Vad vill du boka?


Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Levnadskonstnären Pia Andersson

En härlig mjuk avslappnande helkroppsmassage med välgörande eteriska oljor. Oljorna väljs ut för att passa just dina behov. Kraften från de eteriska oljorna tillsammans med en lugn och mjuk massage, balanserar både kropp och själ.

I aromaterapimassage används eteriska oljor för att förstärka vårt immunförsvar och vår livskraft. Eteriska oljor är rena koncentrerade oljor som utvinns från växtriket. De eteriska oljorna doftar gott och har läkande egenskaper. Olika sorters eteriska oljor har olika effekt. En del oljor förbättrar t.ex. blodcirkulationen, andra är lugnande. Vid aromaterapimassage får du förutom oljornas effekt också massagens positiva effekt.Njut av en två timmars lång avkopplande behandling med aromaterapimassage. Hela kroppen mjukas upp och kommer i en skön avkoppling genom att kroppen masseras med långsamma rörelser med välgörande oljor. Kraften från de eteriska oljorna tillsammans med en lugn och mjuk massage, balanserar både kropp och själ.
Med långsamma rörelser masseras rygg, huvud, ansikte och händer med en välgörande olja.

Avspänningsmassage fungerar bra för att gå ner i varv och hitta till ett avslappnat tillstånd. Massagen utförs med långsamma och lugnande rörelser. Det är inte ovanligt att somna under behandlingen.En behandling där lår och rumpa masseras med koppor.

Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är huvudsakliga orsaker till uppkomsten av celluliter. Koppning är därför mycket effektivt eftersom den förbättrar cirkulationen, löser upp bindväv, rensar ut slaggprodukter samtidigt som den skalar av döda hudceller och ger huden smidigare och fastare form.

Du ska inte ta koppning:
• om du är gravid
• har hudproblem
• vid akuta inflammationer
• om du har hjärtproblem / äter blodförtunnande mediciner
• vid förkylning eller annan sjukdom
• om du har haft cancer inom dom senaste 5 åren


Uppmjukande och avslappnande massage. Med en välgörande olja masseras rygg, nacke och axlar med knådningar, strykningar och tryck.

Svensk klassisk massage är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar. Detta stimulerar blodcirkulationen och löser upp spänningar och minskar värk i muskler och leder samt även svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen verkar avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör lugn och ro-hormoner.

Uppmjukande och avslappnande massage. Med en välgörande olja masseras kroppen med knådningar, strykningar och tryck. Behandlingen skräddarsys efter dina önskemål.

Klassisk massage är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar. Detta stimulerar blodcirkulationen och löser upp spänningar och minskar värk i muskler och leder samt även svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen verkar avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör lugn och ro-hormoner.


En 2 timmar lång välgörande helkroppsbehandling som börjar med klassisk djupgående massage på kroppens baksida. Följt av koppningsmassage på rygg och lår. Den klassiska djupgående massagen fortsätter sen på kroppens framsida. Massagen avslutas med avspänningsmassage på händer, ansikte och huvud.
30 min klassisk ryggmassage + 15 min ansiktsmassage + 15 min handmassage

Spänningslösande och avkopplande massage.
En behandling där svensk klassisk massage kombineras med koppning. Behandlingen skräddarsys efter dina önskemål.

Koppning är en form av bindvävsmassage. Vid koppningsmassage används koppor som man skapar ett vakuum i genom att suga ut luften ur dem. Koppningsmassage utförs genom att kopporna dras över huden eller genom att låta kopparna sitta några sekunder (blixtkoppning).

Detta är ett mycket effektivt sätt att öka cirkulation av blod och lymfa i ett område och samtidigt få en behaglig massage.
Behandlingen med koppning underlättar för slaggprodukter och gifter att dräneras ut. Med koppningsmassage kan hudbristningar läka ut och man kan förebygga/behandla celluliter. Koppning ger en smidigare och fastare hud.

Du ska inte ta koppning:
• om du är gravid
• har hudproblem
• vid akuta inflammationer
• om du har hjärtproblem / äter blodförtunnande mediciner
• vid förkylning eller annan sjukdom
• om du har haft cancer inom dom senaste 5 åren
Livscoaching är ett mycket användbart verktyg för att sätta upp livsmål, förverkliga en dröm, eller genomföra någon annan önskad förändring i livet.

