den som utför behandlingen på sig själv i form av riktad träning.
En första bedömning tar ca 60 min.
Balance4you är inte anslutna till landstinget och kan dessvärre inte ta emot patienter med högkostnadskort/frikort
Efter ditt första besök konstruerar fysioterapeuten ett specialdesignat träningsprogram. Det här programmet går vi nu igenom och du lär dig rätt teknik och utförande. Du kan behöva flera besök och efter en tid behövs en uppföljning och vidareutveckling av din träning.
Med en justerbar "BodyCushion" - gravidmassagekudde, ligger du behagligt, eftersom den ställs in efter just din mage. Det går även bra att använda denna kudde för sittande massage om det känns bättre.
Skönt, avkopplande och både smärtlindrande och förebyggande. Det lugnande hormonet oxytocin, utsöndras vid massage (såväl som när man ammar). Denna behandling kan utföras från v 13 till de sista veckorna under din graviditet.
Med en justerbar "BodyCushion" - gravidmassagekudde, ligger du behagligt, eftersom den ställs in efter just din mage. Det går även bra att använda denna kudde för sittande massage om det känns bättre.
Skönt, avkopplande och både smärtlindrande och förebyggande. Det lugnande hormonet oxytocin, utsöndras vid massage (såväl som när man ammar). Denna behandling kan utföras från v 13 till de sista veckorna under din graviditet.
Klassisk massage
Den Svenska klassiska massagen är världsberömd.
Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i bl.a. axlar, rygg och nacke.

Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar. Massage är även utmärkt i förebyggande syfte och i rehabiliterande ändamål.
Klassisk massage
Den Svenska klassiska massagen är världsberömd.
Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i bl.a. axlar, rygg och nacke.

Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar. Massage är även utmärkt i förebyggande syfte och i rehabiliterande ändamål.
Klassisk massage
Den Svenska klassiska massagen är världsberömd.
Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i bl.a. axlar, rygg och nacke.

Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar. Massage är även utmärkt i förebyggande syfte och i rehabiliterande ändamål.
Kontakta oss helst med ett mail innan du bokar din första session info@balanceforyou.se

För dig som tränar och vill uppnå resultat är det viktigt att ha ett funktionellt rörelsemönster som inte hindrar dig i din prestation. Samma sak gäller såklart för dig som vill ha en fullt fungerande och balanserad kropp i din vardag.
Det här passar för dig som vill:
• Minska smärta
• Rehabilitera en skada
• Bli starkare och smidigare
• Få ett mer fungerande rörelsemönster
• Prestera bättre vid träning / idrott
• Blir mer ”kostnadseffektiv” vid träning

Vi börjar med en kroppsavläsning enligt AMS (Aspera Movement System) från fötterna och vandrar uppåt. Ett antal tester i rörelse kompletterar avläsningen för att öka kunskapen om vad just du har för kropps- och rörelsemönster. Utifrån fynden arbetar terapeuten sedan manuellt med bindväven (Yin Fascia Release) samt skapar ett rörelseprogram (3PM) som hjälper dig till ett ”optimalare kroppsmönster”. Du får också en vägledning i hur du skulle kunna fortsätt träna här på studion.

Denna ”five-session” genomförs med fördel vid fem regelbundna tillfällen (ett tillfälle per vecka eller varannan vecka kan vara lämpligt). Varje tillfälle är 60 min.

