Vad vill du boka?

Vad passar dig bäst? Privatlektioner, parlektioner eller grupp? Kurs eller träning? Boka precis vad du känner för.
På facebooksidan (sök simglädje) kommer mycket matnyttigt upp för dig som simmare. Här finns även de flesta av företagets aktiviteter registrerade som separata evenemang, där kan du klicka "kommer" eller "intresserad" så blir du kontinuerligt uppdaterad med senaste nytt om respektive evenemang. Anmälan gör du dock här på BokaDirekt. 
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Events

För tredje året i rad arrangerar vi nu Västersjösimmet!

Kl 15 lördagen den 15 juli simmar vi långt, över Västersjön vid foten av Hallandsåsen i nordvästra Skåne. Är du i krokarna så häng på!

Med sina 4 kilometers bredd (8 fram och tillbaka för den som vill), sitt varma, lugna vatten utan strömmar, är det en kul utmaning för dig som vill prova på att simma långt, eller kanske testa tävlingsformen inför någon kommande Ironmantävling.

Vi delar upp oss i flera fartgrupper så känn ingen press!

Det finns ingen organiserad följebåtsverksamhet planerad, men vi parar ihop oss i grupper och håller koll på varann. Av säkerhetsskäl är det därför ett måste med våtdräkt och simboj (t.ex SaferSwimmer) samt simmössa i väl synlig färg.

Vi simmar längs norrsidan, och längs nästan hela vägen finns möjlighet att gå upp på land, vila en stund eller helt enkelt bryta och följa vägen tillbaka till fots om man så vill. Ett par flipflops får man ju lätt plats med i sin simboj :-). Tar man sig hela vägen till andra sidan kan man åka bil tillbaka till starten vid Ugglehults badplats, där vi även grillar lite kvällsmat tillsammans; låt gärna familjen möta upp med picknickkorgen!

Kostnad 50kr, jag ordnar med grillkol.

Simlektioner

Simteknik för frisim i öppet vatten blir allt populärare och nu arrangerar jag en heldagsworkshop för dig som vill utveckla din simteknik inför sommarens äventyr och såklart tävlingar såsom swimrun, triathlon, aquathlon och open-water-tävlingar.

3x90min poolpass och 3h teori, lunch, fika och en goodiebag med bl.a simmössa ingår i priset på 2495kr. 4 deltagare.

När: kl 8-17.30
Var: Vattenhuset Ängelholm

Mer information finns på facebook eller på dropboxfil i följande länk:
https://www.dropbox.com/s/fqhiutz89993xep/WorkshopEffortlessEndurance.pdf?dl=0
Tre PT-lektioner på 60 minuter. Videoanalys och skriftlig sammanfattning av lektionen ingår som vanligt. 2495kr (ord pris 2985:-)

Du väljer denna tjänst för den första av dina 3 bokningar. För de andra två PT-lektionerna väljer du paktet "PT simlektion - Paket 3 ggr - gång 2&3, dessa är då förbetalda.
Tillfälle två respektive tre när du betalt för ett paket om tre PT-simlektioner.
En timme privatcoachning, fullt fokus på dig. Inklusive videoanalys.

Erbjudande: tre pt-timmar för bara 2495kr. Som extra bonus får du en skriftlig sammanfattning av passet samt tips på övningar eller passupplägg att jobba vidare med på egen hand.


Plats: Vejbybadet
Privatcoachning för dig och en vän. Inklusive videoanalys. Ni får mest ut av passet om ni båda är på ungefär samma simkunnighetsnivå. 750kr per person.

Plats: Vejbybadet
Vill du lära dig crawla eller känner att du inte riktigt får till flytläget och andningen? Haka på simkursen nu i höst!

Det är ren teknikträning, kursen lägger en stabil bas för långa öppet-vattensimningar nästa sommar. Du lär dig en energieffektiv och fysiskt hållbar simning. Målet är ditt eget. Långa sköna morgonsimningar i skälderviken eller en Ironman kanske?

Det här ger dig en riktig boost i din simning, oavsett nivå. Vi jobbar uteslutande med teknik; trött i muskler och hjärta får du bli på andra pass. Här är det fokus och tänk och kontroll som gäller, allt för att pränta in det just för dig perfekta rörelsemönstret.

