Vad vill du boka?

Sjukgymnastik/fysioterapi och arbetsterapi, specialområden
Carina: Akuta besvär,akupunktur, artrosskola, rehab efter ortopedioperation
Frida O: Artrosskola, stresshantering, handträning, hjälpmedelsrådgivning, andningsskola, 
Frida J:Motionsrelaterade skador, artrosbesvär, graviditetsrelaterade besvär, bäckenbottenträning
Li: axelbesvär, graviditetsrelaterade besvär, Fysisk aktivitet på Recept, Stress och psykisk ohälsa
Marcus: Personlig Träning, massage, akupunktur, cirkelträning, ungdomar 7-20 år
Oscar B: Ledbesvär, motionsrelaterade skador, massage, äldres hälsa,
Oscar W: Akuta rygg- nack-axel-besvär, motionsrelaterade skador, Personlig Träning,
Pontus: Akuta rygg- nack-axel-besvär. Ortopedisk Manuell Terapi steg 3, akupunktur
Sara: Stress, psykisk hälsa, fysisk aktivitet på recept, Kropp & själ, akupunktur, MediYoga
Sofia P: Akuta rygg- nack-axel-besvär, motionsrelaterade skador, massage, Pilates, 
Sofia S: Ledbesvär, Fysisk aktivitet på recept, kost, övervikt, ungdomar 7-20 år,
Viveka: Akuta besvär, fysisk aktivitet på recept, hjärtrehab, KOL, ungdomar 7-20 år,
Ingen remiss krävs. Vi samarbetar med läkarmottagningarna i vårt område och kopplar in läkare vid behov.
Avbokning senast 24 timmar i förväg
Gruppträning: Bokningsbara platser endast för dig med aktivt medlemskap. En vecka i förväg går det att boka plats.
Söker du vår gruppträning klicka på länken http://halsaikubikgrupptraning.bokadirekt.se/
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Arbetsterapi & sjukgymnastik/fysioterapi

För dig som plötsligt har fått ont i rygg eller nacke och snabbt önskar hjälp. Sjukgymnast/fysioterapeut med specialkompetens tar hand om dig.
Sjukgymnastik nybesök innebär att du inte har varit hos oss de senaste 6 månaderna för samma besvär.
Denna tjänst är bäst att boka för dig som är sjukskriven för dina besvär. Under besöket finns det möjlighet att både få träffa fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut för att du skall få snabb och effektiv hjälp och återgå till ditt arbete.
Du som önskar få hjälp med att träna dina händer, vill träna din ADL-förmåga eller önskar få råd angående hjälpmedel bokar dig för ett nybesök hos vår arbetsterapeut
Endast för dig som har ett recept från din vårdcentral på Fysisk aktivitet på Recept. Detta besök bokar du endast vid första tillfället. Därefter bokar du dina träningstider med din sjukgymnast/fysioterapeut på plats eller per telefon.
Du som har besvär från dina fötter, knän, fötter eller rygg kan vara hjälpt av att justera hur du står med ett par fotbäddar. Vid detta besök göra vi en analys av dina fötter, hur du står och hur du går. Vi använder en spegellåda och gångband samt scanner om du bestämmer dig för att beställa fotbäddar.

Tag med dig dina skor som du använder och eventuellt vill skaffa skobäddar till.
Vid detta besök undersöker vi dina svårigheter och undersöker om ett hjälpmedel skulle underlätta i din vardag som till exempel gånghjälpmedel, förhöjningsdynor, griptång m.m. Vi kan endast förskriva hjälpmedel till dig som är bosatt i Västra Götalands regionen.
Nybesök för dig som upplever andningsbesvär. Bedömning av besvär. Du får lära dig andningsteknik som minskar trötthet, andfåddhet och hur du efter din förmåga ökar din fysiska aktivitet, hur du tränar rörlighet samt stärker viktiga muskler. Vår individuella andningsskola, Medveten andning, blir ett stöd för dig med både teori och praktik.

Individuellt nybesök för dig som har fått diagnosen artros eller som önskar få dina knän/höfter/händer undersökta för en bedömning om det handlar om artros. Du får en bedömning och de första råden för att minska dina besvär. Efter besöket och undersökning bokas en plats in i vår artrosskola, enligt det nationella kvalitetsregistret BOA
För dig som har besvär i händer, fingrar och/eller handleder. Arbetsterapeuten gör en noggrann undersökning och ger råd om hur du skall träna för att minska besvär.
Detta nybesök vänder sig till dig som är intresserad av vår patientutbildning "Kropp & själ". Du som besväras av att inte kunna hantera din stress bokar ett besök här.
Individuellt nybesök för dig som har sömnbesvär Du får en bedömning och de första råden för att minska dina besvär. Efter besöket och undersökning bokas en plats in i vår sömnskola
För dig som önskar en uppföljning för att utvärdera/utveckla din träning efter att ha tränat på egen hand en period. Uppföljningsbesök för dig som har deltagit i vår artrosskola.
Vid detta besök samtalar vi kring hur din vardag ser ut; Upplever du stress? Blir du stimulerad av din vardag? Har du vridit på dygnet? Hur kan du strukturera din tid för att både känna lugn och stimulans?

Graviditetsbesvär före och efter förlossning

Tre olika typer av besök:
- Graviditetsbesvär: Du som är gravid och har besvär från rygg och/eller bäcken välkomnas till individuell bedömning och rådgivning. Du får lära dig hur du kan avlasta rygg och bäcken. Vi går igenom specifikt träningsprogram för graviditetsbesvär.
- Smärtlindring inför förlossning: Uthyrning av TENS-apparat
- Mamma-mage-träning: Specifik individuell träning för dig som varit gravid och vill få professionell hjälp att träna på rätt sätt
Du har möjlighet att hyra en TENS en månad i förväg inför din förlossning. Vid detta besök får du prova hur det känns och hur du skall använda detta biverkningsfria hjälpmedel. Besöket kostar 100 kr. Hyreskostnaden 600 kr

Hälsa i Kubik

Vi är 10 fysioterapeuter och två arbetsterapeuter med stor erfarenhet av specifik undersökning av symtom och träning för olika besvär. Till oss kan du komma med akuta besvär t.ex. ryggskott eller efter en operation. Ingen remiss krävs. Vi kan också erbjuda ett brett utbud med träning i bassäng, i varmt vatten, ett tusen kvadratmeter stort välutrustat gym och sedvanlig medicinsk tränings terapi.
Vi erbjuder även patientutbildningar så som sömnskola, artrosskola och stresshanteringskola "Kropp och själ".

Högkostnadsskydd och frikort gäller. Behövs tolk måste bokningen ske per telefon.

Välkommen!

Visa kontaktinformation
Öppettider mån-tor. 08.00-19.00
fre 08.00-17.00
lör 10.00-14.00
OBS! Justeringar vid klämdagar och långhelger. Se högermarginal hemsidan
Adress
Åbäcksgatan 6 A
431 67 Mölndal
Krokslätts Torg
Öppna i Google Maps 🗗