Vad vill du boka?


Jag kan ge 10% rabatt för alla mina behandlingar i v21, v22
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Ansiktesbehandling med Akupressur

Ansiktes behandling med akupressur: Enligt traditionell kinesisk medicin går de flesta meredianerna genom ansiktet. Vid ansiktsbehandling med akupressur påverkas hela kroppen, t.ex. höjs immunförsvar och hormonfunktion. Stressen minskar och det psykiska välbefinnandet ökar – detta som bonus till att behandlingen får dig att se yngre och vackrare ut.
1. Minimerar eller tar bort fina linjer och rynkor.
2. Reducerar påsar eller mörka ringar under ögonen.
3. Förbättrar ansiktsfärgen och ger huden en hälsosam lyster.
4. Minskar storleken på porerna..
5. Ökar blodflödet.
6. Reducerar akne

En behandlingsprocess är 10 gånger. Då kan du se tydliga förändringar. Men du kan komma så många gånger du vill. Om du bara vill komma en gång och testa effekten, så går det också bra.

Pris: 60 minuter 650 kr. I priset ingår Ansiktsakupressur och mjuk massage. Jag använder en speciell ansiktskräm för att minska rynkor och öka hudens elasticitet.

KBT samtal

Jag erbjuder stödsamtal till dig som är i en svår situation, t ex till dig som har ångest eller ängslan, nedstämdhet, till dig som har problem med smärtor i kroppen, sömnproblem, relationsproblem, till dig i sorgen eller som är i en krissituation. Jag har gått igenom utbildning för KBT-kompetens hos Sverigehälsan. Jag har avlagt magisterexamen i psykologi vid Lunds Universitet. Jag har dessutom en femårig läkarutbildning från mitt hemland, Kina. Därför har jag mycket goda kunskaper som jag kan använda för att hjälpa dig. Jag erbjuder stödsamtal på distans. Ring 0739997586 för att boka tid.

Kinesisk massage (Tui-Na)

Var Kinesisk massage kan hjälpa:
Kinesisk massage kan hjälpa dig med besvär som:

Smärtor:Ryggsmärtor, olika muskulära problem, huvudvärk, migrän, frusen skuldra, ledbesvär, rörelseinskränkningar, tennis- golfarmbåge, ischias, klämda nerver, idrottsskador
Psykosomatiska besvär: Trötthet, svaghet, stress, svagt immunförsvar, oro, depression, sömnlöshet.

Koppning

Koppning (Copping)

Koppning (copping) är en speciell behandlingsmetod ur den traditionella kineiska medicinen. I Kina är metoden mycket populär eftersom den är billig och inte särskilt påfrestande för patienten och den kliniska effekten är mycket god. Den har en mycket påtaglig effekt på hälsan.

Behandlingen innebär att man placerar glaskoppar på huden. Man suger sedan ut luften ur kopparna och skapar därigenom ett vacuum. Effekten av detta är att huden och det ytliga muskellagret dras in i koppen, huden rodnar och blodet stasar sig. Kopparna placeras på de akupunkturpunkter som ska stimuleras eller på den plats som smärtar och får stanna där mellan 5 till 15 minuter.
Man kan också applicera lite olja och försiktigt föra koppen fram och åter över ett begränsat område av huden. Traditionellt användes koppar av ben eller metall, idag använder man glas eller plast.
NÄR ANVÄNDER MAN KOPPNING?

Koppning är effektiv vid behandling av främst smärttillstånd, men flera andra typer av besvär kan också vara aktuella för behandling med koppning.

Stressterapi

Jag erbjuder dig följande behandlingar:
Stödjande samtal med inriktning mot kognitiv beteendeterapi. Genom samtal får vi hitta fram till vad är det som ligger bakom din stress och hur vi ska hitta bra utvägar för att förändra den svåra situationen. Kanske gör automatiska tankar och tankfällor att vi mår sämre. Då ska vi träna att tänka på annat sätt, omformulera våra tankemönster så att du kan känna att den svåra situationen egentligen inte är så farlig som du först trodde. Behandlings metod:
Andningsträning
Avslappningsövningar
Avslappningsmassage, zonterapi
Mindfullnessträning
Behandling med akupunktur eller akupressur. Dessa har god effekt för att minska stress symptom. T ex sömnsproblem, depression, panik-ångest, ängslighet. Mag-tarm problem…..o.s.v.

Svensk klassisk massage

I svensk klassisk massage används fem grundtekniker:
– Effleurage (strykningar och glidningar)
– Petrissage (knådningar, saxningar)
– Friktion (gnidningar i cirklar eller på tvären)
– Tapotement (snabba, lätta, rytmiska slag, hackning, klappning eller bultning)
– Vibration (med händerna eller med en elektrisk apparat)
Var Svensk klassisk massage kan hjälpa
Svensk klassisk massage kan hjälpa dig med besvär som:

Muskulära problem: Besvär i rygg, axlar, nacke eller ben. Stela muskler och leder. Inskränkt rörlighet.
Dålig blodcirkulation
Huvudvärk, migrän
Sömnsvårigheter
Psykosomatiska besvär

Eller när du vill unna dig en stunds skön avslappning.

Zonterapi

Zonterapeuten betraktar smärta som ett tecken på att det råder obalans i en viss zon eller att en viss zon är blockerad på grund av dålig cirkulation. Behandlingen ökar cirkulationen i området vilket minskar stress och spänning i kroppen som helhet. Kroppen uppnår jämvikt och balans. Först när kroppen är i balans kan den påbörja sin egen läkning. Det är alltså inte fråga om symptombehandling i vanlig mening, utan zonterapeuten ser symptomen som kroppens rop på hjälp. Terapeuten är medveten om att det kroppen speglar så att säga inifrån och ut också kan behandlas utifrån och in i arbetet med att återge patienten balans.
HUR FUNGERAR ZONTERAPI OCH VILKEN EFFEKT HAR DEN?

