Vad vill du boka?

För att boka dropin-klass klicka här:

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

In Transition Yogafestival 2-4/2

Att skapa en livförsäkring
Talare: Martin Nilsson
Pris: 200 kr, ingår för dig med Terminskort eller 1 klipp på kortet.

De flesta människor har planerat för någon sorts ”Livförsäkring”. Många har utökat med en ”Sjukförsäkring”. Efter att jobbat med friskvård i över 20 år är jag idag övertygad om att vi alla behöver fundera över vad en ”Livsförsäkring” skulle kunna innebära för oss. En ”försäkring” som inte löser ut först sedan vi redan blivit kroniskt sjuka eller behövt lämna detta jordeliv. En ”Livsförsäkring” kan innebära att ta till sig verktyg i forma av till exempel Qi-Gong, meditation, yoga eller olika visualiseringstekniker. Dessa verktyg, kan läggas i ”friskvårdslådan” när du till exempel behöver rusta dig inför livskriser, sjukdom, eller att ta dig igenom rädslor och destruktiva livsmönster. Till exempel var min ”Livsförsäkring” fundamentalt betydelsefull när jag otippat hamnade i
situationen av att behöva möta, kommunicera och konfronteras med ”Århundradets styckmördare”.
Är du intresserar av att ta del av tankar, idéer och några praktiska övningar om vad en
”Livsförsäkring” inneburit för mig?
Då är du välkommen till Yogini söndagen den 4/2 2018 kl 13-15
Denna klass är en del av In Transition- vernissage & yogafestival 2-4 februari 2018. Du anmäler dig till varje enskild aktivitet du vill delta i då vi har begränsat med utrymme

Flödande, intensiv Hatha Vinyasa Yoga
Tema: eld, värme
Instruktör: Veronica
Pris: ingår i terminskortet, 1 klipp eller 200 kr.
Vi jobbar upp värme både inuti och utanpå, vågar utmana våra gränser och andas igenom våra motstånd. Vi hittar nya nivåer och utmaningar i vår praktik. Avslutar med pranayama och en längre savasana.
Let’s Yogify!
Workshopledare: Elin & Jonna
Pris: Ingår för dig som anmält dig till hela kursen Let’s Yogify!
I mån av plats för övriga: 300 kr. 200 kr för dig med Terminskort eller 2 klipp på kortet.

Detta är uppstarten till en ny kurs där vi  reser vi inåt tillsammans, med Yogan som vägvisare. Vi löser upp spänningar med olika yogaformer som Yinyoga & MediYoga, pratar om känslor, djupdyker i ayurvedans värld, skapar vår egen sadhana- yogarutin i vardagen, fyller den själsliga verktygslådan med verktyg att använda på vägen genom livet och mycket, mycket mer. 
Detta första tillfälle* läggs grunden till övriga workshops, men du kan gå den fristående också, och få med dig bra verktyg till din kropp & själ.
*Denna kurs baseras på 5 st workshops a 3 timmar, där vi varje tillfälle djupdyker in i oss själva via chakrakroppen, den energi som förenar vår fysiska kropp med vår själ. Vi gör resan nyfiket och med intentionen att uppleva mer av oss själva i själv-kärlek.
Meditation och trumhealing
Ledare: Eva Freya Cristiansson / Mama Jord
Pris: 350 kr, 250 kr för dig med terminskort eller 2 klipp på kortet.
Välkommen till Eva Freyas kroppsmeditation och trumhealing.
Det blir en guidad tur i din kropp, en somatisk meditation, ett tillfälle att vara med dig själv och i dina skrymslen inuti din kropp. Du andas in i dig och på så vis hittar du din essens, din egen rymd inom dig. Du slappnar av på djupet och släpper spänningar du har lagrat i din kropp. Efter meditationen blir det trumhealing där du ligger ner och tar emot healing från mig. I healingen använder jag mig av min trumma, mina skallror, mina händer och min röst.
Movement & stillness moment är en del av In Transition- vernissage & yogafestival 2-4 februari 2018. Du anmäler dig till varje enskild aktivitet du vill delta i då vi har begränsat med utrymme

Tema: Shake it off & fill it up
Instruktör: Jonna
Pris: ingår i terminskortet, 1 klipp eller 200 kr.

