Vad vill du boka?

Varmt välkommen till Självtrygg och Marie Androv!  Självtrygg® erbjuder metoder för att skapa varaktig självtrygghet, oavsett vad som pågår inom eller utanför dig: Kurser, konsultationer, workshop och retreat i Mindfulness, MediYoga, Medveten Andning, Ayurveda.
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Konsultation

Under en konsultation i mindfulness och självmedkänsla utforskar vi din livssituation utifrån medveten närvaro.
Vi gör en guidad övning för dina specifika behov och du får med dig en teknik(er) som du tränar hemma för att möta vardagen i mer lugn, närvaro och glädje.

Genom att träna din förmåga att rikta uppmärksamheten på det som pågår just nu kan du agera utifrån visdom och omtanke, och inte fastna i det förflutna eller framtid, som hindrar dig från att må bra och utforska din potential.

Medveten närvaro tränar nämligen upp motståndskraften i den delen av hjärnan som styr vårt högre tänkande och känsloliv: Impulskontroll, empati, uppmärksamhet bl. a. När vi observerar (mindfulness) tillåter och möter upp alla slags tankar och känslor (självmedkänsla) blir det lättare att odla en hälsosam och kärleksfull relation till oss själv och andra människor.

Plats: MötesRum, Luntmakargatan 52

Varmt Välkommen med din bokning!
Marie Androv
Utifrån tre kroppstyper (doshor) – vata, pitta och kapha – kan du bättre förstå vem du är, vilka obalanser du har eller löper störst risk att utveckla, och vad just du behöver för att må bra.

Med hjälp av kost- och livsstilsråd, andning, yoga och meditation och örtermedicin skapar ayurveda förutsättningar för bättre balans och utrymme för det du vill ha mer av i livet.

En ayurvedakonsultation innebär att jag:
- fastställer din kroppstyp, som oftast är en kombination av vata, pitta, kapha,
- kartlägger dina obalanser ur ett ayurvediskt perspektiv,
- ger kost- och livsstilsråd för din kroppstyp och dina besvär.

Plats: MötesRum, Luntmakargatan 52

Varmt välkommen!
Marie Androv
Varje individ har specifika förutsättningar att uppnå hälsa och balans. Vid en enskild terapisession i MediYoga, berättar du om dina specifika besvär, jag sammanfattar hur yogan ser på det och du får ett individuellt yogaprogram för dina behov. Därefter går vi igenom ditt yogaprogram som du sedan tränar hemma i 4-6 veckor.

Plats: MötesRum, Luntmakargatan 52

Varmt välkommen!
Marie
Har du tappat lusten, känner dig nedstämd, utmattad, deprimerad, har ångest eller annan psykisk stress eller press som gör vardagen tuff?

Läkning och förändring är en process, och förutsätter ofta flera perspektiv och steg. Vilken teknik eller perspektiv som hjälper just dig beror på dina förutsättningar och specifika behov. Det tar vi reda på under en konsultation, eller fler.

Självtrygg® erbjuder metoder för att skapa varaktig självtrygghet, oavsett vad som pågår inom eller utanför dig. Självtrygg integrerar Andning, Ayurveda, MediYoga och Mindfulness.

Plats: MötesRum, Luntmakargatan 52

Varmt välkommen!
Marie Androv

Kurs

TORSDAGAR 17.30-19.00
PLATS: SOLNA, BERGSHAMRA CENTRUM, NÄRA RÅDJURSTIGEN 7

Kursen vänder sig till dig som behöver återhämtning och verktyg att bättre hantera vardagsstressen. Yogaövningar, djupandning, mindfulness meditationer, tekniker och reflektioner ger möjlighet att bli medveten om samspelet mellan kropp, tanke och känsla, förstå din behov och hur du kan stötta dig själv i vardagen.

Ett medvetet andetag är bland det effektivaste sättet att ta kontroll över stress, slappna av och påverka tankar och känslor. Därför ägnar vi extra uppmärksamhet till det långa djupa andetaget, både stilla liggande och i rörelse. Mjuka men djupverkande MediYogaövningar släpper spänningar i kropp och sinne. Mindfulnessmeditationer och reflektioner ger stöd att möta vardagen med större lugn, närvaro och glädje.

