Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Hälsoresor

Denna kurs är för dig som hittat balans i vardagen och känner dig trygg i maten. Vi ser gärna att du gått en uppstartskurs (typiskt 3 dagars) innan, hos oss eller hos någon av våra kollegor då vi kommer förutsätta att du har den grundläggande kunskapen du får där om hur du lever och hanterar ett sockerfritt liv.

HAM beroendeterapeut Frida Sandin, Alkohol/drogterapeut Charlotte Schön Poulsen och Känsloexperten Kristove Sanchez Rueda kommer guida dig igenom dessa 3 dagar. Vi kommer också få slappna av med Yoga tillsammans med Emma Munter.

Tanken med dessa dagar är att ge dig nycklar till en inre resa för att leva ett lyckligare och friare liv.

Helpension, socker- och glutenfritt, och del i dubbelrum ingår.

Transport till och från kursgården i Nerja ingår inte. Du tar dig enklast dit via flyg till Malaga, dit tex ryanair flyger.

Anmälan är bindande (efter 14 dagar enligt gällande lagstiftning) och vid anmälan faktureras du för 25% av anmälningsavgiften, vilken enbart kommer återbetalas om kursen ställs in.

De sista 75% av anmälningsavgiften kan betalas i upp till 3 tillfällen enligt individuell överenskommelse. Ska vara slutbetald innan avresa.

Kursen är under 2020 den 29 april till 1 maj. Ryanair flyger från Skavsta 28 april och tillbaka 2 maj. Det går bra att ta sig även från tex Göteborg, Stockholm och Köpenhamn.

Lär dig Leva sockerFri under en veckas hälsoresa till Spanien, med HAM beroendeterapeut Frida Sandin och Kostrådgivare/livsstilscoach Charlotte Schön Poulsen

Övernattning ingår natten innan och natten efter.

I kursavgiften ingår :

Föreläsningar varje dag tex:
* Beroendets natur
* Näringsfysiologi
* varningssignaler/triggers
* stressens påverkan
* Ditt beteende och hur du kan jobba med det
* Skam och skuld
* Uppstart på BioKemisk Reparation

Under veckan kommer du delta i ett antal grupparbeten såväl som individuellt arbete kring problemområden (varningssignaler/triggers, matplan eller känslor kopplade till ätande).

Vi har inslag av mindfulness varje dag, en chans för dig att landa på djupet.

Dessutom blir det under veckan gott om tid för avkoppling, eftertanke och gemenskap.

Helpension, socker- och glutenfritt, och del i dubbelrum ingår.

Transport till och från kursplatsen, Cortijo de Paco Romo i Nerja ingår inte men vi kan hjälpa till att boka. Du tar dig enklast dit via flyg till Malaga, dit tex ryanair flyger. Kursen drar i April igång onsdag efter sen frukost.

Sista kursdagen är måndag och natten till tisdag samt frukost tisdag och matlåda till hemresan ingår också.

Anmälan är bindande och vid anmälan faktureras du för 25% av anmälningsavgiften, vilken enbart kommer återbetalas om kursen ställs in. Avbokning senaste än 14 dagar innan kursstart debiteras 100% om ej läkarintyg uppvisas.

De sista 75% av anmälningsavgiften kan betalas i upp till 3 tillfällen enligt individuell överenskommelse.

Läs mer detaljer här: https://levasockerfri.se/halsoresa-till-spanien/

Höstens kurs blir ca 10-17 oktober, exakt tid kommer när Ryanair släppt sitt schema.

Återfallsprevention

Du som varit på avgiftningskurs hos oss är välkommen på återträff där vi träffas, föreläser och diskuterar olika teman och jobbar med vårt tillfrisknande.

Vi träffas kl 11 till 16, lunch ingår

Kurser

Denna kurs är för dig som bär på skuld och skamkänslor för vem du är eller har gjort genom livet. Ingela Munther guidar dig genom en inre resa för att du ska kunna göra din Skam-fri och därmed leva ett friare liv utan att trycka ner dig själv.
Vi börjar kl 10 dag 1 och håller på hela dagen. Lunch ingår.
Dag 2 kör vi 9-15.
Möjlighet att boka enklare boende finns på plats för 200 kr /natt, begränsat antal bäddar.
Under 3 dagar får du kunskap om socker, dess påverkan på kroppen/hjärnan och verktyg för hur du kan hantera det.

