Vad vill du boka?

Nu har det vackra vädret kommit och högsäsongen dragit igång, så boka dina tider i god tid!

FREDAGSBUTIKEN STÄNG 20 APRIL PGA UTBILDNING

FOTSPÅR har tagit ett stort kliv framåt och har nu äntligen fått möjlighet att arbeta med det ekologiska hudvårdsmärket Maria Åkerberg. Helt klart bästa produkterna i Sverige, tycker jag!

FOTSPÅR har kundmottagning efter överenskommelse måndag-torsdag. Det finns tider från 07 till 18. Fredagar håller jag butiken öppen för dig, samtidigt som jag sitter med bokföring, beställningar och annat administrativt. Även det behöver göras i ett företag ;-)

Boka gärna din tid här via nätet. Det är de lediga tiderna du ser förstås. Övriga är redan bokade

Det händer att jag får frågan: Varför ska jag gå på fotvård? Det är för din ryggs skull, brukar jag svara. Det är förvånansvärt mycket som fötterna påverkar i kroppen. Ta hand om dig!

Välkommen till FOTSPÅR- en annorlunda salong - beläget på gatuplan på Skepparegatan 32

Mina kunder brukar parkera i Wachtmeister, som ligger ganska nära. Tänk på att vara ute i god tid för att leta parkering, när det är "något på gång" i stan eller om du har bokat de tidiga morgontiderna, då det kan vara bilköer in mot stan! Annars finns det parkeringar i stan, trots mycket snack. Ja det är klart. Kanske just den platsen utanför dörren är upptagen, men då får du en nyttig promenad. Det är bra!

FOTSPÅR finns på Facebook, Instagram Karlskrona Stadsapp Där kan du läsa vad som är på gång i företaget

Presentkort kan du köpa direkt av mig på salongen eller elektroniskt via denna sidan. Dörren är låst vid vissa tillfällen, så boka en tid med mig eller återkom. Fotvård och massage kan räknas som friskvård

Självklart kan du betala med kort!!
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Ayur-veda

Förutom den annorlunda ayur-vediska massagen får du här först en intressant analys av vilken dosha du tillhör och vilka dina obalanser är just nu.

Jag berättar för dig lite om den Indiska filosofin och därefter bestämmer vi vilken massage: Vata, Pitta eller Kapha, du mår bästa av idag.
Har du en vata, pitta eller kapha-hy?

En mycket behaglig ansiktsbehandling med unika och välgörande örter. Rengöring, peeling, välgörande mask och ayurveda-inspirerad massage av ansikte, hårbotten och händer.

Här får du en doftupplevelse utöver det vanliga med ayur-vediska produkter från Lakshmi, anpassade för din hy, samt hemgångsråd om hur just du ska sköta din hy.

Lätt beroendeframkallande. Ekologisk förstås.
Det här är den ultimata aromamassagen som utförs med en bestämd Kata; ett bestämt rörelsemönster.

Istället för att fokusera på muskler och muskelgrupper, ser den Indiska filosofin till att flödena i kroppen ska fungera. Kroppen ska fungera och samarbeta hela vägen. En hel del av massagens tonvikt läggs på lederna.

Oljan är speciellt framtagen för denna behandling, en en aromatisk symfoni av dofter.

Ett tips är att inte ta ömtåliga kläder på - Indisk massage görs med mycket olja!

Behandlande massage

Efter att ha varit på en inledande 50 min behandling, kan det vara bra att gå en kur med täta behandlingar för att få ett bra resultat.

Cellulitmassage aktiverar cirkulationen i områden som normalt är lite kallare och svårare att rå på: överarmar, lår, stuss och mage som exempel.

Här använder vi oss av en speciell massageolja och koppar huden kraftigt - inget för den veka!
Visst är det typiskt när man inte går ner i storlek där man behöver det som mest.

Hursomhelst. Om du vill gå ner i vikt eller har börjat träna är cellulitmassagen ett bra komplement.