Vi ses varannan fredag 06.00-07.00 under hösten (totalt 7ggr), och du får "läxa" att jobba med mellan gångerna, både landövningar och simövningar. Kursen startar i september.

Pedagogiken är effektiv och jag är med i vattnet första gångerna för hands-on-assistans. Längre fram i kursen använder jag Ipad och GoProkameror för att filma både över och under vatten. Aquatalkutrustning finns också tillgänglig om så krävs.

Förkrav: Du kan vara med oavsett om du aldrig tagit ett crawltag eller om du är van simmare som känner att du kan utvecklas ytterligare men inte riktigt vet hur.

Medlemmar i Bjäre triathlon får rabatt och betalar 1400kr, övriga 1750kr.

Medtag simmössa och simglasögon om du har, annars kan du låna. Simsnorkel och ev näsklämma är bra längre fram i kursen, det kan också lånas om du inte har.

Välkommen!

Vill du bli snabbare, effektivare och bättre öppet-vattensimmare? Kan du tänka dig att stå redo för utmaningar, upplevelser, förändring och utveckling tidiga fredagmorgnar? Då är den här kursen något för dig!

På den här kursen får du får hjälp att identifiera dina bromsar, och hur du släpper dem, dvs hur du ska minska vattenmotståndet effektivt. Du lär dig hur du kan spara energi genom små enkla detaljer. Hur du får bättre balans och ett effektivt grepp. När du kan det, kan du simma både fort och långt, utan att förlora värdefull energi i onödan. Jo, det är fullt möjligt. Jag visar dig hur.

Vi börjar med grunderna, bygger på med finlir, och lägger in tempoökning och specifika öppet-vattenskills när säsongen närmar sig.

Gruppen är liten och jag tar hjälp av olika hjälpmedel såsom filmning, tempotrainer, undervattenskommunikation mm för att maximera inlärningen. Kommer du på samtliga pass och tränar vidare på det vi jobbat med, mellan lektionerna, GARANTERAR jag att du kommer göra påtagliga framsteg i din simning. Dessutom kommer du börja tycka att simning är kul, på riktigt ;-)


Förkrav: grundläggande kunskaper i crawl. Hur långt eller fort du kan simma i dagsläget är helt oväsentligt, då teknikträning bygger på korta serier där fokus ligger på att lära hjärnan att fatta vad kroppen gör, och ta kontroll över och förändra rörelsemönster så de blir optimala. Det finns ALLTID något att förbättra i sin teknik. Det är det som är så tacksamt med simning. Tränar man rätt blir man faktiskt bättre varje pass.
Workshop Nybörjarcrawl
Fullbokat
210 min 1.495,00 kr Mer info
Teori och praktik varvas under en söndagseftermiddag.
På en enda eftermiddag lär du dig grunderna för crawl och får mängder av verktyg för att effektivt arbeta vidare på egen hand.

Oavsett om ditt mål är att bara crawla som träning, tävla i open-water, swimrun eller triathlon, briljera med snygg crawl på semestern eller rehabilitera en gammal axelskada, så är det här ett suveränt sätt att snabbt komma igång.

Förkrav: inga alls

Kursen är riktad till ungdomar och vuxna. 4 deltagare.

Plats Vattenhuset Ängelholm
Tid 14.00-17.30
Pris 1495kr inkl fika (1200 för medlemmar i Bjäre Triathlon)
Workshop Speed Challenge
Fullbokat
210 min 1.495,00 kr Mer info
Bli snabbare! Nu när tekniken sitter är det dags att höja farten. Här lär du dig tricken hur du simmar snabbare utan att tappa effektiviten, och hur du kan träna vidare för att bli ännu snabbare.

Vi varvar teori med praktik och använder hjälpmedel såsom tempotrainer och SPL-diagram för att utvärdera träningsstatus, sätta nya mål och såklart utvecklas.

Kursen är riktad till dig som kan crawla, är bekant med TI, och känner att du vill simma snabbare.
Minimikrav: sammanhängande crawl minst 50m, med eller utan frontsnorkel.

Under kursen får du möjlighet att köpa en egen Tempotrainer till förmånligt pris.

Simträning

Ledarledd Total-Immersion-crawlträning, typ mastersträning men du har konstant fokus på din teknik istället för på sekunderna. Mycket sim och mycket tänk. För att få ut max av passet är det bra om du kan grunderna i TI-crawl, exempelvis har tagit privatlektion eller deltagit i workshop alternativt Ti-tränat på egen hand.

