Vad vill du boka?

Varmt välkommen till Självtrygg och Marie Androv!<br> <br> <b>Självtrygg®</b> erbjuder metoder för att skapa varaktig självtrygghet, oavsett vad som pågår inom eller utanför dig: Kurser, konsultationer, workshop och retreat.<br> <br> <br>
Klarna
Erbjuder onlinebetalning med Klarna

Kurs

MediYoga och Mindfulness Drop-in

Kursen syftar till att släppa spänningar och stress i kropp och sinne med mjuk MediYoga och mindfulness. Kursen riktar sig till alla, inga förkunskaper krävs.

Ett medvetet andetag är bland det effektivaste sättet att ta kontroll över stress, slappna av och påverka tankar och känslor. Därför ägnar vi extra uppmärksamhet till det långa djupa andetaget, både stilla liggande och i rörelse. Mindfulnessmeditationer och reflektioner ger stöd att möta vardagen med större lugn, närvaro och glädje.

Mindfulness och MediYoga tar stöd i forskning som visar att djupandning, mjuka rörelser och även kort daglig träning minskar stress, ger bättre sömn och ökad livskvalitet. Som deltagare får du, vid sidan av lärarledda lektioner, även kursmaterial som guidar dig mellan varje kurstillfälle.
Kursinfo

MÅNDAGAR 60 min, 10.00-11.00
KURSSTART 27 AUGUSTI sista kurstillfälle 10 dec. 14 kurstillfällen.
Uppehåll: höstlov 29 oktober.
PLATS NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7
KURSAVGIFT DROP-IN 125 kr, betalas på plats eller via Swish 070-972 13 62.
Klippkort 10 gånger, 1 000 kr.
KURSLEDARE Marie Androv, MediYoga terapeut och lärare, Mindulness och MediYoga Instruktör, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.
Kursen är för dig som vill prova eller fördjupa din mindfulnessmeditation tillsammans med andra. Kursen bygger på insiktsmeditation i Jack Kornfield och Tara Brachs anda och integrerar både mindfulness och självmedkänsla. Inga förkunskaper krävs.

- Vi börjar varje kurstillfälle med mindful rörelse.
- Sitter i meditation i 30 minuter.
- Tar del av en kort mindfulnessföredrag på olika teman.
- Fråga- och svarsstund. Samtalar och delar våra egna erfarenheter från meditationen och föredrag, utan att fixa någon, lös problem eller ge råd. Lyssnar och lär av varandra.

KURSINFO

TID Tisdagar, 90 min, 19.15-20.45
5 KURSTILLFÄLLEN: kursstart 20 nov. Sista kurstillfälle 18 dec.
KURSAVGIFT 1 500 kr. I priset ingår kursmaterial efter varje kurstillfälle.
Anmälan är bindande.
PLATS Ester-Adèle Yoga Life, S:t Paulsgatan 22, Mariatorget.
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie Androv
Kursen är för dig som vill prova eller fördjupa din mindfulnessmeditation tillsammans med andra. Kursen bygger på insiktsmeditation i Jack Kornfield och Tara Brachs anda, och integrerar både mindfulness och självmedkänsla. Inga förkunskaper krävs.

- Vi börjar varje kurstillfälle med mindful rörelse.
- Tar del av ett kort mindfulnessföredrag på olika teman.
- Sitter i meditation i 30 minuter.
- Fråga- och svarsstund. Samtalar och delar våra egna erfarenheter från meditationen och föredrag, utan att fixa någon, lös problem eller ge råd. Lyssnar och lär av varandra.

TID Tisdagar, 90 min, 19.15-20.45
10 KURSTILLFÄLLEN: kursstart 4 sept. Sista kurstillfälle 13 november. Uppehåll sportlov.
KURSAVGIFT 2 250 kr. I priset ingår kursmaterial efter varje kurstillfälle. Anmälan är bindande.
PLATS Ester-Adele Yoga studio, Sankt Paulsgatan 22.
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie Androv
Självtrygg programkurs: Yoga, andning och mindfulness

Programkursen i Självtrygghet är för dig som lever med nedstämdhet, depression, utmattning, ångest eller annan psykisk stress som gör vardagen tuff.