Vid första besöker stämmer vi av var du behöver behandlingen och hur kraftfullt vi kan jobba. Koppningen mjukar upp bindväven så att cirkulationen ökar lokalt på de behandlade svårare områdena: överarmar, stuss, lår och mage.

En kraftfull massage med effektiva oljor.
Inget för den veka ;-)
Klassisk genomknådning . En svensk variant där man använder sparsamt med olja. Här kan du välja mellan att få hela kroppen genomgången eller fokus på rygg och nacke.

Ta det varsamt med ryggen efteråt. Inga tunga lyft närmsta dygnet.

Nyhet är att jag kan komplettera massagen med antingen medicinsk laser eller koppning, för att optimera din behandling.
Suttit still lite för länge, jobbat för tungt eller lite för mycket?

En klassisk upplevelse med en kortare uppmjukande massage av rygg, nacke och skuldror.

Massagen finns även som längre variant om du behöver en riktig genomgång. Då bokar du istället en 50 min. behandling.

Bra åtgärd om du har en stel rygg som kräver några omgångar för att mjuka upp sig.

I mån av tid kompletterar jag gärna med djupgående laserterapi
Ren folkmedicin, men så häftig behandling!

Du vet när ryggen känns som pansar eller benen är stumma av gamla inarbetade spänningar, visar sej den här metoden oväntat effektiv och förvånansvärt behaglig.

Med olika stora sugproppar i silikon bearbetas bindväven i huden så att lymfan och blodcirkulationen kan flöda mer fritt och kroppen får chans att reparera sej.

Utmärk teknik vid ärrbehandlingar och ett bra komplement vid annan massage.
Är din kropp stel o svullen? Har du ofta smärta och småkrämpor? Då är det dags att bära ut soporna! Många gånger stannar vätska och slagg kvar i våra vävnader och försämrar vårt försvar mot infektioner.

Den här massagen på 50 min rekommenderas då du redan går regelbundet. Vid första besöket bokar du istället 80 min djupgående behandling. Den sätter fart på lymfsystemet och rensar upp i kroppen. Storstädning helt enkelt.

För att optimera effekten gör jag gärna lite koppning samtidigt

Går du på en kur med täta regelbundna besök får du 100 kr i rabatt per gång
Första gången du går på lymfmassage, är den här varianten att rekommendera.

Vi går igenom hur lymfan fungerar, dina besvär och vad du ska tänka på hemma. På själva massagen går vi igenom hela dej, från topp till tå och sätter fart på hela lymfsystemet som rensar upp i kroppen. Storstädning helt enkelt.

För att optimera behandlingen är det lämpligt att även använda sig av koppningstekniken.

Fötter

Får du friskvårdspeng från din arbetsgivare?

Går du mycket på jobbet och behöver en tusen-mila service?

Vanlig fotvård görs på friska fötter för att förebygga felställningar och andra problem som kan uppkomma längre fram.

Fotvård räknas som friskvård och är avdragsgillt,
men skattemyndigheterna kräver att tjänsten är momsbelagd, så i priset ingår moms med 25%.
Behöver du hjälp med besvärliga hälar, men naglarna fixar du själv? Eller är det just naglarna som behöver slipas ner men hälarna är härligt mjuka? Antingen eller.

Det här är den nyaste behandlingen i min meny där vi kollar vad på fötterna som ska prioriteras och behandla bara det. En snabbfix till sommarfötterna kanske?

Vården av fötterna är fortfarande medicinsk, så om du vill ha lackade naglar är det lätt pedikyr du ska välja. Behöver hela foten ses över beställer du originalet medicinsk fotvård.
"Originalet"

Medicinsk fotvård är en gedigen traditionell hel fotbehandling för dej som behöver hjälp av olika orsaker. Det kan vara cirkulationsproblem, diabetes, naglar som inte är friska, besvärliga hälsprickor, liktornar, ont av felställningar i fötterna eller helt enkelt en rygg som är paj eller syn som fallerar.

