Vad vill du boka?

Sjukgymnastik/fysioterapi och arbetsterapi, specialområden:
Anette: Andningsskola, stresshantering, motorisk bedömning och träning och leder ChiBall
Carina: Akuta besvär, akupunktur, artrosskola, rehab efter  ortopedioperation
Caroline: Ledbesvär, motionsrelaterade skador, graviditetsrelaterade besvär, ungdomar 7-20 år
Frida O: Artrosskola, funktionsbedömning, handträning, hjälpmedelsrådgivning, andningsskola, cirkelträning, utprovning TENS Femina
Frida J: Motionsrelaterade skador, artrosbesvär, graviditetsrelaterade besvär, cirkelträning
Oscar: Akuta rygg- nack-axel-besvär, motionsrelaterade skador, Personlig Träning, cirkelträning
Pontus: Akuta rygg- nack-axel-besvär. Ortopedisk Manuell Terapi, motionsrelaterade skador, akupunktur, personlig träning
Sofia: Akuta rygg- nack-axel-besvär, motionsrelaterade skador, massage, Pilates,  cirkelträning
Viveka: Akuta besvär, fysisk aktivitet på recept, hjärtrehab, KOL, ungdomar 7-20 år, Pilates,
 
Ingen remiss krävs. Vi samarbetar med läkarmottagningarna i vårt område och kopplar in läkare vid behov.  Avbokning senast 24 timmar i förväg
Gruppträning: Bokningsbara platser endast för dig med aktivt medlemskap. En vecka i förväg går det att boka plats.

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Arbetsterapi & sjukgymnastik/fysioterapi

För dig som plötsligt har fått ont i rygg eller nacke och snabbt önskar hjälp. Sjukgymnast/fysioterapeut med specialkompetens tar hand om dig.
Sjukgymnastik nybesök innebär att du inte har varit hos oss de senaste 6 månaderna för samma besvär.
Denna tjänst är bäst att boka för dig som är sjukskriven för dina besvär. Under besöket finns det möjlighet att både få träffa sjukgymnast och arbetsterapeut för att du skall få snabb och effektiv hjälp och återgå till ditt arbete.
Du som önskar få hjälp med att träna dina händer, vill träna din ADL-förmåga eller önskar få råd angående hjälpmedel bokar dig för ett nybesök hos vår arbetsterapeut
Endast för dig som har ett recept från din vårdcentral på Fysisk aktivitet på Recept. Detta besök bokar du endast vid första tillfället. Därefter bokar du dina träningstider med din sjukgymnast/fysioterapeut på plats eller per telefon.
Individuellt nybesök för dig som har fått diagnosen artros eller som önskar få dina knän/höfter/händer undersökta för en bedömning om det handlar om artros. Du får en bedömning och de första råden för att minska dina besvär. Efter besöket och undersökning bokas en plats in i vår artrosskola, enligt det nationella kvalitetsregistret BOA
Individuellt nybesök för dig och ditt barn om du upplever att barnet har inlärningssvårigheter och/eller motoriska svårigheter. Vi arbetar med motorisk träning kopplat till hjärnan och inlärning.
Nybesök för dig som upplever andningsbesvär. Bedömning av besvär. Du får lära dig andningsteknik som minskar trötthet, andfåddhet och hur du efter din förmåga ökar din fysiska aktivitet, hur du tränar rörlighet samt stärker viktiga muskler. Vår individuella andningsskola, Medveten andning, blir ett stöd för dig med både teori och praktik.

För dig som har besvär i händer, fingrar och/eller handleder. Arbetsterapeuten gör en noggrann undersökning och ger råd om hur du skall träna för att minska besvär.
För dig som önskar en uppföljning för att utvärdera/utveckla din träning efter att ha tränat på egen hand en period.

Graviditetsbesvär före och efter förlossning

Tre olika typer av besök:
- Graviditetsbesvär: Du som är gravid och har besvär från rygg och/eller bäcken välkomnas till individuell bedömning och rådgivning. Du får lära dig hur du kan avlasta rygg och bäcken. Vi går igenom specifikt träningsprogram för graviditetsbesvär.
- Smärtlindring inför förlossning: Uthyrning av TENS-apparat
- Mamma-mage-träning: Specifik individuell träning för dig som varit gravid och vill få professionell hjälp att träna på rätt sätt
Du har möjlighet att hyra en TENS en månad i förväg inför din förlossning. Vid detta besök får du prova hur det känns och hur du skall använda detta biverkningsfria hjälpmedel. Besöket kostar 80 kr. Hyreskostnaden 600 kr

Grupper

Träning i grupp till musik med fokus på styrka och kondition. Vi använder träningsmaskiner med hydrauliskt motstånd och slipper krångliga inställningar. Övningarna varvas med stegövningar på stepbrädor.

