Vad vill du boka?

Vill du ha sköna, friska fötter, bra service och en riktig avslappnad stund? Boka en tid på Fotvård Komplett Kristianstad!
Här görs allt för friska fötter: medicinsk fotvård, massage av fötter och underben, paraffinbehandling, lackning mm. 

Jag som driver salongen heter Marien Kuiper, är utbildad medicinsk fotterapeut och leg. sjuksköterska. Jag jobbar förebyggande  och behandlande i personlig, lugn, mysig miljö.
Undersökning, bedömning och råd om din fothälsa är alltid en del i behandlingen.
Jag jobbar självklart under sekretess.  

I fotshopen finns försäljing av sulor/inlägg, Superfeetsulor, hjälpmedel  för avlastning/behandling av fotrelaterade problem, presentkort, skor från Cinnamon, stödstrumpor mm. 

Kommer du med tåg eller buss- 5 minuters gångavstånd från Central Station. Åker du bil kanske från Hässleholm, Bromölla eller omnejd så finns parkering nära salongen.

 OBS ej avbokad tid debiteras -avbokning minst 24 timmar före bokad tid. Välkommen!
 

SKOR och INLÄGG

Boka tid för att få proffessionell hjälp med att hitta rätt sko och/eller inläggsula. Jag hjälper dig! Tidsbokning garanterar att jag har tid för just dig och är kostnadsfri. Ingen köptvång såklart!

Medicinsk Fotvård

Du får en härlig paraffinbehandling av händerna medan du får medicinsk fotvård. En närande kräm appliceras på dina händer först, sedan det varma paraffinet. Porerna öppnar sig av värmen och krämen tas lätt upp i huden. Den behagliga värmen är uppmjukande & smärtlindrande vid ömma, stela leder. Huden blir slät och mjuk.
Medicinsk fotvård utförs. (se : medicinsk fotvård standard)
Behandlingen passar dig som går regelbunden på fotvård och/eller inte har extrema problem. Bedömning och undersökning av fötterna. Fotbad, nagelvård, hjälp med eventuella problem som liktorn, nagelsvamp, vårtor, nageltrång, avlägsna av förhårdnader. Avslutas med en kort insmörjningsmassage.
OBS! Vill du ha nagellack? Välj då 'Medicinsk fotvård och lackning' i behandlingsmeny.
OBS! vill du använda FRISKVÅRDSPENGAR? Välj då ' fot-friskvård' i behandlingsmeny!
Behandlingen för dig som aldrig/sällan går på fotvård och har samlat på dig MÅNGA olika besvär i fötterna. Det kan vara dina naglar, förhårdnader, liktorn, smärtor, vårtor, svamp, sår, ja allt möjligt....Du får en rejäl behandling som sätter dig på fötter igen. Vi tar den tiden det behövs så att det blir attminståne en början på att må gott från topp till tår! I samtal med dig prioriterar vi vad ska åtgärdas först och hur vi lägger upp det. Behandlingen kan vara en kombination av medicinsk fotvård och tejpning, massage, utprovning av sulor /skor...eller annat. Du får råd och tips om egenvård, vidare behandling och hänvisning till andra specialismen vid behov.
En delbehandling betyder att bara 1 sak åtgärdas. Det kan vara- nageltrång, vårta, liktorn, nagelklippning. Om behandlingen ändå tar längre tid kostar det 190 kr mer per 15 minuter. Fotbad/massage ingår inte.
Fotbad, peeling av fötterna, nagelklippning, vård och polering/putsning av nagelplatta och nagelband, borttagning av förhårdnader, liktorn och nageltrång, fuktgivande fotinpackning, lackning av tånaglar. Avslutas med en skön fotmassage.
Som medicinsk fotvård standard, + lackning av tånaglar. ( lack från OPI- håller långt, olika färger. Alt. ta med egen nagellack)
Undrar du om du har nagelsvamp? Det är bättre att vara säker innan man börjar en behandling. Det går att bli av med det!
För att veta säker OM du har drabbats kan vi göra ett prov och skickar jag in en bit av dina naglar till ett laboratorium. Laboratoriumundersökning ingår i priset. Provsvaret har jag inom en vecka- jag kontaktar dig.

