Vad vill du boka?

Varmt välkommen till Självtrygg och Marie Androv!  Självtrygg® erbjuder metoder för att skapa varaktig självtrygghet, oavsett vad som pågår inom eller utanför dig: Kurser, konsultationer, workshop och retreat i Mindfulness, MediYoga, Medveten Andning, Ayurveda.
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Kurs

MediYoga Drop-in

Kursen fokuserar på att släppa spänningar och stress och stärka kropp och sinne med mjuk MediYoga.

Kursen riktar sig till alla, inga förkunskaper behövs.

Mediyoga är en terapeutisk yogaform med enkla, mjuka rörelser, andningstekniker och meditationer som alla kan göra. Sittande på stol, på golvet, eller liggandes. Inga förkunskaper behövs.
Forskning visar att Mediyoga (medicinsk yoga) har en mycket god effekt på bland annat stress, sömnsvårigheter, högt blodtryck, smärta.

KURSINFO
MÅNDAGAR 60 min, 10.00-11.00
16 KURSTILLFÄLLEN Kursstart 26 augusti, sista tillfälle 16 december. Uppehåll: 28 oktober (höstlov).
PLATS NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7
PRIS DROP-IN 125 kr, betalas på plats eller via Swish 070-972 13 62. Klippkort 10 gånger, 1 000 kr.

KURSLEDARE Marie Androv, MediYoga terapeut och lärare, Mindulness och MediYoga Instruktör, Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie
TORSDAGAR 18.00-19.15
PLATS: BERGSHAMRA TORG, NÄRA RÅDJURSTIGEN 7

Kursen vänder sig till dig som behöver återhämtning och verktyg att bättre hantera vardagsstressen. Yogaövningar, djupandning, mindfulness meditationer och reflektioner ger möjlighet att bli medveten om samspelet mellan kropp, tanke och känsla, förstå din behov och hur du kan stötta dig själv i vardagen.

Ett medvetet andetag är bland det effektivaste sättet att ta kontroll över stress, slappna av och påverka tankar och känslor. Därför ägnar vi extra uppmärksamhet till det långa djupa andetaget, både stilla liggande och i rörelse.

Mindfulness och MediYoga tar stöd i forskning som visar att djupandning, mjuka rörelser, närvaroträning och även kort daglig träning minskar stress, symptom vid ångest och depression och ger bättre sömn, och ökad livskvalitet.

Som deltagare får du, vid sidan av lärarledda lektioner, även kursmaterial som guidar dig mellan varje kurstillfälle.

KURSINFO
TORSDAGAR 75 min, 18.00-19.15
14 KURSTILLFÄLLEN Kursstart 5 september, sista tillfälle 12 december. Uppehåll: 7 november
PLATS NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7
PRIS 2 400 kr inkl. kursmaterial. Drop-in 200 kr, i mån av plats.

KURSLEDARE Marie Androv, MediYoga terapeut och lärare, Mindulness och MediYoga Instruktör, Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie
Avsluta dagen med en still stund i mindfulness meditation på NÄRA i Bergshamra tillsammans med mig på torsdagskvällar. Vi utforskar meditationer, rörelser, reflektioner och övningar som är enkla att ta till i din vardag.

Kvällsmeditationen bygger på insiktsmeditation i Jack Kornfield och Tara Brachs anda, som integrerar både mindfulness och självmedkänsla med fokus på insikt. Genom meditation, reflektion och frågor, odlar vi närvaro och vänlighet mot oss själva och andra, insikt och inre vägledning.

KURSINFO
TID Torsdagar, 60 min, 19.30-20.30
10 KURSTILLFÄLLEN: kursstart 19 september. Sista kurstillfälle 28 november. Uppehåll: 7 november
KURSAVGIFT 1 400 kr inkl. kursmaterial. Drop-in 150 kr.
PLATS NÄRA, Bergshamra torg, Rådjursstigen 7.
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie
I kursen fokuserar vi på att stärka inre ro och stabilitet genom att på olika sätt lära dig att fokusera uppmärksamheten och vara vänlig mot dig själv och andra i vardagen. Vi tar djup i de fyra grunderna i mindfulness: kroppen, känslor, sinne, vänlighet och utforskar även förlåtelse, medkänsla och vara med situationer och personer som de är.

Kursen bygger på insiktsmeditation i Jack Kornfield och Tara Brachs anda, och integrerar både mindfulness och självmedkänsla. Inga förkunskaper behövs.