Jag har utbildat mig vid en etablerad skola till medicinsk fotvårdsspecialist och vårdat fötter i många år, så både om du har hyfsat fina eller väldigt slitna fötter fötter med diverse skavanker, så är du välkommen till mej. Jag har dessutom tidigare erfarenhet som sjuksköterska.

Mina kunder brukar säga att jag är bra på att ta hand om svårare fötter. Även om du är kittlig brukar det gå bra ändå.

OM det finns tid över erbjuder jag enklare lackering som tillval. Naglarna behöver då vara helt friska - Ta gärna med eget om du är osäker. Tå-lösa skor rekommenderas.

Naturligtvis medlem i Sveriges fotterapeuter och innehar behandlingsskadeförsäkring!

Medicinsk fotvård är momsbefriat, men räknas inte som friskvård. Då bokar du vanlig fotvård istället.
Om fötterna inte behöver någon genomgång utan det är bara naglarna som ska fräschas till och lacket göras nytt så passar den här varianten dej ypperligt. Tänk på att flera lager lack tar tid att torka. Använd tålösa skor i så fall.

Tänk på att naglarna måste vara friska vid lackning. Är du tveksam så ta med ett eget lack. Eftersom lackning räknas som skönhetsvård, ingår 25% moms i priset
Denna behandlingen är ett komplement när du emellanåt behöver specifik hjälp med mindre besvär. Den är momsbefriad, men ämnar inte ersätta en hel medicinsk fotvård och riktar sig till dig som är eller ska bli fotvårdskund hos FOTSPÅR

Här hjälper jag dej med mindre, men ack så besvärliga krämpor så som ETT nageltrång, eller liktorn, eller vårta, eller annat som du inte kan fixa själv. Kostnad 295 kr

Behöver du hjälp med flera besvär kostar det 350 kr.
Många besvär av typ naglar/vårtor kostar 395 kr

Jag har utbildat mig vid en etablerad skola och har många års erfarenhet av medicinska fotbesvär.

Tänk på att många åtgärder kräver en komplett medicinsk fotvårdsbehandling. Behandlingen innefattar ej fotbad eller fotmassage!
Det kan vara svårt att behandla sina vårtor själv. Då kan du boka behandling hos FOTSPÅR, så sköter jag om det.

Dina vårtor försvinner då ditt immunförsvar bildat antikroppar. Vårtbehandlingen stimulerar antikroppsbildningen och minskar risken för smittspridning. Men framför allt syftar den till att minska fotvårtan i storlek och minska smärta som annars i sin tur kan leda till felställning och värk i kroppen.

Vill du få hjälp med EN vårta kostar 295 kr
2-3 vårtor kostar 350 kr
många vårtor kostar 395 kr

Det gäller att vara envisare än vårtan!

Ps. Tag gärna ett kort med din mobil på dina vårtor som jämförelse under behandlingens gång.

Hudvård

En liten ansiktsbehandling med rengöring, peeling, mask och massage med Maria Åkerbergs härliga produkter.
Här blir din hy vederkvickad inför morgondagen.

Kom gärna osminkad

Vill du även ha portömning, bokar du klassisk ansiktsbehandling
Visst ser alla lite piggare ut, med tydligare ögon och bryn.
Bryn-och fransfärgning gör susen för morgonhumöret!
Ansning av bryn ingår förstås.

Antingen bokar du det här separat, eller kombinerar du det med ansiktsbehandling. Då får du 100 kr rabatt
Klassisk vård av ansiktet med rengöring, peeling, ånga med lätt portömning, mask och massage. Tittar även över om dina bryn behöver ansas.

Här använder jag det svenska märket Maria Åkerberg. Ekologiskt förstås

Med flera år och många kundbehandlingar på Spa, är du i god vård hos mig.

