Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Gravid

En graviditestest kan göras när du inte fått din mens, för säkert resultat vänta gärna en vecka efter beräknad mens och ta med dig ett urinprov med morgonurin (dvs den första urinen du kissar efter natten)
Att få information så fort du fått ditt graviditetsbesked bidrar till att du känner trygg i den blivande rollen som förälder.
Första besöket hos oss är ett Hälsosamtal och brukar ske omkring graviditetsvecka 6-8. Ange datum för första dagen på senaste mensen i bokningen.

Du får träffa en av oss barnmorskor som ger dig kunskap om den första tiden som gravid.Läs gärna mera på vår hemsida www.bmgo.se och läs gärna/se film om fosterdiagnostik inför ditt besök http://www.1177.se/Stockholm/Tema/Gravid/Graviditeten/Fosterdiagnostik/Fosterdiagnostik---film-pa-svenska/


Både du och din partner välkomna och besöket är ett utmärkt tillfälle att ställa frågor!Övriga besök

OBS!
Vi får bara ta cellprov på kvinnor som fått en brevkallelse

Gynekologiskt cellprov tas på kvinnor för att cellförändringar som kan utvecklas till cancer ska upptäckas på ett tidigt stadium.

Mellan 23 och 50 år kallas man vart tredje år till en gynekologisk cellprovtagning och mellan 50 och 65 år kallas man vart femte år.

Uteblivet/ej avbokat besök (senast 24 h före) debiteras med 240:-

Preventivmedel

När man ska välja preventivmedel som passar livssituationen just nu får man fundera på vad som är viktigast och sedan väga fördelar och nackdelar. Preventivmedlet som du använder ska inte bara skydda dig mot oönskad graviditet, det ska även passa din livsstil, personlighet och kropp.

Hos oss får du i lugn och ro möta en barnmorska och hjälp att hitta det preventivmedlet som passar dig bäst.


Hos oss kan också få hjälp med att förnya ditt p-piller recept om du redan valt det preventivmedel som du trivs med. Vi hjälper även till med provtagning, insättning och uttag av spiral och p-stav.


Vid kortare besök som t.ex. förnyelse av p-piller recept, cellprovstagning och provtagning för sexuellt överförda infektioner kan du komma på vår drop-in mottagning.Till dig som redan fått dina p-spruta utskriven och vill få den injicerad.
Om du funderar på om p-spruta är något för dig så boka istället en tid för preventivmedelsrådgivning.

Efter förlossningen

OBS!
Denna träff gäller endast för dig som är listad på våra mottagningar i Malmö.
Är du listad på våra familjecentraler i Trelleborg eller Vellinge har vi ett annat upplägg.
Fråga din barnmorska så berättar hon mer!


Många upplever att relationen med barnmorskan klipps abrupt efter förlossningen och fokus flyttas till det nyfödda barnet. Det är svårt att veta vart man vänder sig med frågor gällande sig själv och det som händer i kroppen. Efterkontrollen hos barnmorskan 8–12 veckor efter förlossningen kan kännas långt borta. Med detta i åtanke hälsar vi dig välkommen till en träff tillsammans med en barnmorska 3–4 veckor efter förlossningen. Det är också ett fint tillfälle att träffa andra och utbyta tankar & erfarenheter.
Vi kommer att prata om:
• Bristningar. Hur lång är läkningsprocessen och vad ska jag tänka på?
• Blödning. Vad är normalt?
• Eftervärkar
• Känslor som är ”all over the place”
• Anknytning
• Amning som strular
• Hur blev förlossningen?
• Relationen
• Hur känns det nya livet som mamma och förälder?
När barnet är ca 6–8 veckor gammalt är du välkommen tillbaka på en efterkontroll. Då går vi igenom förlossningen, följer upp amningen, kontrollerar ev. bristning, informerar om bäckenbottenträning samt diskuterar preventivmedel.Barnmorskegruppen Öresund - Lilla Nygatan

Visa kontaktinformation
Webbsida
Adress
Lilla Nygatan 7
211 38 Malmö
Öppna i Google Maps 🗗