Vi skakar av oss sådant som inte tjänar oss längre, med shaking & andningsövningar, dans med elementen jord & eld, och stödjer processen att släppa taget om gamla stagnerade former som vi vuxit ur och inte längre passar in i. Dansen är utan koreografi, ett förkroppsligande uttryck av det som känns och är, utan prestige eller prestation. Därefter fyller vi på med elementen luft & vatten, i stillsam meditativ rörelse och avslappning, och låter oss ge näring åt våra hjärtan & ge mer plats åt det som är i linje med vår själs längtan.
Denna workshop inleder In Transition- vernissage & yogafestival 2-4 februari 2018. Du anmäler dig till varje enskild aktivitet du vill delta i då vi har begränsat med utrymme.

I par guidas du och din partner in i enkla ParYoga övningar som utgår från Yinenergin som är lugn, långsam, djupavslappnande och närande näring för närhet.
Elin & Jonna guidar under denna klass. Du kan ta med din partner, kompis, ditt barn eller nån du nyss lärt känna!
Efter ParYogan kommer vi fortsätta vara i par & lära oss några sköna Yogamassagegrepp att öva på tillsammans. ‬Du kommer att lära dig en fin sekvens med sköna stretchar som du kan ta med och dela med andra och använda dig av till vardags. Workshopen är på nybörjarnivå och vem som helst kan delta. Du behöver inte vara en van yogi för att vara med.
Workshopledare: Jonna, Elin & Anna.

När? Fre 2/2 kl 17:30-20:30
Pris: 300 kr per person, 200 kr för dig med Terminskort eller 2 klipp på ditt klippkort
Nyfiken på Reiki? Boka en 30 min prova-på behandling under sön 4/2 under vår In Transition festival.

Mer om Reiki: En mjuk, fridfull och avslappnande behandling där terapeuten lägger sina händer på olika delar av kroppen för att öka energiflödet. Kroppen svarar med att utsöndra hormoner för välbefinnande, avslappning och smärtlindring vilket bidrar till att kroppens självläkningsförmåga ökar.

Terapeut: Carola Lööf
Att vara närvarande i stunden, i just det här ögonblicket som egentligen är det enda ögonblick som vi kan påverka, är inte alltid så enkelt. Den goda nyheten är att medveten närvaro är en förmåga som vi kan träna upp som vilken annan förmåga som helst.
Välkommen till att känna på denna ädla konst, som egentligen inte är konstigare för oss än att andas.

Den 8/2 börjar en 6 ggr kurs med samma tema som denna klass.

Instruktör: Anna

Konsultationer

Kostrådgivning ger dig rätt redskap till att skapa en långsiktigt hållbar förändring avseende nya matvanor. Oavsett om det handlar om att förändra kroppsvikten, prestera eller må bättre så är du välkommen!

Med värme
/Jonna
Är du nyfiken på hur du skulle kunna må bättre och/eller bli motiverad att börja med egen yoga hemma? Vill du veta hur yogan ser på just dig ur ett yogiskt perspektiv? Yogaterapi handlar om att förstå grundorsakerna till olika hälsobesvär och skapa varaktig förbättring. Under en session som tar ca 1,5 tim går vi igenom dina särskilda behov och hur yogan ser på detta. Därefter får du ett enkelt yogaprogram med yogaövningar, andningstekniker och meditation på ca 15-30 min som du utöva på egen hand under 6 veckor innan återbesök.

Yogaterapin bygger på Medicinsk Yoga/MediYoga som är testad i svensk forskning sedan 1998 med dokumenterad effekt på bl a stress, oro, sömnproblem, högt blodtryck, smärta och ryggbesvär.

Om yogaterapeuten
Anna Elinder är yogaterapeut, MediYoga lärare, mindfulness-och YinYoga instruktör samt yogamassör. Anna är utbildad bl a på MediYoga Institutet, Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut inom yoga och meditation.

