Pronatos

betyg4.8 Fantastiskt bra(94 betyg)
Döbelnsgatan 95, 113 52, Stockholm (Stockholm, Sweden)
Behandling med PRONATOS är en ny behandlingsform som korrigerar fötter. Det sker genom att foten återfår sin funktion som har blivit felaktig p.g.a. överbelastning. Överbelastningen har givit fel som funktionell Hallux Limitus och equinus. Funktionell Hallux Limitus är ett tillstånd som innebär att stortån inte kommer upp i gångfasen, om stortån inte kommer upp får man inte upp fotvalvet i steget, d.v.s. det kollapsar. Samtidigt förstörs stortåleden för att tån inte kommer upp, leden komprimeras för varje steg och det bildas artros. Inskränkningen av rörlighet är första steget, sedan förstörs leden och fastnar i orörligt läge, sista steget är att tån tvingas inåt och ger en Hallux Valgus. Equinus är stelhet i vadmuskulaturen som leder till att man belastar främre delen av foten onormalt. Om man inte får upp foten när man går tvingas man att vrida foten utåt för att inte slå tårna i marken. Då går man även snett med foten som belastar fötter, knän och höfter felaktigt.Dessa tillstånd ger muskelsvaghet och nervinklämningar som en följd av att man inte går rätt över foten. Kroppen anpassar sig efter stortån och dess funktion, att jämföra med att få en sten i skon, man undviker att trampa på den och anpassar sig därefter. Mortons Neurom kommer av att man inte kan ta steget över stortån och därmed överbelastar den yttre delen av foten. Plantar fascit /Hälsporre kommer av att stortån inte kommer upp och därmed inte fotvalvet heller, detta drar onormalt i plantarfascian för varje steg man tar. Hallux Valgus/ Hallux Rigidus beror på att stortån inte kommer upp vid gång. Peroneus Tendinit, Tibialis Posterior Tendinit, inflammationer i senskidorna runt fotknölarna, kommer av att vadens muskler blir överbelastade av att man inte kan gå normalt med fötterna. Nattliga kramper, svullna vader, kommer av att muskulaturen inte kan slappna av p.g.a. felbelastningarna. Knä- och Höftbesvär kommer av att man måste vrida foten i steget och att fotvalvet inte kommer upp, vilket ger en utåtrotation av foten och inåt vackling av knäet, höftleden måste rotera i varje steg vilket sliter ut leden i förtid. Ryggbesvär kommer av att fotvalven kollapsar och ger olika långa ben och vridningar som kompensationer uppåt till bäcken och rygg. Det är normalt 4-5 veckors väntetid för behandling, jag släpper nya tider veckovis efter att eventuella återbesök för nuvarande patienter är bokade. Nu finns det flera mottagningar som gör samma behandling, samtliga är i Stockholmsområdet. Kontaktuppgifter till dessa finns här http://stretchpower.se/boka/ Avbokningar SKALL göras via länken som ni har fått på e-post. Om ni inte har fått en avbokningsbekräftelse är ni fortfarande bokade. Avbokning via e-post eller meddelande är inte gjord så länge ni inte har fått en bekräftelse.

Boka tjänst

Korrigering av fötter

  • Nybesök Behandling med PRONATOS och Win-pod analys av fotens tryck och rörelsemönster.70 minuter, 1 600 kr · Mer info
    Boka
  • Nybesök, behandling med Pronatos.60 minuter, 1 400 kr · Mer info
    Boka
  • Återbesök behandling med PRONATOS Vesa45 minuter, 1 100 kr · Mer info
    Boka

utövare

noImage
Vesa Koskela
(94 betyg)
Leg. Naprapat

Betyg och recensioner

4.8Fantastiskt bra
94 betyg
till Vesa Koskela
Kom för att få hjälp med min ena stela fot. Det fick jag! Men Vesa hjälpte mig, att rejält lindra värken i mitt artros onda knä. Nu kan jag gå och röra mig mycket lättare. Tack!
till Vesa Koskela
Fri från fotbäddar. Med Vesas hjälp och egen träning kommer mina fötter att fungera bättre än de gjort de senaste årtiondena. Professionellt bemötande. Rekommenderas!
till Vesa Koskela
Jag har fått bättre hjälp än jag trodde var möjligt! Jag har haft besvär av hallux valgus ända sen tonåren och alltid trott att den enda lösningen var skoinlägg eller operation. Med pronatos har gjort mig rörligare, fri från skoinlägg och fri från viss smärta (resten hoppas jag bli av med när jag tränat upp mig att gå rätt med de instruktioner och övningar jag fått). Varmt tack!
till Vesa Koskela
Fantastisk bemötande. Vespa har så mycket kunskap om hur allt hänger ihop kring fötterna. Jag börja se ljuset i tunneln efter år av lidande.

Om företaget

Välkomna till världens första mottagning för korrigering av fötter! Behandling med PRONATOS är en ny behandlingsform som korrigerar fötter. Det sker genom att foten återfår sin funktion som har blivit felaktig p.g.a. överbelastning. Överbelastningen har givit fel som funktionell Hallux Limitus och equinus. Funktionell Hallux Limitus är ett tillstånd som innebär att stortån inte kommer upp i gångfasen, om stortån inte kommer upp får man inte upp fotvalvet i steget, d.v.s. det kollapsar. Samtidigt förstörs stortåleden för att tån inte kommer upp, leden komprimeras för varje steg och det bildas artros. Inskränkningen av rörlighet är första steget, sedan förstörs leden och fastnar i orörligt läge, sista steget är att tån tvingas inåt och ger en Hallux Valgus. Equinus är stelhet i vadmuskulaturen som leder till att man belastar främre delen av foten onormalt. Om man inte får upp foten när man går tvingas man att vrida foten utåt för att inte slå tårna i marken. Då går man även snett med foten som belastar fötter, knän och höfter felaktigt. Dessa tillstånd ger muskelsvaghet och nervinklämningar som en följd av att man inte går rätt över foten. Mortons Neurom kommer av att man inte kan ta steget över stortån och därmed överbelastar den yttre delen av foten. Plantar fascit /Hälsporre kommer av att stortån inte kommer upp och därmed inte fotvalvet heller, detta drar onormalt i plantarfascian för varje steg man tar. Hallux Valgus/ Hallux Rigidus beror på att stortån inte kommer upp vid gång. Peroneus Tendinit, Tibialis Posterior Tendinit, inflammationer i senskidorna runt fotknölarna, kommer av att vadens muskler blir överbelastade av att man inte kan gå normalt med fötterna. Nattliga kramper, svullna vader, kommer av att muskulaturen inte kan slappna av p.g.a. felbelastningarna. Knä- och Höftbesvär. Ryggbesvär kommer av att fotvalven kollapsar och ger olika långa ben och vridningar som kompensationer uppåt till bäcken och rygg.

Bilder