Det är fristående träningar, ingen terminskurs. Kom de gånger som passar dig! Max 10 pers per gång.

Förkrav: Du ska klara att simma 50m, med eller utan frontsnorkel. Och vara redo att utmana din hjärna - och utvecklas!

Fredagsglädje - En perfekt start på helgen!

Plats: Vejbybadet, Toftabadet eller havet, se Facebooksidan Simglädje

Bjäre Triathlonmedlemmar betalar 160kr.
Det bästa av allt!

Det här passet är för dig som kan crawla någorlunda eller bra, men som inte känner dig helt trygg ensam i öppet vatten eller helt enkelt vill putsa din teknik och få sällskap (och feedback) i havet.

Vi börjar i Vejbybadets bassäng och slipar på tekniken, går sen ner på stranden precis bredvid och tränar vidare i havet. Våtdräkt och simmössa i väl synlig färg är ett måste. Simboj (t.ex Safer Swimmer) rekommenderas.

Kom i tid så du är ombytt och klar i våtdräkten när passet börjar.

Passet är planerat för upp till 4 personer och anpassas så att simmare oavsett kunskapsnivå ska kunna få ut mycket av passet.

Reservation: om det är rödflagg (farliga undervattensströmmar) simmar vi inte i havet, då blir det 90 min poolpass istället.
OpenWaterträningarna förläggs till hav eller sjö efter väder och vind. Olika pass har olika tema, navigering, tävlingsmoment såsom bojvändningar och starter, att simma med andra såsom drafting, specifik teknik såsom vågor, andning, orka längre med mindre kraft etc. Ibland simmar vi lite längre sträckor ihop och jobbar med olika fokuspunkter för att bli effektivare öppetvattensimmare.

Att teknikträna i öppet vatten på detta sätt ger dig en säkrare simning och du skaffar dig påtagliga fördelar i kommande open-water-tävlingar, triathlon och swimrun.

Minimikrav: simma 100m crawl utan att stanna. Övningarna anpassas så att man oavsett nivå (nybörjare/rutinerad) får gott utbyte av passen.

Du behöver en simmössa som syns tydligt i vattnet och gärna en simboj typ safeswimmer. Simboj är ett måste om du simmar utan våtdräkt, av säkerhetsskäl.

Vid angiven tid för lektionsstart ska du vara klar att hoppa i vattnet, så kom i tid så du hinner få på dig våtdräkt mm utan stress. Tid i vattnet brukar bli ungefär en timme.
Race Ready
Fullbokat
120 min 300,00 kr Mer info
Nu närmar sig sommarens alla roliga och utmanande tävlingar både inom öppet-vatten, triathlon och swimrun. Det är dags att bli race-ready!

Vi tränar bojvändningar, vattenstarter, simma tätt ihop, lyckas hänga på fötter, hantera stress i vattnet, tränar navigering.

Det blir garanterat både kul och lärorikt, med nya insikter och trimning av alla viktiga skills inför sommarens vattenäventyr.

Ta med dig din våtdräkt och ev annan utrustning som du planerar att ha under simmomentet på sommarens tävlingar.

Ta chansen nu att både bli raceready och bli av med några av vårhelgernas alla bonuskalorier. Och få dig många glada skratt och kanske några nya vänner på köpet...

Simglädje

Som certifierad Total Immersion simcoach (level 3) jobbar jag med frisimträning anpassad för öppetvattensimning. Tekniken är effektiv och skonsam och pedagogiken gör inlärningen snabb och rolig. Jag anlitas av såväl ironmantriathleter som totala nybörjare med vattenskräck, med gott betyg. Välkommen du också!

Vintertid hålls kurser och träningar på Toftabadet och vattenhuset i Ängelholm. Under maj till oktober är vi mestadels ute, i Vejbybadet, Skälderviken eller Västersjön, beroende på väder, vind och strömmar.

Kontakta mig gärna om det är något du undrar över!

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider Pass och lektioner hålls primärt på söndagar, men även andra tider kan ordnas vid önskemål, åtminstone för simcoachning i hav, sjö och å.
Adress
Lyckgatan 4
266 31 Munka Ljungby
NV Skåne
Öppna i Google Maps 🗗