Dagarna varvas med avslappning, kunskap och individuell hjälp. Tanken är att du ska landa i dig själv, lära känna andra med samma problematik, lära dig om ditt beroende och hur du kan hantera det samt få motivation att leva ett sockerfritt liv.

All mat ingår dessa dagar, även matlåda till hemresan.

Spartanskt boende ingår och rekommenderas för bästa resultat. Detta är helt unikt hos oss och fördelen är att du inte behöver lägga dyra pengar på hotell, du har stöd hela vägen och lär känna dina kurskamrater, som till stor del kommer vara din livlina efter kursen.

Vi har även valt att inkludera en Biokemisk reparation där vi ser vilka obalanser du ätit dig till. Denna är en väldigt bra grund att stå på för att stå emot sug och få ett bättre resultat på din avgiftning. Därför har vi valt att ta in Ingela Munther för att genomföra dessa.

Du blir även coachad enskilt för att få den motivationen som behövs efter kursen.

Kursinnehåll:
Vad händer i kroppen och hjärnan vid intag av söta livsmedel?
Hur hittar du dina verktyg för att undvika sockret
Vad är sockerberoende?
Vad kan du äta då?
Hur undviker du återfall?

Vi kommer även ha en matlagningskurs under dessa dagar. Möjlighet till SPA-bad finns.

Max antal deltagare är 8 personer.
Vi startar kl 13 dag 1 och avslutar kl 16 dag 3

Del av avgiften går som friskvårdspeng hos de flesta företag. För företag tillkommer 25% moms
7995 kr, kan delas på 3 betalningar.

Du kan även välja att gå vårt 1 eller 2-åriga program där denna ingår och betalas med autogiro varje månad. Läs mer här: https://levasockerfri.se/abonnemang/

Planerade kurser i Linköping:
5-7 december 2019

Vi har även avgiftningar i Spanien, se separat tjänst.

Läs mer om vad andra tyckt om kursen här: https://levasockerfri.se/detox/


Abonnemang

Om du har abonnemang ingår det en uppföljning av din Biokemiska reparation. Du fyller då i samma dokument igen och vi mäter dig med frekvensanalys igen.
Görs i Linköping eller per telefon, vilket som passar bäst.
Du som är aktiv i din behandlingsplan här på LevaSockerfri bokar här ett 30 minuters uppföljningssamtal med valfri terapeut
Du som är aktiv i din behandlingsplan här på LevaSockerfri bokar här ett 60 minuters uppföljningssamtal med valfri terapeut

Sockerberoende

Funderar du på om du är socker/matberoende?

Har du tappat kontrollen och maten/sockret styr dig. Är inget längre kul och du söker dig till maten? Frossar du, går upp och äter på nätterna eller annat?

Vet du inte hur du gör för att ta reda på vilken hjälp som finns att få? Vad du kan göra själv?

Boka ett kostnadsfritt samtal på telefon här, så ska vi guida dig till en ny början.
Om du ätit mycket socker och mjöl i ditt liv så har du med största sannolikhet ätit dig till obalanser i kroppen som visar sig både fysiskt och psykiskt och emotionellt.
Med en biokemisk reparation kan jag se vilka obalanserna är och vad som behöver göras för att normalisera kroppen igen.

När du bokar din tid kommer du få tillgång till frågeformulär som du besvarar och skickar tillbaka via mejl. Efter det sammanställer jag analysen och vi bokar en genomgångstid på ca 60 min. Vi går igenom en rekommenderad åtgärdsplan via Skype eller telefon.

Misstänker du att du är beroende av socker? Vi kan hjälpa dig att ta reda på det med en strukturerad intervju sk SUGAR. Denna intervju är fastställd enligt riktlinjer från världshälso-organisatinen WHO.
För att veta hur du kan hantera ditt förhållande till socker är det viktigt att veta om du är beroende eller inte, då det skiljer sig mycket från tex skadligt bruk.

