Vad vill du boka?

Varmt välkommen till Mina Behandlingars Bokningssida!Jag finns på Södermannagatan 62, alldeles i hörnet av Ringvägen och Södermannagatan.
Buss 3 passerar strax utanför lokalen. Närmaste tunnelbana är Skanstull. 
Åker du bil finns parkeringsmöjligheter i närområde.

Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Konsultation och behandling

Du som kommer till mig första gången får gärna välja denna bokning. Vi börjar behandlingen med ett samtal och fyller i en omfattande hälsoanamnes, för att jag ska kunna förstå hur jag bäst ska kunna hjälpa dig.

Jag arbetar med ett flertal metoder, både från den traditionella kinesiska medicinen och med västerländska behandlingsmetoderna Manuell Lymfdränage, Klassisk Bindvävsmassage. Jag ger också råd om, samt visar olika övningar vid eventuella skador eller begränsningar så att du kan hjälpa din kropp att återta ett balanserat tillstånd. Vid vissa tillstånd ges även kostråd.

Många gånger är en kombination av de olika metoderna en alldeles utmärkt behandlingsstrategi och jag kan utforma en behandling som anpassas exakt efter just Ditt tillstånd.

Varmt välkommen med frågor: 073- 654 29 06 eller madeleine@minabehandlingar.se

Akupressur & Smärtterapi TCM

Detta är en helhetsbehandling som alltid anpassas efter just Ditt specifika tillstånd.

Smärtterapi med Akupressur (Tui Na på kinesiska), är en av behandlingsdisciplinerna inom TCM. Tui Na innehåller ett flertal metoder som medicinsk massage, akupressur, Bashen och Ban (skonsamma ledjusteringar), Gua Sha (friktionsmassage) och Ba Guan (koppningsbehandling).

Massagen består av olika grepp av varierande styrka och funktion och är speciellt framtagen för att både ge avspänning och för att lösa upp kraftiga bindvävsförtätningar.

Akupressur innebär att man trycker på akupunkter, för att bl a återställa balansen i kroppen, lindra smärta och behandla olika sjukdomstillstånd. Dessa metoder gör det möjligt att kombinera effektiva behandlingar för de flesta stress- och smärtsymtom och andra begränsande tillstånd.

Jag har fördjupande kompetens i att behandla bl a Whiplash, Fibromyalgi, Idrotts- och förslitningsskador, Infertilitet och Töjningsterapi.

Behandlingen börjar med att vi fyller i en omfattande hälsoanamnes samt samtal för att jag ska kunna förstå hur jag bäst ska kunna hjälpa Dig.

Djupgående Cirkulationsmassage

Djupgående Cirkulationsmassage DCM® är en unik kombinationsbehandling som består av Manuell Lymfdränage och Klassisk Bindvävsmassage.

Metoden löser effektivt upp förtätad bindväv och underlättar för kroppen att göra sig av med slaggprodukter som stått stilla i vävnaderna och orsakar smärta och inskränkt rörlighet.

Resultatet blir smärtlindring, ökad rörlighet och förbättrad cirkulation. DCM® hjälper kroppen att släppa djupa muskelspänningar och ger skön avspänning samt verkar stressreducerande.

Du behöver inte ha smärta för att ta en behandling, utan är varmt välkommen för en behandling i förebyggande syfte, eller för att ge Dig själv en avslappnande stund och omtanke.

Läs mer om Manuell Lymfdränage och Klassisk Bindvävsmassage under respektive rubrik.

DCM® utförs endast av terapeuter utbildade på KroppsHarmoni Terapeut Skolan där behandlingen också är framtagen av Lena Berndtsdotter.

Från och med 2018 kommer jag att erbjuda utbildningar i denna metod. Kontakta mig för mer information madeleine@minabehandlingar.se

Klassisk Bindvävsmassage

Klassisk Bindvävsmassage är en behandling som effektivt löser upp förtätad bindväv, vilket leder till ökad rörlighet, förbättrad cirkulation och smärtfrihet. Det är en harmoniserande behandling som också påverkar det autonoma nervsystemet och kallas därför också neuralterapi.

Bindvävens uppgift är bl a att hålla samma muskeln, förse den med blodkärl och nerver, som ska ge näring, syre och impulser. Den ska också transportera bort slaggprodukter, reparera vid skada eller annan påfrestning genom tillverka mer bindväv för att skydda det skadade området. Detta leder till förtätad, eller förtjockad bindväv.
Skyddet är bra som akutinsats men kan skapa en del "bindvävstrassel", som till slut ger begränsad rörlighet, spänningar, smärta och inflammationer.

Genom "drag" med fingret över muskler och skelett löser behandlingen upp den förtätade bindväven och cirkulationen kommer åter igång. Man följer en "ritning" efter nervsystemets uppbyggnad, vilket gör att man kan behandla inre organ och obalanser med metoden.

En effektiv och bra behandling vid bland mycket annat:
Andningsrelaterade besvär
Cirkulatoriska besvär
Fibromyalgi
Förstoppning
Karpaltunnelsyndrom
Kroniska inflammationssjukdomar
Menstruationsrubbningar
Ryggskott

Den speciella ansiktsbehandlingen med Bindvävsteknik är mycket bra vid:
Allergi
Bihålebesvär
Bruxism (tandgnissel)
Hudproblem
Huvudvärk/Migrän
Tinnitus

Det finns flera sk "specialdrag" med Bindvävsteknik, bl a en väl fungerande behandling för att hjälpa nyblivna mödrar som fått problem med mjölkproduktionen.