Yogapassen ger dig verktyg att hitta tillbaka till lugnet, energin och lusten. Långa djupa andetag och mindfulnesstekniker och reflektioner vävs in i mjuka men djupverkande yogapass, som alla kan göra. Ett pass avslutas med vila och meditation. Inga förkunskaper krävs.

Svensk forskning visar att stillsamma yogapass är lika effektivt som antidepressiva preparat och KBT vid lätt och måttlig depression. Djupandning och andningstekniker minst två gånger i veckan minskar depressionssymptom, visar forskning. Specifika mindfulnesstekniker har visat sig mycket verkningsfulla vid depression.

KURSINFO
Torsdagar 90 min, 10.30-12.00
12 KURSTILLFÄLLEN: Kursstart 6 sept, sista kurstillfälle 6 dec.
Uppehåll 25 okt och 1 nov.
Kursavgift: 2 300 kr. I priset ingår kursmaterial efter varje kurstillfälle.
Plats: NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7.
Kursledare: Marie Androv, MediYoga terapeut, specialiserad inom depression, Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie Androv

Workshop

Andning - rena medicinen Workshop
20 oktober, 2018, 9.00-16.00

Minskad stress, klarare på jobbet och bättre uthållighet i fysisk aktivitet. Det är bara några av de positiva effekterna med andningsträning.

Hur vi andas påverkar nervsystemet, kroppens stressrespons direkt. Ett långt djupt andetag är därför bland det mest effektiva sättet att ta kontroll över stressen, slappna av och lugna sinnet.

Under denna dag lär du dig andas fullständiga andetag, får kunskap i grundläggande andningsfysiologi och hur korrekt andningen kan bringa både fysisk och mental hälsa. Vi tar många avslappnande och energigivande långa djupa andetag, provar tekniker som hanterar stresskänslan och minskar inflammation i kroppen, rensar ut och ger utrymme för det du vill ha mer av. Du får kunskap i och uppleva hur du kan påverka tankar och känslor med olika andningstekniker, kroppen och förhållningssätt.
Workshopens innehåll

Andningens anatomi och fysiologi
Hälsoeffekter för kropp och sinne
Medvetna andetaget – teori och praktik
Andningstekniker vid olika obalanser
Tankar och känslor

KURSINFO

DATUM OCH TID: 20 oktober, 2018, 9.00-16.00.
PLATS: NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7.
AVGIFT: Heldag 950 SEK, inklusive kursmaterial, liten gröt- och smoothiefrukost, te och frukt.
Anmälan är bindande.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie Androv
Mindfulness-självtrygghet Workshop
29 september, 2018, 9.00-16.00

Välkommen på en dag i mindfulness och självmedkänsla i Jack Kornfield och Tara Brachs anda – insiktsmeditation eller Vipassana. Vi tränar grunderna i medveten närvaro och medkänsla med fokus på självtrygghet.

Vi utforskar vad självtrygghet är och lär oss hur vi kan vara vår bästa vän för att möta vardagen med större lugn, närvaro och glädje.

Vi gör mindful rörelse och upplever mindfulness och självmedkänsla genom att sitta lite längre i meditation. Lär oss om de våra vanligaste utmaningarna på mattan och i vardagen, och hur andningen, kroppen, reflektioner, frågor kan hjälpa oss att förhålla oss till dem.

KURSINFO

DATUM OCH TID: 29 september, 2017, 9.00-16.00.
PLATS: Solna, Bergshamra Centrum.
KURSLEDARE: Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach, MediYoga terapeut och lärare, Mindfulness och MediYoga instruktör, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.
AVGIFT: 950 SEK, inklusive kursmaterial, te och frukt. Betalning sker via faktura eller kontant på plats mot kvitto. Anmälan är bindande.

Varmt välkommen med din bokning!
Marie Androv

Självtrygg

Självtrygg® erbjuder metoder för att skapa varaktig självtrygghet, oavsett vad som pågår inom eller utanför dig: Kurser, konsultationer, workshop och retreat.
Metoden integrerar flertusenåriga kunskaper – Andning, Ayurveda, MediYoga och Mindfulness.

Telefon 0709-72 13 62
Webbsida
E-post
Öppettider 09-17 tis-ons
09-19 tors
09-15 fre
Adress
Rådjursstigen 7
170 76 Solna
Mindfulness meditation, Mariatorget; Enskilda konsultationer, Luntmakargatan 52, Stockholm
Öppna i Google Maps 🗗