Vad vill du boka?

För att boka dropin-klass klicka här:

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Konsultationer

Kostrådgivning ger dig rätt redskap till att skapa en långsiktigt hållbar förändring avseende nya matvanor. Oavsett om det handlar om att förändra kroppsvikten, prestera eller må bättre så är du välkommen!

Med värme
/Jonna

Massage & övriga kroppsbehandlingar

En ljuvligt sinnlig massage, med eteriska och vegetabiliska oljor av hög kvalité anpassade efter din dina behov. Massagen är rytmisk, lugn och djupt avkopplande. Dofterna av eteriska oljorna har också sin verkan via doftsinnet, medan du tar emot helkroppsmassage från topp till tå.

Aromamassage kan:

Ge lugn och avslappning på djupet, både fysiskt och psykiskt

Ge näring och lyster åt huden

Lindra smärttillstånd

Öka livskraft & livslust

60 min massage för rygg, ben och fötter, eller rygg, ben och huvud.
En ljuvligt sinnlig massage, med eteriska och vegetabiliska oljor av hög kvalité anpassade efter din dina behov. Massagen är rytmisk, lugn och djupt avkopplande. Dofterna av eteriska oljorna har också sin verkan via doftsinnet, medan du tar emot helkroppsmassage från topp till tå.

Aromamassage kan:

Ge lugn och avslappning på djupet, både fysiskt och psykiskt

Ge näring och lyster åt huden

Lindra smärttillstånd

Öka livskraft & livslust

90 min aromamassage är för hela kroppen: rygg, ben, fötter, mage, axlar, nacke, huvud & ansikte.
Denna balanserande helkroppsmassage baseras på den ayurvediska läran som är den mångtusenåriga tradition som yogan härstammar ifrån. Under massagen använder jag eteriska och vegetabiliska oljor anpassade efter din kroppstyp, och behandlingen innefattar både punkter samt långa svepande rörelser för att främja avslappning, sätta igång energiflöden och skapa balans i kropp, själ och sinne.

Behandlingen är mellan 90-120 min beroende på vad Du behöver.
Tänk dig lugn, djup massage.

Tänk dig varma, lena lavastenar.

Tänk dig underbara eteriska oljor.

Tänk dig en känsla av fullständig avkoppling och välbefinnande.

Tänk dig - Hot Stone.

En fantastisk upplevelse! Varma lavastenar i olika storlekar placeras på eller under kroppen och får genom sin värme och tyngd spända muskler att slappna av. Man använder också stenarna till massagen och får en oerhört avslappande och lugnande effekt.

90 min behandlingen innefattar massage av rygg, ben, fötter, armar, händer, axlar och huvud.
Den klassiska massagen löser upp spänningar i kroppen samt ger en skön avslappning. Massagen påverkar muskler, hud, blodcirkulation och välbefinnande. Behandlingen anpassas helt efter tillstånd och önskemål.

Massagens välgörande effekter är idag välkänt dokumenterade och behöver knappast någon närmare presentation. Alla upplösta inskränkningar i rörelseapparaten ger mer energi, bättre hälsa och livskvalitet.

Massör: Marin
En mjuk, fridfull och avslappnande behandling där terapeuten lägger sina händer på olika delar av kroppen för att öka energiflödet. Kroppen svarar med att utsöndra hormoner för välbefinnande, avslappning och smärtlindring vilket bidrar till att kroppens självläkningsförmåga ökar.

Behandlingen verkar både på det fysiska och själsliga planet och fyller på med energi. Du ökar ditt kroppsmedvetande och känslan av att vara här och nu. Du ligger fullt påklädd på en bänk under behandlingen.
Reiki passar dig som inte vill eller kan ta en vanlig kropps- eller massagebehandling, vill ha en stressreducerande behandling med mjuk beröring eller vill jobba djupare på ett holistiskt plan med mentala aspekter och känslornas påverkan på kroppen.

