Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Öronakupunktur

"NADA-akupunktur är en stanardiserad form av öronakupunktur som används i många länder. NADA används ofta vid alkohol-och narkotikaberoende men också vid oro, ångest och sömnproblem. Vid varje behandling ges samma fem punkter i båda öronen.
Öronakupunkturen är en behandlingsmetod där punkter stimulers, med bl.a nålar, för att ge effekt i andra delar av kroppen. Grundtanken i modern öronakupunktur är att varje kroppsdel har en motsvarande reflexpunkt i örat som kan användas både för diagnos och för behanling".
Ur boken "Öronakupunktur" av Kajsa Landgren
Med öronakupunktur behandlar jag smärtproblematik av olika slag, oro, magproblem, sömnproblem, stress, infertilitet osv...

Reflexologi/zonterapi

"Kairon reflexologi är som vanlig zonterapi men med reflexzoner över hela kroppen. Det gör metoden både unik och så kraftfull att den kan bota och lindra på flera nivåer samtidigt.
Kairon Reflexologi är en unik vidareutveckling av zonterapin. Medan den traditionella zonterapin ofta slutar vid fotknölarna har Kairons grundare Karl-Axel Lind kartlagt zonterapin över hela kroppen och på alla nivåer: kroppsligt, mentalt och själsligt. Det gör Kairon Reflexologi till ett mycket kraftfullt verktyg för att behandla olika typer av åkommor".
Taget från Kairons hemsida.
Jag använder mig främst av mina fingrar till att känna in och behandla med tryck på de zoner som svarar med smärta. Till min hjälp har jag även sk. zonstavar för att behandla en öm punkt eller zon.
Här kan jag behandla de som söker för smärta i olika delar av kroppen, magproblem, stress, barnlöshet, oro osv...

Samtalsterapi

Jag erbjuder samtalsterapi enligt Psykosentesmodellen som ser till det friska i varje människa. Här ser man till människans potential och möjligheter. I alla smärtor, hinder eller problem som vi människor möter under livets gång finns möjlighet till insikt, mognad och tillväxt. Vi har alla våra svar inom oss men dessa göms under ytan av alla tvivel och rädslor, och sätter hinder för vår utveckling. Inom Psykosyntesen menar vi att "Smärtan är inte i vägen utan den är vägen".
Jag som samtalsterapeut finns vid min klients sida och tillsammans tittar vi på de problem eller smärtor som klienten har med sig. Hen får verktyg att jobba med under och mellan sessionerna och en läkningsproces sätts igång.
Naturligtvis jobbar jag under tystnadsplikt.

Stressreducerande Massage

Taktil massage (enligt metoden Taktipro) är en mjuk och omslutande beröring av huden. Hela kroppen masseras utan hårda tag och med naturliga oljor. Taktil massage bygger på respekt, omtanke och lyhördhet för individen. Massagekunden ligger inbäddad i täcke och handdukar och endast den del som masseras syns. Jag masserar under tystnad och endast svag musik hörs. Detta för att man ska få möjlighet att stilla sig själv och komma till ro.
Metoden aktiverar kroppens smärtlindrande, läkande och återhämtande system. Effekter som vi ofta ser är; avslappning, bättre sömn, förbättrad mag- tarmfunktion, sänkt blodtryck, stärkt kroppsuppfattning, ökad självkänsla, mindre stress, lindring av smärta, mindre oro, tänd livsgnista.
Jag erbjuder Taktipro som ett komplement till rehab samt inom friskvård och SPA med målet ökat välbefinnande.

Gladans

Gladans finns en bit utanför Laholm, i en lugn och avstressande miljö.
Här kan du välja mellan olika slags terapier så som reflexologi/zonterapi, taktil massage, samtalsterapi och öronakupunktur.

Visa kontaktinformation
Öppettider Måndag till fredag. Varierande öppettider.
Adress
Kastgränd 9
312 95 Laholm
Öppna i Google Maps 🗗