1. Hem
  2. Annan Lidingö

Kastenman, Emil

betyg5 Fantastiskt bra(27 betyg)
Stockholmsvägen 33, 181 33, Lidingö
Välkommen att boka en tid för en tjänst jag kallar "individuell rörelselektion på bänk” Jag arbetar med mindre, långsamma och försiktiga rörelser. Målet är att hitta olika spänningar som ska lösas upp och hitta nya funktioner. Det handlar inte om att skapa en tillfällig effekt som varar en kort tid efter behandlingen, utan kunna vidmakthålla, integrera och ha kvar den förhöjda nivån även i vardagen.
10085

Boka tjänst

Individell rörelselektion på bänk

  • Rörelselektion på bänk 30 min
    30 minuter, 710-800 krMer info
    Boka
  • Rörelselektion på bänk 50 min
    50 minuter, 1 160-1 250 krMer info
    Boka

TEB, transforming touch

  • TransformingTouch
    45 minuter, Från 1 070 krMer info
    Boka

utövare

noImage
Emil Kastenman
5
(27 betyg)

Betyg och recensioner

5Fantastiskt bra
27 betyg
William H.
till Emil Kastenman
Fantastiskt. Kommer i kontakt med djupare delar i mig själv.

Visa mer

Jane W.
till Emil Kastenman
Kroppen jublar efter varje besök hos Emil, och ser resultat, speciellt när jag går några dagar i rad. Kroppen släpper på gamla spänningar och öppnar sig för mer av det goda i livet. Tack Emil för det fina arbete du gör!

Visa mer

Jakob W.
till Emil Kastenman
Lika fint som alltid, tack Emil!

Visa mer

Jakob W.
till Emil Kastenman
Emil är både duktig och kunnig på det han gör samtidigt som han är närvarande och inkännande. Har haft flera fina upplevelser inom mig som fått mig att komma närmre mig själv. Rekommenderar varmt att gå ett par sessioner hos Emil.

Visa mer

Om företaget

Vad menas med ”individuell rörelselektion på bänk”? Jag gör visserligen rörelserna åt klienten, men behandlingen utgår (till skillnad från t ex massage) från att klienten följer med och är avslappnad i kroppen. Klienten är på detta sätt medskapande till resultaten. Min roll är att guida olika rörelser som med tiden har en positiv effekt på kropp, hjärna och nervsystem. Detta samskapande är en nyckel då de stora effekterna kommer av att klienten praktiserar det jag lär ut. Samtidigt kan behandlingen för en del klienter ge snabba effekter om en rörelse ”klickar i” och ett nytt mönster etableras. Målet med lektionerna är att hjälpa kropp, hjärna och nervsystem att komma tillbaka till mer naturliga rörelser. Effekten blir att livet känns mer bekvämt och skönt – naturligt och lätt. En behandling börjar med ett kortare samtal om vad klienten vill ha hjälp med och vad målet är. Behandlingen går ofta till som så att klienten ligger på rygg och/eller på sidan. Det går även bra att sitta upp. Jag arbetar med mindre, långsamma och försiktiga rörelser. Målet är att hitta olika spänningar som ska lösas upp och hitta nya funktioner. Det handlar inte om att skapa en tillfällig effekt som varar en kort tid efter behandlingen, utan kunna vidmakthålla, integrera och ha kvar den förhöjda nivån även i vardagen. De metoder jag använder baseras på kända metoder såsom Feldenkrais och Anat Baniel. Den gemensamma nämnaren är att öka neuroplasticiteten, vilket handlar om det samlade nervsystemets förmåga. Det jag egentligen jobbar med är information och lärande. När nervsystemet och hjärnan hittar en lättare väg så är det den som tas. Det handlar ej om att ta i mer, utan om att hitta rätt väg, att vattna rätt planta. Ibland handlar det helt enkelt om ”less is more”. Några tänkbara effekter av mina lektioner - Ökad rörelseförmåga i kroppen - Få hjärna, kropp och nervsystem att samspela på ett mer naturligt och flödande sätt. - Lugnare nervsystem - Bättre sömn - Komma i kontakt med nedstängda delar av dig själv, såsom tankar och känslor - Minska oro - Få ihop dina inre och yttre aspekter till en helhet.

Bilder

Detaljer och kontakt
    • Öppet nu
    • Mån07:00 - 22:00
    • Tis07:00 - 22:00
    • Ons07:00 - 22:00
    • Tor07:00 - 22:00
    • Fre07:00 - 22:00
    • Lör07:00 - 22:00
    • Sön07:00 - 22:00
  • 07076643 XXVisa nummer

  • Stockholmsvägen 33, 181 33, Lidingö