Vårt gemensamma arbete består av olika steg som leder dig framåt. Genom att ställa de rätta frågorna hjälper jag dig att komma till insikt om vad du innerst inne vill och behöver. Vi går igenom vad du vill komma vidare med och med utgångspunkt från dina önskningar arbetar vi sedan vidare på vilka steg du kan ta för att komma framåt.

Samtalet sker antingen i samtalsrum på Yoga Shala Nygatan 40 i Falkenberg, via telefon eller promenad ”Walk and talk”. Vid promenad träffas vi vid Tullbron, i Falkenberg (Grandhotell sidan) och går längs Ätran ån medan vi samtalar.

Under behandlingen ligger du ner på en behandlingsbänk fullt påklädd. Jag lägger mina händer i olika positioner på din kropp för att stärka livsenergin och aktivera den självläkande förmågan hos dig.

Healing är en metod för att komma i balans genom att påverka energifälten i kroppen. När kroppens energier balanseras stärks din egen självläkningsprocess. Reikihealing minskar stress och verkar avslappnande. När man får healing upplever de flesta en djup och behaglig avslappning i hela kroppen och det är inte ovanligt att somna. Reikihealing är den mest använda healingmetoden i Sverige, klassad som friskvård.NaturHälsa Christina

Lymfsystemet försvarar kroppen mot infektioner och transportera bort t ex slagg. Till de lymfatiska organen räknas lymfnoder (lymfknutor), mjälten, brässen (thymus), tonsiller, slemhinnor i tex svalg och bihålor.
Störningar i lymfsystemet kan ge ödem och svullnader, eftersom systemet inte klarar av att dränera vätskan lika snabbt som den ansamlas.
Under en lymfbehandling jobbas i stort sett hela kroppen igenom med mjuk massage, den kan kännas men får inte göra ont. Många känner omedelbart att något händer i kroppen, t ex att det börjar pirra/sticka speciellt i svullnader.
Jag går alltid igenom andningsteknik och gör vissa andningsmätningar för att behandlingen ska ge bästa effekt.
Du får med dig andningsövningar och tips på egenvård.

Är en kroppsterapi som påverkar kotor, leder, muskler och ligament. Metoden är mjuk och följsam, inga snabba ryck, knyckar eller smärta under behandlingen. OBN har uppstått ur den Osteopatiska traditionen och bygger på principen ”genom att stimulera kroppen att använda sin egen djupa intelligens åstadkomma varaktig förändring”.
Vid behandling överdriver man det felaktiga läget vilket är ett sätt att omprogrammera och ta bort felaktiga signaler och stressignaler till hjärnan (omprogrammering av ett gammalt rörelsemönster). I behandlingen får aldrig rörelsen smärta.
Under behandlingen är du fullt påklädd, ha eller ta med lediga och mjuka kläder.
Jag går också igenom andningsteknik, vilket är oerhört viktigt för bästa resultat av behandlingen.
Är en mycket gammal form av helande som utvecklades från traditionell kinesisk medicin (TKM). Den syftar till att återställa energiflödesbalansen i kroppen. Man masserar i energibanornas (meridianernas) flödesriktning, kombinerat med tryck och massage på akupunkturpunkter. Rubbningar i energiflödet kan orsaka sjukdomar och problem.
Kinesisk massage är generellt bra för de flesta kroniska och funktionella besvär.
Jag går också igenom andningsteknik för bästa resultat av behandlingen.
Zonterapi/Reflexologi innebär att man arbetar med tryck/gnuggningar på fötter, ben, öron, händer, huvud/ansikte och rygg. Även så kallade zonstavar används för att mer effektivt komma åt små punkter. Jag avslutar ofta en behandling med att sätta små kulor i öronen, för att få en efterbehandling. Öronen är speciellt bra att jobba med vid akuta problem.
Metoden har visat sig speciellt värdefull inom stressterapin, eftersom den hjälper till att bearbeta grundorsakerna istället för att enbart lindra symptom. Det är dessutom en bra behandlingsmetod att använda sig av för att jobba med personlig utveckling då den skapar insikt och förståelse för situationer -både egna och yttre.
Jag går också igenom andningsteknik för bästa resultat av behandlingen.

