Vad vill du boka?

Varmt välkommen att anlita Svensk Hästrehab som din pålitliga partner oavsett om det gäller din hästs friskvård, prestation eller rehabilitering. 
Vi har gott samarbete med flera veterinärer och erbjuder en bred blandning av fysioterapi, vattenträning, sadelprovning och Equiband.
Om du har rehab som tillägg i din försäkring kan du få flera av tjänsterna på remiss. Prata gärna med din veterinär om detta innan du bokar.

Tänk på!
- Att vi vill enbart ha friska, torra och rena hästar på mottagningen. Vid minsta misstanke om smitta i stallet du står i ber vi dig avvakta med besök hos oss. 
- Att avboka i god tid om du inte kan komma. Tiden är avsatt för dig och din/dina hästar och det är svårt för oss att få in annan kund med kort varsel.
- Att vi har två snälla, lösa hanhundar på gården. Vi vill fokusera på hästarna och inte på hundar som busar eller bråkar så lämna hund hemma eller i bilen.
- Att vi i uppstarten tyvärr inte kan erbjuda en kundtoalett.
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Värdekort

10-kort Vattenträning
Viveca Ewards, 5.850,00 kr, värde 6.500,00 kr Mer info
När du köper 10-kort får du 10% rabatt på vattenträningen.
Rehabpaket Mellan
Viveca Ewards, 6.750,00 kr, värde 7.500,00 kr Mer info
Här individanpassar vi produkter och fysioterapi till ett värde av 7500 kr för bästa möjliga rehabilitering för din häst.
Rehabpaket Lilla
Viveca Ewards, 4.500,00 kr, värde 5.000,00 kr Mer info
Här individanpassar vi produkter och fysioterapi till ett värde av 5000 kr för bästa möjliga rehabilitering för din häst.
Rehabpaket Stora
Viveca Ewards, 9.000,00 kr, värde 10.000,00 kr Mer info
Här individanpassar vi produkter och fysioterapi till ett värde av 10.000 kr för bästa möjliga rehabilitering av din häst.
...fler kort
Visa alla kort hos Svensk Hästrehab

Behandlingar

Uppmjukande, härlig behandling för bogar, rygg och rumpa för alla typer av hästar. Främst används djupvågen som är effektiv men ändå skonsam och går på djupet av muskler och bindväv. För de hästar som inte gillar ljudet eller vibrationer väljer vi andra behandlingsmetoder.

Alla hästar journalförs och med regelbundna behandlingar håller vi noga koll på förändringar.

Obs, välj gärna 45 min vid första besöket då vi behöver lite tid för journalföring och hästens historia.
Uppmjukande, skön behandling för hela kroppen för alla typer av hästar. Främst används djupvågen som är effektiv men ändå skonsam och går på djupet av muskler och bindväv. För de hästar som inte gillar ljudet eller vibrationer väljer vi andra behandlingsmetoder.
Muskler i toppskick är ett måste för alla presterande sporthästar. I denna behandling individanpassas laser, djupvåg, TENS, Dry Needling, massage och mobilisering för att lösa spänningar och rörelseinskränkning så hästen kan tillgodogöra sig träning på bästa sätt samt göra sig själv rättvisa på banan.

Obs, välj gärna 45 min vid första besöket för journalföring och lite om hästens historia.
Muskler i toppskick är ett måste för alla presterande sporthästar. I denna behandling individanpassas laser, djupvåg, TENS, Dry Needling, massage och mobilisering för att lösa spänningar och rörelseinskränkning så hästen kan tillgodogöra sig träning på bästa sätt samt göra sig själv rättvisa på banan.
Här går vi igenom anamnes, diagnos, prognos och annat som är relevant för behandlingsupplägg och rehabilitering. Ingår så klart en individanpassad första behandling. Om du har rehab i din försäkring, prata med din veterinär om du kan få fysioterapi på remiss.
Bokas för lokalbehandling på hästar inom tre veckor efter senaste besöket.
För exempelvis sen- eller ligamentskador, större sår, lymfangit eller andra svårläkta tillstånd kan det vara värdefullt med frekvent laserbehandling och eventuellt kinesiotape 1 - 2 gånger i veckan. Kombinera gärna med en stund på vibration för extra effekt.
Inom Kungsbacka kommun kan jag komma till er om det finns goda förutsättningar för koll i rörelse och en första behandling. I annat fall sker rörelsekollen på Stora Sannå Stall (adress Sannådala). Reseersättning tillkommer med 500:-/timme, utgångsadress Bröndomevägen 217.

OBS! KAN INTE TIDSBOKAS ONLINE.
Här går vi igenom hästen noggrant med anamnes, beskrivning av problemet, palpation, rörlighetstester och sadelkoll. Därefter fysioterapi och ev fortsatt behandlingsplan. Vi håller oss på gården och det finns begränsade möjligheter att kolla hästen i rörelse.

