1. Hem
  2. Terapi Stockholm

Lillemor Johansson Psykoterapi

Inte tillräckligt med recensioner än
Hornsbruksgatan 1, 117 34, Stockholm
Välkommen till Lillemor Johansson Leg.psykoterapeut KBT och schematerapi! Behöver du någon att prata med? Känner du dig ensam? Går du igenom en åldersrelaterad kris, stora förändringar i livet, upplevelsen av att bli förälder, har du mist någon eller något, sexuella problem eller har du existentiella frågor. Samtalsstöd är mer en fri form där du får möjlighet att fritt samtala om det du har behov av just där och då. Individuell terapi Orsakerna till att man vill gå i terapi kan variera. Du kanske har gått en längre tid och känt att något i livet inte riktigt fungerar. Du kanske upplever att du har svårt att förstå och hantera dig själv, dina relationer och ditt livssammanhang. Det kan handla om negativa och tunga känslor kopplade till relationer eller situationer såsom exempel ilska, oro, ångest, skuld, skam, sorg, förtvivlan och självhat. Det kan handla om dålig balans mellan arbete och privatliv, eller en känsla av tomhet och brist på mening i tillvaron? Ibland vet du varför du mår dåligt, ibland inte. Hur du mår kan ofta förstås genom dina tankar, känslor, beteenden och relationer, och vad som hänt dig i livet. När du går i psykoterapi kan du få hjälp att förstå dig själv och dina känslor och förhoppningsvis kan du med hjälp av psykoterapi kunna leva det liv du vill leva. Oavsett ditt problem och lidande så är syftet med psykoterapi att du ska må bättre. Parterapi Ni kanske vill och behöver hitta nya vägar till en mer givande kommunikation med varandra vilket kan leda till att ni frigör er från ett negativt samspelsmönster som upprepas och förvärras ju längre tiden går. Genom att gå i parterapi får ni hjälp att uttrycka era känslor och behov till varandra utan att använda era skyddande ”coping” strategier. Detta främjar er närhet till varandra, er vi-känsla. Det främjar intimiteten i stort, den psykologiska, emotionella och den fysiska intimiteten. Genom att ni får en ökad förståelse för varandra förbättrar ni er relation. Hamnar i låsningar hemma? Konflikter? Önskar ni kunna kommunicera bättre mellan varandra? Önskar ni hitta mer närhet i relationerna? Saknas respekten? Är det en ojämn fördelning? Famileterapi: Med hjälp av familjeterapi får ni en möjlighet att synliggöra era problem och lidanden och få vägledning hur ni kan fokusera på en lösning istället för en låsning. Behöver du stöd med att komma vidare och nå din fulla potential? Behöver du stöd i ditt ledarskap? Behöver du hjälp med ditt karriärsval? Behöver du någon att bolla med för att se vad just du behöver för att ta rätt steg framåt? Coachning: Många gånger hamnar vi i vägval som är svåra att lösa själv. Med hjälp av coachning får du hjälp att medvetandegöra och ta bort dina hinder och du får hjälp att hitta lösningar, möjligheter och inre resurser för att skapa den förändringen du önskar. Oavsett om det gäller ditt arbetsliv eller privatliv kommer effekten påverka hela ditt livshjul på ett positivt sätt och i en mer ändamålsenlig riktning.
19339

Boka tjänst

Nybesök 50 min

  • Individuell psykoterapi 45 min
    50 minuter, 1 000 krMer info
    Boka
  • Samtalsstöd 45 min
    50 minuter, Från 1 000 krMer info
    Boka
  • Coachning 45 min
    50 minuter, 1 000 krMer info
    Boka

Övrigt - Annan

  • Parterapi 75 min
    75 minuter, 1 500 krMer info
    Boka

Personal

noImage
LillemorLeg. psykoterapeut KBT och schematerapi
Kognitiv Beteendeterapi (KBT) med ansats Schematerapi på svenska institutet för Kognitiv Psykoterapi i Stockholm. Jag har utbildat mig inom kognitiv beteendeterapi med särskild fördjupning inom Jeffrey Youngs schematerapimodell, Legitimerad psykoterapeut utbildning steg 2.

Betyg och recensioner

Inte tillräckligt med recensioner än

Om företaget

Jag är Legitimerad psykoterapeut. Legitimerade psykoterapeuter har tystnadsplikt och arbetar under Socialstyrelsen. Det betyder att jag följer de anvisningar och lagar som gäller all legitimerad sjukvårdspersonal. Tystnadsplikt betyder att ingen inom vården får lämna ut uppgifter om dig utan att du godkänt det. Min teoretiska bakgrund är Kognitiv beteende terapi som brukar summeras ”konsten att göra det som fungerar för patienten”. Jag har utbildat mig inom Kognitiv Beteendeterapi (KBT) med ansats Schematerapi på svenska institutet för Kognitiv Psykoterapi i Stockholm. Jag har utbildat mig inom kognitiv beteendeterapi med särskild fördjupning inom Jeffrey Youngs schematerapimodell. Hos mig kan du gå i individuell psykoterapi men du kan också få stöd i form av par- och familjesamtal. Min mottagning är belägen på Södermalm i Stockholm. Jag har tidigare arbetat på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning och på Cityakutens husläkarmottagning där jag var med och startade upp verksamheten för psykisk ohälsa. Innan mitt arbete inom vården arbetade jag inom modeindustrin i 10 år med mestadels Europa som arbetsfält, men även i andra kontinenter med stora kulturella och sociala skillnader. Tack vare mina år i olika länder har jag fått en bredare kulturkompetens vilket jag har stor användning av i mitt yrke i mina möten med patienter. Jag har även arbetat inom kultur och underhållning där jag som VD för bolaget behövde ha en tydlig målbild och vision, förse organisationen med rätt resurser, fatta kloka beslut och övervaka företaget i dess helhet. Tack vare detta har jag god förkunskap vad gäller arbetslivets stressfaktorer och vikten av en balans mellan plikt och lust.

Bilder

Detaljer och kontakt
    • Öppettider (Övrig information)
    • Hej, om du inte hittar en tid så är du välkommen att kontakta mig på lillemor@lillemorpsykoterapi.se så kommer vi överensom en tid som passar dig bäst. Jag har ibland möjlighet att ta emot kvällar och vissa helger.
  • 07081055 XXVisa nummer

  • Hornsbruksgatan 1, 117 34, Stockholm