Vad vill du boka?

MÅNDAGAR OCH ONSDAGAR FINNS DET MÖJLIGHET ATT BOKA TID PÅ KVÄLLAR OCH TISDAG, TORSDAG OCH FREDAGAR FINNS DET MÖJLIGHET FÖR MORGONTIDER.
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

MEDICINSK FOTVÅRD

Passar dig som inte har några direkta fotbesvär, men vill unna dig lite omsorg ändå. Behandlingen inleds med ett aromatiskt avslappnande fotbad. Klippning ,rensning och slipning av naglarna.Filning av fötter samt en avslutande fotmassage.
Passar dig som har något av dessa besvär: nageltrång, hälsprickor, förhårdnader, liktorn, vårtor eller misstänker nagel/fotsvamp. Behandlingen inleds med ett aromatiskt avslappnande fotbad anpassat för just dina fötter.Klippning, rensning och slipning av naglarna.Behandling av nagelband, nagelbädd, valt problemområde, avlägsnande av förhårdnader, filning av fötter samt en avslappnande fotmassage.Avlastning ges efter behov.Konsultation på hur vi tillsammans kan arbeta för att dina fötter så snabbt som möjligt skall bli friska och glada igen.
Passar dig som har flera besvär kring dina fötter. Problemen kan vara nageltrång, hälsprickor, förhårdnader, liktorn, vårtor, sann eller misstänkt fot/nagelsvamp.Behandlingen inleds med ett aromatiskt avslappnande fotbad anpassat för just dina fötter. Klippning, rensning och slipning av naglarna.Behandling av nagelband, nagelbädd, dina fotproblem, avlägsnande av förhårdnader, filning av fötter samt en avslutande fotmassage.Avlastning ges efter behov.Konsultation på hur vi tillsammans kan arbeta för att dina fötter så snabbt som möjligt skall bli friska och glada igen.

DELBEHANDLINGAR MEDICINSK FOTVÅRD

Behandlingen inleds med ett mjukgörande fotbad. Val av metod väljs beroende på hur djupa sprickorna är samt var dem sitter.Fötterna insmors sedan med fet salva.Konsultation.Ingen fotmassage ingår.
Behandlingen inleds med ett fotbad förebyggande mot svamp.Därefter fräses de angripna naglarna ned så mycket som möjligt och behandlingen påbörjas med ett svamphämmande medel och salvor jag bedömer vara mest lämpade för dig. Medtag rena strumpor. Konsultation. Återbesök rekommenderas om ca 3-4 veckor.Ingen fotmassage ingår.

Varför får man nagelsvamp och hur vet man om man har det?
Orsaken till nagelsvamp är många.Det kan vara ett arv, smitta från fuktiga offentliga våtutrymmen, tidigare tåskada, vissa mediciner samt att hälsotillståndet påverkar smittorisk och utläkning. De vanligaste symptomen på nagelsvamp är att:
-nageln släpper från sitt fäste, oftast längst ut.
-nageln missfärgas ,gulaktig,vit.
-nageln spricker och skivar sig.
-nageln förstockas.
-nagelplattan deformeras.
-nagelroten infekteras.
Nagelsvamp upplevs ofta som besvärande på flera sätt, men ju tidigare den behandlas, desto bättre och lättare kan man få den väck.Du kan behandla nagelsvamp själv så länge den befinner sig på ett tidigt stadium, men eftersom att den sprider sig snabbt så det är viktigt att du följer de råd som ges på medlet/salvorna. Det tar ca 9-12 månader för en stortånagel att växa ut från rot till topp.Så det krävs en stor dos tålamod och omsorg. Vänder du dig till mig så rekommenderar jag återkommande behandlingar tills nagelsvampen är helt borta.
Tips på egenvård:
-Byt strumpor varje dag
-Tvätta strumporna i 60*
-Var noggrann att torka dina fötter och tår efter bad
-Gör fotbad 3-5 ggr/vecka anpassat för svampangrepp
Behandlingen inleds med ett fotbad förebyggande mot svamp.Därefter påbörjas behandlingen med ett svamphämmande medel.Ta med rena strumpor. Konsultation.Återbesök rekommenderas om ca 3-4 veckor. Ingen fotmassage ingår.

Det vanligaste symptomen för fotsvamp är att :
-man får en kliande ond spricka mellan tå 4 och 5 som start.
-man får klåda, stickande och brännande känsla under fotsulorna.
-kliande blåsor uppstår
-huden bildar förhårdnader, flagnar eller fjällar.( det är hudens sätt att bli av med parasiten)
-pga allt kliande blir även huden röd och tunnare samt får lättare sprickor.Klådan avtar oftast då.
-man upplever obekväm lukt om fötterna.

Behandlingen inleds med ett mjukgörande fotbad.Därefter avlägsnas liktornen.Avlastning läggs på behandlat område.Ingen massage ingår.