Tjänster

Livscoaching
45 min 600,00 kr

Pilates

Träningen passar gammal som ung, vältränad som otränad, kvinna som man. Metoden är effektiv och samtidigt skonsam. De medvetna, kontrollerade rörelserna gör att kroppen byggs upp inifrån och ut.

Förbättrar hållningen, förbättrar balans och koordination.
Ökar smidighet, ger ökad kroppsmedvetenhet.

Det är roligt att träna!

Svensk klassisk massage

Svensk klassisk massage Halvkropp

Yoga

Med hjälp av medveten andning, yogaövningar och meditationer stärker du din kropp och stillar ditt sinne, ökar energin och cirkulationen.
MediYoga har visat goda effekter i olika studier på bland annat mag- tarmbesvär, stress, sömnsvårigheter, ångest, depression, ADHD, migrän, högt blodtryck och hjärtflimmer. MediYoga hjälper din självreglerande och självläkande förmåga.
Passet bjuder på övningar som du kan ta med dig i din vardag för att hålla energin igång i kroppen. En stillasittande kropp tappar energi och stagnerar. I dagens stillasittande samhälle behöver vi få igång energin för att må bra både i kropp, knopp o själ.
Utöver MediYogan kommer vi även få med oss solhälsningar o rörelseträning.
Boka möte med dig själv i vår, investera i dig själv.
Ingen förkunskap krävs, kom som du är.
Varmt välkommen/ Lotta
Antingen ältar vi det som redan varit eller så oroar vi oss för framtiden. MIMY bygger på två flertusenåriga tekniker, yoga och mindfulness, som syftar till att öka din närvaro och som i forskningen visat dokumenterad effekt på minskad stress och ökad livskvalitet.
Träningen består av enkla övningar och andningstekniker som stärker din förmåga att vara här och nu - det enda ögonblick du kan påverka.
Vi kommer träna i två olika pass MIMY hjärta & rygg och MIMY fri från stress. Passen innehåller yoga och meditation och som stöd och reflektion använder vi bl a de viktiga attityderna; inte döma, tålamod, en nybörjares sinne, acceptans, tillit, tacksamhet, icke sträva och förmågan att släppa taget som tydliggör din koppling mellan träningen och din vardag.
MediYoga hjälper dig att släppa på spänningar och ökar rörligheten, som utförs på matta eller pall.
Guidade meditationer tränar dig i medvetenhet, vara här och nu och acceptera de tankar som ger sig till känna under meditationen.

"När tankar och känslor väller fram som vågor på ett stormigt hav - låt andningen vara ditt ankare" .
Sara Emelione grundare av MIMY

Varmt välkommen,
/ Lotta
MediYoga är en mjuk, inkännande o meditativ yogaform. Det mest centrala i MediYogan är det långa djupa andetaget som hjälper dig att lugna ner kroppen och sinnet.
Den används inom svensk sjukvård på fler än 200 sjukhus och vårdenheter med fina resultat. Alla kan delta.
Vi yogar på matta eller pall.

Varmt välkommen,
/ Lotta

Lisbeth

yinyoga tors 19.00
Fullbokat
75 min 150,00 kr Mer info
Yinyoga är en blandning av Hathayoga, mindfulness och kinesisk medicin. Fokus på kroppen, andning och närvaro.
Yinyoga är en blandning av Hatha yoga, kinesisk medicin och mindfulness. Vi stannar i 3-5 minuter i varje position och stretchar ut fascian (bindväven) så att vi får ett flöde i kroppen. Varje pass är som en behandling, då vi kommer åt våra meridiander.
Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Yoga Shala Falkenberg

Yoga Shala Falkenberg är en lugn oas med möjlighet för återhämtning.

MediYoga, Yinyoga, Pilates. Kurser, klasser, workshops och enskilda sessioner.

Välkomna!

Webbsida
Adress
Nygatan 40, 1trappa upp
311 31 Falkenberg
Öppna i Google Maps 🗗