Vad vill du boka?

***NY ADRESS: Strandparksvägen 2, Arnö (snett framför Myntan)***

***NYA BEHANDLINGAR I OKTOBER***

Inte mycket slår känslan av ompysslade, mjuka, insmorda & nymasserade fötter.
Varmt välkommen!
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Medicinsk fotbehandling

Många sjukdomar och andra besvär smyger sig på våra fötter och gör dem sjuka, vilket i sin tur kan skapa allvarliga komplikationer. Som medicinsk fotterapeut vill jag jobba för att uppmärksamma vikten av god fothälsa men även kunna förebygga och till och med sätta stopp för begynnande komplikationer.

Behandlingen består av kontroll av puls, hudtemperatur, hårväxt och hudens färgton. Test av beröringskänsel och djupsensibilitet sker med hjälp av monofilament och stämgaffel (smärtfritt). Belastningspunkter, fettkuddar, nageldeformiteter, felställningar och sprickor undersöks samt flexibiliteten i fotens och tårnas leder.

Du får råd och tips på egenvård samt rekommenderas vidare åtgärder (medicinsk fotvård, avlastningar, individuella fotbäddar, gymnastikövningar, kontakt med vårdcentral/diabetessjuksköterska med mera om så behövs).
Behandlingen inleds med en så kallad fotstatus, där puls, hudtemperatur, hårväxt och färgton kontrolleras. Test av beröringskänsel och djupsensibilitet sker med hjälp av monofilament och stämgaffel (smärtfritt). Fotställning samt fötternas valv och leder undersöks.

Vi lägger tillsammans upp en behandlingsplan, utifrån dina fötters behov och dina önskemål, följt av ett skönt och uppmjukande fotbad och nagelvård (klippning, rensning, formning och eventuellt slipning/fräsning). Eventuella liktornar, vårtor, självsprickor, förhårdnader och fotsvamp med mera behandlas, följt av filning/slipning av fotsulorna. Jag kan också behandla stela leder i fötterna.

Behandlingen inkluderar även råd och tips på egenvård, insmörjning av en fotkräm anpassad till just dina fötter samt en cirkulationshöjande och avslappnande fotmassage.
Behandlingen inleds med en så kallad fotstatus, där puls, hudtemperatur, hårväxt och färgton kontrolleras. Test av beröringskänsel och djupsensibilitet sker med hjälp av monofilament och stämgaffel (smärtfritt).

Vi lägger tillsammans upp en behandlingsplan, utifrån dina fötters behov och dina önskemål, följt av ett skönt och uppmjukande fotbad och nagelvård (klippning, rensning, formning och eventuellt slipning/fräsning). Eventuella liktornar, vårtor, självsprickor, förhårdnader och fotsvamp med mera behandlas, följt av filning/slipning av fotsulorna.

Behandlingen avslutas med råd och tips på egenvård, insmörjning av en fotkräm anpassad till just dina fötter samt en cirkulationshöjande och avslappnande fot- och underbensmassage.

I mån av tid är du välkommen att ligga kvar i behandlingsstolen för en stunds avkoppling.

En delbehandling bokar du som enbart önskar få hjälp med ett specifikt besvär, som till exempel nageltrång, liktorn, vårta eller klippning av tjocka naglar med mera. Eller kanske en nagelkorrigering behövs utföras?

Till skillnad från den kompletta medicinsk fotvårdstjänsten ingår inte fotstatus, fotbad eller fotmassage. I mån av tid erbjuds du dock insmörjning av fotkräm.

Behandlingen avslutas med råd och tips på egenvård.
Ett kort (15 min) återbesök för att till exempel:

- kontrollera att ett behandlat nageltrång läker som det ska
- få hjälp med nylagt dunstomslag eller omgjord avlastning vid
vårta/liktorn
- kika på något du undrar/oroar dig över

Fotfriskvårdsbehandling

Denna behandling går även bra att nyttja i ditt friskvårdsbidrag från arbetsgivaren.

Behandlingen inleds med ett skönt och uppmjukande fotbad,
följt av nagelvård (klippning, rensning, formning och eventuellt slipning/fräsning) samt filning/slipning av fotsulorna.

Behandlingen avslutas med råd och tips på egenvård, insmörjning av en fotkräm anpassad till just dina fötter samt en cirkulationshöjande och avslappnande fotmassage.

Behandlingen inleds med ett fotbad följt av en välgörande fotmassage där fötterna återfår sin energi och spänst. Cirkulationshöjande och löser upp spänningar samt gör att hela kroppen känns skönt avslappnad.
Behandlingen inleds med ett fotbad, följt av en välgörande fot- och underbensmassage där fötter och ben återfår sin energi och spänst. Cirkulationshöjande och löser upp spänningar samt gör att hela kroppen känns skönt avslappnad.

Handla produkter/presentkort

Indisk massagebehandling

Tillgänglig inom kort. Följ Facebooksidan för mer information.
Tillgänglig inom kort. Följ Facebooksidan för mer information.
Tillgänglig inom kort. Följ Facebooksidan för mer information.
Tillgänglig inom kort. Följ Facebooksidan för mer information.
Tillgänglig inom kort. Följ Facebooksidan för mer information.
Tillgänglig inom kort. Följ Facebooksidan för mer information.
Medlem i Sveriges fotterapeuter

Fotkliniken Sörmland

Du välkomnas med en kopp te/kaffe och vid bokningstillfället kan du även önska vilken musik som spelas i bakgrunden, allt för att du ska få en så behaglig upplevelse som möjligt.

Fotkliniken Sörmland är medlem i Sveriges Fotterapeuter samt innehar patientskade- och ansvarsförsäkring.

Betala din behandling via Swish eller med kort.

Avbokning sker senast 24 timmar innan besöket. Ej avbokad tid debiteras till fullo.

Välkommen!

Helena Bäckmark
Dipl Medicinsk Fotterapeut

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Öppet efter tidsbokning
Adress
Strandparksvägen 2
611 46 Nyköping
Nyköping Ö
Öppna i Google Maps 🗗