Vad vill du boka?

Glöm inte att boka in 2 timmar första gången du bokar akupunktur!
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Akupunktur

Första gången vi ses görs en noggrann genomgång av hälsotillståndet, livsstilen och vilka matvanor du har och därefter skapas en individuell behandlingsplan för just dina besvär och symtom. Metoder utöver akupunktur är moxa, koppning, gua sha och öron akupunktur.
Akupunktur hjälper personen som lider av stressrelaterad psykisk ohälsa med oro, sömnsvårigheter, huvudvärk, ångest, humörsvängningar, depression samt mag- och tarmproblem. . Vid behov kan akupunktur blandas med andra behandlingsmetoder så som öronakupunktur, gua sha eller koppning.

Klassisk massage

Du blir av med spänningar, smärta och stramhet i musklerna. Effekten av massage är primärt att lösa upp spänningar i musklerna. Men det ger även effekt som t.ex. ökad blodcirkulation, sänkt blodtryck, ökad frisättning av hormonet Oxytocin - det så kallade "lugn- och ro-hormonet".
Du blir av med spänningar, smärta och stramhet i musklerna. Effekten av massage är primärt att lösa upp spänningar i musklerna. Men det ger även effekt som t.ex. ökad blodcirkulation, sänkt blodtryck, ökad frisättning av hormonet Oxytocin - det så kallade "lugn- och ro-hormonet".

Övriga behandlingar

Metoden använder mjuka rörelser och lätt tryck för att korrigera felställningar i leder och ryggraden. Oftast börjar man att korrigera benlängden. Skillnaden i benlängden leder till snedställning av bäckenet vilket i sin tur leder till snedställning i ryggraden, precis som ett tornbygge med dåligt fundament. Ryggraden som är en utav våra mest centrala delar i kroppen har kopplingar till alla våra organ och kroppsfunktioner. En blockering av kotor i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen.
Gua Sha ä ren unik metod inom Traditionell Kinesisk Medicin. Den är vanligt förekommande i hela Asien. På Kinesiska betyder Gua skrapa eller skapa friktion på ytan och Sha beskriver de röda eksemliknande märkena som uppträder på det skrapade området. Gua Sha är en mycket effektiv metod till att ta bort smärta och stelhet i framför allt nacke, axlar och rygg. Gua Sha cirkulerar stagnerat blod, ökar cirkulationen av blod till hud och muskler och löser upp slaggprodukter i vävnaden som orsakar smärta.
Djupgående massage med hjälp av koppor. Kopporna skapar ett undertryck och suger upp både muskelmassa och bindväv. Metoden är djupgående som rensar kroppen från slaggprodukter och mjukar uppbindväv, mskler och förbättrar flödet i lymf- och blodsystem.

Fru Grön

Jag heter Yvonne och jobbar som akupunktör och massör och håller till på vår gård i Ullene strax utanför Floby. Går du med smärtor och sjukdomar som du inte får bukt med? Migrän, mag- och tarmproblem, klimakteriebesvär, PMS, allergier, astma, stress, trötthet, depression och muskelsmärta är några utav alla åkommor som kan behandlas med kinesisk akupunktur och som vi går omkring med helt i ”onödan”.

Visa kontaktinformation
Öppettider Sök i kalendern efter lediga tider eller kontakta mig på mobilen.
Adress
Ullene Finnestorp 2
521 56 Floby
Öppna i Google Maps 🗗