Prova-på-erbjudande
Under jan – feb har du möjlighet att prova-på yogaterapi, en session à 1,5 tim 650 kr inkl yogaprogram och återbesök ca 30 min (ord pris 950 1,5 tim + återbesök 450 kr).

Massage & övriga kroppsbehandlingar

Denna naturligt upplyftande ansiktsmassage är en unik kombination av beprövade traditionella japanska och indiska tekniker samt akupressur och ansiktsreflexologi, som förfinats och anpassats till modernt västerländskt tänkande.

Upplyftande ansiktsmassage kan:

Öka blodcirkulationen och syresättningen vilket ger huden en friskare lyster.

Stärka ansiktsmusklerna och bidra till att förebygga/förbättra hudens elasticitet.

Reparera och balansera tillståndet i huden, vilket fördröjer ålderstecken.

Lösa upp muskelspänningar och skänka djup avslappning och inre frid.

Stimulera och skapa balans i nervsystemet.

Balans – ”ki” – förbättrar den allmänna hälsan och har en positiv inverkan på hud och ansikte.

Förbättrar det lymfatiska flödet och transporterar bort gifter från huden.

Resultatfokuserad och regelbunden behandling ökar fördelarna. Behandlingen ger inga biverkningar.
En ljuvligt sinnlig massage, med eteriska och vegetabiliska oljor av hög kvalité anpassade efter din dina behov. Massagen är rytmisk, lugn och djupt avkopplande. Dofterna av eteriska oljorna har också sin verkan via doftsinnet, medan du tar emot helkroppsmassage från topp till tå.

Aromamassage kan:

Ge lugn och avslappning på djupet, både fysiskt och psykiskt

Ge näring och lyster åt huden

Lindra smärttillstånd

Öka livskraft & livslust

60 min massage för rygg, ben och fötter, eller rygg, ben och huvud.
En ljuvligt sinnlig massage, med eteriska och vegetabiliska oljor av hög kvalité anpassade efter din dina behov. Massagen är rytmisk, lugn och djupt avkopplande. Dofterna av eteriska oljorna har också sin verkan via doftsinnet, medan du tar emot helkroppsmassage från topp till tå.

Aromamassage kan:

Ge lugn och avslappning på djupet, både fysiskt och psykiskt

Ge näring och lyster åt huden

Lindra smärttillstånd

Öka livskraft & livslust

90 min aromamassage är för hela kroppen: rygg, ben, fötter, mage, axlar, nacke, huvud & ansikte.
Denna balanserande helkroppsmassage baseras på den ayurvediska läran som är den mångtusenåriga tradition som yogan härstammar ifrån. Under massagen använder jag eteriska och vegetabiliska oljor anpassade efter din kroppstyp, och behandlingen innefattar både punkter samt långa svepande rörelser för att främja avslappning, sätta igång energiflöden och skapa balans i kropp, själ och sinne.

Behandlingen är mellan 90-120 min beroende på vad Du behöver.
Tänk dig lugn, djup massage.

Tänk dig varma, lena lavastenar.

Tänk dig underbara eteriska oljor.

Tänk dig en känsla av fullständig avkoppling och välbefinnande.

Tänk dig - Hot Stone.

En fantastisk upplevelse! Varma lavastenar i olika storlekar placeras på eller under kroppen och får genom sin värme och tyngd spända muskler att slappna av. Man använder också stenarna till massagen och får en oerhört avslappande och lugnande effekt.

75 min massage för rygg, ben, fötter. Stenarna placeras även på mage, bröstkorg och ansikte medan benen masseras.

Tänk dig lugn, djup massage.

Tänk dig varma, lena lavastenar.

Tänk dig underbara eteriska oljor.

Tänk dig en känsla av fullständig avkoppling och välbefinnande.

Tänk dig - Hot Stone.

En fantastisk upplevelse! Varma lavastenar i olika storlekar placeras på eller under kroppen och får genom sin värme och tyngd spända muskler att slappna av. Man använder också stenarna till massagen och får en oerhört avslappande och lugnande effekt.

