Vad vill du boka?

OBS! From 180112 har vi ny adress Kontinentgatan 4
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Gravid

Att gå en föräldrakurs under graviditeten är ett bra sätt att skaffa kunskap och ett tillfälle träffa andra blivande föräldrapar. Vi på Barnmorskegruppen Öresund har ett brett utbud av föräldrakurser och ny bygger upp er kurs på det sättet som passar er bäst.
För våra omföderskor rekommenderar vi att ni deltar i en omföderskegrupp samt kompletterar med de MINI-föreläsningarna som känns aktuella för er.

Föräldrakurs -för förstagångsföräldrar
(2 veckor i följd om inget annat meddelas)

Denna kurs är exklusiv för våra listade kvinnor/par.
I mån av plats kan ej listade bokas till en kostnad av 1000:-/par, maila då kontakt@bmgo.se

Att gå en föräldrakurs under graviditeten är ett bra sätt att skaffa kunskap och ett tillfälle träffa andra blivande föräldrapar. Vi på Barnmorskegruppen Öresund har ett brett utbud av föräldrakurser och ny bygger upp er kurs på det sättet som passar er bäst.
För våra förstagångsföräldrar rekommenderar vi att ni deltar i alla våra steg samt kompletterar med MINI-föreläsningarna.

Förlossningen steg 1)
- Hur startar en förlossning?
- När ska man åka in till förlossningen?
- Skillnader mellan de olika förlossningsavdelningarna
- Vad ska du packa med dig?
- Var partnern göra för att underlätta förlossningen?
- Det normala förlossningsförloppet

Förlossningen steg 2)
- Smärtlindring
- Krystskedet
- När förlossningen blir annorlunda
- Förlossningsfilmen
- BB-tiden
- Hemkomsten

Självklart är föreläsningarna kostnadsfria för er som är inskrivna hos oss.
Vid avbokning mindre än 24 timmar förekursstart tas en avgift ut á 200:-.

En graviditestest kan göras när du inte fått din mens, för säkert resultat vänta gärna en vecka efter beräknad mens och ta med dig ett urinprov med morgonurin (dvs den första urinen du kissar efter natten)
Att få information så fort du fått ditt graviditetsbesked bidrar till att du känner trygg i den blivande rollen som förälder.
Första besöket hos oss är ett Hälsosamtal och brukar ske omkring graviditetsvecka 6-8. Ange datum för första dagen på senaste mensen i bokningen.

Du får träffa en av oss barnmorskor som ger dig kunskap om den första tiden som gravid.Läs gärna mera på vår hemsida www.bmgo.se och läs gärna/se film om fosterdiagnostik inför ditt besök http://www.1177.se/Stockholm/Tema/Gravid/Graviditeten/Fosterdiagnostik/Fosterdiagnostik---film-pa-svenska/


Både du och din partner välkomna och besöket är ett utmärkt tillfälle att ställa frågor!Gravid- blivande pappa

Trebarnspappan Johan Cöster föreläsning om föräldraskap ur en pappas perspektiv. Johan pratar om förlossningen, parförhållandet, föräldrarollen, ekonomi och fritid.
Föreläsningen riktar sig både till dig som är blivande och nybliven pappa!

Klicka i kalendern nedan för aktuellt datum, klicka på tiden och boka din plats. Föreläsningen är kostnadsfri och riktar sig till de pappor som är listade hos oss.

OBS!
För dig som bokar dig till Johans föreläsning i Malmö så äger föreläsningen rum på STUDIO Meetingpoint Nordenskiöldsgatan 24 i Malmö

I Trelleborg håller vi till på mottagningen (Familjecentralen Bryggan).

Inspirationspaket för gravida /För reservplats mejla: petra.vigh@bmgo.se

Känner du dig orolig, stressad eller rädd inför förlossningen? Hur kan du hantera din rädsla? Vad behöver du för att bli fri från rädslan? Att vara rädd för förlossningen kan påverka vardagen och göra att det blir svårt att njuta av graviditeten. Under denna föreläsning skapas klarhet kring vad rädslor är, hur dessa påverkar graviditeten och hur du kan få möjlighet att bli fri från dom. Du kommer att få kontkreta verktyg med dig för att hantera rädslan oron eller stressen.
Anna Tallwe håller även våra omtyckta kurser i "Föda utan Rädsla" där ni får möjlighet att fördjupa er ytterligare.