Intervjun tar ca 60 min, och följs upp av ett samtal där vi diskuterar resultatet efter att vi bearbetat det.

Fungerar bra per telefon.

2x60 min 2995 kr
Matplan
60 min 1.995,00 kr Mer info
Som mat eller sockerberoende kan det vara svårt att veta vad och hur mycket mat som är lagom mycket att äta på en dag.

Med en professionellt utformat matplan får du trygghet i vad och när du ska äta.

Först har vi ett samtal där du redogör för ditt ätbeteende och ätmönster och vilka triggers du är medveten om att du har.

Utifrån detta och den basinformation du ger mig om dig och livsstil kommer jag sätta ihop en basplan för vad din dagliga kost ska bestå av (och vad du INTE ska äta) och lite förslag på recept, både för frukost, lunch och middag som du då kan portionera ut över de 4 veckor så det passar med din vardag.

Med en sådan matplan får du möjlighet att skräddersy de närmsta 4 veckor efter just dig och din vardag.

Om inte du har närhet till Linköping kan matplan och samtal även göras på distans via telefon/skype & e-post

Vid behov, kan du som nästa steg i din tillfrisknande, tex anmäla dig en avgiftningskurs.

I denna tjänst ingår :
* att du besvarar frågeformulär om dig och din livsstil
* 60 min samtal
* 2 veckors matplan med
detaljerad beskrivning av rekommenderat dagsintag
receptförslag till frukost, lunch och middag
Känner du att du äter för mycket socker och/eller mjöl? Känner du dig trött och sliten?

Vi ses en timme eller pratar på telefonen och diskuterar oss fram till hur du kan göra för att ta dig upp på banan igen.

När vi bekräftar tiden kommer du få en länk till ett webbaserat formulär samt ett dokument, på mail, för ifyllnad att skicka tillbaka innan samtalet.

LevaSockerfri - Tillsammans lyfter vi dig
Vill du ha hjälp att gå igenom ditt skafferi för att dela upp vad som är bra mat och mindre bra mat. Boka då denna så kommer vi hem till dig och hjälper dig.
Eventuell milersättning (18 kr/mil) tillkommer utanför Linköping.

Hälsa

Här gör du en matinitoleranstest med blodprov på plats. 46 kostämnen testas medan du är kvar på analysen, och du får rådgivning kring kosten baserad på resultatet.

Testen innefattar följande produkter:
Havre - Vete - Ris - Majs - Råg - Durumvete - Gluten - Mandel - Paranöt - Cashew - Te - Valnöt - Komjölk - Helt ägg - Kyckling - Lamm - Nötkött - Fläsk - Vit fisk-mix1 - Sötvattens fisk-mix - Tonfisk - Skaldjurs-mix3 - Broccoli - Kål - Morot - Purjolök - Potatis - Selleri - Gurka - Paprika4 - Baljväxt mix5 - Grapefrukt - Melon mix6 - Jordnöt - Sojaböna - Kakaoböna - Äpple - Svarta vinbär - Oliv - Apelsin & citron - Jordgubbe - Tomat - Ingefära - Vitlök - Svamp - Jäst
Näringstest med hälsoanalys för att finna risker, orsaker och samband till dina symptom.

Först har vi en genomgång av dina symptom och önskemål, och efter det gör vi en frekvensanalys för din näringsstatus kring vitaminer, mineraler och co-enzymer.

Innan mötet behöver du fylla i ett formulär. Vid bokning får du länk till detta som bör fyllas i minst 1 dag inför besöket.

Se till att du INTE har ätit något de senaste 2 timmar innan mötet

Med dig hem får du ett individuellt behandlingsförslag och skriftligt svar på provresultat.

Stresshantering handlar inte enbart om att motverka stress – För det behövs även att du skapar förutsättningar för ökad livskvalitet och energi i ett livslångt perspektiv.

Stresshantering handlar inte bara om att lära sig att plocka bort. Ännu mer handlar det om att skapa förändring i livsstil och beteende, t.ex. kost, motion, alkohol och rökvanor, förändring av psykologiska strategier för att hantera stress.