Du kan i fortsättning välja medicinsk fotvård som inkluderar vård av svampnaglar.

Nagelsvamp går aldrig över av sig själv- jag hjälper med behandlingen och ger information och råd om egenvård.
Podofix är ett system som hjälper långfristig vid återkommande och akut nageltrång. En plastplatta fästs på nageln
och lyfter nageln lite ur nagelfalsen. Det ger oftast direkt smärtlindring. Plastplattan håller 2-3 månader.
I behandling ingår avlägsna av nageltrång, Podofix, och vi kollar hur trånget uppstår och kan förebyggas. Är du nyfiken kan du även hitta Podofix på Youtube!
Bedömning av vårtor( na) och tillsammans gör vi upp en behandlingsplan. Genomföring av behandlingen. Om det nu blir uttorkning, Biocool eller en kombination. Det krävs flera återbesök. Återbesöken kan vara varje, varannan eller var 3-e vecka tills vårtan är borta- beroende på vilken behandling väljas. Kostnad för Avlastningsmaterial som du får med hem kostar 20-50 kr. beroende på hur mycket du behöver.

Massage

En härlig stund där du kommer att avslappna i högsta grad. Du ligger i en bekväm stol.
Du får händerna inpackad med närande kräm och varm paraffin, sedan elvärmda handskar på. Dina fötter får ett varmt fotbad, skrub och en lång massage.
Båda händer och fötter blir mjuka i huden och fotmassagen är välgörande för kropp och själ!
Efter fotbad och scrub får du en längre massage av musklerna i underbenen, som sätter i gång blodcirkulationen och hjälper att lösa muskelspänningar. Avslutas med en skön fotmassage. Det används en härlig doftande, rogivande massageolja som är svensk-ekologisk. Tid: 45 min
Fotbad, skrub, professionell fotmassage som är avslappnande och främjar cirkulationen.

Friskvård

En fotvårdsbehandling som har som mål att bibehålla friska, starka fötter. Förebyggande & avslappnande. Fotbad, nagelvård, filning av förhårdnader, borttagning av liktår mm, fotmassage. Du får kunskap om din fothälsa och skräddarsydda råd och tips om egenvård för just Dina Fötter.

Silikonavlastning handgjord

Har du problem med beginnande hammartår, liktorn mellan tårna eller snedställd stortå ( s.k. Hallux Valgus) eller liktorn mellan tårna så kan jag göra en handgjord silikonavlastning speciell för dig. Silikonmallen gjörs av mig på din fot, och sedan ska den finslipas och torkas. Avlastningens material är stark och har lång hållbarhet. Kan lätt spolas rent med vatten. Utprövning, återbesök och eventuell justering ingår i priset.

Tejpning

Tejpning med elastisk tejp som ger stöd utan att inskränka rörelseförmågan. Jag kan lära dig hur du gör. Jag jobbar med www.rehabtape.se.

Fotvård Komplett Kristianstad

Allt för friska fötter! Professionellt och personligt. Jag heter Marien Kuiper och har efter 25 år som sjuksköterska utbildad mig till fotterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut i Malmö. Sedan november 2014 driver jag salongen Fotvård Komplett Kristianstad. Här hittar du olika behandlingar som är båda förebyggande, behandlande& avslappnande.
Medicinsk fotvård, massage, kinesiologisk tejpning, paraffinbehandling. Försäljning av sulor, skor från Cinnamon, presentkort, kompressionsstrumpor, hudvårdsprodukter, mm. Välkommen!OBS ej avbokat tid debiteras

Telefon 0725871412
Webbsida
E-post
Öppettider Veckodagar, måndagkväll. Flexibla!Ring 0725871412 så hittar vi en tid som passar dig! Alternativ boka själv på nätet via Bokadirekt.
Adress
Östra Storgatan 10
29132 Kristianstad
Centrum Norr