90 min behandlingen innefattar massage av rygg, ben, fötter, armar, händer, axlar och huvud.
Den klassiska massagen löser upp spänningar i kroppen samt ger en skön avslappning. Massagen påverkar muskler, hud, blodcirkulation och välbefinnande. Behandlingen anpassas helt efter tillstånd och önskemål.

Massagens välgörande effekter är idag välkänt dokumenterade och behöver knappast någon närmare presentation. Alla upplösta inskränkningar i rörelseapparaten ger mer energi, bättre hälsa och livskvalitet.

Massör: Marin
En mjuk, fridfull och avslappnande behandling där terapeuten lägger sina händer på olika delar av kroppen för att öka energiflödet. Kroppen svarar med att utsöndra hormoner för välbefinnande, avslappning och smärtlindring vilket bidrar till att kroppens självläkningsförmåga ökar.

Behandlingen verkar både på det fysiska och själsliga planet och fyller på med energi. Du ökar ditt kroppsmedvetande och känslan av att vara här och nu. Du ligger fullt påklädd på en bänk under behandlingen.
Reiki passar dig som inte vill eller kan ta en vanlig kropps- eller massagebehandling, vill ha en stressreducerande behandling med mjuk beröring eller vill jobba djupare på ett holistiskt plan med mentala aspekter och känslornas påverkan på kroppen.

Terapeut: Elin. För kontakt eller frågor: elin@yogini.nu eller 072-310 81 66

Pris: 700 kr, 60 min

Yogamassage är en ny form av massage med ursprung i den ayurvediska läkekonsten. Det är en avkopplande och samtidigt aktiv form av massage som löser upp spänningar i musklerna och frigör blockerad energi i hela kroppen.
Massage, stretching och andning kombineras vilket balanserar kroppen och hjälper den att återskapa sitt naturliga tillstånd av hälsa och vitalitet. Stretchövningarna gör att processen går djupare och du upplever en stark kroppsnärvaro. Behandlingen avslutas med en ansikts- och huvudmassage för att fördjupa avslappningen. Behandlingen utförs på madrass på golvet. Ekologisk sesamolja används samt örtpulver.

Efter en behandling känns din kropp lätt, vitaliserad och full av energi!

För dig som vill
bli mjuk och smidig
komma igång med din yogaträning
få hjälp med din stretching
fylla på med ny energi

Effektiv behandling vid
rygg- och nackproblem
huvudvärk
ischias
stress och nedstämdhet
sömproblem
besvär med leder och muskler

Massör: Anna
Kontakt vid frågor: anna@yogini.nu, 0738-134447


Helkroppsmassage 75 min: 750 kr.

Personlig träning

Personligt anpassad yoga hos oss tar hänsyn till hela människan.

Efter ett inledande samtal bygger vi tillsammans upp ett yogaprogram anpassat för Dig. Fokus ligger i att Du kan yoga hos oss, göra övningarna hemma eller kanske ute i naturen?

Vi utgår från kropp & själ som helhet, utifrån dina behov.

Pris:
1 ggr 700 kr
3 ggr 1900 kr
10 ggr 5000 kr

För frågor kontakta Anna via mail eller telefon:
anna@yogini.nu, 073-8134447
Personligt anpassad yoga hos oss tar hänsyn till hela människan.

Efter ett inledande samtal bygger vi tillsammans upp ett yogaprogram anpassat för Dig. Fokus ligger i att Du kan yoga hos oss, göra övningarna hemma eller kanske ute i naturen?

Vi utgår från kropp & själ som helhet, utifrån dina behov.

Pris:
1 ggr 700 kr
3 ggr 1900 kr
10 ggr 5000 kr

För frågor kontakta Jonna via mail eller telefon:
jonna@yogini.nu, 0709-240559
Yoga kan ibland vara extra skönt att få göra på egen hand! Vi lägger upp ett program som passar dig, och du får under hela tiden vägledd hjälp i rörelserna. Det blir som en kombinerad Yogaklass och terapeutisk behandling samtidigt! Jag som Personlig tränare vägleder där det behövs med hjälp av min egen kropp, kuddar, filtar och Yogastraps. Varje träff är 90 min långt.

