Vad vill du boka?


Varför är massage bra?

Massage är välgörande för kropp och själ. Det förebygger och förstärker kroppen på olika plan både fysiskt och psykiskt. Det frigör oxytecin som är ett lugn och ro hormon. Massage minskar på stress och ökar rörligheten och du blir mer medveten om din kropp och dess signaler. Du får ett bättre välbefinnande.
Beroende på hur lång tid spänningarna har funnits så kan det ta olika lång tid att arbeta bort dom. Många gånger kan det vara så att det är inte alltid där man har ont som är orsaken. Massagen är en väldigt fungerande och bra metod men i slutänden så beror det också på hur man tar hand om sig för övrigt.
Jag har under årens lopp byggt på med olika kurser, olika metoder för att hitta ett mer effektivt sätt att lösa upp spänningar på. Djupgående massage, Deep tissue - myofacial release, OrtoBioNomi, kiroterapi, trigger/tenderpunkter samt även samarbete mellan kropp och själ som har en väldigt stor betydelse.

Har du förkylning eller inflammation i kroppen bör du avstå från massage. Har du en förkylning på gång så kan det göra att det antingen bryter ut till en kraftig förkylning eller att den försvinner.

Hur Ofta?

Hur ofta du bör går? Massage är en färskvara liksom träning mat osv så vi bör underhålla det med jämna mellanrum. För bästa resultat är 4-6 veckor att rekommendera för att inte bygga på med för mycket spänningar mellan gångerna. Men givetvis är det ditt eget val och vad som känns bäst för dig.


Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Presentkort

Massage

Djupgående massage med fokus at släppa på spänningar i nacke, axlar & huvud.
Djupgående massage, där jag jobbar med olika tekniker för att succesivt jobba bort muskelspänningar. Säte, rygg, axlar, nacke & huvud.
Djupgående massage, där jag jobbar med olika tekniker för att succesivt jobba bort muskelspänningar. Man kan välja hela baksidan eller säte rygg axlar nacke huvud.
Myofascial release - faschia behandling är en behandlingsmetod som är inriktad på muskel och bindväv som finns runt omkring och i muskulaturen.
Vid myofascial release så är syftet att påverka den djupa bindvävnaden som är stram och kompakt vilket finns kring muskler. Även ytlig bindvävnad som är lucker och fäst under huden där fettvävnad samt kärl finns.

Skillnad mellan myofascial och massage är utförandet där man ibland inom myofascial release kan hålla kvar vävnaden en längre tid i den position som successivt kommer att leda till en friläggning/avspänning. Olja används inte.

Myofascial release kräver mycket fingertoppskänsla av terapeuten och är ofta en mjuk behandlingsteknik som kan fungera vid såväl akuta som kroniska besvär i muskler och bindväv. En behandling som påverkar i allra djupaste lagret i muskulaturen och bindväv (fascia) allmän avslappning, bättre hållning, smidigare kropp, mer optimala rörelser och rörlighet. effektiv återhämtning efter skada eller träning.

Mindfulness

Coachande samtal & övningar i Mindfulness.

Vad är Mindfulness?

Mindfulness betyder medveten närvaro.
Med mindfulness träning kan du komma bort från oro, grubbleri om det som har hänt och om det som kanske kommer att hända. Du lär dig att vara alert och att fokusera på vad som händer i nuet. Du ökar din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet. Du mår bättre, sover bättre och fungerar bättre.
Det är ett förhållningssätt till livet och ett verkningsfullt sätt att förhålla sig till stress, smärta och livets utmaningar.

Tio fördelar med Mindfulness

Dina värderingar, övertygelser och mål är grunderna för att välja och söka mening i livet. Mindfulness hjälper dig att:

Minska din stress och oro
Sova bättre
Fokusera på det väsentliga
Bli mer uppmärksam om vad som sker i dig och kring dig
Bli mer kärleksfull och medkännande
Leva i balans och mer i nuet
Öka ditt tålamod
Öka din förmåga att möta svårigheter
Bättre kunna hantera smärta
Öka din livskvalitet


Här jobbar jag främst i grupp men kan även jobba enskilt med coachande samtal.
Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Jennys Mindfulness & Massage på Tryggafitness City Kristianstad

Välkommen till Jenny´s Mindfulness & Massage på
Tryggafitness City i Kristianstad!
(OBS! Du behöver inte vara medlem på gymmet för boka massage)!

För mig är helheten viktig. Att jobba från insidan och ut. Kroppen hänger ju ihop med det mentala, känslomässiga och själsliga.

2001 utbildade jag mig till dipl. Certifierad massageterapeut och av Branschrådet svensk massage Certifierad massör. Under årens lopp har jag byggt på med fler kurser som Zonterapi, OrtoBioNomi ( man jobbar skonsamt med kroppens rörelse för att spänningar ska släppa), kiroterapi och Deep tissue - myofacial release.

2012 gick jag på Sverigehälsan och utbildade mig till instruktör i Mindfulness. Medveten närvaro som vi ständigt behöver göra oss påminda om.
2019 utbildad Mediyoga instruktör.

Varmt Välkomna !

Visa kontaktinformation
Webbsida
Adress
Fundationsvägen 9
291 28 Kristianstad
TryggaFitness City Hammar-Österäng
Öppna i Google Maps 🗗