Vattenträning

En del hästar kan behöva lite tid på sig att bli trygga med miljön och vattenbandet. Här ger vi dem all tid de behöver och ser hur långt vi kommer utan press. Första gången kanske det bara blir att testa "blöjan" och gå en stund på bandet utan att stänga och utan vatten.
Hästen går på vattenbandet i 30 min i individanpassad vattenhöjd och hastighet. Efteråt får den stå i ca 10-15 min i Relaxen (vibration och solarie) för att bibehålla aktivitet och cirkulation i rörelseapparaten och därmed minska risken för träningsvärk och stelhet.

I Relaxen har vi även våg som gör att du enkelt kan hålla koll på hästens vikt.

Relaxen

I Relaxen står hästarna på vibrationsplatta och om man önskar även med härlig ir-värme på överlinjen. Plattan tippar dessutom lite framåt, bakåt, åt höger och åt vänster med jämna mellanrum. Detta gör att hästarna inte kan stå och avlasta utan istället "står på alla fyra" vilket kan vara värdefullt inte minst i rehabilitering.

Men även efter passiv fysioterapi på friska hästar kan det vara effektivt att avsluta med en stund på vibration och under ir-värme. Relaxen har också en inbyggd våg så med regelbundna besök håller du enkelt koll på hästens vikt. Bokas direkt efter behandling.

Equiband

Här kan du boka om du vill komma till mottagningen och köpa eller hämta ditt Equiband som beställts i vår webbshop. Då har vi 15 minuter där vi kan diskutera exempelvis storlek och andra enklare frågor.
Inom Kungsbacka kommun kan jag komma till er om det finns goda förutsättningar för inpassning. I annat fall håller vi till på Stora Sannå Stall i Särö (adress Sannådala). Bokas via kontakt. Ev reseersättning kan tillkomma.

OBS! KAN INTE TIDSBOKAS ONLINE.
Denna tjänst bokar du för rehabupplägg eller om du vill lära dig Equibodybalance i samband med inpassning. Inom Kungsbacka kommun kan jag komma till er om det finns goda förutsättningar för inpassning. I annat fall håller vi till på Stora Sannå Stall i Särö (adress Sannådala). Bokas via kontakt. Ev reseersättning kan tillkomma.

OBS! KAN INTE TIDSBOKAS ONLINE.

Sadelprovning

Denna tjänst kan bokas i tillägg till behandling om du vill få sadeln kollad "lite snabbt". Dvs du har en sadel som du vet sen innan att den passar och vill få bekräftat om den fortfarande gör det eller om något bör justeras.
Här bokar du om du vill kolla befintlig sadel/sadlar eller vill få mallar och tips inför sadelköp. Om du vill kan du lämna hästen hos oss och åka ner till vår samarbetspartner Svensk Ridsport och hämta ett antal sadlar för uppsutten provning (meddela detta vid bokning). Det görs isf på Stora Sannå Stall och bokas vid senare tillfälle (Se tjänsten sadelprovning)
Vi lagerhåller inga sadlar så vid sadelprovning har du med dig max 5 sadlar du vill prova. Först kollar vi hur sadlarna ligger på hästen och om de får godkänt på alla 15 punkter testar du att rida i dem. De sadlar som både du och hästen trivs i kollar vi avslutningsvis med värmekameran. Sadelprovning sker på Stora Sannå Stall i Särö eller Vita Husen i Anneberg och bokas via kontakt. Pris är inkl ridhusavgift

OBS! KAN INTE TIDSBOKAS ONLINE.

Ryttarbehandling

Härlig, uppmjukande djupvågsbehandling på nacke, skuldror, rygg och höfter. Behandlingen utförs i massagestol och man behåller kläder på.

Detta är en friskvårdsbehandling där jag inte analyserar eller går in på specifika bekymmer. För analys och mer individanpassad behandlingsplan rekommenderar jag Therese på Kiropraktik i Centrum eller Johanna på Kungskliniken.

Hembesök

I mån av tid kan jag komma till ditt stall och då främst i Kungsbacka kommun. Då tillkommer reseersättning med 750:-/timmen med utgångspunkt Bröndomevägen 217. Tid och pris beror alltså på hur lång tid som bokas samt hur lång tid det tar att köra tur och retur.

OBS! KAN INTE BOKAS ONLINE.

Konsultation

Här kan du boka om du vill komma på studiebesök eller via telefon diskutera vad vi kan erbjuda så din häst får bästa möjliga rehabilitering.

Kan även bokas för annan telefonkonsultation men tänk på att jag spekulerar inte i diagnoser eller gör rehabupplägg för hästar på distans.

Svensk Hästrehab

Vi förebygger och rehabiliterar, varmt välkommen!

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Varierade titta gärna i kalendern.
Adress
Bröndomevägen 217
434 79 Vallda
Kungsbacka V
Öppna i Google Maps 🗗