Bindvävsmassage är inte smärtsamt!
Det är tyvärr en vanlig missuppfattning att Bindvävsmassage ska göra ont, så är det inte. Det kan sticka och bränna lite vid förtätningar, men en duktig terapeut ser till att det aldrig blir smärtsamt.

Från och med 2018 kommer jag att erbjuda utbildningar i Klassisk Bindvävsmassage. För mer information kontakta mig madeleine@minabehandlingar.se

Manuell Lymfdränage

Manuell Lymfdränage är en mycket mjuk, behaglig och samtidigt effektiv fysisk behandling som hjälper lymfvätskan att röra sig fritt i kroppen. Resultatet blir bl a att spänningar löses upp vilket ger en djup avspänning, ger smärtlindring, stärker immunförsvaret och underlättar kroppens utrensning av slaggprodukter.

Denna helkroppsbehandling utförs med långsamma cirklande, strykande och pumpande massagerörelser i lymfvätskans riktning och avslutas med en avslappnande akupressur och massage för axlar och ansikte.

Manuell lymfdränage är bra vid svåra smärtsyndrom, vätskeansamlingar och olika stresstillstånd. Det passar även som en skön underhållsbehandling när Du känner dig trött, eller helt enkelt ur form. Även för gravida är detta en alldeles utmärkt behandling, liksom efter förlossnng.

Ex på tillstånd när det är bra att behandla med Manuell Lymfdränage:
Bröstopererade
Fibromyalgi
Hudproblem
Immunförsvarsstärkande
Muskelrupturer
Reumatiska tillstånd
Sjukdomstillstånd i öra, näsa, hals
Spänd muskulatur, uttröttad muskulatur
Stukningar (sport/överbelastningsskador)
Svullnader som uppkommit pga försämrad lymfcirkulation
Trauman
Whiplash
Ärr efter brännskador
Ödem
Ömhet och värk i muskulaturen

Från och med hösten 2017 kommer jag att erbjuda utbildningar i Manuell Lymfdränage.
Kontakta mig för mer information: madeleine@minabehandlingar.se eller 073-654 29 06

Massage

Detta är en vitaliserande och förebyggande massagebehandling som är mycket behaglig och avslappnande.

Kinesisk massage - en djupgående och energigivande helkroppsmassage från den traditionella kinesiska medicinen. Syftet är att återställa balansen i kroppen genom att återskapa ett energetiskt flöde i kroppen. Massagen löser upp spänningar, reducerar värk och är avstressande, den verkar balanserande och bidrar till god sömn.

Akupressur på rygg, nacke, huvud och ansikte ingår, samt en avslutande ansiktsmassage. Akupressur innebär att man trycker på akupunkter, för att bl a återställa balansen i kroppen, lindra smärta och behandla olika sjukdomstillstånd.

Denna massage berör mycket mer än hud och muskulatur, den påverkar hela människan - muskler/senor, leder, inre organ, hud, blodcirkulation, känslor och medvetande.

Du behöver inte ha ont för att ta en behandling, utan är varmt välkommen för en behandling i förebyggande syfte, eller för att ge Dig själv en avslappnande stund och omtanke.

En utmärkt underhållsbehandling!

Utbildningar och kurser

I denna kurs får Du en grundlig utbildning i Manuell Lymfdränage.
Du får fördjupade kunskaper om lymfsystemet, du lär dig en mycket välgörande och uppskattad helkroppsbehandling som passar de allra flesta.
I kursen ingår också ett terapeutiskt förhållningssätt i mötet med Dina klienter.

Kursen är förlagd på 4 tillfällen, med 3 ca veckor mellan varje utbildningstillfälle för egenstudier och elevbehandlingar där du ska praktisera det du lärt dig.
Kursstart fredag v 35
Begränsat antal deltagare, max 6.

När Du anmält ditt intresse sänder jag dig mer information samt anmälningsmaterial.

Du är alltid varmt välkommen att höra av dig till mig för att ställa frågor!

Vänligen Madeleine Gustafsson

I denna kurs får Du en grundlig utbildning i Klassisk Bindvävsmassage.
I utbildningen går vi igenom ca 15 behandlingar för olika tillstånd, ett antal specialdrag samt hur du kan kombinera dessa för att bygga individanpassade behandlingar.
Kursstart v 41 (onsdag-söndag)

Kursen är förlagd på 3 tillfällen (onsdag - söndag) med några veckor mellan varje utbildningstillfälle för egenstudier och elevbehandlingar där du ska praktisera det du lärt dig.

Begränsat antal deltagare, max 6.

När Du anmält ditt intresse sänder jag dig mer information samt anmälningsmaterial.
Du är alltid varmt välkommen att höra av dig till mig för att ställa frågor!

Vänligen Madeleine Gustafsson

Mina Behandlingar

Jag heter Madeleine Gustafsson och jag arbetar med olika behandlingsmetoder för att stötta och hjälpa Dig på bästa sätt.

Mina behandlingsmetoder är bl a:
Smärtterapi med Tui Na & TCM
Akupressur
Manuell Lymfdränage
Djupgående Cirkulationsmassage
Kinesisk Meridianmassage
Klassisk Bindvävsmassage
Koppning/Gua Sha
Rehabiliterande övningar
Terapeutisk Töjningsterapi
Dr Bach Flower Remedy System
Eteriska Oljor
Samtal

Läs mer på www.minabehandlingar.se

Du är alltid välkommen att ringa eller maila mig och Du har några frågor.Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Välkommen att ringa mig om du inte hittar någon tid som passar!
Adress
Södermannagatan 62
116 65 Stockholm
Södermalm
Öppna i Google Maps 🗗