Med dig får du också ett Yogaprogram tillsammans med övningar du kan lägga in i din vardag, för att kunna använda yogan på egen hand.

Pris:
1 ggr 900 kr

3 ggr 2400 kr

10 ggr 7000 kr

För frågor kontakta Anna via mail eller telefon:

anna@yogini.nu, 073-8134447
Yoga kan ibland vara extra skönt att få göra på egen hand! Vi lägger upp ett program som passar dig, och du får under hela tiden vägledd hjälp i rörelserna. Det blir som en kombinerad Yogaklass och terapeutisk behandling samtidigt! Jag som Personlig tränare vägleder där det behövs med hjälp av min egen kropp, kuddar, filtar och Yogastraps. Varje träff är 90 min långt.

Med dig får du också ett Yogaprogram tillsammans med övningar du kan lägga in i din vardag, för att kunna använda yogan på egen hand.

Pris:
1 ggr 900 kr

3 ggr 2400 kr

10 ggr 7000 kr

För frågor kontakta Jonna via mail eller telefon:

jonna@yogini.nu, 0709-240559

Yogakurser

Att yoga tillsammans skapar värme och tillit! Välkommen på en kurs för dig och ditt barn där du och ditt barn får möta yogan tillsammans på barns vis, anpassat efter ålder, och få kontakt med rörelser, andningen och förmågan att slappna av. Att göra övningarna tillsammans skapar också förutsättningar för samspel och ett naturligt möte med yoga från tidig ålder.
Vi delar in Familjeyogan i 2 åldersgrupper för att kunna anpassa efter barnen.Vill du ta med flera barn från samma familj, eller vara fler vuxna, så går det bra.

Kursstart 2017:
Måndag 4/9 kl 16:30-17:30 med Elin
Ålder på barnet: 6-10 år
Pris: 8 ggr 2400 kr för 1 vuxen + 1 barn
(200 kr vuxen och 100 kr barn per gång)

För frågor kontakta oss via mail: info@yogini.nu eller ring 0709-240559
Fördjupa er förälder-barn relation och finn skön, kravlös samvaro mitt i vardagen! Yoga tillsammans är mysigt, roligt, skapar gemenskap och värme!

Alla barn mellan 3-5 år är välkomna tillsammans med förälder eller annan vuxen.


Pris:
8 ggr: 2400 kr.
Kundaliniyoga är mjuk och stillsam yogaform men samtidigt utmanande genom sin styrka i att skapa balans i kropp, sinne och själ. Yogaform för dig som vill komma ned i varv och finna din medvetna närvaro hos dig själv. Med ett holistiskt synsätt för yogan dig mot ett fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt växande. Kundaliniyoga kallas för medvetenhetens yoga eftersom den ger enkla redskap till ökad uthållighet och koncentrationsförmåga, medvetenhet och medkänsla.

Under terminskursen gör du olika kundaliniyogapass i kombination med meditation och djupavspänning med gong. Du stärker kroppen, balansen och lär dig att lyssna till dina inre signaler som för dig till aktiva val i livet.

Kursstart 2018:
BAS 15/2 kl 18:00 - 19:00
Pris: 2250 kr för 10 ggr (påskuppehåll 29/3)
Möjlighet till drop-in vid mån av plats, 250 kr.

För frågor & bokning för drop-in kontakta Carola på yoga@yourdharmastudio.se
Kundaliniyoga är mjuk och stillsam yogaform men samtidigt utmanande genom sin styrka i att skapa balans i kropp, sinne och själ. Yogaform för dig som vill komma ned i varv och finna din medvetna närvaro hos dig själv. Med ett holistiskt synsätt för yogan dig mot ett fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt växande. Kundaliniyoga kallas för medvetenhetens yoga eftersom den ger enkla redskap till ökad uthållighet och koncentrationsförmåga, medvetenhet och medkänsla.

