Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Reflexologi/zonterapi

"Kairon reflexologi är som vanlig zonterapi men med reflexzoner över hela kroppen. Det gör metoden både unik och så kraftfull att den kan lindra på flera nivåer samtidigt.
Kairon Reflexologi är en unik vidareutveckling av zonterapin. Medan den traditionella zonterapin ofta slutar vid fotknölarna har Kairons grundare Karl-Axel Lind kartlagt zonterapin över hela kroppen och på alla nivåer: kroppsligt, mentalt och själsligt. Det gör Kairon Reflexologi till ett mycket kraftfullt verktyg för att lindra olika typer av åkommor".
Texten tagen från Kairons hemsida.
Jag använder mig främst av mina fingrar till att känna in och behandla med tryck på de zoner som svarar med smärta. Till min hjälp har jag även sk. zonstavar för att behandla en öm punkt eller zon.
Här kan jag behandla de som söker för smärta i olika delar av kroppen, magproblem, stress, barnlöshet, oro osv...
OBS: BOKAR DU BEHANDLING EN HELG TILLKOMMER DET 50 KR. KOSTNADEN BLIR DÅ 700 KR.

Stressreducerande Massage

Taktil massage (enligt metoden Taktipro) är en mjuk och omslutande beröring av huden. Hela kroppen masseras utan hårda tag och med naturliga oljor. Taktil massage bygger på respekt, omtanke och lyhördhet för individen. Massagekunden ligger inbäddad i täcke och handdukar och endast den del som masseras syns. Jag masserar under tystnad och endast svag musik hörs. Detta för att man ska få möjlighet att stilla sig själv och komma till ro.
Metoden aktiverar kroppens smärtlindrande, läkande och återhämtande system. Effekter som vi ofta ser är; avslappning, bättre sömn, förbättrad mag- tarmfunktion, sänkt blodtryck, stärkt kroppsuppfattning, ökad självkänsla, mindre stress, lindring av smärta, mindre oro, tänd livsgnista.
Jag erbjuder Taktipro som ett komplement till rehab samt inom friskvård och SPA med målet ökat välbefinnande.
OBS: BOKAR DU TID EN HELG TILLKOMMER DET 50 KR EXTRA. KOSTNADEN BLIR DÅ 700 KR.

Samtalsterapi

Jag erbjuder samtalsterapi enligt Psykosentesmodellen som ser till det friska i varje människa. Här ser man till människans potential och möjligheter. I alla smärtor, hinder eller problem som vi människor möter under livets gång finns möjlighet till insikt, mognad och tillväxt. Vi har alla våra svar inom oss men dessa göms under ytan av alla tvivel och rädslor, och sätter hinder för vår utveckling. Inom Psykosyntesen menar vi att "Smärtan är inte i vägen utan den är vägen".
Jag som samtalsterapeut finns vid min klients sida och tillsammans tittar vi på de problem eller smärtor som klienten har med sig. Hen får verktyg att jobba med under och mellan sessionerna och en läkningsproces sätts igång.
Naturligtvis jobbar jag under tystnadsplikt.
OBS: BOKAR DU TID EN HELG TILLKOMMER DET 50 KR, KOSTNADEN BLIR DÅ 700 KR.

Rygg/nacke/axel och höftbehandling.

DornMetoden är en alternativ och holistisk behandling som härstammar från Tyskland. Metoden är en behandling, och hjälp till självhjälp, som används för att mjukt korrigera i ryggraden och andra leder. Metoden används för behandling av nack- rygg - axel och andra ledproblem.
DornMetoden är en metod till självhjälp och anses vara effektiv och säker.
DornMetoden använder mjuka rörelser och lätta tryck för att korrigera ev felställningar i leder och ryggrad. Metoden arbetar utan manipulation eller "knäckande". Man börjar med korrigering av funktionella skillnader i benlängd som enligt upphovsmannen Diter Dorn de flesta av oss har. Skillnad i benlängden leder till snedställning av bäckenet vilket i sin tur ger snedställning i ryggraden. Precis som ett tornbygge med dåligt fundament.
Ryggraden är en av våra mest centrala delar i kroppen och har kopplingar till alla våra våra organ och kroppsfunktioner. Inom DornMetoden anses dessa kopplingar vara både fysiska och psykiska. Därför kan en blockering av kotor leda till besvär, smärtor och sjukdomar överallt i kroppen.
DornMetoden korrigerar på ett skonsamt sätt osymmetrin i kroppens skelett och inkluderar element från Traditional Chinese Medicine (TCM) som tex meridianlära.
Texten tagen från www.dornmethod.se Gå gärna in på sidan och läs mer om metoden.
Jag kombinerar gärna Dornmetoden med tex mjuk massage eller reflexologi/zonterapi.
OBS: BOKAR DU BEHANDLING EN HELG TILLKOMMER DET 50 KR, KOSTNADEN BLIR DÅ 700 KR.

Öronakupunktur

"NADA-akupunktur är en stanardiserad form av öronakupunktur som används i många länder. NADA används ofta vid alkohol-och narkotikaberoende men också vid oro, ångest och sömnproblem. Vid varje behandling ges samma fem punkter i båda öronen.
Öronakupunkturen är en behandlingsmetod där punkter stimulers, med bl.a nålar, för att ge effekt i andra delar av kroppen. Grundtanken i modern öronakupunktur är att varje kroppsdel har en motsvarande reflexpunkt i örat som kan användas både för diagnos och för behanling".
Ur boken "Öronakupunktur" av Kajsa Landgren
Med öronakupunktur behandlar jag smärtproblematik av olika slag, oro, magproblem, sömnproblem, stress, infertilitet osv...
OBS: BOKAR DU BEHANDLING EN HELG TILLKOMMER DET 50 KR, KOSTANDEN BLIR DÅ 500 KR.

Healing

Det finns i princip inga gränser för vad man kan söka healing för. Man kan söka healing för att bara uppleva healingen eller för sitt välbeffinande. (Dock finns det sjukdomar som man enligt lag inte får arbeta med. Se närmare på Socialstyrelsens regler.) Healing botar inte men kan hjälpa kroppen att komma i balans och på så sätt underlätta för en läkning.
Healing kan inte och ska inte ersätta konventionell behandling, även om den kan fungera som ett komplement.
OBS: BOKAR DU BEHANDLING EN HELG TILLKOMMER DET 50 KR, KOSTNADEN BLIR DÅ 700 kr

Gladans

Gladans finns i Ränneslöv, en bit utanför Laholm, i en lugn och avstressande miljö.
Här kan du välja mellan olika slags terapier så som reflexologi/zonterapi, taktil massage, samtalsterapi, öronakupunktur, healing och Dornmetoden.
När du kommer beslutar vi gemensamt, beroende på dina behov, vilken terapiform som ska väljas just den dagen. Jag kombinerar gärna olika metoder för bästa resultat.
JAG TAR GÄRNA BETALT
I KONTANTA PENGAR, men har också swish eller fakturabetalning.

Visa kontaktinformation
Öppettider Måndag till fredag. Varierande öppettider.
Adress
Kastgränd 9
312 95 Laholm
Öppna i Google Maps 🗗