Tillsammans hittar vi verktyg och insikter som hjälper dig reducera din stress och ge kroppen chans till återhämtning.

Din situation och dina önskemål styr samtalen.

Boka en vandring i mataffären med Charlotte om du känner att du behöver få lite extra koll på vad du lägger i inköpsvagnen.

Med Charlotte vid din sida går ni igenom mataffären och ni pratar om bra vs dåliga val, lusläser innehållsförteckningar och hittar bra lösningar för just din problematik. Detta oavsett om du vill hitta rätt varor att lägga i korgen utifrån mage/tarm problematik, sockerproblematik eller för att du "bara" vill titta igenom affärens sortiment med noggranna glasögon och plocka bort värstingarna när det gäller tillsatser och hitta till den rena maten.

Om inget annat är överenskommit så sker vandringen på ICA signalen i Ekholmen södra Linköping. Andra önskemål enligt överenskommelse. Då tillkommer resetillägg.
Om du är diagnosticerad med IBS och söker nycklarna till problemen i kosten så kan rådgivning vara ett steg på vägen.

Här får du möjlighet att prata med en kostrådgivare och livsstilskonsult med egna erfarenheter av livslång IBS och kunskap om samband mellan den kosten vi äter, stress och hur detta faktisk påverkar mage och tarm.

Rådgivning sker på Solbacken Helhetshälsa på Vårdsbergsvägen 135 (Brovillan) i Hjulsbro.

Om du av någon anledning inte kan ta dig dit går det också att ha dialogen på skype/telefon.

Om du inte hittar någon ledig tid som passar kan du kontakta mig på 0733 340931, så får vi se om inte vi kan lösa det !
Om du är diagnosticerad med fibromyalgi eller har annan diffus smärta/värk i kroppen som sjukvården inte hittar någon orsak till och söker nycklarna till problemen i kost och stresshantering så kan rådgivning här vara ett steg på vägen.

Här får du möjlighet att prata med en livsstilskonsult som tillika är kostrådgivare med egna erfarenheter av värk. Här hittar du kunskap om samband mellan den kosten vi äter, stress och hur detta faktisk kan påverka kroppen och skapa funktionella störningar som kanske inte klassas som sjukdom men ändå gör att du inte känner dig frisk.

Rådgivning sker på Solbacken Helhetshälsa på Vårdsbergsvägen 135 (Brovillan) i Hjulsbro.

Om du av någon anledning inte kan ta dig dit går det också att ha dialogen på skype/telefon

Och om du inte hittar någon ledig tid som passar kan du alltid ringa mig på 0733 340931, så ska vi se om inte det går att lösa
Det finns många anledningar till att få hjälp med kostrådgivning. Oavsett om du vill äta sundare, må bättre, orka mer, få mer kunskap eller gå ner i vikt så finns det hjälp att få. I media får vi olika vägledningar och det är svårt att veta vad som är rätt för dig.

Våra rådgivare har en gedigen kunskap inom näringsfysiologin. Detta ger en bra bas för förståelsen av kostens betydelse för vårt välmående. Detta kopplas ihop med andra livsstilsfrågor som stress, sömn och rörelse, med insikt och förståelse för hela livspusslet betydelse för att du ska kunna uppnå dina mål.

Om du känner att du har ett starkt sockersug så har vi även mycket erfarenhet inom just det området. Vi föreslår att vi först träffas på introduktionssamtal, därefter kan du bestämma om du vill fortsätta.

Paket

Alla har vi någon gång känd att något inte stämmer i kroppen och ofta tar vi till att testa olika tillskott för att se om det kan hjälpa. Råkade vi hitta rätt så löste problemet sig, men oftast händer ingenting och vi kastat pengar i toaletten (bokstavligen har vi gjort dyrt bajs).

Med biokemisk reparation och näringsanalys i kombination tittar vi detaljerat på vilka brister och obalanser som finns, och vad som kan göras kring kost och livsstil, evt kombinerat med väl valda tillskott som supplement, då oftast under under en kortare tid.

Boka en tid för första samtalet och näringstestet (30 min). Efteråt skickas formulärer till dig för att besvaras.