- Vi börjar varje kurstillfälle med mindful rörelse.
- Tar del av ett kort mindfulnessföredrag på olika teman.
- Sitter i meditation i 30 minuter.
- Fråga- och svarsstund.

KURSINFO
TID Tisdagar, 90 min, 19.15-20.45
9 KURSTILLFÄLLEN: kursstart 10 september, sista kurstillfälle 5 november. Uppehåll: 29 oktober (höstlov)
KURSAVGIFT 2 350 kr. I priset ingår kursmaterial inkl. meditationer på ljudfil.
PLATS Ester-Adèle Yoga Studio, S:t Paulsgatan 22, Mariatorget.
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie Androv
Kursen tar djup i sex fristående vardagsteman: Ilska, vänlighet, begär, tacksamhet, sorg och jämnmod.

Kursen är för dig som vill prova eller fördjupa din mindfulnessmeditation tillsammans med andra. Kursen bygger på insiktsmeditation i Jack Kornfield och Tara Brachs anda och integrerar både mindfulness och självmedkänsla. Inga förkunskaper behövs.

- Vi börjar varje kurstillfälle med mindful rörelse.
- Tar del av en kort mindfulnessföredrag på olika teman inkl övningar och reflektioner.
- Meditera i 30 minuter.
- Fråga- och svarsstund.

KURSINFO

TID Tisdagar, 90 min, 19.15-20.45
6 KURSTILLFÄLLEN: kursstart 19 november. Sista kurstillfälle 17 december.
KURSAVGIFT 1 600 kr. I priset ingår kursmaterial efter varje kurstillfälle.
Anmälan är bindande.
PLATS Ester-Adèle Yoga Life, S:t Paulsgatan 22, Mariatorget.
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie Androv

Retreat

En långhelg i vila och vänlighet och delvis tystnad att utforska stillhet, närvaro, meditation, medkänsla och reflektion i en besjälad miljö.

Vi vilar, ligger, sitter och går meditation, utforskar vila och vänlighet utifrån mindfula förhållningssätt, yoga, andning och mindful rörelse. Vi lär oss hur vi kan träna och stärka hjärnan och nervsystemets förmåga att vila och agera med vänlighet. Vi reflekterar både själva och tillsammans, samt delar med varandra, för att finna svaren på hur vi kan aktivera vilsamma vanor och vara vänliga och ett stöd för oss själva i vardagen.

Retreatet hålls på ljuvliga Liljero Retreat i ett fd kapäll i Uppsala län, 1,5 tim från Stockholm. Maten lagas med omtanke om kropp och sinne, djur och natur och är ekologisk och närodlad så långt det är möjligt.
Nattsömnen intar vi i sovalkover med väggar av tygdraperier. Se fler bilder på liljero.se

RETREATINFO

Plats: Liljero, Tärnsjö, i Heby kommun och i Uppsala län, 1,5 tim från Stockholm
Tid: 7-10 november, 2019. Retreatet startar torsdag, kl 16.00 och avslutas söndag kl 14 efter lunch.
Logi: Vegetarisk mat och logi i sovalkov på Liljero

Begränsat till 13 platser.

Pris: 4 550 kr, inkl. undervisning, kost och logi på Liljero Retreat. 1 000 kr betalas vid anmälan, hela beloppet betalas senast 4 veckor före retreatet. Anmälan är bindande.
Enkelrumstillägg på Gysinge 800 kr.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie
MediYoga och Mindfulness med fokus på medkänsla
Retreat på Madeira 17-24 mars, 2020

Resa i samarbete med InShape Travel. Resan bokas och betalas på www.inshapetravel.se/androv-yoga-pa-madeira

Medveten närvaro är till hälften vunnen bara genom att vistas i naturen. Madeira erbjuder en storslagen naturupplevelse: hav, berg, vandringsleder, växter, djur. Vi bor på hotel Galomar där du nästan kan doppa fötterna i havet från fönstret.

Vi rensar ut vintern och hämtar ny energi för kropp och själ inför en ny vår. Utöver MediYoga och Mindfulness, och en dagsvandring tillsammans med guide längs de sagolika levadorna, finns det utrymme att bara vara, bada i havet, ta ayurvediska avslappnings- och reningsbehandlingar, upptäcka kulturen och njuta den läckra maten.

