Vad vill du boka?

Kliniken tar emot barn, spädbarn, ungdomar och vuxna med akuta  och kroniska smärtor från rörelseapparaten. De yngre patienterna har ofta symtom som kolik  och/eller är svårtröstade de äldre patienterna kommer för hjälp med ryggskott, nackspärr, idrotts skador.

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Leg. Kiropraktor Björn Hellstenius

Målsättningen vid all kiropraktisk behandling är att reducera smärta, främja hälsa och öka livskvalitet genom att återupprätta normal funktion i rörelseapparaten och nervsystemet. Behandlingsplanen utformas efter den enskilda patienten och omfattar vanligtvis dessa tre faser:

1. Smärtlindring: Denna fas är relativt kortvarig. Här är det tätare mellan besöken hos kiropraktorn över en 1-3 veckors period. Här är det viktigt att lyssna på kroppen såväl som på kiropraktorns råd.

2. Korrigering: Denna fas kan ta längre tid, men är lättare att leva med då smärtan är mindre. Behandlingen består i den här fasen av några besök under en till ett par månaders tid. Livsstilförändring och ökad kroppskännedom är viktigt i denna fas.

3. Förhindra återfall: Detta kan ibland vara en långvarig process. Du får individuellt anpassad rådgivning om enkla övningar som är bra för att stärka och mjuka upp just din rygg, dina muskler och leder. Ofta kräver denna fas stort engagemang från patientens sida, så som regelbunden träning och fortsatt förändring av livsstil.
If we start with the lowback. The basic concept is to find neutral positioning in standing, sitting and lying down and then activate the core muscles in that posture. At this stage exercises are performed slowly with control, using breathing to activate the core and simultaneously avoid any ”wobble” in the midsection. Instructions for this are under ländrygg stabilitets övningar: Step 1. Exercises should not hurt during or after performing them. Initially, you may want to restrict your self to exercises lying down. Eventually you want to do exercises on your stomach on your sides and on your back and eventually standing.
En kiropraktisk behandling har mycket god effekt på både akuta och kroniska smärtor från rörelseapparaten.

Det primära med kiropraktisk behandling är att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem. Detta främjar kroppens egna läkningsmekanismer och smärtan blir mindre. För att hjälpa kroppen återfå normal funktion använder sig kiropraktorn främst av olika exakta handgrepp. I motsats till gamla fördomar är det inte fråga om några våldsamheter. För oss är det viktigt att behandlingen är så skonsam som möjligt för våra patienter.

En viktig del av behandling är att lära sig hur man sköter ett problem område. Detta gäller hur man undviker att belasta skadan, vad är lämplig ergonomi och hur man aktiverar stabiliten kring leden utan att belasta den.

Leg. Kiropraktor Sue Weber

Många kvinnor får besvär med bäckenet och ryggen under graviditeten. Det vanligaste är att en gravid kvinna med ont i ryggen eller bäckenet får diagnos bäckenuppluckring eller foglossning utan någon närmare undersökning. Det finns många fler orsaker till besvär i rygg o bäcken än dessa två. Den gravida kvinnans rygg och bäcken är utsatta för en kraftigt ökad mekanisk påfrestning under denna period. Magen och brösten växer och blir att tyngre samtidigt som ligament systemet påverkas och blir mjukare, vilket gör att lederna blir rörligare än tidigare. Det är väldigt vanligt att problemen med bäckenet och ryggen under graviditeten har ett mekaniskt ursprung och de flesta kan behandlas framgångsrikt med kiropraktik. Det är också vanligt med besvär i bröstrygg, nacke o fötter som är av mekaniskt ursprung under graviditeten. Kiropraktorn behandlar lederna i fötterna, knäna och höfterna, detta gör att hela mekaniska kedjan fungerar bättre.
Det finns bevis att barn som gråter mycket och samtidigt har problem med ryggens leder kan behandlas effektivt med kiropraktik (många har fått diagnosen spädbarns kolik). Behandlingen är anpassad för barnens ålder och är mjuk och försiktig. Spädbarns behandling hos en Kiropraktor är vanlig i många länder och har visat sig vara ofarlig.
Det vi ser dagligen i praktiken är att patienter med rygg/nack besvär har sämre balans, snubblar lättare, har sämre koordination samt en tendens att tappar saker. När rygg/nack besväret stabiliseras har dessa patienter inte alls samma svårigheter med koordination och balans. Det är via forskning i neurofysiologi man har kunnat förstå mekanismen av det vi ser i praktiken.För den äldre patient kan kiropraktisk behandling minska risken för att ramla eftersom den förbättrar informationsflödet från nervsystemet vilket förbättrar hjärnans förmåga att styra kroppen, framförallt känsla av position i vristen.
Under 2010 har ledare i neurologi, medicin och forskare i kiropraktik samlat ihop vetenskaplig bevis angående kiropraktik även kallat manuell medicin och hur effektiv den är. De har funnit att efter de högsta kraven när det gäller vetenskapliga bevis kan man nu säga att kiropraktisk behandling med manipulation/mobilisering är effektiv behandling för:

ont i ländryggen, båda den akuta och mer kroniska fasen av besvär
migrän och huvudvärk som kommer från nacken
yrsel som orsakas av nacken
ont i nacke, båda den akuta och mer kroniska fasen av besvärproblem med leder i armar och ben (axel, armbåge, handled samt höft, knä, vrist och fot)
plantar fascit, carpal tunnel syndrom, rotator cuff syndrom
Vibration stimulerar en särskild del av nervsystemet som hjälper hjärnan ta emot information från det berörda området bättre, detta gör att barnet förstår/upplever att den kroppsdelen är en del av deras kropp. Med både torticollis och plagiocephaly så registrerar inte hjärnan lika mycket information från den sida barnet är vänt ifrån. Genom att massera med en mjuk borste eller vibration, använda värme eller kyla, stimulerar man olika delar av nervsystemet upp till hjärnan. Detta gör att barnet får en bättre uppfattning av den icke dominanta sidan.

Björn & Sue Kiropraktorklinik i Täby AB

Välkommen till Täby Kiropraktorklinik

Vi på Täby Kiropraktorklinik har jobbat med kiropraktik sedan 1989.
Vi som arbetar har en akademisk utbildning och många års erfarenhet och har även forskat om ryggbesvär. Se gärna vår hemsida www.kirotaby.se för vidare information.
Vi är anslutna till LKR (Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation) och är ansvarsförsäkrade.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Adress
Åkerbyvägen 86-88
183 35 Täby
Öppna i Google Maps 🗗