Vad vill du boka?

MASSAGETERAPI & KRANIOSAKRALTERAPI mm

Varmt välkommen att boka en tid hos Kroppsterapeut Kjell Lindkvist för massageterapi, kraniosakralterapi, bindvävsmassage eller en kroppsterapeutisk behandling som kombinerar dessa behandlingsformer. 

Med individuellt anpassade tekniker guidar och assisterar Kjell kroppen till balans och harmoni för att skapa bästa förutsättningar för läkningsprocesser.

Är du osäker på viken behandlingsform du ska boka eller har särskilda önskemål kan du ange det i bokningen eller vid behandlingstillfället. Alla behandlingar anpassas utifrån kundens behov och stäms av när ni ses.

Denna online-kalender innehåller inte alla bokningsbara tider. 
För fler lediga tider och dagar kontakta Kjell direkt på mejl eller telefon/sms 070-143 68 83.
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Kraniosakralterapi

KRANIOSAKRAL BEHANDLING

Kraniosakralterapi är en mjuk manuell behandlingsmetod som utvecklats av den amerikanske osteopatiske läkaren William G Sutherland. Genom lätta välavvägda rörelser påverkar terapeuten ryggmärgsvätskans rytm som är tydligast på skallen (kranio) och korsbenet (sakrum). När kroppen återfår sin naturliga rytm i ryggmärg och vävnad kan kroppen korrigera och balansera upp sig själv, vilket även stimulerar dess självläkande förmåga.

Kraniosakralterapi är en mycket mjuk och effektiv metod som både kan användas som enskild behandlingsform (med kläder på för de som vill) eller som komplement till andra behandlingsmetoder.

Massageterapi

Bindvävsmassage befriar dig från spänningar och stelhet, ger välbefinnande och möjlighet till självläkning. Massagen berör bindväven, den sega hinna som sitter runt våra muskler som ofta blir spänd och drar ihop muskeln, vilket hindrar kroppens naturliga cirkulation. Via kommunikationen med nervsystemet återskapas muskelns funktion och rörlighet och blodcirkulationen stimuleras att flöda på nytt. Riktig och väl utförd bindvävsmassage är en behaglig och befriande kroppsterapiform.

Teknikerna i bindvävsmassage utvecklades i Tyskland av sjukgymnasten Elisabeth Dicke. Hon hade cirkulationsproblem i höger ben, smärtor i bäckenområdet och amputation var planerad. Elisabeth upplevde att bindväven i dessa områden var förändrad och drog intuitivt med fingrarna över de berörda områdena, vilket gjorde att smärtorna minskade och cirkulationen ökade. På det här viset lyckades hon bota sig själv och behövde inte amputeras. Efter denna upptäckt utvecklade hon bindvävsmassagen.

Behandlingen sker utan olja med drag på huden som via nerverna stimulerar muskler och organsystem. Oftast börjar behandlingen sittande med drag kring bäckenet och beroende på vad man söker för arbetar man sig sedan vidare ut åt något håll.

Bindvävsmassagen använder jag i mina behandlingar för att påverka specifika organ, öka cirkulationen och lösa upp ärrvävnad. Den kan både användas som enskild metod och tillsammans med andra tekniker.
Massage mjukar upp spända muskler och ökar kroppens blodcirkulation. Beröringen frisätter hormonet oxytocin som sänker pulsen, blodtrycket samt dämpar oro och ångest. Massageterapi verkar avslappnande och har visat sig ge många hälsosamma effekter på både kropp och själ.

Kjell har masserat och behandlat människor i 20 år och berättar här mer om sitt sätt att arbeta med massage:

Det ska vara skönt att få massage. Då får man vävnaden att slappna av, vilket leder till långsiktiga resultat. När jag masserar försöker jag gå igenom hela kroppen, men jag lägger alltid störst fokus där problemen sitter. För att öka cirkulationen börjar jag ofta med några bindvävsgrepp. Jag försöker skapa en behagligt gungande rytm vilket smörjer lederna och skapar avslappning.

För att komma djupt in i musklerna masserar jag först muskeln i ett kort avslappnat läge och behandlar ömma punkter med pressur. Därefter sträcker jag på musklerna med olika töjtekniker. Jag lägger ofta in assisterande tekniker som kraniosakral behandling och strain & counterstrain. På det här sättet diagnostiserar och behandlar jag tills vi uppnått önskat resultat.

Kombinationsbehandling massage- & kraniosakralterapi

Denna kroppsterapeutiska behandling kombinerar massageterapi, kraniosakralterapi, bindvävsmassage och strain and counterstrain. Alla behandlingar anpassas utifrån kundens behov och stäms av när ni ses.

Mer om teknikerna som kan ingå i Kroppsterapeutisk behandling:

MASSAGETERAPI
Det ska vara skönt att få massage, då slappnar vävnaderna av. När jag masserar försöker jag gå igenom hela kroppen, men jag lägger alltid störst fokus där problemen sitter. I massagen använder jag mig av bindvävsgrepp, pressur och töjningar, ihop med assisterande tekniker som kraniosakralterapi och strain & counterstrain.

KRANIOSAKRALTERAPI
I kraniosakralterapin försöker man att med hjälp av stödjande händer och kroppens egna funktioner, här ryggmärgsvätskans rytm, få kroppen att korrigera sig själv. Ryggmärgsvätskan flödar mellan skallen (kraniet) och korsbenet (sacrum).
Kraniosakralterapi är en mycket mjuk och effektiv metod som både kan användas som enskild terapiform (med kläder på för de som vill) eller som komplement till andra behandlingsmetoder.

BINDVÄVSMASSAGE
Behandling med bindvävsmassage sker utan olja med drag på huden som via nerverna stimulerar muskler och organsystem. Bindvävsmassagen använder jag i mina behandlingar för att påverka specifika organ, öka cirkulationen och lösa upp ärrvävnad.

STRAIN AND COUNTERSTRAIN
Strain and Counterstrain (SCS), även kallad vilolägesbehandling, Ortobionomi eller Positional Release Therapy, är en metod där man med hjälp av ömma punkter och bekväma lägen diagnostiserar och behandlar spänningar i hela kroppen.
SCS är ett fantastiskt komplement till annan behandling och har kallats för den mjuka kiropraktiken. Med SCS har jag lyckats hjälpa många personer som inte blivit hjälpta av annan behandling, ex efter whiplasholyckor.

Kroppsterapeut Kjell Lindkvist

Jag heter Kjell Lindkvist och erbjuder välgörande behandlingar med individuellt utvalda tekniker inom massageterapi, kraniosakralterapi, bindvävsmassage och strain and counterstrain (vilolägesbehandling).

Jag är certifierad massageterapeut hos Axelsons institut och kraniosakralterapeut hos Bröderna Tranbergs institut och firar nu 20 år i branschen.

Jag tar emot dig på min mottagning Kroppsterapicenter i vackra Röda Bergen i Vasastan, Stockholm. Området erbjuder en unik stillhet och harmoni, trots att det bara ligger ett stenkast från Sankt Eriksplan, Torsplan och Vanadisplan.

Du är varmt välkommen att kontakta mig om du vill veta mer om mina behandlingar eller boka tid!

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Måndag till fredag kl 9 - 19.
Adress
Torbjörn Klockares gata 18
113 30 Stockholm
Sankt Eriksplan, Vasastan
Öppna i Google Maps 🗗