Vad vill du boka?

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Paraffinbadsbehandling SIGTUNA

Paraffinbadsbehandling 20min för behaglig uppvärmning sedan 20min med rörelseträning alternativt handmassage med Leg. Arbetsterapeut. Mjukgörande för muskler och leder.
Paraffinbad är värmande och mjukgörande för dina händer. Oavsett orsak till svullnad mår leder bra av att vätska ur sig vilket man gör då det varma paraffinet sitter på som en handske under behandlingen. Uppvärmningen går på djupet och efteråt är det både smärtlindrande och lättare att utföra rörelseträning med händerna. Känslan sitter kvar länge och man tvättar inte bort oljan i paraffinet efter att man dragit bort det då oljan sitter kvar som ett värmande lager under dagen.
Kombinerad behandling. Händerna med paraffin stoppade i varma termovantar och benen på venosoftkudde samt 30min avslappnande lymfmassage med koncentration på huvudets lymfsystem, axlar, hals och lymfnoder (tömningsstationer) vid nyckelbensgropen. Under tiden lyssnar du på Guided Meditation & relaxing music...Ljuvligt avslappnande behandling där du kan välja att vara fullt påklädd. Även bra mot spänningshuvudvärk.

Lymfmassage / MLD-behandling SIGTUNA

Halvkropp med koncentration på övre delen & fibroser.
Mjuk "massage" sk Manuell Lymfdränage behandling med lätta tryck för att öka ditt lymfatiska flöde och forsla bort slaggprodukter och överflödig vätska i kroppen.
"Lymfmassage" sk Manuell Lymfdränagebehandling med koncentration på övre delen & fibroser samt lite nedre.
Helkropp dvs övre och nedre kroppshalva, fibroser, ärr & fotmassage.

IR-bastu SIGTUNA

Behaglig värme för hela kroppen som ökar lymfflödet, mjukar upp hud och fibroser samt forslar bort slaggprodukter. Motsvarar 60min löpning 600kcal/förbränning och svettning. Dusch + handduk finns men kan vara bra att även ta med en extra handduk. Boka ej tisdagar eller onsdagar!
Sitt extra länge i bastun. Lymfatiskt träningsprogram med medicinska yogarörelser finns att tillgå under hela timmen. Drick mycket vatten före under och efter IR-bastun. Boka ej tisdagar eller onsdagar!

Kombo de Lux SIGTUNA

Först en härligt avslappnande mjuk massage på överkroppen I 20 minuter. Sedan fortsätter du Behandlingen med 30min Infrabastu där du kan följa ett program men rörelser från Medicinsk Yoga. Annars går det bra att bara sitta och slappna av medan kroppen svettas ut sina slaggprodukter själv. Det går även bra att ta IR-bastun före lymfmassagen.

Fot & underbensmassage SIGTUNA

Efter en lång dag på jobbet eller önskan om att öka cirkulatiomen för kalla eller svullna fötter. Unna dig en riktigt skön massage åt dina fötter och underben. Massagen börjar alltid med ett rengörande och värmande fotbad och sedan är det bara att lägga sig på britsen och njuta av en mycket avkopplande och fot och underbensmassage. Walk in - Dance out!

Konsultation Arbetsterapeut SIGTUNA

Återbesök, behandling eller ett längre förstagångsbesök. Om tidigare beställd produkt finns inne kan denna tid användas för utprovning eller handträningsprogram etc.
Ett längre nybesök eller behandling eller rekommendering av hjälpmedel. Besöket kan även vara en del i en längre behandlingsperiod eller en uppföljning av ett tidigare besök dvs återbesök.
Behandling, utprovning av hjälpmedel, tillverkning av hand eller fingerortos. Neurohandträning, paraffinbad. Skriv i noteringen vad du vill ha för behandling av det utbud som finns.
Genomgång av träningsprogram, utbildning i ergonomiskt och energibesparande arbetssätt. Denna tiden är Din och du får tala till punkt och få förklaringar om hur kroppen fungerar. Skriv gärna ner frågor du funderar över.
Tillverkningsmaterial för ev ortos tillkommer. Pris beroende på materialåtgång.

ERGONOMICA - By The C

Lymfmassage renar kroppen från slagg och toxiner som annars stoppar lymfflödet och ökar vätskemängden i vävnader. Den ökade vätskemängden leder till ökat tryck på nerver vilket ger smärtsignaler och tyngdkänsla. Genom lätta tryck, puff och cirkulerande rörelser öppnas lymfsystemet och de viktiga tömningsstationerna kan lättare göra sin uppgift: Att forsla bort vätska och slagg från vävnader.
Infraröd bastu är ett effektivt sätt att hjälpa lymfsystemet och immunförsvar att fungera bättre. 30min i Infrabastun är lika effektfullt som 1tim löpning (600kcal) om man vill förlora vätska. Mjukar upp ömmande muskler och leder.
Paraffinbad ökar cirkulationen i handens leder och ger avlastning vid besvär som artros, RA och psoriasis artrit eller annan värk. Efter paraffinbadet är det lättare att utföra annan rörelseträning då tryck i leder och vätska minskat.
Neurohandträning vänder sig främst till dem med neurologiska restsymptom efter Stroke och andra neurologiska besvär eller diagnoser.
Ortostillverkning, enklare handledsbandage, CTS-skenor, gravidbälten samt stödstrumpor kommer också att erbjudas för utprovning och försäljning.

Telefon 072-3116868
Webbsida
E-post
Öppettider Varierande tider enligt Bokningar i kalender.
Det går även bra att ringa för bokning av tid om det är mindre än 2tim kvar innan önskad tid.Adress
Marmorvägen 68
193 41 Sigtuna
Til, Sigtuna
Öppna i Google Maps 🗗