När vi får dem tillbaka analyserar vi alla svar och då återkommer vi för 2 nya tider a 45 minuter per gång för genomgång av resultaten och uppföljning vidare framåt.

Totalt får du alltså 2 timmers samtal fördelat över 3 tillfällen och sammanhållen analys av dina BKR svar och näringstest utförd gemensamt av Frida Sandin (Holistic Addiction Medicin terapeut) och Charlotte Schön Poulsen (Hälsovägledare & kostrådgivare)
Här gör du en matinitoleranstest med direkt svar via blodprov. 46 kostämnen testas medan du är kvar på analysen.

Förutom det gör vi även ett näringstest för att hitta eventuella näringsbrister som påverkar den allmänna hälsan.

Hjärta och kärl, blodfetter, vitaminstatus, mineralstatus, funktion i flera organ, matsmältning, immunförsvar.

Med dig hem får du individuella behandlingsförslag med skriftliga svar på provresultat och behandlingsrekommendation.

Matintoleranstesten innefattar följande produkter:
Havre - Vete - Ris - Majs - Råg - Durumvete - Gluten - Mandel - Paranöt - Cashew - Te - Valnöt - Komjölk - Helt ägg - Kyckling - Lamm - Nötkött - Fläsk - Vit fisk-mix1 - Sötvattens fisk-mix - Tonfisk - Skaldjurs-mix3 - Broccoli - Kål - Morot - Purjolök - Potatis - Selleri - Gurka - Paprika4 - Baljväxt mix5 - Grapefrukt - Melon mix6 - Jordnöt - Sojaböna - Kakaoböna - Äpple - Svarta vinbär - Oliv - Apelsin & citron - Jordgubbe - Tomat - Ingefära - Vitlök - Svamp - Jäst

Viktigt: Se till att du inte har ätit eller druckit minst 2 timmer innan mötet.

Vid bokning får du en länk till ett webformulär att fylla i minst 1 dag innan det bokade mötet.
Ta kontroll över din hälsa med kunskap om dina eventuella näringsbrister och gör uppföljning på resultaten av dina förändringar varje kvartal under ett år.

Detta gör du med näringstest med hälsoanalys för att finna risker, orsaker och samband till dina symptom.

Först har vi en genomgång av dina symptom och önskemål, och efter det gör vi en frekvensanalys för din näringsstatus kring
* vitaminer
* mineraler
* co-enzymer

Vi tittar även på hur detta påverkar och påverkas av din lever, njure och mage/tarm

Innan mötet behöver du fylla i ett formulär. Vid bokning får du länk till detta som bör fyllas i minst 1 dag inför besöket.

Se till att du INTE har ätit något de senaste 2 timmar innan mötet

Med dig hem får du ett individuellt behandlingsförslag och skriftligt svar på provresultat.

Här ingår 4 tillfällen under ett år, men du betalar bara för 3.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till detta.

Webinar - online

Är din partner sockerberoende (eller har andra beroendemönster)? Lyssna på ett webinar och lär dig om varför din partner hanterar sin drog som denne gör.
Få förståelse för hur hjärnan reagerar på socker och vad du kan göra för att stötta din partner.

Boka din plats så får du en länk med inloggningsuppgifter innan kursstart.
Ett webinar för dig som är sockerberoende och behöver gemenskap samt mer kunskap i hur du ska göra för att undvika återfall.

Kvällens seminar är öppen för allmänhet främst för dig som är klient hos oss eller har gått någon form av avgiftning tidigare (hos oss eller på annat ställe). Även för dig som gjort SUGAR eller gått på sockerrådgivning hos oss.

Är det något särskilt du behöver stöd i så maila det innan så ska vi försöka tillgodose ditt behov.

20.30 - 21.15

100 kr swishas i efterhand. Länk till webinariet kommer på mail innan.

Leva Sockerfri

Vi hjälper dig som tappat balansen i livet och upplever ett komplicerat förhållande till mat, alkohol, spel, träning osv

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Enligt överenskommelse
Adress
Uvebergsvägen 13
589 31 Linköping
Linköping
Öppna i Google Maps 🗗