Mindfulness och MediYoga tar stöd i forskning som visar att djupandning, mjuka rörelser, närvaroträning och även kort daglig träning minskar stress, symptom vid ångest och depression och ger bättre sömn, och ökad livskvalitet.

Som deltagare får du, vid sidan av lärarledda lektioner, även kursmaterial som guidar dig mellan varje kurstillfälle.

KURSINFO
TORSDAGAR 90 min, 17.30-19.00
KURSSTART 6 SEPTEMBER sista kurstillfälle 6 dec. 12 kurstillfällen.
Uppehåll: höstlov 25 oktober, 1 november.
PLATS NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7
KURSAVGIFT 2 300 inkl kursmaterial. Drop-in 200.
KURSLEDARE Marie Androv, MediYoga terapeut och lärare, Mindulness och MediYoga Instruktör, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie
MediYoga och Mindfulness Drop-in

Kursen syftar till att släppa spänningar och stress i kropp och sinne med mjuk MediYoga och mindfulness. Kursen riktar sig till alla, inga förkunskaper krävs.

Ett medvetet andetag är bland det effektivaste sättet att ta kontroll över stress, slappna av och påverka tankar och känslor. Därför ägnar vi extra uppmärksamhet till det långa djupa andetaget, både stilla liggande och i rörelse. Mindfulnessmeditationer och reflektioner ger stöd att möta vardagen med större lugn, närvaro och glädje.

Mindfulness och MediYoga tar stöd i forskning som visar att djupandning, mjuka rörelser och även kort daglig träning minskar stress, ger bättre sömn och ökad livskvalitet. Som deltagare får du, vid sidan av lärarledda lektioner, även kursmaterial som guidar dig mellan varje kurstillfälle.
Kursinfo

MÅNDAGAR 60 min, 10.00-11.00
KURSSTART 27 AUGUSTI sista kurstillfälle 10 dec. 14 kurstillfällen.
Uppehåll: höstlov 29 oktober.
PLATS NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7
KURSAVGIFT DROP-IN 125 kr, betalas på plats eller via Swish 070-972 13 62.
Klippkort 10 gånger, 1 000 kr.
KURSLEDARE Marie Androv, MediYoga terapeut och lärare, Mindulness och MediYoga Instruktör, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.
Kursen är för dig som vill prova eller fördjupa din mindfulnessmeditation tillsammans med andra. Kursen bygger på insiktsmeditation i Jack Kornfield och Tara Brachs anda och integrerar både mindfulness och självmedkänsla. Inga förkunskaper krävs.

- Vi börjar varje kurstillfälle med mindful rörelse.
- Tar del av en kort mindfulnessföredrag på olika teman inkl övningar och reflektioner.
- Meditera i 30 minuter.
- Fråga- och svarsstund.

KURSINFO

TID Tisdagar, 90 min, 19.15-20.45
5 KURSTILLFÄLLEN: kursstart 20 nov. Sista kurstillfälle 18 dec.
KURSAVGIFT 1 500 kr. I priset ingår kursmaterial efter varje kurstillfälle.
Anmälan är bindande.
PLATS Ester-Adèle Yoga Life, S:t Paulsgatan 22, Mariatorget.
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie Androv

Retreat

Retreat Liljero, 11-13 januari, 2019 med Marie Androv och Maria Linghult

Vi lever i en värld som går allt snabbare. Ständigt uppkopplade. Ständigt i aktivitet. Det höga tempot och kraven gör det alltmer utmanande att vara här och nu, och att bemöta och leda sig själv och andra med hjärta.

Workshopen är för dig som vill komma tillbaka till lugnet och stabiliteten inom dig. Kunna möta människor där de är med hela dig, och stå kvar i vad som är viktigt och äkta.

Retreatet ger verktyg att:

- Skapa stabilitet i din inre upplevelse. Vi lär dig vila uppmärksamheten på en stilla plats inom dig, bortom reaktiva tankar och känslor.