Behöver du färga ögonbryn eller frans, lägger du till det redan vid bokningen, och då får du 100 kr rabatt på det

Händer

Den här behandlingen träffade jag på för första gången på reumatologen i Lund där jag gick min sjuksköterskeutbildning.

Händerna får en peeling och insmörjning, sedan doppas de i varm flytande paraffin, speciella vantar tas på som ska sitta på i ca 10-15 min. Mycket behagligt!

Fantastisk vinterbehandling för torr hy och framför allt vid årstidsskiftningar för den som känner av värk i lederna.

Observera: Paraffinet tar flera(!) timmar att smälta, så behandlingen görs endast på eftermiddagarna!

kur varje vecka 100 kr rabatt
Är också dina händer så där hopplöst nariga? Här är ett sätt att ge händerna en riktig rundsmörjning.

Skön handmassage, fuktbindande handmask med inpackning ingår
Man eller kvinna.

Även händerna kan behöva en översyn utan att man för den skull lägger på konstgjort nagelmaterial.

Kanske har du besvärliga nagelband som vuxit ner. Här får du framför allt naglar och nagelband fixade och sedan en lätt lackning om så önskas och tid finns.

Tänk på att händerna ger ett första intryck

En kort putsning av naglar och sedan lackning.
Passar bra för dig som inte har nedväxta nagelband, utan bara bli lite fin om naglarna.

Laser

Medicinsk laserbehandling, även kallad mjuklaser, är ett infrarött ljus som påverkar kroppens ämnesomsättning på cellnivå.

När något har gått fel och du får inflammation eller värk i en muskel eller led, kan laserterapi aktivera och påskynda kroppens självläkning.

För att få en terapeutisk effekt bör området behandlas flera gånger under några veckors tid. Behandlingen är helt smärtfri och kan kombineras med tejpning eller massage av området

Exempel på åkommor som kan behandlas är plantarfascit även kallad hälsporre, ont i muskelfästen/leder samt artriter

Spa-massage

Ibland behöver alla tid att gå ner i varv och få kropp och själ i balans. En aromatisk massage kan vara det just du behöver, just nu.

En behagfull massage med varm olja som gör huden mjuk och smidig. Planera in en kväll med varm dryck och en skön filt och känslan sitter i längre.

Här blir hela du omhändertagen och fokus läggs mer på sådant som händer och fötter än nacke. Till och med öronen får massage. Det känns gott.

Behandlingen kan även anpassas så att du ligger endast på rygg, om du har svårt med vändningen

Det här är en tyst behandling

Behöver du en rejäl ryggmassage bokar du istället den klassiska

Med klassisk massage bara i nacken blir priset 795 kr
Total avslappning är väl den bästa beskrivningen. Den långa rofyllda behandlingen under hela 80 min gör att du verkligen kommer ner i avslappning. Viss risk finns det att du somnar.

Varma oljor, neutrala eller med lugnande lavendel ger en utmärkt behandling för dig som känner att du behöver lite mer tid för att varva ner.

Knådning av muskler förekommer ej - då beställer du istället Klassisk massage.

Planera för lugn efter behandlingen
Även en ung människa mår bra av beröring.

Den här massagen är anpassad för barn som inte kommit upp i vuxenstorlek och massagen är lite mjukare än den vanliga klassiska. Vill anhörig sitta med under massagen, går det alldeles utmärkt.

Från 8 år
En riktigt skön vitalisering av din fina fötter. Visst kan dom vara värda det efter långa arbetsdagar och mycket gående.
Att få fotmassage brukar kännas gott i hela kroppen.

Under tiden du sitter i fotbad, får du en kort handmassage.

Här är det viktigt att dina fötter och händer är fria från vårtor och nagelsvamp, eftersom massage inte kan göras med handskar på.

Behöver du istället fixa nagelbesvär, förhårdnader eller annat så bokar du fotvård.
Vet du hur avslappnande det är att få massage i hårbotten? Annars måste du prova!