Zonterapi förbättrar blodcirkulationen – förbättrad blodcirkulation underlättar näringsintag och avlägsnande av slaggprodukter.
Vid den fysiska stimuleringen av fötterna sänds för kroppen positiva impulser till hjärnan. Därigenom startas processer i kroppen som kan leda till självläkning.
Det endokrina systemet regleras, t.ex. balanseras blodtryck, blodsocker, sköldkörtelsfunktion osv.
Genom att trycka på de akupunkturpunkter på foten som är kopplade till t.ex. mjälte, mandlar i övre delen av kroppen eller t.ex. ljumske och lymfkörtlar i den undre delen av kroppen, stärks kroppens immunförsvar och därigenom blir kroppen motståndskraftigare mot sjukdom.
Inte minst har zonterapi en avslappnande effekt, man känner lugn och värme. Stress och oro minskar.

Öronakupunktur

Öronakupunktur är en behandlingsmetod som innebär att man sätter en magnetisk kula på de punkter som motsvarar det sjuka organet och på andra punkter som anses kunna bidra till att bota sjukdomen. Varje magnetkula är fäst på ett litet klisterpapper och klistras alltså fast – en helt smärtfri behandling.
Om man t.ex. har svårt att sova sätter man magnetiska kulor på motsvarande punkter: Sheng Men, punkter för Cortex och på de speciella punkterna för sömnen. Patienten behåller kulorna i 2-3 dagar och får trycka på dem flera gånger om dagen. Om man därefter fortfarande har svårt att sova upprepas behandlingen. De magnetiska kulorna byts ut var tredje dag.

MED ÖRONAKUPUNKTUR KAN MAN BEHANDLA EN RAD HÄLSOPROBLEM T.EX.:
Sömnproblem
Mag-tarmbesvär
Oro-nervositet
Nikotinberoende
Huvudvärk
Allergier och astma
Inkontinens eller problem i urinvägarna
Störningar i hormonbalans och ämnesomsättning
Övervikt

Akupunktur

Akupunktur
Akupunktur är en behandlingsmetod som har använts i årtusenden i Kina för att bota sjukdomar. Akupunktur innebär, att nålar sticks genom huden i speciella akupunkturpunkter, som följer med olika meridianer. Med akupunktur kan man behandla många hälsoproblem t.ex.:

Ryggbesvär, Frusna axlar, Nackbesvär, muskelkinflammation.
Mag/tarmbesvär, IBS, Diarré.
Menstruationsbesvär, Hormonrubbningar, kvinnor sjukdomar, klimakteriet, underlivs problem. Inkontinens eller problem i urinvägarna.
Potensproblem, prostata problem.
Ofrivillig barnlöshet
Depression och ångest, Stress och sömnlöshet Astma, alergi, lungor och hals problem.
Akupunktur
Inom TCM ser man människan som en helhet, en del av naturen och som sådan nära förbunden med naturen. Diagnos och behandling baseras på denna helhetssyn, man gör ingen uppdelning mellan kropp och själ och patientens sjukdom ses inte som något isolerat utan som en del av hennes allmäntillstånd.

Akupunktur innebär att nålar sticks genom huden i speciella akupunkturpunkter som följer de olika meridianerna. Nålarna är rostfria, tunna och sterila. Patienten känner ett litet stick, men inte så mycket som vid blodprovstagning. Det finns 361 akupunkter på kroppen och varje punkt har sin speciella funktion. Olika kombinationer av punkter väljs för olika sjukdomar. Akupunktur kan behandla:

Ryggbesvär
Frusna axlar
Nackbesvär
Mag-tarmbesvär
Menstruationsbesvär
Inkontinens eller problem i urinvägarna
Potensproblem och prostatabesvär
Tiniturs
Kvinnosjukdomar
Ofrivillig barnlöshet
Hormonrubbningar
Depression och ångest
Stress och sömnlöshet
Allergi och Astma
Nervbesvär och Migrän o s v

Jk massage, akupunktur, zonterapi

Jag heter Zhao Ming och erbjuder Akupunktur, Akupressur, konsultation i TCM (Traditional Chinese Medicine) och Kinesisk massage i Lund. Jag erbjuder också stödsamtal med KBT.
Jag har genomgått en femårig läkarutbildning i Kina, i vilken ingår västerländsk medicin och traditionell kinesisk medicin samt utbildning i akupunktur.
I Sverige har jag avlagt filosofie magisterexamen i psykologi vid Lunds Universitet. Från SverigeHälsan har jag erhållit kompetens i Kognitiv Beteende Terapi (KBT).
Vid Komplementär Medicinska Högskolan i Malmö har jag genomgått utbildning i klassisk svensk massage.
Jag är certifierad & diplomerad massageterapeut och medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.
Jag är diplomerad kostrådgivare, diplomerad stressteraput och avspänningspedagog. Jag har mångårig erfarenhet av mina olika behandlingar.
Hembesök är möjligt om du på grund av ålder eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig hit.
Innehar F-skattesedel och patientförsäkring.
Ev. avbokning måste ske senast 24 timmar innan avtalad tid.

Telefon 073 999 7586
Webbsida
E-post
Öppettider Vardagar: 09:00-18:00
Lördag: 10:00-15:00
Adress
Mårtenstorget 6
223 51 Lund
Centrala staden
Öppna i Google Maps 🗗