17 bokningsbara platser. Bokning kan ske en vecka i förväg. fram till två timmar före start. Avbokning kan ske fram till 12 timmar före start via din avbokningskod du får i bokningsbekräftelsen på din mail. Pricka av dig i receptionen senast 15 min före start annars släpps din plats till drop-in.
Träning i cirkelträningsmaskiner och nio andra stationer för balans och styrka. Totalt blir det 36 minuter träning och sedan bjuder vi på kaffe och ni står för eftersnacket. Träningen sker till peppande musik.


18 bokningsbara platser. Bokning kan ske en vecka i förväg fram till 2 timmar före start. Avbokning fram till 12 timmar före start via din avbokningskod du får i bokningsbekräftelsen på din mail. Pricka av dig i receptionen senast 15 min före start annars släpps din plats till drop-in.
Träning i grupp till musik med fokus på styrka och balans. Vi använder träningsmaskiner med hydrauliskt motstånd och slipper krångliga inställningar. Övningarna varvas med rörelser sittande på stol och stående vid stol.

18 bokningsbara platser. Bokning kan ske en vecka i förväg fram till 2 timmar före start. Avbokning fram till 12 timmar före start via din avbokningskod du får i bokningsbekräftelsen på din mail. Pricka av dig i receptionen senast 15 min före start annars släpps din plats till drop-in.
Pilatesträning innebär styrketräning för dina hållningsmuskler; rygg, mage, bäckenbotten, nacke och axlar. Första gruppen vänder sig till dig som är erfaren och har tränat minst 10 ggr, träningsredskap kan användas.
Andra gruppen vänder sig till nybörjare och till deltagare som har behov av speciell hänsyn utifrån sina besvär.

Passet går endast att boka för dig med aktivt medlemskap en vecka i förväg, 15 platser, fram till två timmar före start
Avbokning kan ske med din avbokningskod via webben fram till 12 timmar före start.
Du registrerar dig i receptionen senast 15 min före utsatt tid annars släpps din bokad plats till Drop-in.
Vi tränar rygg, nacke och skuldror i stationer anpassade för dig med speciella hänsyn. Effektiva övningar där du även tränar bra teknik med hjälp av kunnig legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut.
16 bokningsbara platser. Du kan boka plats en vecka i förväg fram till två timmar före start. Avbokning kan via avbokningskod som finns i din bokningsbekräftelse fram till 12 timmar före start. Pricka av dig i receptionen senast 15 min före start annars släpps din plats till drop-in.

Kom gärna tidigare för stationsgenomgång.
Träning för rörlighet, balans och kroppens inre stabiliserande muskler samt koncentration. Endast för dig med träningskort. Du bokar platsen en vecka i förväg fram till två timmar före start. Du prickar av din bokade plats senast 10 min före start. Därefter släpper vi platsen till drop-in. Totalt 15 platser.
Avbokning av bokad plats kan ske med din avbokningskod du får i bokningsbekräftelsen via webben, fram till 12 timmar före start
Vattengympa i varmvattenbassäng till peppande musik. Härliga rörelser för att mjuka upp stela leder, stärka muskler och tränar upp konditionen. Vi står på botten hela tiden. Ingen simning. Vattengympa är den perfekta träningen som passar både gammal, ung och gravida.

Bokning endast för dig med aktivt medlemskap: 20 platser går att boka en vecka i förväg fram till två timmar före start. 5 platser är Drop-in-platser. Avbokning av din plats kan ske med hjälp av din avbokningskod via webben fram till 12 timmar före start. Du registrerar dig i receptionen senast 15 min före utsatt tid annars släpps din bokad plats till Drop-in.

Massage

Klassisk massage genomförd av leg.sjukgymnast, vilket säkerställer bra kunskap om kroppen, dess anatomi och sjukdomslära.
10-kort för 4 000 kr.
Välkommen!

Hälsa i Kubik

Vi är åtta sjukgymnaster /fysioterapeuter och två arbetsterapeuter med stor erfarenhet av specifik undersökning, diagnostisering av symtom och träning för olika besvär. Till oss kan du komma med akuta besvär t.ex. ryggskott eller efter en operation. Ingen remiss krävs. Vi kan också erbjuda ett brett utbud med träning i bassäng, i varmt vatten, ett tusen kvadratmeter stort välutrustat gym och sedvanlig medicinsk tränings terapi.

För att utöka vår tillgänglighet släpper vi de flesta av våra tider/vecka för webbokning.

Högkostnadsskydd och frikort gäller. Behövs tolk måste bokningen ske per telefon.

Välkommen!

Telefon 031-16 97 40
Webbsida
E-post
Öppettider mån - tor 08.00-19.00
fre 08.00-17.00
lör. 10.00-14.00

Handikappentré inkl. parkering runt hörnet.
Adress
Åbäcksgatan 6 A
431 67 Mölndal
Krokslätts Torg