Terapeut: Elin. För kontakt eller frågor: elin@yogini.nu eller 072-310 81 66

Pris: 700 kr, 60 min

Personlig träning

Personligt anpassad yoga hos oss tar hänsyn till hela människan.

Efter ett inledande samtal bygger vi tillsammans upp ett yogaprogram anpassat för Dig. Fokus ligger i att Du kan yoga hos oss, göra övningarna hemma eller kanske ute i naturen?

Vi utgår från kropp & själ som helhet, utifrån dina behov.

Pris:
1 ggr 700 kr
3 ggr 1900 kr
10 ggr 5000 kr

För frågor kontakta Jonna via mail eller telefon:
jonna@yogini.nu, 0709-240559
Yoga kan ibland vara extra skönt att få göra på egen hand! Vi lägger upp ett program som passar dig, och du får under hela tiden vägledd hjälp i rörelserna. Det blir som en kombinerad Yogaklass och terapeutisk behandling samtidigt! Jag som Personlig tränare vägleder där det behövs med hjälp av min egen kropp, kuddar, filtar och Yogastraps. Varje träff är 90 min långt.

Med dig får du också ett Yogaprogram tillsammans med övningar du kan lägga in i din vardag, för att kunna använda yogan på egen hand.

Pris:
1 ggr 900 kr

3 ggr 2400 kr

10 ggr 7000 kr

För frågor kontakta Jonna via mail eller telefon:

jonna@yogini.nu, 0709-240559

Workshops

Har du balans mellan lust och ansvar? Har du stressfria stunder i vardagen? Följer du din inre kompass? Ibland tappar vi balansen i vardagens virvel. Ibland behöver vi stanna upp för att återigen hitta balansen.
MIMY-programmet bygger på Mindfulness & MediYoga, två flertusenåriga tekniker, som i västerländsk forskning visat sig ha positiv effekt på stress, sömn och livskvalitet och ger stora hälsovinster även vid små doser daglig träning. Idag används MIMY på arbetsplatser, skolor och inom vården vilket uppskattas för dess enkelhet och effektivitet. Under en heldag går vi igenom programmet i syfte att både uppnå och skapa förståelse för hur du kan finna och bevara balans i din vardag.

Under denna dag går vi igenom MIMY-programmet som bygger på ett 6 v träningsupplägg som du sedan enkelt kan använda dig av i din vardag. Du får material för självstudier samt ljudfil där alla övningar är guidade (värde 250 kr). Målsättningen med dagen är att ge dig konkreta verktyg för att hantera stress och förståelse för vad som främjar ditt välbefinnande i vardagen.

”Övningarna är lätta att ta till sig och kan plockas in i mitt vanliga, inrutade liv.” MIMY-klient.

Innehåll:
-Enkla yoga- och andningstekniker för stressreduktion
-Mindfulnessövningar och vardagsövningar för ökad närvaro
-Reflektioner kring det som hindrar och det som främjar din balans
-Ett träningsprogram 6 v för balans i vardagen inkl ljudfil med guidade övningar

Retreatledare: Anna Elinder kontakt anna@yogini.nu

Pris: 950 kr inkl material för självstudier i form av 6 v träningsprogram samt ljudfil (värde 250 kr). I priset ingår även lunch i form av veg soppa samt fika. OBS! Anmälan är bindande.
Vi bjuder in dig till en dag att ge uttryck för dina önskningar och mål i livet genom meditation, frigörande dans, yoga och skapande.
Cecilia D’Amico, konstnär, och Jonna Ekman, yogalärare, håller i denna dag med nyfiken och lekfull vinkling för ditt behov att få ge uttryck för din innersta längtan med yoga, meditation, dans och skapande.

Kanske vill du göra en konkret förändring i ditt liv, eller bara önskar dig mer närvaro. Vad det än är, litet som stort, så kan du under denna dag få möjlighet att sätta fingret på och uttrycka detta i rörelse och meditation kombinerat med skapande.
Skapandet kommer att bestå av flera kortare teckningsstunder där vi använder oss av pastellkritor. Dessa stunder varvas med frigörande dans, yoga och meditation.