- Bli medveten om och förändra begränsande vanemönster. Hur du agerar och kommunicerar mer medvetet i utmanande situationer och låter din inneboende visdom få mer utrymme i dina förhållningssätt och val.

VEM ÄR DU?

- Ledare eller tongivande person som drivs av en vilja att utvecklas och göra skillnad för fler än dig själv.
- Nyfiken på mindfulness och meditation som verktyg för att stärka dig i ditt ledarskap, professionellt och/eller personligt.
- Kanske du står inför val eller ett vägskäl i livet och upplever ett behov av att skapa en hållbar förändring och ett starkare ankare till stabilitet inom dig.

Plats: Liljero, Tärnsjö, i Heby kommun och i Uppsala län, 1,5 tim från Stockholm. Liljero, www.liljeroretreat.se/
Tid: 11-13 januari, 2019. Retreatet startar fredag 11 jan, kl 17.00 och avslutas söndag 13 jan, kl 14 efter lunch.
Logi: Vegetarisk mat och logi. Välj mellan enkelrum på Gysinge Herrgård eller sovalkov på Liljero

Pris: 4 950 kr, inkl. undervisning, kost och logi på Liljero. Enkelrumstillägg på Gysinge 800 kr.

Läs mer om oss och retreatet på www.sjalvtrygg.se/leda-och-leva-med-inre-stabilitet/

Varm välkommen med din intresseanmälan
Marie Androv och Maria Linghult
Nystart - detox för sinnet med MediYoga och Mindfulness
Retreat på Madeira 5-12 mars, 2019

Resa i samarbete med InShape Travel. Resan bokas och betalas på www.inshapetravel.se/androv-yoga-pa-madeira

Medveten närvaro är till hälften vunnen bara genom att vistas i naturen. Madeira erbjuder en storslagen naturupplevelse: hav, berg, vandringsleder, växter, djur. Vi bor på hotel Galomar där du nästan kan doppa fötterna i havet från fönstret.

Vi rensar ut vintern och hämtar ny energi för kropp och själ inför en ny vår. Utöver MediYoga och Mindfulness, och en dagsvandring tillsammans med guide längs de sagolika levadorna, finns det utrymme att bara vara, bada i havet, ta ayurvediska avslappnings- och reningsbehandlingar, upptäcka kulturen och njuta den läckra maten.

MediYoga och Mindfulness
Vår snabba värld gör det alltmer utmanande för många att vara här och nu. Så mycket information från alla håll. Sociala medier. Underliggande stress. Så mycket att göra, uppnå. Så lite tid.

Retreatet ger dig möjlighet att sakta ner, komma tillbaka den där lugna platsen i dig och höra vad som är verkligt viktigt. Vi fyller på med energigivande MediYogapass på morgonen och varvar ner med mindful rörelse, och meditation och reflektion på kvällen. Vi tränar på att stötta oss själva så att du kan agera med mer vänlighet och behålla lugnet i vardagen. En dag vandrar vi i närvaro längs levadorna, följer naturens rytm och utforskar den med alla sinnen, och hittar en plats att göra yoga tillsammans.

Programmet

Yogapassen är mjuka men dynamiska och passar alla, oavsett ålder, stela leder eller tidigare erfarenhet. Ett pass består av andning, mjuka rörelser, vila och meditation med fokus på att fördjupa och förlänga medveten andningen även i rörelse. Mindfulnessträningen och reflektioner hjälper dig att förkroppsliga medveten närvaro och uppfatta kroppens signaler.

Mer info och detaljerat program på www.inshapetravel.se/androv-yoga-pa-madeira
Reconnect to your tender awareness
MindfulnessRetreat Normandie, France - 27 May to 2 June
With Marie Androv and Thierry Cardoso
 
Join us for a Mindful Tender Awareness retreat sprinkled with therapeutic yoga at the eco friendly heaven L'arbre holistic resorts at the heart of Normandie, 1 hr 40 minutes from Paris. Locally produced organic vegetarian food is served. The retreat is taught in English and some French, translated into English. Limited places.