Utförs av Leg. Fysioterapeut
Rörelseintegrering, 90 min
Fullbokat
90 min 1.125,00 kr
Rörelseintegrering, 120 min
Fullbokat
120 min 1.500,00 kr
Behandlingen vid västerländsk kroppsakupunktur utgörs av att små tunna nålar förs in i kroppen på särskilda punkter som sedan stimuleras för att ge effekt både lokalt där nålen förs in men effekt ges även på andra ställen i kroppen. Akupunktur är en vetenskapligt beprövad behandling som visat sig ha god effekt mot all sorts smärta genom att påverka nervsystemet. Det finns mycket god evidens vid framför allt ryggsmärta och vid knäledsförslitning men även på andra smärttillstånd. Effekten är framför allt smärtlindrande men får ofta goda effekter på sekundära symtom såsom stress. Akupunktur är en behaglig och smärtfri behandling och biverkningar är sällsynta. Behandlingstid, punktval och antal behandlingar är individuellt anpassat. 30 minuters behandling rekommenderas först och främst vid återbesök.
Behandlingen vid västerländsk kroppsakupunktur utgörs av att små tunna nålar förs in i kroppen på särskilda punkter som sedan stimuleras för att ge effekt både lokalt där nålen förs in men effekt ges även på andra ställen i kroppen. Akupunktur är en vetenskapligt beprövad behandling som visat sig ha god effekt mot all sorts smärta genom att påverka nervsystemet. Det finns mycket god evidens vid framför allt ryggsmärta och vid knäledsförslitning men även på andra smärttillstånd. Effekten är framför allt smärtlindrande men får ofta goda effekter på sekundära symtom såsom stress. Akupunktur är en behaglig och smärtfri behandling och biverkningar är sällsynta. Behandlingstid, punktval och antal behandlingar är individuellt anpassat. 45 minuters behandling rekommenderas först och främst vid ditt första besök för behandling med akupunktur för diagnostik/punktval/val av behandlingslängd m.m.
Sjukgymnasten lyssnar till din beskrivning av dina kroppsliga besvär, undersöker sedan enligt en Ortopedmedicinsk(OMI eller McKenziemetoden) bedömning för att försöka hitta källan till ditt problem och väljer därefter behandling utifrån detta. Tillsammans med patienten lägger sjukgymnasten upp en behandlingsplan. Tillstånd som ofta behandlas med god effekt är akuta/kroniska rygg/nackbesvär, överbelastningsskador i muskler och senor ex i axlar, armbågar, höfter och knän. Tekniker som kan användas är ex manuell behandling med manipulation av led, mjukdelsbehandling av senor/muskler samt rörelseövningar och hemövningar för att så snart som möjligt återställa kroppen i balans. Bedömning och behandling är grundat på vetenskapligt förankrade metoder. 60 minuters behandling rekommenderas framför allt vid förstagångsbesöket( undersökning inkluderad), men kan även behövas längre tid vid återbesök om tillståndet kräver detta.
Medlem i Fysioterapeuterna

balance4you i Täby

Balance4You är en Pilatesstudio och ett Friskvårdscenter i Täby.

Balance4You erbjuder:

Gruppträning i Pilates Matwork, Soma Move och Ashtanga Yoga.

Small Groups (PT-grupper) i Pilates Apparatus, Dynamisk Puls och 3PM.

Kurser i MammaBarnTräning och Medicinsk Yoga.

Personlig Träning inom Pilates samt annan funktionell träning/styrketräning.

På studion möts Du av professionell och välutbildad personal som hjälper dig att hitta Din träningsnivå. Vi tränar i ljusa och fräscha gruppsalar med en lugn atmosfär.

På balance4you kan Du också ta kroppsterapeutiska behandlingar:
Klassisk Massage, Gravid Massage (på specialbänk), Friskvårdsmassage samt Fysioterapi/Sjukgymnastik.

Utöver beskrivna tjänster finns produkter för hälsa och skönhet! Balance4you är bland annat återförsäljare av Holistic kosttillskott och fristående distributör av ForeverLivingProducts.

Notera att balance4you inte tar emot presentkort/värdekort köpta genom boka direkt.

Välkommen!

Telefon 08-768 33 00
Webbsida
E-post
Öppettider Varierade öppettider - håller alltid öppet minst 15 minuter före och efter klass.
Adress
Enhagsslingan 4 C
187 40 Täby
Öppna i Google Maps 🗗