MediYoga och Mindfulness
Här rensar vi ut vintern och hämtar ny energi för kropp och själ. Utöver MediYoga och Mindfulness, och en dagsvandring tillsammans med guide längs de sagolika levadorna, finns det utrymme att bara vara, bada i havet, ta ayurvediska avslappnings- och reningsbehandlingar, upptäcka kulturen och njuta naturen och maten.

Retreatet ger dig möjlighet att sakta ner, komma tillbaka den där lugna platsen i dig och höra vad som är verkligt viktigt. Vi fyller på med energigivande MediYogapass på morgonen och utforskar mindfulness meditation och reflektion med fokus på medkänsla på kvällen. Mindfulness och medkänsla utvecklar förmågan att vara där du är, stärka inre ro och stabilitet, och stötta dig själva i vardagen. En dag vandrar vi i närvaro längs levadorna, följer naturens rytm och utforskar den med alla sinnen, och hittar en plats att göra yoga tillsammans.

Mer info och detaljerat program på www.inshapetravel.se/androv-yoga-pa-madeira

Workshop

LÄR DIG MEDITERA
14 september, 2019, 9.00-13.00

Meditation odlar lugn, utvecklar inre stabilitet och förmågan att hitta tillbaka till dig själv i vår snabba värld.

Under denna halvdag lär vi oss vad meditation är och grunderna i mindfulness meditation. Vi utforskar olika meditationssätt och ankare, och hur vi kan förhålla oss till vanliga utmaningar i meditationen och vardagen.

Workshopen är för dig som vill lära dig meditera men inte har möjlighet att gå en hel kurs. Du får enkla verktyg att ta med dig ut i vardagen.

Mindfulness meditation reducerar stress, minskar symtom vid ångest och depression bland annat, visar forskningen. Regelbunden mindfulnessträning förändrar hjärnan.

KURSINFO
DATUM OCH TID:
14 september, 9.00-13.00.
PLATS: NÄRA, Berghamra centrum, Rådjursstigen 7.
AVGIFT: 550 SEK, inkl. kursmaterial, te, frukt och nötter.
Anmälan är bindande.
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare, utbild för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie
STÄRK DINA RELATIONER TILL ANDRA
13 OKTOBER, 2019, KL 9.00-16.00

Stärk dina relationer till andra genom ökad närvaro och medkänsla.

Jag är glad att erbjuda denna uppföljare till en uppskattad workshop i att utveckla färdigheter i relationer tillsammans med Agneta Apelman, leg psykolog och psykoterapeut, som har över 20 års erfarenhet av terapi i relationer.

I workshopen integrerar vi klokskap från ayurveda, yogisk andning, mindfulness, acceptans och medkänsla, och våra egen unika erfarenheter förstås.

Hur kan vi utveckla våra färdigheter i relationer till andra utifrån de förutsättningar vi har? Våga öppna oss och leva efter det som är viktigt och värdefullt i relationen? Uppskatta vad andra har att erbjuda? Hur kan vi lära oss acceptera olikheter och utvecklas livet ut?

Under dagen lär vi dig öka din närvaro, medkänsla och hantera känslor som sorg, ilska, rädsla och avvisande mer effektivt i relationer, och kommunicera behov.

UR INNEHÅLLET
- Medveten närvaro och andning
- Hantera känslor
- Medkänsla och acceptans
- Mindful kommunikation

KURSINFO
DATUM OCH TID: 13 oktober, 9.00-16.00.
PLATS: NÄRA, Bergshamra centrum, Rådjursstigen 7.

KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield och Tara Brach, MediYoga terapeut och lärare, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach, Mindfulness och MediYoga Instruktör.

Agneta Apelman, psykolog och leg. psykoterapeut med över 20 års erfarenhet av att arbeta med KBT och senare ACT-terapi i relationer. Hon är även utbildad yogalärare (MediYoga) och mindfulnessinstruktör.

Varmt välkommen som du är!
Marie och Agneta

Självtrygg

Självtrygg® erbjuder metoder för att skapa varaktig självtrygghet, oavsett vad som pågår inom eller utanför dig: Kurser, konsultationer, workshop och retreat i Mindfulness, MediYoga, Medveten Andning, Ayurveda.

Visa kontaktinformation
Webbsida
Öppettider 09-17 tis-ons
09-19 tors
09-15 fre
Adress
Rådjursstigen 7
170 76 Solna
Mindfulness meditation, Mariatorget; Enskilda konsultationer, Luntmakargatan 52, Stockholm
Öppna i Google Maps 🗗