ABOUT THE RETREAT
This retreat is dedicated to reconnecting to your tender awareness. That tenderness towards yourself and others which frees the spontaneity, creativity, compassion and joy. That is so easily lost in our speedy world, when we are stuck in chronic stress, fear, reactivity, the power of desire, thought, emotions, physical pain. Stuckness that feeds shame, blame and lashing out. That makes us say and do things that go against our intention and core values.

By cultivating inner stillness, practicing to quieting our mind and activating our care system, we more easily can reconnect to ourselves and access our tender awareness.

For more detailed program see www.sjalvtrygg.se/mindful-tender-awareness-normandie/

TRAVEL INFORMATION
- Dates 27 May to 2 June, 2019
- Price 1 050 EURO, excl. plane ticket

Included in the price
- Accommodation 6 nights
- 6 breakfasts, 6 lunches and 6 dinners
- All yoga and mindfulness teachings
- Transfer to and from L'arbre

Not included in the price
- Plane ticket to and from Paris
- Massages and Ayurvedic treatments


ABOUT US
Read more at www.sjalvtrygg.se/mindful-tender-awareness-normandie/

Workshop

VILA OCH VÄNLIGHET WORKSHOP
18 NOVEMBER, 9-13
En halv dag i vila och vänlighet och delvis tystnad i mindfulness i Jack Kornfield och Tara Brachs anda – insiktsmeditation, som integrerar både mindfulness och självmedkänsla.

Varför vila och vänlighet? För att det är så mycket lättare att må bra och lyckas med det vi vill när vi är vilar och är vänliga och stöttar oss själva. Men eftersom vi är evolutionärt mer benägna att lära av negativa upplevelser, reagera med rädsla, ilska, ångest, kan vi behöva stärka hjärnans förmåga att vila och agera med vänlighet. Vi lär oss hur vi kan träna och aktivera vänliga vanor.

Under denna dag vilar vi, sitter och går i meditation, varvat med mindful rörelse. Vi reflekterar både själva och tillsammans, samt delar med varandra, för att finna svaren på hur vi kan vara vänliga och ett stöd för oss själva i vardagen.

KURSINFO
DATUM OCH TID:
18 november, 9.00-13.00.
PLATS: NÄRA, Berghamra centrum, Rådjursstigen 7.
AVGIFT: 550 SEK, inkl. kursmaterial, liten gröt- och smoothiefrukost, te och frukt.
Anmälan är bindande.
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie
Vår snabba värld gör det alltmer utmanande för många att vara här och nu. Så mycket information från alla håll. Sociala medier. Underliggande stress. Så mycket att göra, uppnå. Så lite tid.

Under denna dag får du lära dig mer om hur stress påverkar hjärnan och kroppen. Vi reagerar olika på stress. Du får med dig verktyg att träna hjärnans motståndskraft och uthållighet, samt enkla tips och tekniker att stötta dig själv och behålla lugnet i vardagen.

Workshopen integrerar Andning, Ayurveda, MediYoga och Mindfulness och självmedkänsla, samt neurovetenskap.

KURSINFO
DATUM OCH TID: 18 november, 14.00-18.00.
PLATS: NÄRA, Bergshamra Torg, Rådjursstigen 7
AVGIFT: 950 SEK, inkl. kursmaterial, te och frukt. Betalning sker via faktura. Anmälan är bindande.
KURSLEDARE: Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, MediYoga terapeut och lärare, Mindfulness och MediYoga instruktör, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie Androv

www.sjalvtrygg.se
www.facecbook/sjalvtrygg

Självtrygg

Självtrygg® erbjuder metoder för att skapa varaktig självtrygghet, oavsett vad som pågår inom eller utanför dig: Kurser, konsultationer, workshop och retreat i Mindfulness, MediYoga, Medveten Andning, Ayurveda.

Telefon 0709-72 13 62
Webbsida
E-post
Öppettider 09-17 tis-ons
09-19 tors
09-15 fre
Adress
Rådjursstigen 7
170 76 Solna
Mindfulness meditation, Mariatorget; Enskilda konsultationer, Luntmakargatan 52, Stockholm
Öppna i Google Maps 🗗