Under terminskursen gör du olika kundaliniyogapass i kombination med meditation och djupavspänning med gong. Du stärker kroppen, balansen och lär dig att lyssna till dina inre signaler som för dig till aktiva val i livet. Yogapasset på 90 minuter (Fördjupning) har en förlängd meditation på upp mot 30 minuter för full effekt.

Fördjupning 15/2 kl 19:30-21:00 (längre meditation på slutet)
Pris: 2500 kr för 10 ggr (påskuppehåll 29/3) Möjlighet till drop-in vid mån av plats, 250 kr.

För frågor & bokning för drop-in kontakta Carola på yoga@yourdharmastudio.se
Under vårterminen 2018 startar en ny kurs där vi reser vi inåt tillsammans, med Yogan som vägvisare. Vi löser upp spänningar, pratar om känslor, djupdyker i ayurvedans värld, skapar vår egen sadhana- yogarutin i vardagen, fyller den själsliga verktygslådan med verktyg att använda på vägen genom livet och mycket, mycket mer.

Denna kurs baseras på 5 st workshops a 3 timmar, där vi varje tillfälle djupdyker in i oss själva via chakrakroppen, den energi som förenar vår fysiska kropp med vår själ. Vi gör resan nyfiket och med intentionen att uppleva mer av oss själva i själv-kärlek.

Du kan antingen gå alla workshops inklusive ett härligt 4 dagars retreat på Gotland, endast workshops eller endast retreat.

I hela kursen ingår 5 st 3-timmars workshops med ett 4 dagars retreat i maj, alla yogapass, meditationer och ayurvediska recept samt del i sluten Facebook grupp.

Kursstart: Söndag 4/2 kl 15:00-18:00

Pris:7800 kr samtliga workshops (5 st) + retreat på Gotland (24-27/5)
2995 kr samtliga workshops (5 st)
5495 kr endast retreat (24-27/5)

Kursledare: Jonna & Elin

Datum & tider:
4/2, 4/3, 29/3, 29/4, samt 10/6.
Söndagar kl 15-18. Tors 29/3 kl 17:30-20:30
Retreat 24-27/5 på Gotland.
Retreaten pågår mellan torsdagkväll-söndag eftermiddag.
En stund i närhet där du och din bebis, ca 2-8 månader, kan mötas i rörelse, andning, musik och sång. Som nybliven mamma stärker du din bäckenbotten och kroppen som helhet.

För din bebis gör vi mjuk bebisyoga, som hjälper din bebis till bättre motorik och ökad trygghet samt bebismassage för bland annat magbesvär och kolik.

I all yoga för mamma ingår barnet som en naturlig del i övningarna. Ett härligt sätt att njuta av ditt barns närhet! Du yogar alltså tillsammans med ditt barn! Här får du och ditt barn tid och möjlighet att bara vara - att njuta och uppleva varandra.
För dig som redan har gått grundkursen och vill fördjupa dig i MediYogan finns nu en fortsättningskurs. Vi går lite djupare in på hur du ur ett yogiskt perspektiv kan balansera hela ditt chakrasystem samt på ett fysiskt plan lär dig att stretcha och slappna av Iliopsoas och andra djupt liggande muskelgrupper. Passen i kursen arbetar fysiskt, mentalt, emotionellt och energimässigt samtidigt.

Prova-på: Tisdag 25/8 kl 18:30. OBS! Prova-på måste förbokas och kostar 150 kr.

Kursledare: Anna
MediYoga är ett ypperligt verktyg för att främja återhämtning och läkning vid stress. I denna kurs får du lära dig mer om binjurarnas roll vid stress (som producerar våra stresshormoner) och hur binjurarna påverkar hormonbalansen i hela kroppen. Binjurarna är nyckeln till minskad stress och återhämtning. Yogapassen stärker kroppen och minskar stressen så att din kropp och ditt sinne kan fungera på bästa sätt. Du får verktyg för återhämtning och lära dig hur du kan skapa balans på djupet. En kurs för ny energi och livslust, för en tillvaro med mer glädje, närvaro och balans.