Kurslängd: 1 timme

Föreläsare: Anna Tallwe, Föda utan rädsla instruktör

Många nyblivna föräldrar upplever problem med amning och behöver, framförallt i början, stöd och hjälp. Vi erbjuder våra blivande föräldrar en kostnadsfri utbildning i de grundläggande kunskaperna om amning.
Kurslängd: 1 timme
Föreläsare: Margareta Sjölander Hansson Leg. Barnmorska

Kursinnehåll:
Första amningstillfället, hur vet jag att mitt barn har ett tillräckligt stort tag om bröstvårtan?
Hud mot hud Amningen under de första 2-3 veckorna. Vanliga amningsbekymmer och vad man kan göra åt dessa.
Mjölkens sammansättning, tillgång och efterfrågan.
Barnets viktutveckling.
Frågor och diskussion.
Förutom lycka och glädje den första tiden med barnet känner många föräldrar en naturlig oro. Många har frågor runt mat, sömn, närhet och barnets hud och det kan vara bra att förbereda sig redan under graviditeten. BVC sjuksköterskan delar med sig av sina kunskaper och ger information och tips om det första tiden med barnet.

Kurslängd: 1 timme

Föreläsare: BVC-sjuksköterska

Kursinnehåll:

- Sömn och dygnsrytm hos det nyfödda barnet
- Guide till blöjbyte och bad
- Barnets behov av närhet.
- Varför gråter barnet?
- Var ska barnet sova?
- Kiss å bajs
- Anknytningen
- Mat
Graviditeten är en viktig period i livet där mycket förändras. Ett barn ska födas, ett föräldrapar skapas och en ny familj formas. Anknytningen till barnet börjar redan under fostertiden och utgör sedan grunden för relationen mellan föräldrarna och barnet. Många tankar väcks kring ansvaret att vara förälder och hur detta ska kombineras med ett bevarande av parrelationen.

Era frågor och funderingar tillsammans med personal från spädbarnsteamet erfarenheter utgör grunden för en, som vi hoppas, givande föreläsning.

Kurslängd: 1 1/2 timme

Föreläsare:

Kursinnehåll:

-Föräldraskapet och familjebildning
-Att belysa den viktiga övergångsperioden som en graviditet innebär
-Anknytningen
-"Lyckan kommer inte självklart". Hur kan man må efter förlossningen? Vilken hjälp finns att få?
-Att vårda parrelationen
-Jämlikt föräldaskap

Övriga besök

OBS!
Vi får bara ta cellprov på kvinnor som fått en brevkallelse

Gynekologiskt cellprov tas på kvinnor för att cellförändringar som kan utvecklas till cancer ska upptäckas på ett tidigt stadium.

Mellan 23 och 50 år kallas man vart tredje år till en gynekologisk cellprovtagning och mellan 50 och 65 år kallas man vart femte år.

Uteblivet/ej avbokat besök (senast 24 h före) debiteras med 240:-

Preventivmedel

När man ska välja preventivmedel som passar livssituationen just nu får man fundera på vad som är viktigast och sedan väga fördelar och nackdelar. Preventivmedlet som du använder ska inte bara skydda dig mot oönskad graviditet, det ska även passa din livsstil, personlighet och kropp.

Hos oss får du i lugn och ro möta en barnmorska och hjälp att hitta det preventivmedlet som passar dig bäst.


Hos oss kan också få hjälp med att förnya ditt p-piller recept om du redan valt det preventivmedel som du trivs med. Vi hjälper även till med provtagning, insättning och uttag av spiral och p-stav.


Vid kortare besök som t.ex. förnyelse av p-piller recept, cellprovstagning och provtagning för sexuellt överförda infektioner kan du komma på vår drop-in mottagning.Till dig som redan fått dina p-spruta utskriven och vill få den injicerad.
Om du funderar på om p-spruta är något för dig så boka istället en tid för preventivmedelsrådgivning.

Efter förlossningen

När barnet är ca 6–8 veckor gammalt är du välkommen tillbaka på en efterkontroll. Då går vi igenom förlossningen, följer upp amningen, kontrollerar ev. bristning, informerar om bäckenbottenträning samt diskuterar preventivmedel.Barnmorskegruppen Öresund - Trelleborg

OBS! From 180115 har vi ny adress Kontinentgatan 4

Visa kontaktinformation
Webbsida
Adress
Kontinentgatan 4
231 42 Trelleborg
Centrala Trelleborg
Öppna i Google Maps 🗗