Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Synundersökning

En test i vår syndator som tar fram din avståndsstyrka och ger en bra fingervisning om eventuellt glasögon eller kontaktlinser kan vara till någon hjälp i din vardag.
Vid en linsundersökning gör vi en synundersökning och kontrollerar ögats yttre delar bl. a. att hornhinnan är klar, eventuella tecken på infektion eller annat problem.
Vi ger råd och tips om ditt linsbärande och fortsatta ögonhälsa. Ibland föreslår vi en ny linssort t ex om det har kommit nya varianter som är bättre för ögat eller om det finns ett annat koncept som vi tror passar just dig bättre.
Vid en nytillpassning gör vi först en synundersökning för glasögon, sedan kontrollerar vi ögats yttre delar bl. a. att hornhinnan är klar, att inga tecken på infektion finns. Vi mäter även ögats form och provar ut olika linstyper för att hitta den lins vi tror passar just dig bättre.

Vi kommer att lära dig hur man hanterar linserna, ger råd och tips om ditt linsbärande och fortsatta ögonhälsa. sedan kommer vi att beställa dina första linser och ditt startpaket med allt du behöver under din provperiod .

Vi kommer att följa upp processen tills vi har hittat de bästa linserna som passar just dina ögon bäst.

Vid en synundersökning för skytteglasögon får man fram vilken styrka som behövs för att du ska se skarpt och bekvämt att träffa rätt på måltavlan.

Det finns olika typer av skytteglasögon. Vi jobbar med Knobloch, marknadens absolut bästa skytteglasögon-tillverkare.
Ta gärna med din egen pistol eller ditt gevär om du så önskar, så utgår vi efter dina förutsättningar. I undersökningen ingår en ordinarie glasögonundersökning och du får besked om eventuella synfel som behöver korrigeras. Undersökningen hos optiker tar ca 1 timme.
Vid en synundersökning får man fram vilken styrka som behövs för att du ska se skarpt och bekvämt. Om du behöver progressiva glas kompletterar vi med mätningar av ditt synbeteende som gör att vi kan tillpassa en helt ny typ av skräddarsydda glas. En synundersökning tar 30-60 minuter, utförs av legitimerad optiker.
Vi är kvalitetscertifierade av Optikerförbundet och arbetar enligt socialstyrelsen föreskrifter.
En syntest där vi mäter synskärpa och synfält, när du behöver ett synintyg för körkortstillstånd.
Du behöver inte boka tid utan kom på drop-in.
Testet tar cirka 15 minuter.

Opticway

Opticway - Din legitimerade optiker i Sollentuna!

Opticway är ett fristående optikerbutik med stor kunskap och lång erfarenhet i Sollentuna.

Vi som jobbar här är legitimerade optiker med kontaktlins behörighet och utbildning inom arbetsmedicin och är kvalitetscertifierade av optikerförbundet.

Hos oss hittar du snygga glasögon allt från lyx till lite enklare modeller med humana priser.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Måndag - onsdag 10.00-18.00
Torsdag 10.00-16.00
Fredag 10.00-18.00
Lördag 11.00-14.00
Adress
Edsbergs Torg 11
19252 Sollentuna
Sollentuna
Öppna i Google Maps 🗗