Avslutningsvis har vi ett lite längre skapande pass där det finns möjlighet att måla med akrylfärg eller fortsätta med oljepastell.
Genom att kombinera skapande med rörelse och meditation kan bilden som skapas förstärka din inre önskan och konkretisera den.

Det finns inga krav på att kunna rita eller måla utan vi ser det som frigörande måleri på samma sätt som dansen är frigörande och inte har några krav på koreografi.

Både Cecilia & Jonna har en stark kärlek för den prestigelösa och lekfulla dansen i balans med närvaron i meditation.
Kom för en heldag & lek med oss!

Yogakurser

Att yoga tillsammans skapar värme och tillit! Välkommen på en kurs för dig och ditt barn där du och ditt barn får möta yogan tillsammans på barns vis, anpassat efter ålder, och få kontakt med rörelser, andningen och förmågan att slappna av. Att göra övningarna tillsammans skapar också förutsättningar för samspel och ett naturligt möte med yoga från tidig ålder.
Vi delar in Familjeyogan i 2 åldersgrupper för att kunna anpassa efter barnen.Vill du ta med flera barn från samma familj, eller vara fler vuxna, så går det bra.

Måndagar kl 16:30-17:30 med Elin
Ålder på barnet: 6-10 år
Pris: 8 ggr 2400 kr för 1 vuxen + 1 barn
(200 kr vuxen och 100 kr barn per gång)

För frågor kontakta oss via mail: info@yogini.nu eller ring 0709-240559
För dig som redan har gått grundkursen och vill fördjupa dig i MediYogan finns nu en fortsättningskurs. Vi går lite djupare in på hur du ur ett yogiskt perspektiv kan balansera hela ditt chakrasystem samt på ett fysiskt plan lär dig att stretcha och slappna av Iliopsoas och andra djupt liggande muskelgrupper. Passen i kursen arbetar fysiskt, mentalt, emotionellt och energimässigt samtidigt.

Prova-på: Tisdag 25/8 kl 18:30. OBS! Prova-på måste förbokas och kostar 150 kr.

Kursledare: Anna
MediYoga är ett ypperligt verktyg för att främja återhämtning och läkning vid stress. I denna kurs får du lära dig mer om binjurarnas roll vid stress (som producerar våra stresshormoner) och hur binjurarna påverkar hormonbalansen i hela kroppen. Binjurarna är nyckeln till minskad stress och återhämtning. Yogapassen stärker kroppen och minskar stressen så att din kropp och ditt sinne kan fungera på bästa sätt. Du får verktyg för återhämtning och lära dig hur du kan skapa balans på djupet. En kurs för ny energi och livslust, för en tillvaro med mer glädje, närvaro och balans.

Pris: 1 200 kr (inkl pdf-filer på yogapassen och meditationerna)

Kursledare: Anna

Kontakt: anna@yogini.nu
MediYogan, som utgår från den klassiska Kundaliniyogan, är en enkel och lugn form av yoga som passar alla. Det är en djupverkande yogaform där andningen är central. Enskilda fysiska yogaövningar kombineras med andnings- och meditationstekniker som syftar till ökad smidighet och energimässig balans. Denna form av yoga passar för alla, vältränad som otränad och mittemellan. Yogaövningarna kan till och med utföras sittande på stol. Det viktigaste i MediYoga är att lära känna sin kropp och anpassa övningarna efter var den befinner sig just i stunden.
Denna hälsofrämjande form av yoga är ett fint verktyg för att förebygga ohälsa och dränering av energi. Övningarna ger en grundläggande balans, fysiskt, mentalt och emotionellt. Höjd energi och ökad medvetenhet. Dessutom får vi en skön stund i lugn och ro där vi kan stänga av allt runt omkring oss, gå in i oss själva och hämta ny energi.