Pris: 1 200 kr (inkl pdf-filer på yogapassen och meditationerna)

Kursledare: Anna

Kontakt: anna@yogini.nu
MediYogan, som utgår från den klassiska Kundaliniyogan, är en enkel och lugn form av yoga som passar alla. Det är en djupverkande yogaform där andningen är central. Enskilda fysiska yogaövningar kombineras med andnings- och meditationstekniker som syftar till ökad smidighet och energimässig balans. Denna form av yoga passar för alla, vältränad som otränad och mittemellan. Yogaövningarna kan till och med utföras sittande på stol. Det viktigaste i MediYoga är att lära känna sin kropp och anpassa övningarna efter var den befinner sig just i stunden.
Denna hälsofrämjande form av yoga är ett fint verktyg för att förebygga ohälsa och dränering av energi. Övningarna ger en grundläggande balans, fysiskt, mentalt och emotionellt. Höjd energi och ökad medvetenhet. Dessutom får vi en skön stund i lugn och ro där vi kan stänga av allt runt omkring oss, gå in i oss själva och hämta ny energi.

Forskning
Namnet Medicinsk Yoga kommer från den medicinska forskningen som utförs på denna yogaform i den svenska sjukvården. Det har gjorts många studier och fler är på gång bl a på Karolinska Universitetssjukhuset Dessa studier har gjorts i samarbete med IMY (Institutet för Medicinsk Yoga).

MediYogan har visat sig ha mätbara effekter på ökad hälsa och välmående och har också visat vetenskapligt validerade resultat för t ex rygg-/nackproblem, huvudvärk/migrän, blodtrycksänkning, hjärt-/kärlbesvär och allmän stresshantering/utbrändhet, sömnproblem mm.


Kursledare: Anna
Att vara närvarande i stunden, i just det här ögonblicket som egentligen är det enda ögonblick som vi kan påverka, är inte alltid så enkelt. Den goda nyheten är att medveten närvaro är en förmåga som vi kan träna upp som vilken annan förmåga som helst. Efter en tids träning kan det kännas som om hela tillvaron har förändrats, trots att ingenting har förändrats, mer än att du har blivit mer medvetet närvarande!

Varför träna mindfulness?
Forskning visar att träning i medveten närvaro påverkar hur pass väl våra hjärnor fungerar både när det gäller vår mentala effektivitet som minne, koncentrationsförmåga och effektivitet men också vårt psykologiska välbefinnande d v s vår upplevelse av välmående. Närvaro träning har positiv effekt på bl a stress, sömnproblem och smärthantering.

Hur tränar du mindfulness?
Att vara medvetet närvarande är ett förhållningssätt till livet som grundar sig på acceptans och icke dömande. Närvaroträning bygger på enkla tekniker som består av meditation, kroppsscanning, medveten yoga, reflektion och vardagsträning. Under kursen tränar vi på dessa tekniker som hjälper dig att påverka ditt liv. Kursen ger dig verktyg och inspiration så att du kan fortsätta att träna på egen hand i din vardag.

”Den verkliga upptäcksresan består inte i att söka nya landskap utan i att se med nya ögon.”

Nästa Kursstart:
Tosdag 7/9 kl 16:00-17:00

Pris: 6 ggr 1 200 kr (inkl kursdokumentation)
FAR-rabatt: Du som har FAR (Fysiskt aktivitet på recept) får 20% rabatt på kursavgiften.

Kursledare: Anna

För frågor kontakta Anna på anna@yogini.nu


Yogini

Yogini är en oas där själen får en stunds paus från vardagens krav och stress och ges möjligheten att växa och ta plats. Vi erbjuder lugn och meditativ yoga, pilates, behandlingar och vägledning inom kost, träning, själsfrågor och hälsa.

Telefon 0709-240559
Webbsida
E-post
Adress
Alviksvägen 43
167 53 Bromma
Äppelviken/Alvik