Skön massage över hela hjässan. Dessutom härlig ansiktsmassage och massage ner över axlar och nacke. Du ligger bekvämt på rygg under hela behandlingen och väl insvept.

Fördel för dig om du kommer osminkad och tag gärna med hårborste ;-)
Finns det något bättre än att bli kliad på ryggen? Det beror på att gamla hudceller behöver avlägsnas och huden är torr.

Du har kanske viga armar och kan klia dej själv...eller inte. Vad passar då bättre än en ryggbehandling med skön skrubbande kräm som sedan tvättas av och följs av en riktigt behaglig insmörjning med lätt massage.
Den här massagen är anpassad efter dej som behöver en mjukare massage av hela kroppen men tycker att 50 min. är lite länge. Den vegetabiliska sesamoljan gör gott för torr hud som har tappat sin spänst.

Behandlingen utformas så att du antingen ligger på rygg, eller på magen. På så sätt slipper du den lite jobbiga vändningen

Alla människor mår bra av beröring.
En väldigt populär massage numera. Har du provat så förstår du.

Egentligen är massagen ganska lätt, men effekten med dom varma stenarna går ändå djupt. Funkar väldigt bra på alla årstider utom de varmaste, suverän när det är ruggigt ute!

Har du kalla eller stela områden kan jag jobba lite mer där om du vill.

Det tar en timme för stenarna att bli så där goa o varma, så den funkar endast som förbokad behandling och tidigaste tiden du kan boka är 09.00

Vaxning

Behandling som gör benen stubbfria och lena - ett självklart val även när det inte är sommar

Här vaxar jag från knäna och nedåt. Tänk på att håren inte bör vara för korta - vaxet måste ha något att gripa tag i och att regelbunden vaxning ger bäst resultat.

Det går bra att komplettera vaxningen med baksidan av lår.

Väljer du istället bikinivax är det den traditionella jag gör. Inte Brasiliansk ;-)

Underben ELLER bikini 350 kr
Med baksida lår blir priset 450 kr
Underben OCH bikini 550 kr
Vaxning av benen är helt klart ett bättre alternativ till rakning. Vid regelbunden vaxning slipper du stubben. Tänk på att det behöver vara lite längd på stråna så vaxet får grepp.

Om du vill ta jag även med bikini (endast svensk bikinivaxning)

Med bikinivaxning blir priset 695 kr

Övrigt

Kanske du bara behöver rådgöra med mej om dina fötter, kanske köpa en produkt eller glädja någon med ett presentkort.

Boka gärna en tid så att du vet att jag är tillgänglig, eller så tittar du förbi. Tänk då på att jag har öppet efter tidsbokning och på att jag låser dörren då jag har massage. För kundens skull
Medlem i Sveriges fotterapeuter

FOTSPÅR

FOTSPÅR
är salongen som erbjuder både medicinska behandlingar och ren friskvård.

Kolla upp att din terapeut är riktigt utbildad på etablerad skola, har erfarenhet och har försäkring. För din egen skull!

Jag har en gedigen utbildningsbakgrund och många års erfarenhet. Är medlem i Sveriges fotterapeuter och innehar behandlingsskadeförsäkring
Hos mej kan du känna dej trygg!

I mina behandlingar och i butiken finner du det suveräna svenska märket Maria Åkerberg. Ekologiskt förstås!

I de ayur-vediska behandlingarna använder jag produkter från det ekologiska märket Lakshmi.

Varmt välkommen
Hedvig

Telefon 0709-621 050
E-post
Öppettider Kundmottagning måndag - torsdag efter tidsbokning.

Fredagsbutiken stängd 20 april pga utbildning, annars: Helgfria fredagar 9-11 och 15-17. Övrig tid efter överenskommelse.
Adress
Skepparegatan 32 n.b.
371 35 Karlskrona
Trossö