Forskning
Namnet Medicinsk Yoga kommer från den medicinska forskningen som utförs på denna yogaform i den svenska sjukvården. Det har gjorts många studier och fler är på gång bl a på Karolinska Universitetssjukhuset Dessa studier har gjorts i samarbete med IMY (Institutet för Medicinsk Yoga).

MediYogan har visat sig ha mätbara effekter på ökad hälsa och välmående och har också visat vetenskapligt validerade resultat för t ex rygg-/nackproblem, huvudvärk/migrän, blodtrycksänkning, hjärt-/kärlbesvär och allmän stresshantering/utbrändhet, sömnproblem mm.


Kursledare: Anna
Utmattad eller så stressad att du går på knäna? Första hjälpen vid utmattning, utbrändhet och stress!

Det här är en kurs så att du som lider av stress eller är utbränd ska få förståelse för vad det är som har hänt, hur stress och utbrändhet fungerar. Du får verktyg, tips, råd, fakta, yogaövningar och meditationer för att förändra din situation och för att hantera din egen stress och utbrändhet.

Mellan kurstillfällena arbetar du på egen hand med yoga, meditation och hemuppgifter, vilket hjälper dig på vägen tillbaka till kraft, glädje och balans.

Läs mer på www.yogini.nu för kursinnehåll
Att vara närvarande. Tänk att något så enkelt kan vara så svårt. Antingen ältar vi det som redan varit eller oroar oss inför framtiden. MIMY bygger på två flertusenåriga tekniker som i västerländsk forskning visat sig ha positiv effekt på stress, sömn och livskvalitet och ger stora hälsovinster även vid små doser daglig träning.

Mindfulness (MI) är en flertusenårig teknik och ett förhållningssätt till livet. MediYoga (MY) kommer ur Kundaliniyogatraditionen, en av de äldsta yogaformer vi känner till. Kursen som är en kombination av MI & MY bygger på ett 12 v program, men är i denna kurs förkortad till 8 tillfällen, där du lär dig enkla yogaövningar, meditationer och andningstekniker som stärker din förmåga att vara här och nu – det enda ögonblick du kan påverka. Passen kombineras med reflektioner kring viktiga attityder som bl.a. acceptans, tillit, släppa taget och tålamod. Kursen erbjuder program med 4 st cd och träningshäfte med yogapass, meditation och enkla vardagsövningar för dig som vill praktisera MIMY på egen hand mellan varje kurstillfälle.

Vad krävs av dig?
Det enda som krävs av dig är en intention med träningen och en smula nyfikenhet. 8 veckorsprogrammet går ut på ca 15 min daglig träning men ger dig även möjlighet till längre yogapass. MIMY passar nybörjare såväl som erfarna yogautövare.

Kursledare: Anna
Kontakt: anna@yogini.nu
Tonåren kan vara en omvälvande tid. En förändringsprocess som är helt naturlig, men som ofta känns både svår och näst intill omöjlig att hantera i perioder. Den här kursen är till för dig som vill hitta verktyg att hantera den förändring som sker inom dig samtidigt som du får möjlighet att träffa andra i samma situation som du.
Elin, som leder kursen, har utbildning inom kundaliniyoga, hathayoga och psykosyntes (en terapiform där man förutom samtal använder meditationer och övningar med syfte att lära känna sina behov, sina känslor och på så sätt landa mer och finna trygghet i sin egen kropp.
Kursen inkluderar: alla yogapass, ett personligt yogapass, meditationer och övningar samt sluten grupp på Facebook och möjlighet till delande samtal/ sharing vid varje tillfälle.

Yogini

Yogini är en oas där själen får en stunds paus från vardagens krav och stress och ges möjligheten att växa och ta plats. Vi erbjuder lugn och meditativ yoga, pilates, behandlingar och vägledning inom kost, träning, själsfrågor och hälsa.

Telefon 0709-240559
Webbsida
E-post
Adress
Alviksvägen 43
167 53 Bromma
Äppelviken/Alvik
Öppna i Google Maps 🗗