Vad är liktorn?
Liktorn sitter oftast under foten eller mellan/på tårna.Smärta uppstår då liktornen utsätts för återkommande tryck.Ett liktorn bildas av att foten utsatts för tryck på en och samma punkt under längre tid.Först bildas en förhårdnad på området, och om trycket fortsätter utvecklas det till en inåtväxande tagg. Det är det som är liktorn.
Tips på egenvård:
-variera skovalen.
-använd avlastning på ömt område.
-smörj in liktornet med lite olja innan sänggång.
Behandlingen inleds med ett mjukgörande fotbad.Därefter val av metod och avlastning för att lindra och förebygga problem. Konsultation och behandlingsplan för uppföljning.Återbesök rekommenderas om ca 3-4 veckor.

Hur uppstår nageltrång?
Trånga skor och felaktigt klippta tånaglar är de vanligaste faktorerna som kan orsaka nageltrång,men det kan även vara så olyckligt som ett arv.Problem som uppstår ger ömhet och rodnad i nagelfalsen på insidan av nageln.Vid felbehandling kan inflammation uppstå och kan då göra väldigt ont och vara besvärande.Behandlingar för nageltrång kan ske på flera sätt, antingen avlägsnas en bit av nageln,för att lätta på trycket. Är nageln tjock kan det ibland räcka med att man fräser ner den lite. Har man haft problem med nageltrång i åratal, kanske en bygling är ett alternativ.
Tips på egenvård:
-smörj in det onda med olja innan sänggång.
-vid kontakt, ha alltid rena händer.
-undvik att peta själv i nagelfalsen.
Behandlingen inleds med ett mjukgörande fotbad.Val av metod väljs av vårtans placering samt omfattning.Avlastning läggs på behandlat område.Ta med rena strumpor. Konsultation och behandlingsplan för uppföljning.Ingen fotmassage ingår.

Besväras du av vårtor?
Vårtor kommer från ett virus och är ofarliga men mycket smittsamma.Om du fått en vårta går den oftast bort av sig själv, men det tar vanligast flera år.Vårtor kan man själv behandla,men för att lyckas krävs både tålamod och noggrant följda anvisningar.Jag hjälper dig gärna att få bort dem, men vill att du skall känna till att det oftast kräver fler än en behandling. Följer du dem råd jag ger dig vid behandling så ökar det chanserna att få bort vårtorna snabbare och att de inte sprider sig.

MASSAGE

Behandlingen inleds med ett avslappnande fotbad.Därefter ges en massage för att lätta upp spänningar, få i gång blodcirkulationen samt mjuka upp all muskulatur i ben och fötter.

NAGELVÅRD

Denna behandling kan bokas som enskild eller som ett tillägg av medicinsk fotvård.Vid tillägg av annan tjänst kostar behandlingen 150 kr. Lacket du har valt får du med dig.
Observera att lackning inte utförs på svampangripna naglar.
Behandlingen sker med folieinpackning och efteråt ev. med slip.

FOTVÅRD

Friskvårdstimmen kan användas av dig med friskvårdsbidrag. Detta inleds med ett uppmjukande fotbad. Därefter
behandlas dina fötter förebyggande och att de skall bli så mjuka och smidiga som möjligt. Avslutas med en avslappnande fotmassage.

Fotvalvet


I en fin och rofylld klinik på Riddargatan 17 i Stockholm erbjuds du fot- och underbensbehandling av mig, Ewa Collin medicinsk fotterapeut, diplomerad från Axelsons gymnastiska institut.

Medicinsk fotvård förebygger, behandlar och lindrar besvär i fötter och underben. Många av de kunder som söker medicinsk fotvård utför någon form av aktivitet, som t.ex. sport eller dans. Dessa aktiviteter kräver ofta trånga skor vilket orsakar tryck på fötterna som sedan kan leda till problem som nageltrång, förhårdnader och fot- eller nagelsvamp. Jag behandlar dessa problem och vägleder kunderna i förebyggande egenvård.

Äldre människor som haft sina fötter i bruk under många år brukar uppsöka fotterapeuter för att få sina fötter ompysslade. De har ofta inte den möjligheten att själva rå om sina fötter och väljer gärna behandlingar där nagelklippning, filning och fot- och/eller underbensmassage ingår.

Vissa sjukdomar som vi människor drabbas av kan leda till fot- och underbensbesvär. Det kan vara diabetes, reumatism, hudproblem men även andra sjukdomar. Kunder med dessa besvär uppsöker ofta medicinska fotterapeuter för t.ex. blodcirkulationsförbättrande behandlingar.

En del av de övriga kunder som söker medicinsk fotvård har ofta sådana problem som fotvårtor, fot- och nagelsvamp, nageltrång, liktorn och förhårdnader för att man gått i trånga obekväma skor. Dessa kunder behandlas och besvären försvinner ofta ganska omgående om behandling fullföljs under ett eller fler besök.

Att vårda, underhålla och pyssla om sina fötter kan man göra utan att ha några direkta besvär. Jag erbjuder den omvårdnad kundens fötter behöver, ofta i form av avkopplande fotbad samt behandling och massage.

Bokningar sker smidigast genom www.bokadirekt.se eller www.fotvalvet.nu


Välkomna!

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Måndag-Torsdag 9-17
Fredag 9-15

JULSTÄNGT: 13/12-8/1Välkommen.
Adress
Riddargatan 17
114 57 Stockholm
Östermalm
Öppna i Google Maps 🗗